Zoeken

nlenfrdehuitptes

Hits

Artikelen bekeken hits
582166

De Wassenaarse Volleybal Vereniging bestaat 60 jaar

28.07.2022

meisjes B 1 kampioen

Zaterdag, 30 juli 2022, was het exact 60 jaar geleden dat de Wassenaarse Volleybal Vereniging werd opgericht als tegenhanger van de Rooms Katholieke volleybal vereniging Raaphorst. Bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging was vanaf dag één – en is nog steeds – iedereen ongeacht zijn of haar geloof of afkomst van harte welkom. Uiteindelijk is (in 1973) de volleybalvereniging Raaphorst opgenomen in de Wassenaarse Volleybal Vereniging en heeft de destijds binnen de vereniging actieve badmintonafdeling zich in 1974 afgesplitst en zijn zelfstandig als BCW verder gegaan. In deze 60 jaar kende WVV, zoals de Wassenaarse Volleybal Vereniging kortweg wordt aangeduid, veel hoogtepunten. In hun oprichtingsjaar 1962 werd het damesteam al direct kampioen in de 2e klasse. Het eerste damesteam speelde -mede door de sponsoring van meubelwinkelbedrijf Leski en regelmatig promoveren - uiteindelijk in de derde divisie van de nationale competitie. Voor een amateurvereniging behoorlijk hoog dus. De heren zijn tot in de promotieklasse geraakt. In 1975 is het jeugdteam WVV meisjes A zelfs junioren kampioen van Nederland geworden. Diverse WVV leden zijn uitgekomen in regioteams en zelfs in het nationale jeugdteam. Helaas heeft het WVV ook wel eens tegengezeten. Zo zijn van de 14 wedstrijdteams die op het hoogtepunt in het bestaan van WVV uitkwamen in de reguliere volleybalcompetitie van de Nevobo allemaal opgehouden te bestaan en gedurende een aantal seizoenen was er zelfs geen jeugdafdeling. Gelukkig kunnen we nu zeggen dat de jeugdafdeling weer een bloeiende afdeling is met zowel een meisjes- als een jongens B team in de reguliere volleybalcompetitie van de Nevobo. Onze senioren spelen niet meer in de reguliere competitie. Zij spelen op hoog niveau mee in de recreatiecompetitie van de Nevobo en doen daar zeker niet voor spek en bonen mee. Zo zijn er in de voorbije seizoenen meerdere kampioenschappen behaald. In het seizoen 2021-2022 waren de Meisjes B1 winterkampioen en het Heren1 team algeheel kampioen in poule A van de Regio West, Haaglanden. Aankomend seizoen spelen de Heren 1 en Heren 2 wederom in de regio West, Haaglanden en dan respectievelijk in poule A en poule B. Een seniorenmix team speelt in de regio West, Rijnland poule B.
De festiviteiten rond dit jubileum start vanwege de zomervakantie pas eind augustus met op woensdagavond 24 augustus de eerste training in sporthal De Schulpwei en op vrijdag 26 augustus een groots BBQ-feest bij een horecalocatie aan De Wassenaarse Slag. Ben je tussen de 10 en 90 jaar oud en wil je ook sportief en gezellig bezig zijn meld je dan aan als lid van WVV. Bel voor informatie onze secretaris Jeanne Taal 06-24660968 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jeanne Taal en Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde

 

Lees meer: Persberichten 2021-2022

Jeugd en senioren Wassenaarse Volleybal Vereniging trainen weer

21.03.21

jeugd 17 03 2021 xxCreativiteit is daarbij het sleutelwoord. Want de trainers Peggy Verweij, Gliselle D. van der Kleij en Erik Gijsbers, hebben op initiatief van onze ‘nieuwe’ (hoofd)trainer Ali R. in eerste instantie 8 filmpjes gemaakt en aan de leden toegezonden met voorbeelden van trainingsactiviteiten waardoor je je in deze corona lockdown toch een beetje fit kan houden. Zo konden alle leden thuis deze oefeningen, wekelijks oplopend in moeilijkheid, uitvoeren.

Sinds kort kan naast deze ‘thuis-training’ door de jeugd en senioren tot 27 jaar oud weer gezamenlijk getraind worden. Niet in de sporthal maar buiten in de openlucht. Gelukkig zijn onlangs de coronamaatregelen ook voor senioren vanaf 27 jaar versoepeld. In 4 tallen mogen ook zij hun spieren los en sterker maken. Het is ’s avonds nog aan de koude kant, maar daar merk je al gauw weinig van als je flink in beweging bent.

Op het sportveld van het Adelbert College aan de Deijlerweg begint de jeugd om 17:15 uur en gaat door tot 18:30 uur. Om 19:00 beginnen dan de senioren net zolang tot er voldoende daglicht is. Uiteraard wordt er opgelet dat iedereen bijtijds ofwel vóór de avondklok van 21:00 weer thuis is.
Peggy en Ali hebben de training aangepast aan de omstandigheden “buiten en op gras”. Opmerkelijk hoe fanatiek afgelopen woensdag de jeugd is. 20 uitbundige jeugdleden namen enthousiast deel aan de trainingen. De senioren, verdeeld in groepjes van maximaal 4 personen deden het wat rustiger aan. Niettemin werden er hier en daar zweetdruppels zichtbaar want vooral Peggy hield het tempo er aardig in. Natuurlijk het is heel anders trainen dan zij normaliter in de sporthal gewend zijn te doen maar al met al hebben de volleyballers er afgelopen woensdag van genoten en kijken zij alweer uit naar volgende week.

Ook Volleyballen?
Je mag of je nu je onder de senioren of jeugd valt de eerste 4 (vier) achtereenvolgende trainingen vrijblijvend meetrainen. Zo kan je zien of volleybal ook iets voor jou is. Kom jij ook!! Doe je sportkleding en schoenen aan, je mag direct meedoen. Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: PR Commissie WVV
Foto: Jan Rijskamp 

Lees meer: Persberichten 2020-2021

Sensationeel verloop van de competitie voor de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

21.04.2019

IMG 0466 mix 2

Op 11 en 12 april j.l. zijn voor WVV de laatste competitiewedstrijden gespeeld. Het bleek een schitterende afsluiting van een spannend en vol vechtlust verlopen seizoen. Spectaculair want zowel de Mix 1 als de Mix 2 werden Kampioen. Uiteraard de verwachtingen waren hooggespannen. De trainer van WVV senioren, Wil Westgeest, meende bij voorbaat dat de mixteams mee kon strijden voor een toppositie op de ranglijst maar dat het zo zou lopen was niet voorzien.
Natuurlijk de speelsters en spelers van de WVV mixteams kunnen een aardig ‘balletje’ spelen maar het moet toch altijd nog maar weer gedaan worden. Want gelet op de gevorderde leeftijd van een aantal spelers/-sters (enkele ruim boven 60!!) is het des te opzienbarender dat zij het ook dit seizoen weer wisten te klaren. Kampioen worden. De WVV mix 1 deden dat in regio West, poule B en de WVV mix 2 in regio West, poule C. Zij wisten het tegen teams bemenst met duidelijk jongere spelers telkens weer knap tot een goed einde te brengen. De mix 2 heeft zelfs geen wedstrijd verloren. (4x gelijk en 8x winst waarvan 7 met 4-0) voorwaar een knap staaltje volleybal. Bijzonder was dat Wethouder Inge Zweers de Jong de Nevobo kampioenschalen kwam uitreiken.

De WVV heren 1 spelend in de Toppoule van de recreatie had enkele keren de pech zonder wisselspelers te moeten strijden en in deze klasse scheelt dat een slok op een borrel. De nr. 1 en 2 in de poule waren een maatje te groot maar de nr’s 3 t/m 7 waren zeer aan elkaar gewaagd. Zo werd van de nr. 3 met 3-1 gewonnen en werd ook van de kampioen een punt gepakt. In totaliteit wisten zij 21 punten meer te behalen dan het vorige seizoen. (5 tegen 26 nu!!)

Het is dus niet zo vreemd dat de WVV-ers alweer volverwachting uitkijken naar het volgende seizoen. Wat zal dat brengen want volleyballen is een machtig mooie sport en bij een sociale vereniging zoals WVV is, staat ook het speelplezier op een hoge plaats.
Wil je ook eens ervaren of volleybal iets voor jou is dan kan dat. We spelen nog een aantal onderlinge partijtjes op de woensdagavond 8, 15 en 22 mei 2019 in sporthal De Schulpwei aan de Dr. Mansveltkade 1 en beginnen om 20:15 uur.

Dus verlaat die luie stoel, pak je sport out-fit en doe gelijk mee. WVV rekent geen inschrijfgeld en op genoemde data mag je vrijblijvend meedoen.
Info is te verkrijgen bij Jeanne Taal via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of mobiel 06-24848258.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde
Onderschrift foto: Wethouder Zweerts de Jong reikte de kampioenschaal uit aan de aanvoerder van de mix 2.


Voorzichtige start met jeugdleden bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging

21.04.2019

IMG 20181209 jeugd wvvAan het begin van het bijna voorbije seizoen heeft WVV een voorzichtige start gemaakt met een aantal jeugdleden. De jeugdspelers in de leeftijd variërend van 10 jaar tot 15 jaar hebben zich dit seizoen beperkt tot het bezoeken van de training. Onder de enthousiaste leiding van trainster Peggy Verweij hebben er gemiddeld zo’n 15 meisjes de training bezocht.
Indien jij, ja jij :>), tussen de 10 en 15 jaar bent en ook lekker wil sporten, in het bijzonder volleyballen, dan kan dat uiteraard. Laat één van de ouders contact opnemen met onze secretaris Jeanne Taal via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of mobiel 06-24848258 en schrijf je alvast in als toekomstig lid van WVV. WVV vraagt geen inschrijfgeld. Indien aan het begin van het volleybalseizoen 2019-2020 het aantal jeugdleden voldoende groot is kan het zomaar zijn dat er weer een volwaardig jeugdafdeling ontstaat en dat ook jij dan deel uitmaakt van de WVV ‘familie’.
De bedoeling is dat het komend seizoen de training op de woensdagavond in sporthal De Schulpwei aan de dr. Mansveltkade 1 plaats vindt en wel van 18:30 uur tot 20:00 uur. In hoeverre er vervolgens ook aan de competitie deelgenomen gaat worden hangt nog van een aantal factoren af. Het ligt echter in de lijn der verwachtingen dat het bestuur van WVV zich daar uitermate sterk voor maakt dat dit ook daadwerkelijk gaat plaatsvinden.
Dus….. laat je zien en kom lekker sporten, goed voor je lijf en sociale contacten.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Jeanne Taal


Lees meer: Persberichten 2018-2019

De Wassenaarse Volleybal Vereniging gaat weer beginnen.

02.09.2020

De Wassenaarse Volleybal Vereniging (WVV) gaat van start in het nieuwe volleybalseizoen 2020 – 2021. De gemeentelijke sporthal De Schulpwei aan de dr Mansveltkade 1 is daarvoor aangepast in verband met de coronaregels die volgens de richtlijnen van het RIVM gelden. Alle ruimten zijn voorzien van gerichte aanwijzingen. Beheerder Erik van Leeuwen, waarmee WVV nog steeds erg blij is, heeft daarvoor zijn uiterste best gedaan.

De training begint met de jeugd op woensdag 9 september a.s. De jeugd van WVV bestaat uit jongens en meisjes in de leeftijd van 10 tot 15 jaar. Zij trainen van 18.30 tot 20.00 uur onder leiding van de ervaren trainster Peggy Verwey.
Bij deze training is secretaris Jeanne Taal aanwezig.

Na de jeugdleden komen de senioren in actie. Senioren zijn dames en heren vanaf 18 jaar. Zij trainen van 20.15 tot 21.45 uur. Trainer is de ervaren Wil Westgeest.

Ook mogen er weer wedstrijden worden gespeeld. De Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) heeft daarvoor een eigen protocol opgesteld.

De eerste wedstrijden voor de WVV senioren in sporthal De Schulpwei zijn gepland voor vrijdag 2 oktober 2020. Dan gaan het Herenteam en het Mix 1 team van start.
Het WVV Mix 2 team begint op vrijdag 16 oktober 2020 met eveneens een thuiswedstrijd. Er wordt een volledige competitie gespeeld die voor WVV eindigt op vrijdag 23 april 2021. Een en ander is natuurlijk afhankelijk van de ontwikkelingen met het coronavirus.

Als het aantal jeugdleden verder aanwast dan kunnen zij ook gaan deelnemen aan de volleybalcompetitie. WVV roept dan ook de jeugd op om zich aan te melden. Dat kan bij secretaris Jeanne Taal, tel. 06-24848258. Of kom gewoon eens een keer kijken tijdens de training in sporthal De Schulpwei op de woensdagavond. En neem je sportkleding mee dan kun jij uitproberen of je volleyballen leuk vindt.

De Wassenaarse Volleybal Vereniging is de sociale en sportieve vereniging in Wassenaar om in clubverband te volleyballen. Een heerlijke sport waarbij lichaam en geest op een sportieve wijze worden geactiveerd.
Meld je dus aan bij secretaris Jeanne Taal, tel. 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl. Tot ziens bij WVV.

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde

De PR-commissie van de Wassenaarse Volleybal Vereniging sprak met Marjanne van der Velde, lid van de PR commissie van de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

 30.03.2019

Marjanne wil je je even voorstellen. Marjanne
Mijn naam is Marjanne van der Velde-Looyestijn, geboren en getogen in Wassenaar, getrouwd met Gerard, 3 kinderen met aanhang en een kleinkind op komst. Ik ben totaal 25 jaar als leerkracht op de Bonifaciusschool werkzaam geweest. Op diverse fronten doe ik vrijwilligerswerk.

Waar bestaat jouw taak als lid van de PR commissie uit?
Uit het maken van foto’s voor WVV bij wedstrijden en evenementen. Dit is begonnen toen ik als vrijwilliger bij de jeugd van WVV actief was met organiseren van leuke avondjes en het jaarlijkse kamp. Wij proberen als PR iedere week één of meerdere stukjes en foto’s in De Wassenaarse Krant (DWK), in Facebook en op de website te plaatsen. Daarnaast ben ik actief bij de diverse evenementen zoals Run For Rio voor Tanzania en de kraampjesmarkt.

Kun je iets vertellen over In de Kijker van de Wassenaarse Krant?
Naast de foto’s die ik bij WVV voor de website, Facebook en ons PR stukjes in de DWK maak, ben ik ook begonnen met het maken van korte filmpjes tijdens de competitie- wedstrijden. Die kan je nu soms aantreffen bij ‘In de Kijker’ en bekijken via onze website. De spelers vinden dit zelf erg leuk en leerzaam en we hopen hierdoor meer mensen enthousiast te krijgen om mee te komen volleyballen.

Speel je ook competitie?
Nee, ik speel zelf geen volleybal, dit vanwege fysieke beperkingen.

Wat voor vereniging is WVV? Prestatiegericht of gezelligheidsclub?
WVV is een kleine maar heel gezellige club, waarbij je je snel thuis voelt. Daarnaast wordt er fanatiek aan de wedstrijden deelgenomen, want winnen is toch ook leuk!

Hoe ziet de toekomst er verder uit voor WVV?
We merken iedere keer dat onze PR stukjes in de DWK gelezen worden en er nieuwe aanmeldingen binnenkomen. Daarnaast zou het mooi zijn als ook de jeugdafdeling weer een stabiel onderdeel van WVV zou zijn.

De PR-commissie van de Wassenaarse Volleybal Vereniging wenst Marjanne heel veel succes in de komende jaren.

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde

RSS Feed