MB1, Wassenaarse Volleybal Vereniging, na opnieuw 4-0 winst stevig aan kop van de ranglijst. Verlies voor Mix-2

IMG 9277 mix2De 6 meisjes en 2 jongens van het MB1 team van de Wassenaarse Volleybal vereniging streden afgelopen vrijdag in Lisse tegen Liusna. WVV ondervond meer tegenstand dan zij in eerdere wedstrijden gewend was. In set één wist WVV Liusna redelijk van zich af te houden ook al ging dat niet vanzelf. Gelukkig heeft WVV in Melia, Livia en Kim een stel goede serveersters en dat scheelt in dit soort wedstrijden. Als dan ook de bal beregoed in 3en gespeeld wordt dan lukt het om WVV op een voorsprong te zetten. Wat Liusna ook probeerde WVV was niet meer te achterhalen. 18-25 setwinst voor WVV. In set 2 slaagde Liusna er niet in om het spelniveau uit set 1 vast te houden met als resultaat een 14-25 op het scorebord in het voordeel van WVV. In set 3 en 4 beleefde WVV de weerstand die volleybal zo leuk en tegelijk spannend maakt. Beide teams deden in deze fase van de wedstrijd niet voor elkaar onder. Ofwel in het verloop van de sets hadden zeker in de begin fase beide teams de mogelijkheid de winst te pakken. Dat uiteindelijk toch WVV met de winst aan de haal ging is te danken aan de inzet van het team en het goede coachen van trainer Ali. De setstanden 20-25 en 21-25 waardoor een 4-0 overwinning. Ongeslagen aan kop van de ranglijst.

Het senioren Mix2 team wist de behaalde overwinning in hun vorige wedstrijd niet te kopiëren. Natuurlijk aan inzet bij de WVV-ers ontbrak het niet. Tegenstander Leython was in Leiderdorp echter op veel vlakken hun meerdere. De eerste set leek het er nog een beetje op 25-16 voor Leython. Maar in de daarop volgende sets werd het verschil duidelijker zichtbaar. Vreemd genoeg wist WVV het in set 3 nog tot 11-11 gelijk te houden maar op de een of andere manier kreeg WVV bij die stand geen bal meer goed over het net. Het zal wel één van de ‘mysterieuze krachten in de sport’ zijn geweest waardoor opeens 25-12 op het scorebord prijkte. Voor de WVV-ers een wedstrijd om snel te vergeten.

Op naar de volgende wedstrijden: vrijdagavond, 19-11-21 om 19:15 uur: WVV MB1 – Liusna MB1. Om 20:00 uur: WVV Mix1-Merenwijk Mix1 en WVV Mix2 – Merenwijk Mix3.

Ook Volleyballen? Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde


Mix 1 team Wassenaarse Volleybal Vereniging laat Gemini Mix 1 met de winst ontsnappen.

09.11.2021

IMG 9353 MIX1De vooruitzichten voor de WVV-ers in het behalen van een goed resultaat uit bij Gemini in Voorschoten waren ruim aanwezig. De personele bezetting van WVV was met Erik, Irene, Kirsten, Mathieu, Paul, Peggy, Rik en Ruud in orde. Ook de spirit om te komen tot een puike wedstrijd was in voldoende mate aanwezig. In de eerste set lieten de WVV-ers dat ook zien. Alhoewel. Het begin verliep stroef. Pas aan het einde van de set werd WVV echt wakker en ging het samenspel steeds beter. Een aantal goede services van onder andere Ruud, zorgden voor een nipte overwinning van de set met 23-25. Gemini zette een tandje bij. Het lukte WVV daar en tegen om via harde smashes van Paul, Erik en Mathieu in de score gelijke tred te houden. 11-11, 18-18 en 22-22. Ook het snelle voetenwerk van Paul had daar een mooi aandeel in. Jammer genoeg werden bij die mooie stand 22-22 WVV ballen uitgeslagen dan wel afgeblokt. Set voor Gemini met 25-22.
In set 3 verlieten er van de hand van zowel, Paul, Ruud, Kirsten, Mathieu als Rik namens WVV mooie smashes die ook voor de nodige punten zorgden. Spannende lange Rally’s die voor WVV verkeert uitpakte samen met enig miscommunicatie zorgde ervoor dat Gemini een voorsprong nam: 14-7. Gelukkig wisten de WVV-ers de stand bij 20-20 weer gelijk te trekken alleen jammer dat WVV in deze fase wat meer foutjes maakten. Nipt verlies 25-23
Set 4 is er voor WVV één om snel , heel snel te vergeten. Het wilde gewoon niet meer lukken. Brrr, setstand 25-14. Vooral gezien het nipte verlies van set 2 en 3 had WVV op z’n minst een gelijkspel verdiend.

Kom ook Volleyballen. Het kan eenvoudig. Doe je sportkleding aan en kom, op de woensdagavond, naar sporthal De Schulpwei aan de Dr. Mansveltkade 1. Je mag direct meedoen. Ook mag je de eerste 4 (vier) achtereenvolgende trainingen vrijblijvend meetrainen en betaal je geen inschrijfgeld. Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde


Dikke 4-0 winst voor zowel de MB1 als de Mix2 Wassenaarse Volleybal Vereniging.

09.11.2021

IMG 9252 MB1Het ‘meisjes’ B1 team van WVV was geen partij voor de MB1 van InUpGo uit Roelofarendsveen. De 7 meiden en 1 jongen die WVV afgelopen vrijdag beschikbaar had voor het MB1 team lieten overduidelijk zien waartoe zij in staat zijn. InUpGo moest lijdzaam toezien dat er vooral serverend een hele bak aan punten gemaakt werden. In het bijzonder met de service van Katherine Lin, Melia Thanasoula en Livia Munk hadden de InUpGo meisjes grote moeite. Maar ook het in 3e spelen van de bal was bij WVV veel beter verzorgt. En als Kim Parlevliet ook nog een aantal smashes binnen slaat, ja dan is het snel gedaan met InUpGo. Via de setstanden 25-7, 25-7, 25-5 en 25-15 ontstond de welverdiende 4-0 overwinning. Trainer-coach Ali was dik tevreden en prees zijn speelsters.

Nu het MB1 team hun wedstrijd zo formidabel hadden gewonnen kon het senioren Mix2 team natuurlijk niet achterblijven. Door het niet kunnen meespelen van 3 heren en 2 dames van het team moest er omtrent de teambezetting binnen WVV driftig nagedacht worden hoe dit in de strijd tegen Leython uit Leiderdorp kon worden opgelost. Dat lukte……en wel zodanig dat reeds in set één Leython flink onder druk werd gezet. Een time out van Leython bij de tussenstand 20-13 kon daar niks meer aan veranderen. Setwinst voor WVV met 25-15.
WVV ging in set 2 op dezelfde voet verder. Ook nu wisten zij door o.a. mooie smashes van Gliselle en Masumi en de onverwachte plaats ballen van Marcel een voorsprong op te bouwen. Via 15-8 kwam bij 25-12 de setwinst. Set 3 verliep aanvankelijk zoals de voorgaande sets doch op de een of andere manier wist Leython meer tegenstand op de vloer te brengen. WVV moest er harder aantrekken wat gelukkig ook meer wedstrijdspanning bracht. Nu setwinst bij 25-19. In set 4 was bij Leython de ‘koek’ op. Met uitstekende serie opslagen van Jan en Jim werden zij in no time op een 19-8 tussenstand gezet. Tot slot wist Jeanne met een score zoals zij die zo vaak aan het net behaald het laatste punt te maken; 25-9. Een dik verdiende 4-0 winst als wedstrijdresultaat. Op naar de volgende wedstrijden: vrijdag,12.01.21. Leython mix5- WVV mix2 en Liusna MB1- WVV MB1.

Ook Volleyballen? Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde


Aanvalskracht tegenstander verslaat Mix 2 Wassenaarse Volleybal Vereniging.

02.11.2021

IMG 9298 mix 2Het was dan wel geen cruciale wedstrijd maar het mix 2 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging kon het tegen het jeugdige team van Gemini niet bolwerken. Gemiddeld zeker 20 jaar ouder heeft het WVV team hun huid alsnog duur weten te verkopen. Ondanks dat de slagkracht en sprongkracht bij Gemini beduidend beter was zorgde WVV ervoor dat er het geen ‘walk over’ is geworden. Zonder Jan-Willem hun langste man en Martin keken de WVV-ers in set één al snel tegen een hopeloze achterstand van 21-10 aan. Set verlies bij 25-10. Gelukkig liet WVV zich daardoor niet afschrikken. In de 2e set beten zij zich vast in de wedstrijd. Gemini keek vreemd op van zoveel veerkracht. WVV nam brutaal weg een voorsprong. Klein (11-13) maar wel een voorsprong. Gemini zette alles op alles om die dekselse WVV-ers. Dat lukte uiteindelijk wel maar o wat genoten die WVV-ers van hun voorsprong en de inspanningen die Gemini ten toon moest spreiden om die vermaledijde Wassenaarders een halt toe te roepen. Dat de set voor WVV alsnog verloren ging (25-19), ach het zei zo. Dat daarna ook de 3e en 4e set een prooi voor Gemini werd was min of meer ingecalculeerd. Vast staat dat de WVV-ers met de nodige plezier gevolleybald hebben en het maximale uit hun kunnen gehaald. Op naar de volgende wedstrijd vrijdag in ‘eigen’ sporthal De Schulpwei. Dan wordt er gespeeld tegen Leython uit Leiderdorp en zal WVV wederom zich van hun beste kant laten zien. Eerder op die avond speelt het jeugdteam MB1 tegen InUpGo. Zij starten om 19:15 uur.

Ook Volleyballen? Je mag de eerste 4 (vier) achtereenvolgende trainingen vrijblijvend meetrainen. Indien je je sportkleding en sportschoenen aandoet mag je direct meedoen. Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde


Mix 1 Wassenaarse Volleybal Vereniging verslaat Leython in hun ‘eigen huis’.

02.11.2021

IMG 9354 mix1Met de complete teambezetting (Erik, Irene, Kirsten, Mathieu, Paul, Peggy, Rik en Ruud) vertrok het Mix1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging naar Leiderdorp voor hun wedstrijd tegen Leython DC mix 2. WVV startte met zeer gedegen spel. Met geslaagde ingehouden aanvallen afgewisseld met harde afmakers werd Leython voortdurend onder druk gezet. Leython veegde in deze fase van de wedstrijd heel veel ballen van de grond op, maar kwamen in het bijzonder door de aanvalsdruk van WVV regelmatig zelf niet aan aanvallen toe. De eerste set werd uiteindelijk overtuigend via 15-16 met 19-25 door WVV gewonnen. In de tweede set had WVV soms moeite met de uitgekiende in de hoeken van het speelveld gespeelde ballen van de tegenstander. Na een aanvankelijk gelijk opgaande strijd had, tegen het einde van de set waar de zogenaamde ‘big points’ te verdienen zijn, WVV het beste van het spel. Zodoende werd de set door WVV winnend afgesloten met 20-25. In de derde set kwam WVV op achterstand. Leython begon namelijk de set met de sinds enkele seizoenen bij de mix toegestane opstelling van 4 heren en 2 dames. De grotere aanvalskracht die dit opleverde werd in de tussenstand zichtbaar, 15-12. Op dat moment kwam de aanwezigheid van WVV trainer Ali, die de taak van coach op zich genomen had goed van pas. Dankbaar maakte de WVV-ers gebruik van zijn strategische tips en het “lezen” van de tegenstander. Dit feit heeft er zeker toe bijgedragen dat de eerdere achterstand via 18-18 werd omgezet in een kleine voorsprong wat uiteindelijk ook de setwinst met 21-25 opleverden. In de laatste (4e) set was Leython zichtbaar moegestreden. WVV bleef daar en tegen alert volleyballen. Leython kon geen vuist meer maken waardoor mede door de gedegen aanval van WVV zij tot een gemakkelijke setwinst van 10-25 kwamen. Al met al een mooie en verdiende 0-4 overwinning voor de WVV-ers.

Ook Volleyballen? Je mag de eerste 4 (vier) achtereenvolgende trainingen vrijblijvend meetrainen. Indien je je sportkleding en sportschoenen aandoet mag je direct meedoen. Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

 

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde


Tweede gelijkspel op rij voor Heren 1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

26.10.2021

IMG 8677 wvv H1Het is maandag 25 oktober als de heren Erik, Hans, Mathieu, Kilian, Alex, Masimi en Timmo van de Wassenaarse Volleybal Vereniging op een redelijk ‘normaal’ tijdstip naar Delft vertrekken voor hun wedstrijd tegen Volcano H1. In de Fortunahal klonk om 21:15 uur het eerste fluitsignaal van deze wedstrijd. De ‘corona lock down’ is niet door iedereen met gemak doorstaan. Enkele spelers hadden nog duidelijk last van het opnieuw met volle energie volleyballen. De teams hielden zich mede daardoor mooi in evenwicht. Wat ongelukkige ballen aan WVV zijde gaf Volcano de mogelijkheid de eerste set met 25-20 set naar zich toe te trekken.

In set 2 waren de rollen omgekeerd. Nu wist WVV een voorsprong te verwerven die zij op inzet en enkele power smashes succesvol wisten te verdedigen en uit te breiden tot de setwinst met 19-25. In de derde set ging WVV op dezelfde voet voort. De vorige set gaf ze duidelijk meer vertrouwen. Wisten zelfs een riante voorsprong op te bouwen waar Volcano het antwoordt schuldig op bleef. Via 13-20 werd een afgetekende setwinst bereikt: 17-25. Maar dan set 4. Duidelijk zichtbaar was dat Volcano (1-2 achter) alles op alles zette om er nog een gelijkspel uit te slepen.

Waar WVV meende de winst voor het grijpen te hebben bracht hun in deze fase van de wedstrijd wisselvallige spel Volcano in het zadel. Een lichte voorsprong wisten zij gestaag uit te breiden. Set verlies voor WVV met 25-19.

Al met al dus toch een 2-2 gelijksspel waar beide teams gezien het vertoonde spel eigenlijk best tevreden over konden zijn. De volgende wedstrijd voor de WVV mannen is pas weer op 26 november. Een mooie gelegenheid om de komende weken wat herstelwerk te verrichten en broodnodige energie op te doen voor de volgende wedstrijd.Ook Volleyballen? Je mag de eerste 4 (vier) achtereenvolgende trainingen vrijblijvend meetrainen. Indien je je sportkleding en sportschoenen aandoet mag je direct meedoen. Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 6-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp

Foto: Marjanne v.d. Velde

 


‘Meisjes’ B1 Wassenaarse Volleybal Vereniging wint ook van sterke tegenstander Liusna.

19.10.21

IMG 9265 MB1De jeugd (MB1) van de Wassenaarse Volleybal Vereniging trof in Liusna een sterke tegenstander. Vrijdag 19:15 uur In sporthal De schulpwei werd afgefloten voor de wedstrijd waarbij trainer/coach Ali R. de teamleden op het hart gedrukt had vooral de bal in 3e te spelen. Gelukkig bezit WVV de nodige spelers die de volleybal techniek aardig onder de knie hebben om de bal in 3-en te spelen. Zeker de neutrale kijker werd daardoor getrakteerd op een wedstrijd die leuk was om naar te kijken. In de eerste 3 sets werd er met name door Livia Munk en Kelly Lim van WVV ijzersterk geserveerd. Maar ook het opvangen van de door Liusna gespeelde ballen was bij WVV goed verzorgt. Zij wisten set één via 13-3 met 25-10 te winnen. In set 2 kwam Liusna tegen het einde van de set goed terug waardoor coach Ali van WVV een time-out nam. Dat hielp.

WVV wint ook set 2.

Nu met 25-18. Set 3 verliep weer als vanouds, 25-12.

Maar dan set 4. WVV presteerde het om 5 services beurten op rij of uit of in het net te slaan. Liusna profiteerde en kwam op een 11-21 voorsprong. Na weer een foute service was het gedaan met WVV. 13-25 set verlies. Een set om snel te vergeten. Gelukkig werd door sterk spel in de eerste 3 set de wedstrijd wel met 3-1 gewonnen. Na 3 wedstrijden staat WVV MB1 op de ranglijst bovenaan.

Ben jij tussen de 10 en 16 jaar en wil je ook volleyballen? Je mag de eerste 4 (vier) achtereenvolgende trainingen vrijblijvend meetrainen. Doe je sportkleding en sportschoenen aan dan kan je direct meedoen. Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde


Mix 2 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging kreeg geen loon naar werken.

19.10.21

IMG 9290 mix 2De dames en heren van het mix2 team streden voor wat ze waard waren. Helaas lukte het ze niet om een verdiend gelijkspel te veroveren. Want ondanks dat lichaamslengte en leeftijd in het voordeel van de spelers van tegenstander Gemini Kangeroes uitviel kon WVV zeker in de eerste 3 sets de wedstrijd prima in evenwicht houden. Zo had WVV de slechte start in set 1 (11-19) met een beetje meer geluk alsnog kunnen winnen. Helaas viel de score met 23-25 net de kant van Gemini op.

In set 2 kwam WVV beter uit de startblokken. Tot 18-18 hielden ze de stand in evenwicht. Een wat mindere fase bij WVV gaf Gemini de mogelijkheid punten te scoren. 20-25 verlies voor WVV. Set drie zag er in het begin slecht uit 1-6 achter. Raar genoeg kwam WVV in no time weer terug tot 9-9 en stootte in één tempo door naar 20-17.

In een spannende slotfase liet WVV zich niet meer verrassen. Met een typische onberekenbare Marcel ten Berge bal trok WVV de setwinst naar zich toe; 25-20. Voor de WWVV heren stonden wisselspelers klaar voor de dames helaas niet. WVV kreeg het mede daardoor moeilijk. De aanval kwam niet meer uit de verf en samen met een paar ongelukkige plaats-ballen stond WVV al snel tegen een flinke achterstand aan te kijken. WVV wist dit niet meer goed te maken. Set verlies met 15-25. Een 1-3 wedstrijd verlies voor WVV waar een gelijkspel verdiend zou zijn.

Programma:
Maandag 25 oktober WVV H1 -- Volcano H1;
vrijdag 29 oktober Leython mix2-- WVV mix1 en Gemini mix3--WVV mix2.

Wil je ook Volleyballen? Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde

 


Mix 1 team Wassenaarse Volleybal Vereniging langzaam op stoom in de eerste wedstijd van het seizoen.

19.10.21

IMG 9325 mix 1Na het spelen van slechts één wedstrijd in het vorige (corona)seizoen stond afgelopen vrijdag voor het mix 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging sinds 1,5 jaar weer een thuiswedstrijd op het programma. Ditmaal tegen VCS uit Sassenheim. Na aanmoediging van het WVV meidenteam die op een vroeger tijdstip hun wedstrijd speelden en de eigen warming-up werden door het mix team de eerste wedstrijdballen geslagen. De start was moeizaam. De WVV-ers, Irene, Kirsten, Peggy, Erik, Mathieu, Rik en Ruud, lieten zich aanvankelijk aftroeven door het eveneens met grote enthousiasme gestarte VCS. Zij hebben zich uiteraard eenzelfde lange tijd kunnen voorbereiden op deze wedstrijd. Door vooral de goede service bij VCS, die WVV in eerste instantie niet goed onder controle kreeg, werd WVV, met een tussentijdse score van 15-23, op 8 punten achterstand getrakteerd. Echter door een uitstekende servicebeurt van Mathieu Prins kwam WVV terug en hoe. Zelfs een in de haast door VCS aangevraagde time-out werd zijn service-serie niet gebroken. In no time kwam WVV op gelijke hoogte, 23-23. Helaas ging deze eerste set met 24-26 toch naar VCS. Het hogere tempo waarmee WVV zich in de volgende sets in de wedstrijd terugvocht leidde tot beter volleybal. Goede servicebeurten en smashes van Erik, Mathieu en Ruud volgden elkaar op en zorgden voor mooie series aan punten. Een service ace van Ruud werd zelfs gevierd met een gezamelijke dive van het hele team in het midden van het speelveld. Dit enthousiasme bleef de hele verdere partij de toon voeren. Het in deze fase van de wedstrijd goed georganiseerde spel van beide teams maakte dat er lange rally’s van wel minuten lang ontstonden. Op karakter en net even beter zijn dan VCS werden de volgende 3 sets gewonnen door WVV. Zo kwam het dat met de winnende set scores van 25-13, 25-20 en 25-16 de wedstrijdwinst met 3-1 naar WVV ging.

Ook al laten de eindstanden van set 2 en 4 iets anders zien, de spanning tijdens de strijd om die set winsten was ruim aanwezig. Juist iets waarom de WVV-ers opgetogen konden napraten over deze uitdagende wedstrijd.

Ook Volleyballen? De eerste 4 (vier) achtereenvolgende trainingen mag je vrijblijvend meetrainen. Bel voor informatie onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde


WVV jeugd in de volleybalcompetitie te sterk voor hun tegenstander.

05.10.2021

jeugd 01.10.213In sporthal De Schulpwei was InUpGo uit Roelofarendsveen de tegenstander van het MB1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Het is voor de WVV-ers dan wel hun 2e officiële wedstrijd de gezonde spanning was bij de meisjes en jongens nog van hun gezicht af te lezen. Gelukkig gaven de toejuichingen en het vele applaus vanaf de tribune de WVV teamleden Alex, Efi, Emma, Katherine, Kim, Livia, Melia, Noe en Thijs een welkome ondersteuning. In set één had WVV bij de eerste time out van InUpGo reeds een florissante 13-3 voorsprong bereikt. Ook na de time-out bleef WVV sterk doorgaan. Via 17-5 werd de set met 25-12 gewonnen. Een uitstekend begin. Trainer/coach Ali R. leek tevreden. InUpGo bood in set 2 flink meer weerstand. De stand bleef lang in evenwicht. Bij 13-11 nam WVV voor de zekerheid toch een time-out. Dat hielp eerst niet echt maar WVV stevende uiteindelijk naar een 25-19 setwinst. In set 3 was het Efi die alle aandacht kreeg. Haar uitstekende service zorgde ervoor dat een 0-2 achterstand werd omgezet in een 12-2 voorsprong. InUpGo kon in het vervolg van de set geen goede bal meer raken. 25-9 voor WVV. Bij aanvang van set 4 kwam Melia op de serveerplaats en je zag haar denken ‘ja, ja, wat Efi kan, dat kan ik ook’. En warempel. Met ferme slagen naam Melia InUpGo onder vuur en voordat men het door had stond er 10-0 op het scorebord. Pas toen mocht InUpGo serveren. Het verzet van InUpGo was dan wel gebroken maar ondanks dat ontstonden er meerdere malen spannende balwisselingen. Alle teamleden zorgden ervoor dat de bal veelvuldig op een mooie volleybalmanier heen en terug over het net ging wat telkens een spontaan applaus opleverden. De set eindigde bij 25-8 voor WVV wat een 4-0 wedstrijdoverwinning betekende.
Vrijdag 15 oktober a.s. om 19:15 uur speelt het jeugdteam hun volgende wedstrijd. In De Schulpwei is Liusna MB1 de tegenstander. Na de jeugdwedstrijd spelen zowel de WVV mix 1 als de WVV mix 2 hun wedstrijd. Om 20:30 uur spelen zij tegen respectievelijk VCS mix 1 en Gemini Kangeroes mix 3.
Ook Volleyballen? Je mag (meisjes en jongens; 10-16 jaar) de eerste 4 (vier) achtereenvolgende trainingen vrijblijvend meetrainen. Indien je je sportkleding en sportschoenen aandoet mag je direct meedoen. Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: WVV


Gelijkspel voor de Heren en Mix 1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

05.10.2021

IMG 9183 H1Na de jeugdwedstrijd waren afgelopen vrijdag om 20:30 uur de WVV senior heren aan de beurt. Zij mochten, na een heel jaar zonder wedstrijden, eindelijk ook weer aan de bak. Volleybalvereniging ZVH uit Zevenhuizen had 9 mannen naar Wassenaar gestuurd om de strijd aan te gaan. Dat dit aantal mannen naderhand de doorslag gaf in de uitslag was bij aanvang nog niet voorzien. In de eerste set leek er voor de 6 WVV mannen geen vuiltje aan de lucht. Zij maakten keurig hun punten. Een gedegen aanval en dito verdediging bracht ze op een redelijk voorsprong. ZVH wist ze niet meer te benaderen. Setwinst met 25-17 voor WVV. Set 2 verliep op gelijke wijze. WVV was in deze fase aanvallend de betere. De aanvallers Mathieu, Kilian en Timmo wisten telkens het ZVH blok netjes te omzeilen. Omdat ook de service lekker liep kwam wederom 25-17 op het scorebord. 2-0 vóór in sets, prachtig toch. In set 3 waren de rollen evenwel omgedraaid. Verse krachten bij ZVH kregen de vermoeid rakende zes van WVV meer en meer op de knieën. Het lukte WVV niet meer om het juiste spel te spelen. Onwillekeurig ging er meer en meer mis. ZVH zag zijn kans schoon en hoe, 13-25 was hun deel. In set 4 zochten de WVV-ers naar een laatste strohalm. Vonden hem niet. Met de tong op hun schoenen ging helaas ook deze set aan hun neus voorbij, 21-25. Een 2-2 gelijkspel. Het hebben van reserve teamleden tegen een sterkteam bleek maar weer eens een noodzaak.
Bij de mix1 van WVV die het in Sassenheim tegen VCS opnam droop de spanning er van af. Slechts in set 3 was WVV even het spoor bijster, 25-10. In de andere sets werd er op het scherps van de snede gestreden. Nervositeit en spanning over en weer zoals de setstanden van 24-26, 23-25 en 25-23 duidelijk laten zien. Een gelijk spel waar beide teams tevreden over waren.

Vrijdag 15.10.2021 spelen zowel de WVV mix1 als de WVV mix2 hun wedstrijd. Zij starten om 20:30 uur met hun wedstrijd tegen respectievelijk VCS mix1 en Gemini Kangeroes mix3.
Ook Volleyballen? Je mag de eerste 4 (vier) achtereenvolgende trainingen vrijblijvend meetrainen. Indien je je sportkleding en sportschoenen aandoet mag je direct meedoen. Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde


Voortvarende start WVV jeugd in de volleybalcompetitie.

21.09.21

jeugd tegen VCOVol gezonde spanning begonnen 6 meisjes (Efi, Emma, Kelly, Kim, Livia, Melia), en 3 jongens (Alex, Noe, Thijs) van de Wassenaarse Volleybal Vereniging als team MB1 aan hun allereerste wedstrijd in de officiële Nevobo competitie. In Oegstgeest was VCO de tegenstander. Veel ouders, met evenveel spanning, hadden plaatsgenomen op de tribune om het team aan te moedigen. Nog wat onwennig spoorde de coach zijn team aan om met de warming-up te starten en gaf nog de nodige aanwijzingen om het team gerust te stellen. “Jongens en meiden heb vooral plezier” was het motto.

De eerste set werd, nogal logisch, wat nerveus begonnen. De strijd ging gelijk op (10-10). Na een uitstekende servicebeurt van Livia met haar standvastige onderhandse service liep het team uit naar een prettige voorsprong. WVV won de set uiteindelijk met 17-25. De spanning op de WVV koppies werd al minder.

Door de setwinst werd het spel in de 2e set secuurder. Het verliep lekker. Al snel werd een riante voorsprong opgebouwd. VCO was de weg kwijt wat resulteerde in een gemakkelijke 10-25 setwinst.

De ervaring leert dat na een (te) gemakkelijk setwinst de derde set een omslag kan geven. Zo ook nu. Zowel VCO als WVV streden fel om elk punt. Tegen het einde van de set liep de spanning hoog op. WVV aanvoerder Kim vuurde haar spelers aan maar helaas 25-23, een nipt set verlies voor WVV.

De laatste (4e) set liep de service bij WVV weer heel goed en zorgde mede voor een eenvoudige 13-25 overwinning. Conclusie is dat deze wedstrijd met een 1-3 winst een goed uitgangspunt is voor het vervolg van de competitie. Uiteraard zijn er nog verbeteringen in tactiek, techniek en opstelling aan te brengen maar voor nu proficiat met jullie eerste overwinning WVV-ers, super gedaan.
Vrijdag 1 oktober a.s. om 19:15 uur speelt het jeugdteam hun volgende wedstrijd. In eigen sporthal De Schulpwei is InUpGo MB1 de tegenstander. Na de jeugdwedstrijd speelt het WVV heren 1 team. Zij starten om 20:30 uur met hun eerste wedstrijd van het seizoen tegen het team van ZVH uit Zevenhuizen. De Mix 1 speelt ook maar dan ‘uit’ in Sassenheim tegen VCS.

 

Ook Volleyballen? Je mag of je nu je onder de senioren of jeugd (10-16 jaar) valt de eerste 4 (vier) achtereenvolgende trainingen vrijblijvend meetrainen. Indien je je sportkleding en schoenen aandoet mag je direct meedoen. Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: WVV


Het nieuwe MB1 jeugdteam van de Wassenaarse Volleybal Vereniging gaat van start in de competitie.

07.09.2021

WVV jeugd

Volgende week vrijdag, 17 september 2021, om 19:15 uur start het Meisjes B1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging met de competitie. Voor de teamleden, Alex, Efi, Emma, Kelly, Kim, Kinga, Livia, Melia, Noe en Thijs is dit hun allereerste officiële wedstrijd in een volwaardige competitie. De wedstrijd tegen het MB 2 team van de volleybal vereniging VCO speelt zich af in de sporthal De Cuyl te Oegstgeest.

Onder leiding van de trainers Ali R, Peggy Verweij en Gliselle D. van der Kleij zijn de teamleden klaar gestoomd voor de competitiewedstrijden. Het is toch wel even wat anders dan een training of een onderling partijtje. Uiteraard is er eveneens aandacht besteed aan de spelregels en alles wat er rondom een officiële wedstrijd plaats vindt.

De senioren moeten nog tot 1 oktober wachten voor hun eerste wedstrijd. Voor het meisjes MB1 team staat op die avond dan eveneens een wedstrijd te wachten dan tegen InUpGo MB1 en wel in eigen sporthal De Schulpwei. Afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen kan het, ter aanmoediging van de jeugdleden, wel eens druk worden.

Ook Volleyballen?
Je mag of je nu je onder de senioren of jeugd valt de eerste 4 (vier) achtereenvolgende trainingen vrijblijvend meetrainen. Zo kan je goedkoop eens zien of volleybal ook iets voor jou is. Kom jij ook!! Indien je je sportkleding en schoenen aandoet mag je direct meedoen. Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde


We mogen weer!!

24.08.2021

Blok van WVV Heren 1Volleyballers van WVV gaan de sporthal weer in. Ja, volgende week woensdag 1 september is het weer zover en begint de Wassenaarse Volleybal Vereniging (WVV) hoopvol aan het nieuwe seizoen 2021-2022. Het merendeel van de WVV-leden hebben nu lang genoeg door die vervelende corona-pandemie de door hun zo geliefde sport moeten missen. Via thuis opdrachten en op een grasveld is door de echt fanatiek leden getracht het lichaam fysiek op orde te houden. Of dat is gelukt zal a.s. woensdag blijken. De jeugd (meisjes en jongens van 10 tot 16 jaar) start de training om 18:30 uur onder leiding van Ali R, Peggy Verweij en Gliselle D. v.d. Kleij en gaan door tot 20:00 uur. Het belooft een ware happening te worden vooral ook omdat voor het eerst sinds jaren er weer een meisjesteam aan de officiële competitie gaat deelnemen. ‘Er is dus werk aan de winkel’. Na de jeugd is het de beurt aan de senioren. De dames en heren in de leeftijd 18 tot ruim 65 jaar starten hun training om 20:15 uur onder leiding van Ali R., Peggy Verweij en Erik Gijsbers. Er zal menige zweetdruppel vallen want zij gaan door tot 21:45 uur. Voor de competitie zijn 3 seniorenteams opgegeven. Één heren en 2 mix teams gaan weer strijden om het kampioenschap. Vorig seizoen is daar door Corona niks van gekomen maar dit seizoen hebben we er alle hoop op dat de competitie volledig kan worden afgemaakt. In elk team is nog ruimte om direct aan mee te doen. Vergeet niet dat bewegen c.q. sporten belangrijk is voor lichaam en geest. Tevens is het een uitgelezen manier om wat corona kilo’s kwijt te raken en de stramme spieren weer soepel te krijgen. Vooral ook niet WVV-ers kom uit die luie stoel, pak je sport out-fit en kom woensdagavond naar Sporthal De Schulpwei aan de Dr. Mansveltkade 1. Je mag, of je nu je onder de senioren of jeugd valt, de eerste 4 (vier) achtereenvolgende trainingen vrijblijvend meetrainen. Zo kan je goedkoop eens zien of volleybal ook iets voor jou is.

Let wel dat er nog enkele ‘Covid-19 afspraken’ zijn. De belangrijkste zijn wel. Blijf thuis bij corona gerelateerde klachten en hou tijdens het niet volleyballen 1,5m afstand van elkaar. Op die manier staat er voor ons allen een prachtig volleybalseizoen te wachten. Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

 

Tekst: Jan Rijskamp Foto: Marjanne van der Velde