Zoeken

nlenfrdehuitptes

Hits

Artikelen bekeken hits
560892

De Wassenaarse Volleybal Vereniging bestaat 60 jaar

28.07.2022

meisjes B 1 kampioen

Zaterdag, 30 juli 2022, was het exact 60 jaar geleden dat de Wassenaarse Volleybal Vereniging werd opgericht als tegenhanger van de Rooms Katholieke volleybal vereniging Raaphorst. Bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging was vanaf dag één – en is nog steeds – iedereen ongeacht zijn of haar geloof of afkomst van harte welkom. Uiteindelijk is (in 1973) de volleybalvereniging Raaphorst opgenomen in de Wassenaarse Volleybal Vereniging en heeft de destijds binnen de vereniging actieve badmintonafdeling zich in 1974 afgesplitst en zijn zelfstandig als BCW verder gegaan. In deze 60 jaar kende WVV, zoals de Wassenaarse Volleybal Vereniging kortweg wordt aangeduid, veel hoogtepunten. In hun oprichtingsjaar 1962 werd het damesteam al direct kampioen in de 2e klasse. Het eerste damesteam speelde -mede door de sponsoring van meubelwinkelbedrijf Leski en regelmatig promoveren - uiteindelijk in de derde divisie van de nationale competitie. Voor een amateurvereniging behoorlijk hoog dus. De heren zijn tot in de promotieklasse geraakt. In 1975 is het jeugdteam WVV meisjes A zelfs junioren kampioen van Nederland geworden. Diverse WVV leden zijn uitgekomen in regioteams en zelfs in het nationale jeugdteam. Helaas heeft het WVV ook wel eens tegengezeten. Zo zijn van de 14 wedstrijdteams die op het hoogtepunt in het bestaan van WVV uitkwamen in de reguliere volleybalcompetitie van de Nevobo allemaal opgehouden te bestaan en gedurende een aantal seizoenen was er zelfs geen jeugdafdeling. Gelukkig kunnen we nu zeggen dat de jeugdafdeling weer een bloeiende afdeling is met zowel een meisjes- als een jongens B team in de reguliere volleybalcompetitie van de Nevobo. Onze senioren spelen niet meer in de reguliere competitie. Zij spelen op hoog niveau mee in de recreatiecompetitie van de Nevobo en doen daar zeker niet voor spek en bonen mee. Zo zijn er in de voorbije seizoenen meerdere kampioenschappen behaald. In het seizoen 2021-2022 waren de Meisjes B1 winterkampioen en het Heren1 team algeheel kampioen in poule A van de Regio West, Haaglanden. Aankomend seizoen spelen de Heren 1 en Heren 2 wederom in de regio West, Haaglanden en dan respectievelijk in poule A en poule B. Een seniorenmix team speelt in de regio West, Rijnland poule B.
De festiviteiten rond dit jubileum start vanwege de zomervakantie pas eind augustus met op woensdagavond 24 augustus de eerste training in sporthal De Schulpwei en op vrijdag 26 augustus een groots BBQ-feest bij een horecalocatie aan De Wassenaarse Slag. Ben je tussen de 10 en 90 jaar oud en wil je ook sportief en gezellig bezig zijn meld je dan aan als lid van WVV. Bel voor informatie onze secretaris Jeanne Taal 06-24660968 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jeanne Taal en Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde

 


Mix 2 Wassenaarse Volleybal Vereniging behaald mooi gelijkspel tegen Setumup Mix 1.

03.05.2022

IMG 9282 mix 2Het Mix2 team van WVV had het in Leimuiden niet gemakkelijk tegen Setumup mix1. Setumup dat op de ranglijst hoger staat dan WVV, maakte dat de Wassenaarders alles op alles moest zetten voor een positief resultaat. Reeds bij de warming-up was de lichaamslengte en aanvalskracht bij Setumup duidelijk aanwezig. En als dan het goed plek houden in het veld zichtbaar was leek een goed resultaat voor WVV ongrijpbaar. Natuurlijk, WVV was gezien de stand op de ranglijst gewaarschuwd, dus gebruik makend van hun mogelijkheden gingen zij met open vizier de strijd tegemoet. In set één naam WVV brutaal een 2-6 voorsprong. De thuisclub had in deze fase evenwel het betere van het spel want al snel kwam via 18-14 en 21-14 set verlies met 25-15. Even slikken en op naar set 2. De WVV-ers kwamen beter in hun spel. Wat gelukkige Setumup ballen bracht toch 10-8 op het scorebord maar dan was het de beurt aan WVV. Een tussensprint van mede de invallers Irene en Mathieu maakten dat WVV de stand bij 17-17 weer gelijk trok en vervolgens naar de setwinst met 18-25. Een bliksemstart in set 3 bracht WVV op een 0-7 voorsprong. Daarna ging er bij WVV helaas veel mis. De balbehandeling was slordig. Setumup kwam daardoor bij 18-18 langszij. Ook een time-out mocht niet baten, 25-21. Je zag de WVV-ers denken ”het zal toch niet gebeuren dat wij hier een verliespartij oplopen”. Nee dus!!. WVV leek plots vleugels te hebben gekregen. De ommekeer kon bijna niet groter zijn. Setumup kwam er nauwelijks nog aan te pas. Bij 6-17 leek het er veel op dat Setumup al “de handdoek had gegooid”. Een time-out van Setumup bij 9-21 was dan ook meer voor de vorm dan te proberen de strijd om te buigen. Bij 9-24 nog een bizarre balwisseling die uiteindelijk door Irene Lorjé werd beslist. Op even curieuze wijze wist zij de bal terug te spelen die direct het laatste punt opleverden, 9-25. Alsnog een pracht gelijkspel. Voor Elly van Weerlee was het haar laatste competitiewedstrijd. Na ruim 30 jaar in de competitie is het voor haar welletjes en gaat zij het wat rustiger aandoen. De training blijft ze evenwel gewoon bezoeken. Uiteraard werd Elly door haar teamgenoten bedankt voor haar jarenlange gezellige aanwezigheid en het genoten spelplezier. Dank Elly.

Ook volleyballen? Info bij secretaris Jeanne Taal, tel. 06-14815848 of www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde


Heerlijke wedstrijd van de WVV MB1 jeugd in de volleybalcompetitie

22.04.22

Zeven jeugdspelers (Andrea, Emma, Kelly, Kim, Lilia, Melia en Noe) van de Wassenaarse Volleybal Vereniging spelend in de MB1 maakten er tegen VCS MB1 een heerlijke wedstrijd van. Niet alleen om naar te kijken maar zeker ook om zelf te spelen. De MB1 van WVV, na de wintercompetitie gepromoveerd naar de 2e klasse, ontmoet nu sterkere tegenstanders. Winnen is niet zo gemakkelijk meer. WVV start in set één slecht,11-14 achter. Een time-out bracht uitkomst. WVV vocht naar 21-16 en vervolgens de winst met 25-17. Set 2 hetzelfde beeld. Nu kwam WVV op 11-17. Ook nu wist WVV goed terug knokken maar verder van 22-25 kwamen ze niet. Set 3 werd een set waar de spanning van afdroop. Tot 16-16 gelijk op. Vervolgens op 24-24. Op zo’n moment is het dan Melia die met haar service het verschil maakt . Via een pracht van een service setwinst met 26-24. Melia ging in set 4 vrolijk verder en bracht 8-0 op het scorebord. VCS kwam ook door een goed service tot 10-7 terug. Het mooiste moment van de wedstrijd kwam bij 14-9. Een bal ver buiten het speelveld werd in een felle sprint door Kim niet alleen gehaald maar ook op wonderschone wijze cross over het net gespeeld en op het speelveld van VCO neerkomen. Een daverend applaus was voor haar. WVV behield de voorsprong en met een mooi blok viel het laatste punt. 25-22 en een 3-1 wedstrijd overwinning. Geweldig gedaan.

De WVV mix 1 speelde een wedstrijd met een vreemd scoreverloop. De wedstrijd was amper goed en wel begonnen of voor WVV-er Rik Vos was het einde wedstrijd. Een lastige balwisseling vlak bij het net en zijn voet op een andere voet gaf een AU enkel. Gelukkig kon Erik Gijsbers direct invallen. Na dit incident hielden de teams de score tot 17-17 in evenwicht. Via enkele krachtige smashes van Mathieu Prins en Paul de Groot trok WVV de set met 25-22 naar zich toe. Ook set 2 was voor WVV, 25-17. In set 3 was Leython volledig de weg kwijt en bij WVV lukte alles. Via 13-2 een 25-5 winst. Ook in set 4 bleef WVV goed spelen maar moest toestaan dat Leython gevaarlijk dichtbij bleef 24-21. Een bal bracht laatste punt 25-22 en een 4-0 winst op het scorebord. Ook Volleyballen? Informatie bij secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velden


Wisselend succes voor teams Wassenaarse Volleybal Vereniging.

19.04.22

 

IMG 9572 MB1Doordat in het midden van het seizoen wegens corona een aantal wedstrijden niet doorgingen worden deze in de laatste weken van het seizoen zoveel mogelijk alsnog gespeeld. Het is dus druk voor de volleybalteams.
Zo speelde de WVV mix2 in 7 dagen 3 wedstrijden. De wedstrijd tegen Merenwijk mix2 in Leiden wisten zij met 0-4 te winnen. Na de eerste 3 sets met 18-25, 11-25 en 18-25 te hebben gewonnen kwam set 4 waar de spanning van afdroop. Via 16-14 kwam 21-21 op het scorebord. De teams hielden elkaar voorbeeldig in evenwicht, 23-23 en 25-25. Pas op dat moment wist WVV met slimme ballen de belangrijke laatste setpunten te scoren; 25-27.

De wedstrijd tegen Setumup mix1 was een stuk moeilijker ook al zag dit er na winst in set 1 (25-20) en in set 2 (25-15) niet naar uit. Setumup zag WVV slordig spelen en maakte daar knap gebruik van, 15-25. Set 4 was zoals de Mix2 vaker ervaart er weer één met volop spanning. Alleen nu viel dit nu niet in hun voordeel uit. 23-25 wat een 2-2 wedstrijduitslag bracht.

De mix1 moest ‘alles uit de kast’ halen om VCS mix2 van zich af te houden. In de eerste set kwam WVV op een kleine voorsprong die ze tot het einde van de set vasthielden, 25-22. Set 2 verliep voor WVV redelijk eenvoudig. Winst met 25-15. Maar dan set 3. Vaak laat die een ommekeer zien. Zo ook nu. VCS maakte het WVV moeilijk. En na goede rally’s en nog betere servicebeurt ging de set naar VCS, 24-26. In de 4e set had WVV de wedstrijd weer onder controle. Gedecideerd werd VCS
op achterstand gezet. Waarna ook de setwinst volgde 25-17. Alsnog een knappe 3-1 winst.

Nadat de JongensB1 tegen ZVH een prachtig wedstrijdpunt had verovert hadden ze ook tegen VSTS volop kans om wedstrijdpunten te pakken. Zeker in set één (23-25) en set 4 (21-25) waren de jongens goed op dreef. Jammer dat het verdiende wedstrijdpunt net niet werd behaald.

De meisjes B1 behaalde in Leiderdorp tegen Leython MB1 een knap 2-2 gelijkspel. Na winst in set één en gevoelig verlies in set 2 en 3 wisten zij in set 4 sterk terug te komen en alsnog de setwinst te pakken met 23-25.
De WBB H1 sloten de week, ondanks een vreemd score verloop (8 -25 en 25-10!!), geweldig af door in Delft VVV Delta met 1-3 te verslaan.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde (Team MB1)


Wassenaarse Volleyballers in het mix 2 team behalen in felle strijd de volle winst.

05.04.22

IMG 9298 mix 2

“WVV in de aanval”

De strijd tussen Mix2 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging en Merenwijk Mix2, de buren uit Leiden, is traditioneel fel zo ook ditmaal. Al direct in de eerste set viel duidelijk te constateren dat beiden teams niet voor elkaar onder wilden doen. Set 1, de teams geven elkaar geen strobreed toe en tot 17-16 ging het gelijk op Bij die stand wist WVV op inzet langzaam een klein gaatje te slaan en winnen de set met 25-21. In afwijking van de andere sets was er in set 2 van spanning nauwelijks spraken. Merenwijk was, vooral door prachtige en harde services van Gliselle D v.d. Klei en Ana González, even de weg kwijt. Merenwijk was in deze fase van de wedstrijd niet bij machten het geslagen gat in de tussenstand te dichten. Vooral ook omdat Merenwijk fout op fout stapelden wint WVV de set ruim met 25-14. Uitgaande van deze setstand zou het voor WVV een simpele overwinning moeten worden. Nee dus. Het WVV spel in set 3 en 4 verslapt. Vooral de verdediging en het opvangen van de service was slordig. Merenwijk kreeg alsnog alle kans om een groot aantal punten te maken. Gelukkig waren de WVV-ers wel bij machte om via de service en af en toe een rake bal in het achterveld de stand in hun voordeel uit te bouwen. Beide set 25-19 winst. Deze wedstrijd bewees opnieuw dat WVV over een hecht team beschikt en voor elkaar en de winst wil vechten.

De Meisjes B1 en de Jongens B1 moesten respectievelijk tegen Novo MB1 en Aspasia JB1 hun meerdere erkennen. Beide teams spelen in een voor hen eigenlijk te hoge 2e klasse. De meisjes door te promoveren en de jongens omdat er geen 3e klasse is. Zeker de WVV jongens waren ten opzichte van hun tegenstanders in lengte niet allen een kop kleiner maar hadden ook duidelijk minder ervaring. Dat zowel de meisjes en de jongens in de gespeelde sets nog zoveel punten wisten te maken getuigd van de wil om goed te presteren.

De heren 1 hadden eerder hun wedstrijd in Delft tegen Volcano H2 knap met 0-4 gewonnen. De setstanden waren 23-25, 20-25, 18-25 en 15-25. De WVV heren 1 staan momenteel aan de kop van de ranglijst.

Ook volleyballen? Info bij secretaris Jeanne Taal, tel. 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

 Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde


Dikke winst voor 3 senioren teams Wassenaarse Volleybal Vereniging.

22.03.22

IMG 9637 MIX 1Die dikke winst geldt zeker voor het Heren1 als het Mix1 team van WVV. Beiden stuurden hun tegenstander met een 4-0 nederlaag naar huis.
Ondanks dat smashes en services door de WVV heren, veelvuldig uit werden geslagen verliep set één via 16-13 naar 20-14. Met een slimme bal stelde Alex Mayer de setwinst veilig, 25-17.
In set 2 een betere service en smashes maar niet zichtbaar in de stand. VVV Delta bleef tot 14-14 naast WVV. Bij 23-20 werd het angstig voor WVV. Niet voor lang, 25-22. Set 3 verliep heel voorspoedig. Echter bij 12-4 zat plots WVV-er Hans v.d. Kleij op de grond. (zweepslag!!). en geen invaller dus WVV met 5 man. De WVV-ers beten zich vast in het spel. Behoudend spelend kwam WVV knap tot 25-12. Set 4 dus ook zonder Hans. VVV Delta meende bij 15-18 kansen te zien om een punt te pakken. Op dat moment zorgde echter de WVV service voor een breekpunt. Zowel door uitstekende services van Timmo v.d. Kleij en zijn broer Kilian maakte WVV de stand bij 22-22 gelijk. En won uiteindelijk ook nog met 25-23. Klasse mannen.

Dan had de Mix1 van WVV het tegen Leython heel wat moeilijker. De 4 sets werden dan wel door de WVV-ers gewonnen maar Leython bleef elke set grote weerstand bieden. Zo werden set1 en set4 nipt met 25-23 gewonnen maar ook in set2 en 3 wist Leython goed te scoren
Het fanatisme bij WVV om thuis te winnen was echter groter, 25-21 en 25-20. Bravo.

Na set1 (25-16 verlies) zag het er voor WVV mix 2 tegen Merenwijk in Leiden zeer somber uit. Echter de gedaantewisseling van een team in de 3sets daarna kan niet groter zijn dan plots zichtbaar werd. Op de een of andere manier gaf invaller Mathieu (Robert en Jan geblesseerd) een zodanig vertrouwen dat WVV gehakt van Merenwijk maakte. Het begon door een mooie services reeks van Ana González, 0-11. Die stand werd uitgebouwd tot een 9-25 setwinst. Ongeloof ook in set3 die afgesloten werd met een 8-25 setwinst. Set4 werd een set waar WVV-er Jan-Willem van Reeuwijk altijd naar uitkijkt, 20-20 en spanning alom. Echter voor een fanatiek meelevende coach op de bank geen pretje. Gelukkig maakte WVV het bekwaam af. 21-25 en een 1-3 uit-overwinning. Geweldig.

Volleyballen? Informatie via onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde (Foto Mix-1)


Heren Wassenaarse Volleybal Vereniging domineren in strijd tegen Volcano uit Delft.

15.03.22

IMG 9169 H1De heren van de Wassenaarse Volleybal Vereniging waren tegen het herenteam van Volcano in sporthal De Schulpwei goed op dreef. In een ook voor de onpartijdige toeschouwer leuke strijd liet het Wassenaarse H1 team bij vlagen zien waartoe zij in staat zijn. Alleen op de momenten waarin de concentratie wegviel lagen er voor Volcano scoringskansen. In set één winst met 25-16.

In set 2 was het Alex Mayer die WVV na 0-4 achter op sleeptouw nam en via een mooie service de stand naar 8-4 omboog. Volcano wist 21-12 er nog wel 22-20 van te maken.

De setwinst was voor WVV, 25-20. In set 3 wist Volcano zich tot 10-10 staande te houden. Timmo van der Kleij sloeg met een goed geplaatste service WVV naar een 17-14 voorsprong. Die uitgebouwd werd naar 25-16.

Set 4 eindigde ook in 25-16. Masumi Kawamura wist met een mooie en rake klap het laatste punt te scoren. Dus 4-0 winst.

De WVV mix1 moest het tegen VCS in Sassenheim helaas zonder Peggy Verweij doen. Zij weet als aanvoerder het team vaak het verschil te maken. Samen met wat ‘rare’ spelers invulling bij VCS moest WVV in set één een leuke voorsprong inleveren en nipt met 27-25 aan VCS laten.

Ook set 2 werd een prooi voor VCS, 25-20.

In set 3 en 4 had WVV zijn draai gevonden. In een alternatieve opstelling konden ze nu wel de lange VCS blokkers misleiden en de setwinst te pakken; 18-25 en 23-25. Een terecht 2-2 gelijkspel als eindresultaat.

De WVV mix2 die 2 vaste spelers moest missen maakte het Gemini alleen in de derde set moeilijk. Gemini die stevig aan de kop van de ranglijst staat moest in die set alle zeilen bijzetten om WVV van zich af te houden. Bij 20-21 werd de strijd heviger. Gemini neemt een Time out en lukt het ze door slim te spelen de stand om te draaien en de setwinst te pakken: 25-22. Snel vergeten die wedstrijd.

Ook volleyballen? Kom kijken op de training in sporthal De Schulpwei. Je kunt bij de senioren ook direct meedoen met de training op de woensdagavond van 20.15 tot 21.45 uur. De jeugd traint van 19:30 tot 20:00 uur. Je mag vier keer geheel vrijblijvend meetrainen. Info bij secretaris Jeanne Taal, tel. 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

 Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde (Foto heren 1)


Gelijkspel voor de Wassenaarse Volleyballers.

08.03.22

IMG 9628 mix 1Voor het Mix1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging was afgelopen vrijdag, tegen het mix team van Leython, sporthal De Bloemerd in Leiderdorp het strijdtoneel. Leython duidelijk in gevecht om plek één in de poule kon, voor de WVV-ers, weleens een taaie kluif worden. En dat bleek al snel waar te zijn. Al snel wist Leython in set 1 een verschil in punten te maken en helaas voor WVV ook vol te houden tot het einde van de set, 25-16.

Ook de volgende set zag het er in eerste instantie voor WVV niet goed uit. Oeps, dat was voor WVV niet de bedoeling. Het WVV team dat is samengesteld uit de ervaren krachten, Irene Lorjé, Kirsten Harberink, Paul Groot, Peggy Verweij, Rik Vos, en Ruud Meershoek standaard aangevuld met Erik Gijsbers en Mathieu Prins rechte de rug en het WVV spel kreeg meer kwaliteit. De opslag was in deze set nog wel wat minder maar opvallend genoeg was de aanval en verdediging prima in orde. Het was een genot om WVV zo te zien spelen. Al snel werd de stand op het scorebord in evenwicht gebracht. Tegen het einde van de set ontstond er een zenuwachtige spanning 22-22. WVV wist de set in hun voordeel te beslechten met een nipte winst van 23-25.

Zeker tegen het einde van de set was set 3 vrijwel een kopie van de set ervoor. En warempel opnieuw was het WVV die aan het langste eind trok met wederom de nipte setwinst met 23-25. Woww, met set 4 in zicht een voor WVV niet verwachte 2-1 voorsprong in sets.

Die 4e set had Leython nog een hoeveelheid slimme ballen en ferme smashes in huis waardoor zij net als in set één een leuke voorsprong opbouwden die zij ook nu tot het einde volhielden, 25-20. Al met al een voor WVV perfect afgedwongen 2-2 gelijkspel.

Ook volleyballen? Kom kijken op de training in sporthal De Schulpwei. Je kunt bij de senioren ook direct meedoen met die training op de woensdagavond van 20.15 tot 21.45 uur. De jeugd traint van 19:30 tot 20:00 uur. Je mag vier keer geheel vrijblijvend meetrainen. Info bij secretaris Jeanne Taal, tel. 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde


Mix 2 Wassenaarse Volleybal Vereniging blijft knokken en verdient een wedstrijdpunt.

01.03.2022

IMG 9642 mix 2Tegen Leython was de mix2 van WVV uit op een sportieve revanche. WVV miste helaas een belangrijke aanvaller/blokker. De vraag was dus of dat lukken zou. In set 1 werd het bij 10-15 al snel duidelijk dat het voor WVV een moeilijk wedstrijd gaat worden. De set werd door Leython bekwaam afgemaakt, 15-25. Wonderwel kreeg WVV gaande de 2e set het spel aardig onder controle. Halverwege de set 6 punten achter. Bij 12-18 en 16-22 nog steeds. Ook bij het einde van de set (19-25) waren het zes punten gebleven. Betekent dat meer dan de helft van de set er een gelijk opgaande strijd is geweest. In set 3 kwam het spel van WVV niet uit de verf. Te veel foutjes makend werd het Leython niet moeilijk gemaakt, 14-25.

Ha, maar dan de 4e set. WVV had zich vastgebeten in het toch minimaal veroveren van één punt. Vooral Gliselle D. v.d. Kleij ging ervanuit dat dit punt ook daadwerkelijk gewonnen werd. Haar volhardende inzet en enthousiasme werkte aanstekelijk op haar medespelers. WVV hield de stand via 7-7 tot 20-20 gelijk. Op dat moment gaat Gliselle serveren en wat niet direct verwacht werd Leython was even van slag. WVV sloop punt voor punt naar het einde bij 24-20. Zal het lukken? Jawel hoor. In één servicebeurt werden de belangrijkste punten naar de setwinst gemaakt 25-20. Het verdiende punt was binnen.

Het huidige WVV jongens B1 team dat voor een pas beginnend team in een te hoge klasse terecht is gekomen zal nog heel wat trainingen moet volgen om tegen de goed spelende tegenstanders tegenstand te kunnen bieden. Niet dat de jongens niet kunnen volleyballen maar er is gewoon nog te weinig ervaring.

Die befaamde ervaring is bij de Mix1 van WVV voldoende aanwezig. In de wedstrijd tegen Utopia in Zoeterwoude lieten zij dat ook ruimhartig zien. Na set 1 en 2 met 21-25 en 20-25 te hebben gewonnen was er in set 3 bij WVV een behoorlijke dip zichtbaar. Utopia zag dat ook en kreeg alle kans om punt na punt te scoren, 25-17. Gelukkig werden de WVV-ers toen echt wakker. Utopia kreeg van links en rechts de ballen om de oren met als resultaat een klinkende setwinst van 7-25. Een 1-3 winst voor WVV mix1


Volleyballen? Kijk op www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Jeanne Taal: 06-24848258.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde


Mix 1 Wassenaarse Volleybal Vereniging krijgt het punt niet cadeau.

22.02.2022

IMG 9620 mix 1Het ging voor de WVV mix 1 niet vanzelf. In de strijd tegen Merenwijk mix 1 in sporthal Broekplein te Leiden moest WVV alle zeilen bijzetten om een punt te bemachtigen. Een verdiend punt daar niet van want Merenwijk was een team van spelers met kwaliteit zij staan niet voor niks gelet op het aantal gewonnen sets aan kop van de ranglijst. In set 1 was het al direct raak. WVV kon het tot de 18 aardig bijhouden. Toch 25-20 set verlies. Maar dan set 2. Beide teams streden voor wat ze waard zijn. Het gaat gelijk op….12-12 en 18-18. Het wordt ongelofelijk spannend 24-24 en 26-26. Op dat moment weet WVV de belangrijkste punten te scoren. 26-28 en set winst voor de WVV-ers.
Set 3 en 4 gooide Merenwijk er een schepje bovenop. Het lukte WVV in die fase van de wedstrijd niet meer om het Merenwijk lastig te maken. WVV had ook de pech geen invallers te hebben en het dus moest doen met het 6 tal die de volle 4 sets aan de bak moesten. 25-20 en 25-18. En 3-1 verlies partij.

Ook Volleyballen? Bel voor informatie onze secretaris Jeanne Taal (06.24848258) of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde


Meisjes B1 en Mix 1 Wassenaarse Volleybal Vereniging pakken beiden met moeite één punt.

15.02.22

Jongens B1
Afgelopen vrijdag 3 teams in de sporthal. Het Heren 1 team moest wederom wegens corona hun wedstrijd afzeggen. De WVV mix1 legde tegen Gemini mix 1 een knappe wedstrijd op de sporthalvloer. Ze werden zeker niet weggespeeld. Het wilde gewoon niet lukken. 17-25 in set 1.
Set 2 werd er één waar beide teams voor een spannende strijd zorgden. Gelijk opgaand in punten en spelniveau. Tegen het einde van de set hadden beide teams evenveel kansen op de setwinst. Het was echter Gemini die bij 24-24 gelijk met 2 mooie punten de setwinst naar zich toetrok; 24-26.
Over set 3 kunnen we kort zijn, 15-25 verlies. Maar dan set 4. Je zag dat WVV zich vastbeet in de mogelijkheid om toch minimaal één punt te veroveren. Dit gelukte. Eindelijk lieten de WVV-ers zien waartoe zij in staat zijn. Het resulteerde in een terechte 25-20 setwinst en 1-3 wedstrijduitslag.

Het WVV meisjes B1 team, per 1 januari gepromoveerd naar de 2e klasse, heeft moeite met het hogere spelpeil. Tegen Leython MB 2 werd de bal merendeels keurig in drieën gespeeld maar helaas ging er door misverstandjes en foutjes nog veel mis. 11-25 en 16-25. De service van Melia die vooral in set 3 als vanouds was, bracht WVV op een mooie voorsprong. Die voorsprong hielden ze vast en bracht hun de setwinst met 25-12. In set 4 kwam WVV er niet aan te pas, 11-25.

De WVV jongens B1, voor het eerst in de officiële competitie spelend, zijn helaas direct in de 2e klasse geplaatst. Ze speelden tegen VSTS zeker niet slecht. Kwamen in set 1 op een mooie 11-6 voorsprong. Zij hadden echter de pech dat er bij VSTS een stevige knul in het veld stond met een geweldige service. De WVV jongens kregen daar geen vat op met als gevolg 7 punten op rij. Al direct werd zichtbaar dat deze ene speler het verschil maakte; 17-25. In set 2 kwam WVV weer op voorsprong nu met 13-9. Helaas maakte de ‘bekende’ serveerder er al snel 13-15 van. De WVV-ers knokten zich terug tot 20-20 maar bij 21-25 was er set verlies. Set 4, met de ‘SVTS serveerder’ aan de kant kwam via 7-7 en 17-17, 20-20 op het scorebord. Helaas strandde WVV bij die stand 20-25. Ook Volleyballen? Kijk op www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Jeanne Taal: 06-24848258.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde

 


Winst en verlies voor teams Wassenaarse Volleybal Vereniging

08.02.2022

IMG 8666 H1We mogen weer Volleyballen!!! Alhoewel, in de afgelopen dagen werden al snel 3 wedstrijden (door positieve-coronatesten) afgelast.

Het WVV-jongensteam, gelukkig na jaren van afwezigheid weer present, beten voor hun eerste officiële competitiewedstrijd de spits af. Jammer genoeg waren er ook corona-positief geteste jongens. Het waren Emma, Livia en Melia (door trainer Ali R snel opgeroepen) die naast de jongens Alex, Cas, Jan, Joël en Noe invielen zodat de wedstrijd tegen VTC Woerden toch gespeeld kon worden.

De WVV meisjes stonden hun ‘mannetje’. Melia blonk daarbij uit met haar krachtige service en Noe is vooral door zijn inzet een aanwinst in het team. Echter VTC met ‘uit de kluiten gewassen jongens’ was vooral fysiek de betere. De WVV jeugd wilde wel maar via 10-25, 21-25, 17-25 en 16-25 een 0-4 nederlaag.

De Heren1, zonder corona-perikelen, ging tegen Volcano H1 voortvarend van start. In set één stond het al snel 12-5. Een time-out bracht nauwelijks verandering. WVV stoomde door, 25-11. Ook in set 2 wist WVV het hoge scoringstempo vast te houden. Goede servicebeurten en smashes zorgden voor mooie series aan punten: 25-17. In de derde set ondervond WVV meer tegenstand. Kwam zelfs met 9-12 achter. Op inzet maakte WVV het bij 14-14 weer gelijk en vlogen door naar een 25-17 setwinst. Wonderlijk lange rally’s met veel ‘voet-aanrakingen’ maakte dat het in set 4 tot 17-17 gelijk opging. Het enthousiasme aan WVV zijde maakte dat de laatste punten hun kant opvielen: 25-19. Een knappe 4-0 overwinning.

Het wedstrijdschema nu gecomprimeerd in enkele maanden bracht dat de WVV Heren na enkele dagen alweer op het volleybalveld stonden. Nu in Leiden tegen Merenwijk H1. De teams maakten er een enerverende wedstrijd van. Met 17-25 en 20-25 won WVV de eerste 2 sets. Set 3 gaf zoals zo vaak een keerpunt te zien. Merenwijk zag zijn kans schoon en er was setwinst met 25-23. In set 4 liet WVV haar klasse weer zien… 14-25 en een 1-3 wedstrijdwinst.

Bij de wedstrijden Aspasia MB1-WVV MB1 en VCO JB1-WVV JB1 waren de WVV teams (wederom corona) danig gehandicapt. Het waren juist de meer ervaren meisjes en jongens van WVV die afwezig waren en vervangen werden door speelsters die slechts kort volleybal speelden. Beide WVV team werden mede daardoor op een 0-4 verlies getrakteerd. Meisjes en jongens volgende keer beter.

Ook Volleyballen? Informatie bij onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde


Winst en verlies voor respectievelijk Heren1 en Jongens1 Wassenaarse Volleybal Vereniging

01.02.2022

Nad2022 WVV Heren 1at de competitie wegens de Corona Lock-down een aantal maanden heeft stil gelegen kon er de afgelopen week gelukkig weer gevolleybald worden. Voor de Wassenaarse Volleybal Vereniging stond er voor 5 teams een wedstrijd op het programma. Helaas werd al snel de wedstrijd voor de Mix1 door de tegenstander (wegens positieve Corona-testen) afgelast. Spoedig gevolgd door de wedstrijden van de Meisjes B1 en de Mix2 met, ja hoor, “corona” als de boosdoener!! Al met al bleven er dus slechts 2 van de 5 wedstrijden over.
Voor het eerst na jaren weer een WVV jongensteam! Het huidige Jongens B team mocht de spits afbijten voor hun eerste officiële competitiewedstrijd. Jammer genoeg waren er onder de jongens ook corona positief geteste. Trainer Ali R had de tegenwoordigheid van geest om direct meisjes te vragen om in te vallen zodat de wedstrijd gespeeld kon worden. Het waren Emma, Livia en Melia die naast de jongens Alex, Cas, Jan, Joël en Noe de strijd tegen VTC Woerden aanbonden. Vooral de WVV meisjes stonden hun ‘mannetje’. Waarbij Melia uitblonk met haar prachtige en krachtige service. Noe was vooral verdedigend en door zijn inzet een aanwinst in het team. Echter VTC bestaande uit 6 ‘uit de kluiten gewassen’ jongens waren vooral fysiek de betere. De WVV mix wilde wel maar via 10-25, 21-25, 17-25 en 16-25 moesten zij een 0-4 nederlaag accepteren.

Het WVV Heren1 team, gelukkig geen last van corona-perikelen, ging tegen Volcano H1 voortvarend van start. In set één stond het, voordat Volcano het door had, al snel 12-5. Een haastig genomen time out bracht nauwelijks verandering. WVV stoomde door naar een 25-11 setwinst. Ook in set 2 wist WVV het hoge scoringstempo vast te houden. Goede servicebeurten en smashes volgden elkaar op en zorgden voor mooie series aan punten. Setwinst met 25-17. In de derde set ondervonden de WVV-ers meer weerstand. WVV kwam zelfs met 9-12 achter. Op inzet maakte WVV het bij 14-14 weer gelijk. Zij vlogen vervolgens naar 25-17 setwinst. Volcano meende hierna mogelijkheden te zien op een beter resultaat. Wonderlijke lange rally’s met veel ‘voet’ werk maakte dat het tot 17-17 gelijk opging. Het enthousiasme en verzorgde spel aan WVV zijde maakte evenwel dat de laatste punten hun kant opvielen: 25-19. Een knappe 4-0 overwinning.
Ook Volleyballen? Informatie bij onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde

  


Het MB1 team Wassenaarse Volleybal Vereniging de beste en dus de ‘winter’kampioen.

14.12.2021

IMG 9385 MB1 kampioenNog net voordat de nieuwe Lock down de volleybalsport stil legde hadden alle teams in de betreffende wedstrijd-poule waar ook de MB1 van de Wassenaarse Volleybal in speelt ruim voldoende wedstrijden gespeeld om aan te tonen dat de WVV-ers de allerbeste waren.
Dus…. de training van de jeugd die wegens beperkingen in de avond op de zaterdagochtend in de ‘sporthal’ van het Adelbert College plaats vond werd plotseling onderbroken door bestuursleden van WVV. De reden kunnen jullie wel raden .Juist ja. Het bestuur had een verrassing voor de competitiespelers van het jeugdteam. Een heuse kampioenshuldiging. De teamleden Alex, Emma, Jawhar, Katerine, Kelly, Livia, Melia, Noe en Thijs kregen een medaille omgehangen en een roos uitgereikt. Jammer genoeg konden Efi Mavridi en aanvoerster Kim Parlevliet niet aanwezig zijn. Uiteraard ontvangen zij eveneens de mooie en eervolle medaille. Vanzelfsprekend kwam de eer eveneens toe aan de trainers. Dus niet alleen de spelers werden door penningmeester Rik Vos met lof toegesproken maar er was eveneens volop waardering voor Ali, Gliselle en Peggy, de trainers van de jeugd.

Op de bijgaande foto staat het terecht trotse team (helaas zonder Kim) met de 3 trainers. Doordat de MB1 afgetekend de beste waren spelen zij de volgende competitiehelft niet meer in de 3e klasse maar in de 2e klasse. Daar zullen zij het moeten opnemen tegen mogelijk sterkere teams. De teamleden straalden evenwel van trots dat ze dit al reeds bereikt hebben en kijken vol vertrouwen uit naar de competitiewedstrijden die komen. Het WVV bestuur wenste ze in ieder geval alle succes.

Omdat de sporthal van de Adelbert College die zaterdagochtend voor WVV beschikbaar kwam maakte ook een aantal WVV senioren gebruik van de situatie. Want nu er (voorlopig) niet meer ‘s avonds getraind en er ook geen wedstrijden gespeeld mogen worden wilden ook zij graag een ‘balletje slaan’. Zichtbaar genoten zij van deze geboden mogelijkheid om de stramheid in de spieren tegen te gaan. WVV dankt het Adelbert College voor de geboden mogelijkheid.

Ook Volleyballen? Bel voor de mogelijkheid en verdere informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde 


Heren1 speelt gelijk maar de girls en boys van MB1 Wassenaarse Volleybal Vereniging blijven winnen.

30.11.2021

foto herenteam IMG 2021 novVrijdag 26 november stonden de meisjes en jongens van de MB1 van WVV in Oegstgeest tegenover VCO MB2. WVV had ook in deze wedstrijd het betere van het spel. De WVV jeugdleden hebben het volleyballen inmiddels aardig onder de knie. De service van de WVV is een geducht wapen maar ook het keurig in 3e spelen maakt dat WVV veelvuldig de punten in hun voordeel op het scorebord kreeg. Tegen VCO bleek de wedstrijd zodanig uit te vallen dat de winst van de 4 sets voor WVV een vrijwel gelijke uitslag liet zien. 16-25, 14-25, 17-25 en 15-25. Inmiddels heeft trainer/coach Ali eer van zijn werk en staat de MB1 van WVV onbedreigd aan kop van de ranglijst.

Voor de WVV Heren1 stond de 3e uitwedstrijd. Naar later bleek (door corona) helaas de laatste van dit jaar. WVV begon in Boskoop wisselvallig en liet zich meeslepen met het lage tempospel van tegenstander Timios. Er ontspon zich in set één een gelijke strijd waarin Timios uiteindelijk aan het langste eind trok; 25-22. Set 2 liet een heel ander beeld zien. Een gretig WVV nam afstand van de tegenstander en liet deze afstand niet meer lopen. Setwinst bij 18-25. WVV was gereed om ook de 3e set te "pakken". Timios bood echter kranig tegenstand. Een goede servicebeurt door de tegenstander bracht ze op een behoorlijke voorsprong van 11-5. WVV probeerde weer bij te komen en dat lukte tot 16-14. Daarna nam Timios het initiatief over. WVV maakte de fouten in de spelopbouw en wist de kansen die het kreeg niet te benutten; 25-17. Dan maar de laatste set winnen was het WVV credo. En warempel deze keer liet WVV zich niet op een achterstand zetten. Ze bouwde een kleine voorsprong op die tot het einde van de set werd vastgehouden met als resultaat een keurige 21 - 25 setwinst. In het wedstrijdresultaat 2-2 konden de teams zich wel vinden. Om het jaar af te sluiten werd van het WVV team (Kilian, Alex, Mathieu, Timo, Frank, Erik en Hans -Mas ontbrak helaas-) nog een foto genomen. Hopelijk kunnen De WVV heren in januari 2022 weer het leuke spel voortzetten.

Ook Volleyballen? Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: WVV


Gelijkspel mix 1 en dikke winst voor de mix 2 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

23.11.2021

IMG 9326 Mix1De start voor de WVV mix 1 tegen Merenwijk 1 was flink rommelig omdat opeens bleek dat er maar 5 spelers de wedstrijd konden spelen. Gelukkig was Jim Wang (uit mix2) bereidt om in de eerste set in te vallen. Door onwennigheid in de opstelling, ontstonden er misverstanden. Hulde hoe Jim zich het spelsysteem eigen probeerde te maken. Samen met het energie vretend coachen bracht dit het set verlies met 16-25. Gelukkig kon in set twee onze vaste speler Matthieu Prins invallen. Zijn scheidsrechterfunctie kon hij overgedragen aan de toevallig aanwezige oud WVV voorzitter en scheidrechter, Marc Schimpf. Nu WVV weer in de vaste opstelling kon spelen, werd de set met 25-15 gewonnen. Ook de derde set werd overtuigend gewonnen (25-12) en stonden we in sets met 2-1 vóór. Dit moest perspectief geven voor de vierde set. Het tegendeel was waar. Na veel persoonlijke fouten en regelmatig servicefouten gaven we onze redelijk riante voorsprong weg. Bij de stand 23-23 kwam het er op aan. Door slordigheden bij WVV lukte het Merenwijk om uiteindelijk de set winnend met 23-25 af te sluiten. Alsnog een 2-2 gelijkspel waarop gezien de strubbelingen bij de start van de wedstrijd WVV best tevreden kon zijn. Dank aan WVV mix 2 en Marc Schimpf. Zonder hun had WVV dit resultaat nooit kunnen bereiken.

De WVV mix 2 was tegen Merenwijk mix 3 uitstekend op dreef. Al snel wist WVV een royale voorsprong te nemen en stoomde zij vrolijk door naar een 25-15 eerste setwinst. Oeff, in set 2 had WVV een slechte start… 4-7. Het duurde tot 14-14 eer de stand weer gelijk getrokken was. WVV had daarna alles weer onder controle. Setwinst met 25-18. Set 3 was er weer één waar WVV-er Jan-Willem van Reeuwijk altijd zo naar uitkijkt….spanning tot de laatste bal. En die kwam want via 18-18 stond er 24-24 op het scorebord. In de zenuwachtige situatie die dan ontstaat was WVV uiteindelijk de beste, 26-14. Set 4 was vervolgens min of meer een formaliteit. Merenwijk had zijn energie volledig verbruikt, 25-13. Een keurige 4-0 winst voor WVV.
Wil jij ook volleyballen? Kom woensdagavond naar sporthal De Schulpwei en doe mee. We beginnen om 20:15 uur. Zie ook op www.wvv-wassenaar.nl

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde


Een “wereld partij” van de MB1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

23.11.2021

IMG 9257 MB1De MB1 het meisjesteam van de Wassenaarse Volleybal Vereniging dat de ‘steren van de hemel’ speelt in de reguliere competitie van de Nevobo ondervond in de MB1 van Liusna uit Lisse een tegenstander die ook kunnen volleyballen. Na in de eerste set tot 6-6 gelijk op te gaan volgde enige miscommunicatie bij WVV. Liusna wist daarvan te profiteren en kon een lichte voorsprong nemen. Bij 15-15 had WVV gelukkig de stand alweer gelijk getrokken. Onder andere een mooie strakke service reeks van Melia Thanasoula bracht vervolgens de setwinst met 25-18 naar WVV. In set 2 was het na wederom 6-6 de beurt aan Jawhar Putzu van WVV om een mooie service reeks af te leveren: 25-17. Het waren zowel Kim Parlevliet als Noe Marsollier die met prachtige en tegelijk moeilijke reddingen in set 3 er mede voor zorgden dat de winst met 25-11 naar WVV ging. En dan set 4. Liusna was zeker in de laatste set heel sterk. Aangemoedigd door “Liusna ouders” die wel de sporthal in mochten, werd alles op alles gezet. Er ontstond een wedstrijd die het aankijken meer dan waard was. Tegen het einde van de set werd het spannender en spannender, want het bleef maar gelijk op gaan. Er werden super veel lange rally’s gespeeld. Het ging nek aan nek. De ene keer WVV op een punt voorsprong dan weer was het Liusna. Dit ging zo door tot dat er 24-24 op het scorebord stond. Wie gaat dat winnen? Op dat moment gaf de service van WVV de doorslag. 26-24 setwinst voor WVV. Al met al gaf de goede samenwerking van alle speelsters de doorslag en heeft WVV daardoor alle 4 de sets kunnen pakken. Dus 4-0. Aanvoerster Kim Parlevliet kenmerkte de wedstrijd als “een super leuke wedstrijd om te spelen”.

Wil jij ook volleyballen en ben je tussen de 10 en 16 jaar oud, kom woensdagavond om 19:30 uur naar sporthal De Schulpwei en doe mee. Zie ook op www.wvv-wassenaar.nl

Tekst: Kim Parlevliet/Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde

 

 


MB1, Wassenaarse Volleybal Vereniging, na opnieuw 4-0 winst stevig aan kop van de ranglijst. Verlies voor Mix-2

IMG 9277 mix2De 6 meisjes en 2 jongens van het MB1 team van de Wassenaarse Volleybal vereniging streden afgelopen vrijdag in Lisse tegen Liusna. WVV ondervond meer tegenstand dan zij in eerdere wedstrijden gewend was. In set één wist WVV Liusna redelijk van zich af te houden ook al ging dat niet vanzelf. Gelukkig heeft WVV in Melia, Livia en Kim een stel goede serveersters en dat scheelt in dit soort wedstrijden. Als dan ook de bal beregoed in 3en gespeeld wordt dan lukt het om WVV op een voorsprong te zetten. Wat Liusna ook probeerde WVV was niet meer te achterhalen. 18-25 setwinst voor WVV. In set 2 slaagde Liusna er niet in om het spelniveau uit set 1 vast te houden met als resultaat een 14-25 op het scorebord in het voordeel van WVV. In set 3 en 4 beleefde WVV de weerstand die volleybal zo leuk en tegelijk spannend maakt. Beide teams deden in deze fase van de wedstrijd niet voor elkaar onder. Ofwel in het verloop van de sets hadden zeker in de begin fase beide teams de mogelijkheid de winst te pakken. Dat uiteindelijk toch WVV met de winst aan de haal ging is te danken aan de inzet van het team en het goede coachen van trainer Ali. De setstanden 20-25 en 21-25 waardoor een 4-0 overwinning. Ongeslagen aan kop van de ranglijst.

Het senioren Mix2 team wist de behaalde overwinning in hun vorige wedstrijd niet te kopiëren. Natuurlijk aan inzet bij de WVV-ers ontbrak het niet. Tegenstander Leython was in Leiderdorp echter op veel vlakken hun meerdere. De eerste set leek het er nog een beetje op 25-16 voor Leython. Maar in de daarop volgende sets werd het verschil duidelijker zichtbaar. Vreemd genoeg wist WVV het in set 3 nog tot 11-11 gelijk te houden maar op de een of andere manier kreeg WVV bij die stand geen bal meer goed over het net. Het zal wel één van de ‘mysterieuze krachten in de sport’ zijn geweest waardoor opeens 25-12 op het scorebord prijkte. Voor de WVV-ers een wedstrijd om snel te vergeten.

Op naar de volgende wedstrijden: vrijdagavond, 19-11-21 om 19:15 uur: WVV MB1 – Liusna MB1. Om 20:00 uur: WVV Mix1-Merenwijk Mix1 en WVV Mix2 – Merenwijk Mix3.

Ook Volleyballen? Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde


Mix 1 team Wassenaarse Volleybal Vereniging laat Gemini Mix 1 met de winst ontsnappen.

09.11.2021

IMG 9353 MIX1De vooruitzichten voor de WVV-ers in het behalen van een goed resultaat uit bij Gemini in Voorschoten waren ruim aanwezig. De personele bezetting van WVV was met Erik, Irene, Kirsten, Mathieu, Paul, Peggy, Rik en Ruud in orde. Ook de spirit om te komen tot een puike wedstrijd was in voldoende mate aanwezig. In de eerste set lieten de WVV-ers dat ook zien. Alhoewel. Het begin verliep stroef. Pas aan het einde van de set werd WVV echt wakker en ging het samenspel steeds beter. Een aantal goede services van onder andere Ruud, zorgden voor een nipte overwinning van de set met 23-25. Gemini zette een tandje bij. Het lukte WVV daar en tegen om via harde smashes van Paul, Erik en Mathieu in de score gelijke tred te houden. 11-11, 18-18 en 22-22. Ook het snelle voetenwerk van Paul had daar een mooi aandeel in. Jammer genoeg werden bij die mooie stand 22-22 WVV ballen uitgeslagen dan wel afgeblokt. Set voor Gemini met 25-22.
In set 3 verlieten er van de hand van zowel, Paul, Ruud, Kirsten, Mathieu als Rik namens WVV mooie smashes die ook voor de nodige punten zorgden. Spannende lange Rally’s die voor WVV verkeert uitpakte samen met enig miscommunicatie zorgde ervoor dat Gemini een voorsprong nam: 14-7. Gelukkig wisten de WVV-ers de stand bij 20-20 weer gelijk te trekken alleen jammer dat WVV in deze fase wat meer foutjes maakten. Nipt verlies 25-23
Set 4 is er voor WVV één om snel , heel snel te vergeten. Het wilde gewoon niet meer lukken. Brrr, setstand 25-14. Vooral gezien het nipte verlies van set 2 en 3 had WVV op z’n minst een gelijkspel verdiend.

Kom ook Volleyballen. Het kan eenvoudig. Doe je sportkleding aan en kom, op de woensdagavond, naar sporthal De Schulpwei aan de Dr. Mansveltkade 1. Je mag direct meedoen. Ook mag je de eerste 4 (vier) achtereenvolgende trainingen vrijblijvend meetrainen en betaal je geen inschrijfgeld. Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde


Dikke 4-0 winst voor zowel de MB1 als de Mix2 Wassenaarse Volleybal Vereniging.

09.11.2021

IMG 9252 MB1Het ‘meisjes’ B1 team van WVV was geen partij voor de MB1 van InUpGo uit Roelofarendsveen. De 7 meiden en 1 jongen die WVV afgelopen vrijdag beschikbaar had voor het MB1 team lieten overduidelijk zien waartoe zij in staat zijn. InUpGo moest lijdzaam toezien dat er vooral serverend een hele bak aan punten gemaakt werden. In het bijzonder met de service van Katherine Lin, Melia Thanasoula en Livia Munk hadden de InUpGo meisjes grote moeite. Maar ook het in 3e spelen van de bal was bij WVV veel beter verzorgt. En als Kim Parlevliet ook nog een aantal smashes binnen slaat, ja dan is het snel gedaan met InUpGo. Via de setstanden 25-7, 25-7, 25-5 en 25-15 ontstond de welverdiende 4-0 overwinning. Trainer-coach Ali was dik tevreden en prees zijn speelsters.

Nu het MB1 team hun wedstrijd zo formidabel hadden gewonnen kon het senioren Mix2 team natuurlijk niet achterblijven. Door het niet kunnen meespelen van 3 heren en 2 dames van het team moest er omtrent de teambezetting binnen WVV driftig nagedacht worden hoe dit in de strijd tegen Leython uit Leiderdorp kon worden opgelost. Dat lukte……en wel zodanig dat reeds in set één Leython flink onder druk werd gezet. Een time out van Leython bij de tussenstand 20-13 kon daar niks meer aan veranderen. Setwinst voor WVV met 25-15.
WVV ging in set 2 op dezelfde voet verder. Ook nu wisten zij door o.a. mooie smashes van Gliselle en Masumi en de onverwachte plaats ballen van Marcel een voorsprong op te bouwen. Via 15-8 kwam bij 25-12 de setwinst. Set 3 verliep aanvankelijk zoals de voorgaande sets doch op de een of andere manier wist Leython meer tegenstand op de vloer te brengen. WVV moest er harder aantrekken wat gelukkig ook meer wedstrijdspanning bracht. Nu setwinst bij 25-19. In set 4 was bij Leython de ‘koek’ op. Met uitstekende serie opslagen van Jan en Jim werden zij in no time op een 19-8 tussenstand gezet. Tot slot wist Jeanne met een score zoals zij die zo vaak aan het net behaald het laatste punt te maken; 25-9. Een dik verdiende 4-0 winst als wedstrijdresultaat. Op naar de volgende wedstrijden: vrijdag,12.01.21. Leython mix5- WVV mix2 en Liusna MB1- WVV MB1.

Ook Volleyballen? Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde


Aanvalskracht tegenstander verslaat Mix 2 Wassenaarse Volleybal Vereniging.

02.11.2021

IMG 9298 mix 2Het was dan wel geen cruciale wedstrijd maar het mix 2 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging kon het tegen het jeugdige team van Gemini niet bolwerken. Gemiddeld zeker 20 jaar ouder heeft het WVV team hun huid alsnog duur weten te verkopen. Ondanks dat de slagkracht en sprongkracht bij Gemini beduidend beter was zorgde WVV ervoor dat er het geen ‘walk over’ is geworden. Zonder Jan-Willem hun langste man en Martin keken de WVV-ers in set één al snel tegen een hopeloze achterstand van 21-10 aan. Set verlies bij 25-10. Gelukkig liet WVV zich daardoor niet afschrikken. In de 2e set beten zij zich vast in de wedstrijd. Gemini keek vreemd op van zoveel veerkracht. WVV nam brutaal weg een voorsprong. Klein (11-13) maar wel een voorsprong. Gemini zette alles op alles om die dekselse WVV-ers. Dat lukte uiteindelijk wel maar o wat genoten die WVV-ers van hun voorsprong en de inspanningen die Gemini ten toon moest spreiden om die vermaledijde Wassenaarders een halt toe te roepen. Dat de set voor WVV alsnog verloren ging (25-19), ach het zei zo. Dat daarna ook de 3e en 4e set een prooi voor Gemini werd was min of meer ingecalculeerd. Vast staat dat de WVV-ers met de nodige plezier gevolleybald hebben en het maximale uit hun kunnen gehaald. Op naar de volgende wedstrijd vrijdag in ‘eigen’ sporthal De Schulpwei. Dan wordt er gespeeld tegen Leython uit Leiderdorp en zal WVV wederom zich van hun beste kant laten zien. Eerder op die avond speelt het jeugdteam MB1 tegen InUpGo. Zij starten om 19:15 uur.

Ook Volleyballen? Je mag de eerste 4 (vier) achtereenvolgende trainingen vrijblijvend meetrainen. Indien je je sportkleding en sportschoenen aandoet mag je direct meedoen. Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde


Mix 1 Wassenaarse Volleybal Vereniging verslaat Leython in hun ‘eigen huis’.

02.11.2021

IMG 9354 mix1Met de complete teambezetting (Erik, Irene, Kirsten, Mathieu, Paul, Peggy, Rik en Ruud) vertrok het Mix1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging naar Leiderdorp voor hun wedstrijd tegen Leython DC mix 2. WVV startte met zeer gedegen spel. Met geslaagde ingehouden aanvallen afgewisseld met harde afmakers werd Leython voortdurend onder druk gezet. Leython veegde in deze fase van de wedstrijd heel veel ballen van de grond op, maar kwamen in het bijzonder door de aanvalsdruk van WVV regelmatig zelf niet aan aanvallen toe. De eerste set werd uiteindelijk overtuigend via 15-16 met 19-25 door WVV gewonnen. In de tweede set had WVV soms moeite met de uitgekiende in de hoeken van het speelveld gespeelde ballen van de tegenstander. Na een aanvankelijk gelijk opgaande strijd had, tegen het einde van de set waar de zogenaamde ‘big points’ te verdienen zijn, WVV het beste van het spel. Zodoende werd de set door WVV winnend afgesloten met 20-25. In de derde set kwam WVV op achterstand. Leython begon namelijk de set met de sinds enkele seizoenen bij de mix toegestane opstelling van 4 heren en 2 dames. De grotere aanvalskracht die dit opleverde werd in de tussenstand zichtbaar, 15-12. Op dat moment kwam de aanwezigheid van WVV trainer Ali, die de taak van coach op zich genomen had goed van pas. Dankbaar maakte de WVV-ers gebruik van zijn strategische tips en het “lezen” van de tegenstander. Dit feit heeft er zeker toe bijgedragen dat de eerdere achterstand via 18-18 werd omgezet in een kleine voorsprong wat uiteindelijk ook de setwinst met 21-25 opleverden. In de laatste (4e) set was Leython zichtbaar moegestreden. WVV bleef daar en tegen alert volleyballen. Leython kon geen vuist meer maken waardoor mede door de gedegen aanval van WVV zij tot een gemakkelijke setwinst van 10-25 kwamen. Al met al een mooie en verdiende 0-4 overwinning voor de WVV-ers.

Ook Volleyballen? Je mag de eerste 4 (vier) achtereenvolgende trainingen vrijblijvend meetrainen. Indien je je sportkleding en sportschoenen aandoet mag je direct meedoen. Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

 

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde


Tweede gelijkspel op rij voor Heren 1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

26.10.2021

IMG 8677 wvv H1Het is maandag 25 oktober als de heren Erik, Hans, Mathieu, Kilian, Alex, Masimi en Timmo van de Wassenaarse Volleybal Vereniging op een redelijk ‘normaal’ tijdstip naar Delft vertrekken voor hun wedstrijd tegen Volcano H1. In de Fortunahal klonk om 21:15 uur het eerste fluitsignaal van deze wedstrijd. De ‘corona lock down’ is niet door iedereen met gemak doorstaan. Enkele spelers hadden nog duidelijk last van het opnieuw met volle energie volleyballen. De teams hielden zich mede daardoor mooi in evenwicht. Wat ongelukkige ballen aan WVV zijde gaf Volcano de mogelijkheid de eerste set met 25-20 set naar zich toe te trekken.

In set 2 waren de rollen omgekeerd. Nu wist WVV een voorsprong te verwerven die zij op inzet en enkele power smashes succesvol wisten te verdedigen en uit te breiden tot de setwinst met 19-25. In de derde set ging WVV op dezelfde voet voort. De vorige set gaf ze duidelijk meer vertrouwen. Wisten zelfs een riante voorsprong op te bouwen waar Volcano het antwoordt schuldig op bleef. Via 13-20 werd een afgetekende setwinst bereikt: 17-25. Maar dan set 4. Duidelijk zichtbaar was dat Volcano (1-2 achter) alles op alles zette om er nog een gelijkspel uit te slepen.

Waar WVV meende de winst voor het grijpen te hebben bracht hun in deze fase van de wedstrijd wisselvallige spel Volcano in het zadel. Een lichte voorsprong wisten zij gestaag uit te breiden. Set verlies voor WVV met 25-19.

Al met al dus toch een 2-2 gelijksspel waar beide teams gezien het vertoonde spel eigenlijk best tevreden over konden zijn. De volgende wedstrijd voor de WVV mannen is pas weer op 26 november. Een mooie gelegenheid om de komende weken wat herstelwerk te verrichten en broodnodige energie op te doen voor de volgende wedstrijd.Ook Volleyballen? Je mag de eerste 4 (vier) achtereenvolgende trainingen vrijblijvend meetrainen. Indien je je sportkleding en sportschoenen aandoet mag je direct meedoen. Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 6-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp

Foto: Marjanne v.d. Velde

 


‘Meisjes’ B1 Wassenaarse Volleybal Vereniging wint ook van sterke tegenstander Liusna.

19.10.21

IMG 9265 MB1De jeugd (MB1) van de Wassenaarse Volleybal Vereniging trof in Liusna een sterke tegenstander. Vrijdag 19:15 uur In sporthal De schulpwei werd afgefloten voor de wedstrijd waarbij trainer/coach Ali R. de teamleden op het hart gedrukt had vooral de bal in 3e te spelen. Gelukkig bezit WVV de nodige spelers die de volleybal techniek aardig onder de knie hebben om de bal in 3-en te spelen. Zeker de neutrale kijker werd daardoor getrakteerd op een wedstrijd die leuk was om naar te kijken. In de eerste 3 sets werd er met name door Livia Munk en Kelly Lim van WVV ijzersterk geserveerd. Maar ook het opvangen van de door Liusna gespeelde ballen was bij WVV goed verzorgt. Zij wisten set één via 13-3 met 25-10 te winnen. In set 2 kwam Liusna tegen het einde van de set goed terug waardoor coach Ali van WVV een time-out nam. Dat hielp.

WVV wint ook set 2.

Nu met 25-18. Set 3 verliep weer als vanouds, 25-12.

Maar dan set 4. WVV presteerde het om 5 services beurten op rij of uit of in het net te slaan. Liusna profiteerde en kwam op een 11-21 voorsprong. Na weer een foute service was het gedaan met WVV. 13-25 set verlies. Een set om snel te vergeten. Gelukkig werd door sterk spel in de eerste 3 set de wedstrijd wel met 3-1 gewonnen. Na 3 wedstrijden staat WVV MB1 op de ranglijst bovenaan.

Ben jij tussen de 10 en 16 jaar en wil je ook volleyballen? Je mag de eerste 4 (vier) achtereenvolgende trainingen vrijblijvend meetrainen. Doe je sportkleding en sportschoenen aan dan kan je direct meedoen. Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde


Mix 2 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging kreeg geen loon naar werken.

19.10.21

IMG 9290 mix 2De dames en heren van het mix2 team streden voor wat ze waard waren. Helaas lukte het ze niet om een verdiend gelijkspel te veroveren. Want ondanks dat lichaamslengte en leeftijd in het voordeel van de spelers van tegenstander Gemini Kangeroes uitviel kon WVV zeker in de eerste 3 sets de wedstrijd prima in evenwicht houden. Zo had WVV de slechte start in set 1 (11-19) met een beetje meer geluk alsnog kunnen winnen. Helaas viel de score met 23-25 net de kant van Gemini op.

In set 2 kwam WVV beter uit de startblokken. Tot 18-18 hielden ze de stand in evenwicht. Een wat mindere fase bij WVV gaf Gemini de mogelijkheid punten te scoren. 20-25 verlies voor WVV. Set drie zag er in het begin slecht uit 1-6 achter. Raar genoeg kwam WVV in no time weer terug tot 9-9 en stootte in één tempo door naar 20-17.

In een spannende slotfase liet WVV zich niet meer verrassen. Met een typische onberekenbare Marcel ten Berge bal trok WVV de setwinst naar zich toe; 25-20. Voor de WWVV heren stonden wisselspelers klaar voor de dames helaas niet. WVV kreeg het mede daardoor moeilijk. De aanval kwam niet meer uit de verf en samen met een paar ongelukkige plaats-ballen stond WVV al snel tegen een flinke achterstand aan te kijken. WVV wist dit niet meer goed te maken. Set verlies met 15-25. Een 1-3 wedstrijd verlies voor WVV waar een gelijkspel verdiend zou zijn.

Programma:
Maandag 25 oktober WVV H1 -- Volcano H1;
vrijdag 29 oktober Leython mix2-- WVV mix1 en Gemini mix3--WVV mix2.

Wil je ook Volleyballen? Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde

 


Mix 1 team Wassenaarse Volleybal Vereniging langzaam op stoom in de eerste wedstijd van het seizoen.

19.10.21

IMG 9325 mix 1Na het spelen van slechts één wedstrijd in het vorige (corona)seizoen stond afgelopen vrijdag voor het mix 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging sinds 1,5 jaar weer een thuiswedstrijd op het programma. Ditmaal tegen VCS uit Sassenheim. Na aanmoediging van het WVV meidenteam die op een vroeger tijdstip hun wedstrijd speelden en de eigen warming-up werden door het mix team de eerste wedstrijdballen geslagen. De start was moeizaam. De WVV-ers, Irene, Kirsten, Peggy, Erik, Mathieu, Rik en Ruud, lieten zich aanvankelijk aftroeven door het eveneens met grote enthousiasme gestarte VCS. Zij hebben zich uiteraard eenzelfde lange tijd kunnen voorbereiden op deze wedstrijd. Door vooral de goede service bij VCS, die WVV in eerste instantie niet goed onder controle kreeg, werd WVV, met een tussentijdse score van 15-23, op 8 punten achterstand getrakteerd. Echter door een uitstekende servicebeurt van Mathieu Prins kwam WVV terug en hoe. Zelfs een in de haast door VCS aangevraagde time-out werd zijn service-serie niet gebroken. In no time kwam WVV op gelijke hoogte, 23-23. Helaas ging deze eerste set met 24-26 toch naar VCS. Het hogere tempo waarmee WVV zich in de volgende sets in de wedstrijd terugvocht leidde tot beter volleybal. Goede servicebeurten en smashes van Erik, Mathieu en Ruud volgden elkaar op en zorgden voor mooie series aan punten. Een service ace van Ruud werd zelfs gevierd met een gezamelijke dive van het hele team in het midden van het speelveld. Dit enthousiasme bleef de hele verdere partij de toon voeren. Het in deze fase van de wedstrijd goed georganiseerde spel van beide teams maakte dat er lange rally’s van wel minuten lang ontstonden. Op karakter en net even beter zijn dan VCS werden de volgende 3 sets gewonnen door WVV. Zo kwam het dat met de winnende set scores van 25-13, 25-20 en 25-16 de wedstrijdwinst met 3-1 naar WVV ging.

Ook al laten de eindstanden van set 2 en 4 iets anders zien, de spanning tijdens de strijd om die set winsten was ruim aanwezig. Juist iets waarom de WVV-ers opgetogen konden napraten over deze uitdagende wedstrijd.

Ook Volleyballen? De eerste 4 (vier) achtereenvolgende trainingen mag je vrijblijvend meetrainen. Bel voor informatie onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde


WVV jeugd in de volleybalcompetitie te sterk voor hun tegenstander.

05.10.2021

jeugd 01.10.213In sporthal De Schulpwei was InUpGo uit Roelofarendsveen de tegenstander van het MB1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Het is voor de WVV-ers dan wel hun 2e officiële wedstrijd de gezonde spanning was bij de meisjes en jongens nog van hun gezicht af te lezen. Gelukkig gaven de toejuichingen en het vele applaus vanaf de tribune de WVV teamleden Alex, Efi, Emma, Katherine, Kim, Livia, Melia, Noe en Thijs een welkome ondersteuning. In set één had WVV bij de eerste time out van InUpGo reeds een florissante 13-3 voorsprong bereikt. Ook na de time-out bleef WVV sterk doorgaan. Via 17-5 werd de set met 25-12 gewonnen. Een uitstekend begin. Trainer/coach Ali R. leek tevreden. InUpGo bood in set 2 flink meer weerstand. De stand bleef lang in evenwicht. Bij 13-11 nam WVV voor de zekerheid toch een time-out. Dat hielp eerst niet echt maar WVV stevende uiteindelijk naar een 25-19 setwinst. In set 3 was het Efi die alle aandacht kreeg. Haar uitstekende service zorgde ervoor dat een 0-2 achterstand werd omgezet in een 12-2 voorsprong. InUpGo kon in het vervolg van de set geen goede bal meer raken. 25-9 voor WVV. Bij aanvang van set 4 kwam Melia op de serveerplaats en je zag haar denken ‘ja, ja, wat Efi kan, dat kan ik ook’. En warempel. Met ferme slagen naam Melia InUpGo onder vuur en voordat men het door had stond er 10-0 op het scorebord. Pas toen mocht InUpGo serveren. Het verzet van InUpGo was dan wel gebroken maar ondanks dat ontstonden er meerdere malen spannende balwisselingen. Alle teamleden zorgden ervoor dat de bal veelvuldig op een mooie volleybalmanier heen en terug over het net ging wat telkens een spontaan applaus opleverden. De set eindigde bij 25-8 voor WVV wat een 4-0 wedstrijdoverwinning betekende.
Vrijdag 15 oktober a.s. om 19:15 uur speelt het jeugdteam hun volgende wedstrijd. In De Schulpwei is Liusna MB1 de tegenstander. Na de jeugdwedstrijd spelen zowel de WVV mix 1 als de WVV mix 2 hun wedstrijd. Om 20:30 uur spelen zij tegen respectievelijk VCS mix 1 en Gemini Kangeroes mix 3.
Ook Volleyballen? Je mag (meisjes en jongens; 10-16 jaar) de eerste 4 (vier) achtereenvolgende trainingen vrijblijvend meetrainen. Indien je je sportkleding en sportschoenen aandoet mag je direct meedoen. Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: WVV


Gelijkspel voor de Heren en Mix 1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

05.10.2021

IMG 9183 H1Na de jeugdwedstrijd waren afgelopen vrijdag om 20:30 uur de WVV senior heren aan de beurt. Zij mochten, na een heel jaar zonder wedstrijden, eindelijk ook weer aan de bak. Volleybalvereniging ZVH uit Zevenhuizen had 9 mannen naar Wassenaar gestuurd om de strijd aan te gaan. Dat dit aantal mannen naderhand de doorslag gaf in de uitslag was bij aanvang nog niet voorzien. In de eerste set leek er voor de 6 WVV mannen geen vuiltje aan de lucht. Zij maakten keurig hun punten. Een gedegen aanval en dito verdediging bracht ze op een redelijk voorsprong. ZVH wist ze niet meer te benaderen. Setwinst met 25-17 voor WVV. Set 2 verliep op gelijke wijze. WVV was in deze fase aanvallend de betere. De aanvallers Mathieu, Kilian en Timmo wisten telkens het ZVH blok netjes te omzeilen. Omdat ook de service lekker liep kwam wederom 25-17 op het scorebord. 2-0 vóór in sets, prachtig toch. In set 3 waren de rollen evenwel omgedraaid. Verse krachten bij ZVH kregen de vermoeid rakende zes van WVV meer en meer op de knieën. Het lukte WVV niet meer om het juiste spel te spelen. Onwillekeurig ging er meer en meer mis. ZVH zag zijn kans schoon en hoe, 13-25 was hun deel. In set 4 zochten de WVV-ers naar een laatste strohalm. Vonden hem niet. Met de tong op hun schoenen ging helaas ook deze set aan hun neus voorbij, 21-25. Een 2-2 gelijkspel. Het hebben van reserve teamleden tegen een sterkteam bleek maar weer eens een noodzaak.
Bij de mix1 van WVV die het in Sassenheim tegen VCS opnam droop de spanning er van af. Slechts in set 3 was WVV even het spoor bijster, 25-10. In de andere sets werd er op het scherps van de snede gestreden. Nervositeit en spanning over en weer zoals de setstanden van 24-26, 23-25 en 25-23 duidelijk laten zien. Een gelijk spel waar beide teams tevreden over waren.

Vrijdag 15.10.2021 spelen zowel de WVV mix1 als de WVV mix2 hun wedstrijd. Zij starten om 20:30 uur met hun wedstrijd tegen respectievelijk VCS mix1 en Gemini Kangeroes mix3.
Ook Volleyballen? Je mag de eerste 4 (vier) achtereenvolgende trainingen vrijblijvend meetrainen. Indien je je sportkleding en sportschoenen aandoet mag je direct meedoen. Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde


Voortvarende start WVV jeugd in de volleybalcompetitie.

21.09.21

jeugd tegen VCOVol gezonde spanning begonnen 6 meisjes (Efi, Emma, Kelly, Kim, Livia, Melia), en 3 jongens (Alex, Noe, Thijs) van de Wassenaarse Volleybal Vereniging als team MB1 aan hun allereerste wedstrijd in de officiële Nevobo competitie. In Oegstgeest was VCO de tegenstander. Veel ouders, met evenveel spanning, hadden plaatsgenomen op de tribune om het team aan te moedigen. Nog wat onwennig spoorde de coach zijn team aan om met de warming-up te starten en gaf nog de nodige aanwijzingen om het team gerust te stellen. “Jongens en meiden heb vooral plezier” was het motto.

De eerste set werd, nogal logisch, wat nerveus begonnen. De strijd ging gelijk op (10-10). Na een uitstekende servicebeurt van Livia met haar standvastige onderhandse service liep het team uit naar een prettige voorsprong. WVV won de set uiteindelijk met 17-25. De spanning op de WVV koppies werd al minder.

Door de setwinst werd het spel in de 2e set secuurder. Het verliep lekker. Al snel werd een riante voorsprong opgebouwd. VCO was de weg kwijt wat resulteerde in een gemakkelijke 10-25 setwinst.

De ervaring leert dat na een (te) gemakkelijk setwinst de derde set een omslag kan geven. Zo ook nu. Zowel VCO als WVV streden fel om elk punt. Tegen het einde van de set liep de spanning hoog op. WVV aanvoerder Kim vuurde haar spelers aan maar helaas 25-23, een nipt set verlies voor WVV.

De laatste (4e) set liep de service bij WVV weer heel goed en zorgde mede voor een eenvoudige 13-25 overwinning. Conclusie is dat deze wedstrijd met een 1-3 winst een goed uitgangspunt is voor het vervolg van de competitie. Uiteraard zijn er nog verbeteringen in tactiek, techniek en opstelling aan te brengen maar voor nu proficiat met jullie eerste overwinning WVV-ers, super gedaan.
Vrijdag 1 oktober a.s. om 19:15 uur speelt het jeugdteam hun volgende wedstrijd. In eigen sporthal De Schulpwei is InUpGo MB1 de tegenstander. Na de jeugdwedstrijd speelt het WVV heren 1 team. Zij starten om 20:30 uur met hun eerste wedstrijd van het seizoen tegen het team van ZVH uit Zevenhuizen. De Mix 1 speelt ook maar dan ‘uit’ in Sassenheim tegen VCS.

 

Ook Volleyballen? Je mag of je nu je onder de senioren of jeugd (10-16 jaar) valt de eerste 4 (vier) achtereenvolgende trainingen vrijblijvend meetrainen. Indien je je sportkleding en schoenen aandoet mag je direct meedoen. Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: WVV


Het nieuwe MB1 jeugdteam van de Wassenaarse Volleybal Vereniging gaat van start in de competitie.

07.09.2021

WVV jeugd

Volgende week vrijdag, 17 september 2021, om 19:15 uur start het Meisjes B1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging met de competitie. Voor de teamleden, Alex, Efi, Emma, Kelly, Kim, Kinga, Livia, Melia, Noe en Thijs is dit hun allereerste officiële wedstrijd in een volwaardige competitie. De wedstrijd tegen het MB 2 team van de volleybal vereniging VCO speelt zich af in de sporthal De Cuyl te Oegstgeest.

Onder leiding van de trainers Ali R, Peggy Verweij en Gliselle D. van der Kleij zijn de teamleden klaar gestoomd voor de competitiewedstrijden. Het is toch wel even wat anders dan een training of een onderling partijtje. Uiteraard is er eveneens aandacht besteed aan de spelregels en alles wat er rondom een officiële wedstrijd plaats vindt.

De senioren moeten nog tot 1 oktober wachten voor hun eerste wedstrijd. Voor het meisjes MB1 team staat op die avond dan eveneens een wedstrijd te wachten dan tegen InUpGo MB1 en wel in eigen sporthal De Schulpwei. Afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen kan het, ter aanmoediging van de jeugdleden, wel eens druk worden.

Ook Volleyballen?
Je mag of je nu je onder de senioren of jeugd valt de eerste 4 (vier) achtereenvolgende trainingen vrijblijvend meetrainen. Zo kan je goedkoop eens zien of volleybal ook iets voor jou is. Kom jij ook!! Indien je je sportkleding en schoenen aandoet mag je direct meedoen. Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde


We mogen weer!!

24.08.2021

Blok van WVV Heren 1Volleyballers van WVV gaan de sporthal weer in. Ja, volgende week woensdag 1 september is het weer zover en begint de Wassenaarse Volleybal Vereniging (WVV) hoopvol aan het nieuwe seizoen 2021-2022. Het merendeel van de WVV-leden hebben nu lang genoeg door die vervelende corona-pandemie de door hun zo geliefde sport moeten missen. Via thuis opdrachten en op een grasveld is door de echt fanatiek leden getracht het lichaam fysiek op orde te houden. Of dat is gelukt zal a.s. woensdag blijken. De jeugd (meisjes en jongens van 10 tot 16 jaar) start de training om 18:30 uur onder leiding van Ali R, Peggy Verweij en Gliselle D. v.d. Kleij en gaan door tot 20:00 uur. Het belooft een ware happening te worden vooral ook omdat voor het eerst sinds jaren er weer een meisjesteam aan de officiële competitie gaat deelnemen. ‘Er is dus werk aan de winkel’. Na de jeugd is het de beurt aan de senioren. De dames en heren in de leeftijd 18 tot ruim 65 jaar starten hun training om 20:15 uur onder leiding van Ali R., Peggy Verweij en Erik Gijsbers. Er zal menige zweetdruppel vallen want zij gaan door tot 21:45 uur. Voor de competitie zijn 3 seniorenteams opgegeven. Één heren en 2 mix teams gaan weer strijden om het kampioenschap. Vorig seizoen is daar door Corona niks van gekomen maar dit seizoen hebben we er alle hoop op dat de competitie volledig kan worden afgemaakt. In elk team is nog ruimte om direct aan mee te doen. Vergeet niet dat bewegen c.q. sporten belangrijk is voor lichaam en geest. Tevens is het een uitgelezen manier om wat corona kilo’s kwijt te raken en de stramme spieren weer soepel te krijgen. Vooral ook niet WVV-ers kom uit die luie stoel, pak je sport out-fit en kom woensdagavond naar Sporthal De Schulpwei aan de Dr. Mansveltkade 1. Je mag, of je nu je onder de senioren of jeugd valt, de eerste 4 (vier) achtereenvolgende trainingen vrijblijvend meetrainen. Zo kan je goedkoop eens zien of volleybal ook iets voor jou is.

Let wel dat er nog enkele ‘Covid-19 afspraken’ zijn. De belangrijkste zijn wel. Blijf thuis bij corona gerelateerde klachten en hou tijdens het niet volleyballen 1,5m afstand van elkaar. Op die manier staat er voor ons allen een prachtig volleybalseizoen te wachten. Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

 

Tekst: Jan Rijskamp Foto: Marjanne van der Velde