Zoeken

nlenfrdehuitptes

De Wassenaarse Volleybal Vereniging gaat weer beginnen.

02.09.2020

De Wassenaarse Volleybal Vereniging (WVV) gaat van start in het nieuwe volleybalseizoen 2020 – 2021. De gemeentelijke sporthal De Schulpwei aan de dr Mansveltkade 1 is daarvoor aangepast in verband met de coronaregels die volgens de richtlijnen van het RIVM gelden. Alle ruimten zijn voorzien van gerichte aanwijzingen. Beheerder Erik van Leeuwen, waarmee WVV nog steeds erg blij is, heeft daarvoor zijn uiterste best gedaan.

De training begint met de jeugd op woensdag 9 september a.s. De jeugd van WVV bestaat uit jongens en meisjes in de leeftijd van 10 tot 15 jaar. Zij trainen van 18.30 tot 20.00 uur onder leiding van de ervaren trainster Peggy Verwey.
Bij deze training is secretaris Jeanne Taal aanwezig.

Na de jeugdleden komen de senioren in actie. Senioren zijn dames en heren vanaf 18 jaar. Zij trainen van 20.15 tot 21.45 uur. Trainer is de ervaren Wil Westgeest.

Ook mogen er weer wedstrijden worden gespeeld. De Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) heeft daarvoor een eigen protocol opgesteld.

De eerste wedstrijden voor de WVV senioren in sporthal De Schulpwei zijn gepland voor vrijdag 2 oktober 2020. Dan gaan het Herenteam en het Mix 1 team van start.
Het WVV Mix 2 team begint op vrijdag 16 oktober 2020 met eveneens een thuiswedstrijd. Er wordt een volledige competitie gespeeld die voor WVV eindigt op vrijdag 23 april 2021. Een en ander is natuurlijk afhankelijk van de ontwikkelingen met het coronavirus.

Als het aantal jeugdleden verder aanwast dan kunnen zij ook gaan deelnemen aan de volleybalcompetitie. WVV roept dan ook de jeugd op om zich aan te melden. Dat kan bij secretaris Jeanne Taal, tel. 06-24848258. Of kom gewoon eens een keer kijken tijdens de training in sporthal De Schulpwei op de woensdagavond. En neem je sportkleding mee dan kun jij uitproberen of je volleyballen leuk vindt.

De Wassenaarse Volleybal Vereniging is de sociale en sportieve vereniging in Wassenaar om in clubverband te volleyballen. Een heerlijke sport waarbij lichaam en geest op een sportieve wijze worden geactiveerd.
Meld je dus aan bij secretaris Jeanne Taal, tel. 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl. Tot ziens bij WVV.

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde

Sensationeel verloop van de competitie voor de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

21.04.2019

IMG 0466 mix 2

Op 11 en 12 april j.l. zijn voor WVV de laatste competitiewedstrijden gespeeld. Het bleek een schitterende afsluiting van een spannend en vol vechtlust verlopen seizoen. Spectaculair want zowel de Mix 1 als de Mix 2 werden Kampioen. Uiteraard de verwachtingen waren hooggespannen. De trainer van WVV senioren, Wil Westgeest, meende bij voorbaat dat de mixteams mee kon strijden voor een toppositie op de ranglijst maar dat het zo zou lopen was niet voorzien.
Natuurlijk de speelsters en spelers van de WVV mixteams kunnen een aardig ‘balletje’ spelen maar het moet toch altijd nog maar weer gedaan worden. Want gelet op de gevorderde leeftijd van een aantal spelers/-sters (enkele ruim boven 60!!) is het des te opzienbarender dat zij het ook dit seizoen weer wisten te klaren. Kampioen worden. De WVV mix 1 deden dat in regio West, poule B en de WVV mix 2 in regio West, poule C. Zij wisten het tegen teams bemenst met duidelijk jongere spelers telkens weer knap tot een goed einde te brengen. De mix 2 heeft zelfs geen wedstrijd verloren. (4x gelijk en 8x winst waarvan 7 met 4-0) voorwaar een knap staaltje volleybal. Bijzonder was dat Wethouder Inge Zweers de Jong de Nevobo kampioenschalen kwam uitreiken.

De WVV heren 1 spelend in de Toppoule van de recreatie had enkele keren de pech zonder wisselspelers te moeten strijden en in deze klasse scheelt dat een slok op een borrel. De nr. 1 en 2 in de poule waren een maatje te groot maar de nr’s 3 t/m 7 waren zeer aan elkaar gewaagd. Zo werd van de nr. 3 met 3-1 gewonnen en werd ook van de kampioen een punt gepakt. In totaliteit wisten zij 21 punten meer te behalen dan het vorige seizoen. (5 tegen 26 nu!!)

Het is dus niet zo vreemd dat de WVV-ers alweer volverwachting uitkijken naar het volgende seizoen. Wat zal dat brengen want volleyballen is een machtig mooie sport en bij een sociale vereniging zoals WVV is, staat ook het speelplezier op een hoge plaats.
Wil je ook eens ervaren of volleybal iets voor jou is dan kan dat. We spelen nog een aantal onderlinge partijtjes op de woensdagavond 8, 15 en 22 mei 2019 in sporthal De Schulpwei aan de Dr. Mansveltkade 1 en beginnen om 20:15 uur.

Dus verlaat die luie stoel, pak je sport out-fit en doe gelijk mee. WVV rekent geen inschrijfgeld en op genoemde data mag je vrijblijvend meedoen.
Info is te verkrijgen bij Jeanne Taal via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of mobiel 06-24848258.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde
Onderschrift foto: Wethouder Zweerts de Jong reikte de kampioenschaal uit aan de aanvoerder van de mix 2.


Voorzichtige start met jeugdleden bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging

21.04.2019

IMG 20181209 jeugd wvvAan het begin van het bijna voorbije seizoen heeft WVV een voorzichtige start gemaakt met een aantal jeugdleden. De jeugdspelers in de leeftijd variërend van 10 jaar tot 15 jaar hebben zich dit seizoen beperkt tot het bezoeken van de training. Onder de enthousiaste leiding van trainster Peggy Verweij hebben er gemiddeld zo’n 15 meisjes de training bezocht.
Indien jij, ja jij :>), tussen de 10 en 15 jaar bent en ook lekker wil sporten, in het bijzonder volleyballen, dan kan dat uiteraard. Laat één van de ouders contact opnemen met onze secretaris Jeanne Taal via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of mobiel 06-24848258 en schrijf je alvast in als toekomstig lid van WVV. WVV vraagt geen inschrijfgeld. Indien aan het begin van het volleybalseizoen 2019-2020 het aantal jeugdleden voldoende groot is kan het zomaar zijn dat er weer een volwaardig jeugdafdeling ontstaat en dat ook jij dan deel uitmaakt van de WVV ‘familie’.
De bedoeling is dat het komend seizoen de training op de woensdagavond in sporthal De Schulpwei aan de dr. Mansveltkade 1 plaats vindt en wel van 18:30 uur tot 20:00 uur. In hoeverre er vervolgens ook aan de competitie deelgenomen gaat worden hangt nog van een aantal factoren af. Het ligt echter in de lijn der verwachtingen dat het bestuur van WVV zich daar uitermate sterk voor maakt dat dit ook daadwerkelijk gaat plaatsvinden.
Dus….. laat je zien en kom lekker sporten, goed voor je lijf en sociale contacten.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Jeanne Taal


Lees meer: Persberichten 2018-2019

De PR-commissie van de Wassenaarse Volleybal Vereniging sprak met wedstrijdsecretaris en scheidrechters-coördinator Jan Rijskamp.

IMG 0041Wil je je even voorstellen.
Mijn naam is Jan Rijskamp, geboren in Leiden, in 1974 naar Wassenaar gekomen, getrouwd en 2 kinderen. Inmiddels 41 jaar lid van de Wassenaarse Volleybal Vereniging (WVV). Op 1 mei 2012 gestopt met mijn werk en naast volleyballer ben ik ook voorzitter van de Stichting ‘Vrienden van Scouting Willibrord’.

Je bent al jaren lid van WVV. Wat heb je zoal gedaan?
Onder andere ben ik lid geweest van het organisatiecomité van ons grote WVV buitentoernooi op het sportveld bij het zwembad aan de Zanderijvaart, assisteren bij veel WVV toernooien, vele jaren met veel verslagen en teksten ons clubblad gevuld, onderhoud van ons clubgebouw verzorgd, verhuur van volleybalattributen en werkte mee aan de maandelijkse totstandkoming van ons clubblad dat tot 2005 uitkwam. Op 25 juni 2010 heeft WVV mij benoemd tot erelid.

Waar bestaat je huidige taak uit?
Momenteel bestuurslid/wedstrijdsecretaris en tevens scheidsrechtercoördinator. Verder zitting in de PR-commissie, ruim 25 jaar scheidsrechter en nog steeds wedstrijdspeler nu in het mix 2 team.

Wat voor problemen kom je daarin tegen?
Als wedstrijdsecretaris is het feit, dat aan het begin van het seizoen de inhuur van de sporthal niet overeenstemt met de door de Nevobo definitief vastgelegde wedstrijdprogramma’s, wel één van de lastigste. Tussentijdse wedstrijdafzegging of datumverandering is er ook zo een, er moet weer een nieuwe wedstrijddatum gevonden worden.

Wat wil je bereiken met WVV?
Voor mij persoonlijk is dat gewoon lekker blijven ballen zolang dat kan en nuttig kan zijn in een wedstrijdteam. Vanuit mijn (bestuurs)functies ligt dat anders. Zou graag zien dat de jeugdafdeling weer een stabiel geheel binnen de vereniging wordt met jeugdwedstrijdteams en voldoende begeleiding. Het zou verder mooi zijn indien er nog wat extra leden bijkomen. Vooral dames zijn van harte welkom.

Op welke manier wil je dat realiseren?
WVV heeft een actieve PR-commissie. Tijdens het seizoen staat er vrijwel elke week wel een aardig stukje met actiefoto in De Wassenaarse Krant, de website en op Facebook. Een aardige inspanning, maar als je dan weer hoort dat daardoor weer een nieuw lid toetreed is dat fantastisch.

Hoe ziet de toekomst er verder uit voor WVV?
Doorgaan met onze huidige leden en hopen op de nodige nieuwe aanwas. Wij zijn een gezellige vereniging dat naast spelen ook gezellige toernooien organiseert.

Wat vindt je van het plan van een nieuwe sporthal onder de vlag van de Kieviten?
Bedenkelijk. Vraag mij af of WVV als gebruiker/huurder van de nieuwe hal dezelfde inhuur en flexibiliteit daarvan zal behouden. Zeer benieuwd of er gelet op te betalen huur voor de nieuwe hal de contributie voor ons nog betaalbaar blijft.

Heb je verder nog iets toe te voegen aan dit interview?
Zou graag zien dat WVV sociaal blijft en iedereen die dat wil de mogelijkheid geeft om te komen volleyballen met welk geaardheid of geloof dan ook.

De PR-commissie van de Wassenaarse Volleybal Vereniging wenst wedstrijdsecretaris Jan Rijskamp nog heel veel bestuurlijke en sportieve successen in de komende jaren.

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde

De PR-commissie van de Wassenaarse Volleybal Vereniging sprak met Marjanne van der Velde, lid van de PR commissie van de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

 30.03.2019

Marjanne wil je je even voorstellen. Marjanne
Mijn naam is Marjanne van der Velde-Looyestijn, geboren en getogen in Wassenaar, getrouwd met Gerard, 3 kinderen met aanhang en een kleinkind op komst. Ik ben totaal 25 jaar als leerkracht op de Bonifaciusschool werkzaam geweest. Op diverse fronten doe ik vrijwilligerswerk.

Waar bestaat jouw taak als lid van de PR commissie uit?
Uit het maken van foto’s voor WVV bij wedstrijden en evenementen. Dit is begonnen toen ik als vrijwilliger bij de jeugd van WVV actief was met organiseren van leuke avondjes en het jaarlijkse kamp. Wij proberen als PR iedere week één of meerdere stukjes en foto’s in De Wassenaarse Krant (DWK), in Facebook en op de website te plaatsen. Daarnaast ben ik actief bij de diverse evenementen zoals Run For Rio voor Tanzania en de kraampjesmarkt.

Kun je iets vertellen over In de Kijker van de Wassenaarse Krant?
Naast de foto’s die ik bij WVV voor de website, Facebook en ons PR stukjes in de DWK maak, ben ik ook begonnen met het maken van korte filmpjes tijdens de competitie- wedstrijden. Die kan je nu soms aantreffen bij ‘In de Kijker’ en bekijken via onze website. De spelers vinden dit zelf erg leuk en leerzaam en we hopen hierdoor meer mensen enthousiast te krijgen om mee te komen volleyballen.

Speel je ook competitie?
Nee, ik speel zelf geen volleybal, dit vanwege fysieke beperkingen.

Wat voor vereniging is WVV? Prestatiegericht of gezelligheidsclub?
WVV is een kleine maar heel gezellige club, waarbij je je snel thuis voelt. Daarnaast wordt er fanatiek aan de wedstrijden deelgenomen, want winnen is toch ook leuk!

Hoe ziet de toekomst er verder uit voor WVV?
We merken iedere keer dat onze PR stukjes in de DWK gelezen worden en er nieuwe aanmeldingen binnenkomen. Daarnaast zou het mooi zijn als ook de jeugdafdeling weer een stabiel onderdeel van WVV zou zijn.

De PR-commissie van de Wassenaarse Volleybal Vereniging wenst Marjanne heel veel succes in de komende jaren.

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde

De PR-commissie van de Wassenaarse Volleybal Vereniging sprak met penningmeester Wil Westgeest.

Wil001Wil je je even voorstellen.
Ik ben Wil Westgeest opgegroeid nabij het strand van Wassenaar.
Ik ben eerst van mijn 17/18 jaar lid geweest van de volleybalvereniging R.K.S.V. Raaphorst. In 1974 zijn we opgegaan in de Wassenaarse Volleybal Vereniging (WVV). Ik ben op 1 december 2005 met vervroegd pensioen gegaan en ben naast het volleyballen ook gaan tennissen bij Tennisvereniging Adegeest.

Je bent al jaren lid van WVV. Wat heb je zoal gedaan?
Dat is eigenlijk te veel om op te noemen, maar ik zal er een paar dingen uitlichten. Ik ben assistent
jeugdcoördinator geweest voor het organiseren van minitoernooien.
Ik heb ook mee mogen helpen met de grote WVV buitentoernooien op het sportveld bij het
zwembad.
Verder heb ik ook mijn horecadiploma mogen inzetten voor ons voormalig clublokaal aan de
Burmanlaan. Op 25 juni 2010 ben ik benoemd tot erelid van WVV.

Waar bestaat je huidige taak uit?
Momenteel houd ik me bezig als penningmeester van de vereniging en ben ik trainer van de
recreatieleden. Ik train zowel de Mix als de Heren, waarvan de meesten competitie spelen.
Daarnaast ben ik ook scheidsrechter en zonodig teller.

Je bent ook trainer van WVV. Wat voor vereniging is WVV? Prestatiegericht of gezelligheidsclub?
WVV is eigenlijk beiden. Persoonlijk wil ik dat tijdens de training alle leden gezamenlijk met elkaar
trainen. Soms heeft een bepaald team aparte training nodig.
Ook het samenzijn na de training vind ik heel belangrijk. We hebben daarvoor ook de gratis
hapjes op de eerste woensdag van de maand in het leven geroepen.

Wat wil je bereiken met WVV?
WVV moet in ieder geval een gezelligheidsclub blijven, maar het mag ook best prestatiegericht zijn.
Ook willen we natuurlijk altijd nieuwe aanwas met plezier verwelkomen.

Op welke manier wil je dat realiseren?
WVV heeft een actieve PR-commissie. Er staan bijna elke week mooie stukjes in De Wassenaarse
Krant waar ik altijd naar uitkijk.

Hoe ziet de toekomst er verder uit voor WVV?
WVV heeft een nieuwe jeugdafdeling opgestart. Dit seizoen zullen de meisjes eenmaal per week trainen. Ik hoop van harte dat de trainster genoeg vrijwilligers kan werven die haar assisteren bij de training om de jeugdafdeling volgend seizoen verder uit te breiden.

Wat vindt je van het plan van een nieuwe sporthal onder de vlag van de Kieviten?
In het verleden is hierover vergaderd in het Wassenaarse Sportcontact. Ik vind echter dat de communicatie naar de vereniging WVV soms te wensen overlaat. Onze secretaris zal hierover een brief doen uitgaan naar het college van B. en W. Ik hoop in de toekomst dat alle binnensporten zich kunnen continueren na sluiting van de huidige sporthal “De Schulpwei”.

Heb je verder nog iets toe te voegen aan dit interview?
Ik wens een ieder en hun dierbaren een heel gezond en sportief 2019.

 

De PR-commissie van de Wassenaarse Volleybal Vereniging wenst penningmeester Wil Westgeest nog heel veel bestuurlijke en sportieve successen in de komende jaren.

 

RSS Feed