Zoeken

nlenfrdehuitptes

Hits

Artikelen bekeken hits
137128

De Wassenaarse Volleybal Vereniging timmert aan de weg.

13.10.2019

Foto Jan Rijskamp 2e prijs Vrijwilliger Wassenaar 2019Afgelopen vrijdag werd in de Warenar de prijs voor de vrijwilliger van het jaar uitgereikt. Uit 28 genomineerden werd Jan Bruinsma van de regio Zonnebloem gekozen als De Vrijwilliger van het jaar 2019. Een goede tweede werd Jan Rijskamp (foto) van de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Jan heeft al tientallen jaren als vrijwilliger vele functies bekleed binnen de vereniging. Hij was en is onvermoeibaar bezig voor WVV. Hij staat altijd klaar voor allerlei hand- en spandiensten. Jan is thans in het bestuur van WVV wedstrijdsecretaris en scheidsrechterscoördinator en maakt deel uit van PR team. Jan is ook scheidsrechter. Jan Rijskamp is één van de peilers waarop WVV rust.
De Wassenaarse Volleybal Vereniging dankt Jan voor zijn grote inzet en hoopt hem nog vele jaren in haar gelederen te hebben.

Er werd vorige week ook gevolleybald. Het WVV Herenteam speelde in Delft tegen Delta 1. Ook de heren probeerden aan de weg te timmeren. De spijkers hadden zij bij zich. Maar wie had de hamer meegenomen? De eerste twee sets gingen verloren met 18 en 15-25.
Maar daarna werd de gevonden hamer gehanteerd. En hoe. WVV scoorde het ene na het andere punt. Ook Delta sprokkelde punten zodat de spanning in set drie langzaam naar het kookpunt rees. Tot 20-20 kon het nog alle kanten uit en ook bij 25-25. Maar de spijkers raakten op. Delta deed het zonder, maar scoorde wel twee punten en de winst met 27-25.
Ook in set vier werden er door WVV met goed volleybal punten binnengehaald. Het was een kopie van set drie. Zonder spijkers liep WVV uit naar 20-19. En weer kwam 25-25 op het scorebord. Zou het nu wel lukken? Helaas niet voor WVV, Delta won ook deze set met 27-25. Een nederlaag met 4-0, maar er zit weer progressie in het spel van de WVV Heren. En dat is een goed teken. De heren zijn op de weg terug. Over twee dagen kunnen zij die gevonden weg inslaan. Succes heren.

Programma: vrijdag 18 oktober a.s. in sporthal De Schulpwei WVV Heren 1 – Volepo
Heren 1, aanvang 20.30 uur.
Ook op vrijdag 18 oktober Leython Mix 5 – WVV Mix 2.

Vindt je volleyballen een leuke sport, wil je gezond met je lichaam omgaan en veel bewegen,
wil je in een team sportief en sociaal sporten kom dan naar De Wassenaarse Volleybal Vereniging. Train geheel vrijblijvend vier keer achtereenvolgend mee. Bel voor nadere info secretaris Jeanne Taal, tel. 24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl. Tot ziens bij WVV.

 

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde


Teams Wassenaarse Volleybal Vereniging komen te kort.

06.10.2019

WVV Heren – Gemini Kangeroes Heren. Uitslag 0-4.

IMG 0155Afgelopen vrijdag speelden twee teams van de Wassenaarse Volleybal Vereniging een wedstrijd in sporthal De Schulpwei.
Het WVV herenteam speelde in de toppoule zijn eerste competitiewedstrijd tegen Gemini Kangeroes uit Voorschoten. Het Herenteam speelde vorig seizoen uitstekend. Maar nu was het een koude start. Gemini liep makkelijk weg naar 2-12. Aanvallen van Kilian stranden al gauw op een dubbel blok van Gemini. Dat was technisch gezien het betere team en dat bleek reeds in deze eerste set: 12-25. In de tweede set ging het iets beter voor WVV. Maar bij 11-13 snelde Gemini weer weg naar 18-25.
In set drie kwamen de WVV heren los en zelfs tot 23-23 waren er kansen voor de winst. Maar ja dan moet je ook weer geluk hebben. En dat had Gemini: 23-25.
In set vier was voor WVV de nog aanwezige koek op. Heel simpel rekende Gemini af met
9-25. Derhalve een 0-4 nederlaag, hoewel Gemini een sterke tegenstander bleek.
Maar toch zijn we dit niet gewend van het WVV herenteam. Het kwam onsamenhangend over en er werd onnauwkeurig gespeeld. Kortom het is nog geen team. Beterschap heren.

WVV Mix 1 – Utopia 1. Uitslag 1-3.

In de tweede wedstrijd speelde WVV Mix 1 tegen Utopia Mix 1 uit Zoeterwoude.
Mix 1 begon goed, maar kon echter een voorsprong niet vasthouden. Dat kon Utopia wel en veroverde daarmee de eerste set met 19-25. Ook de tweede set was voor Utopia met 22-25.
In set drie namen de mixers van WVV 1 door een goede samenwerking en gedegen volleybal weer een voorsprong en stonden die niet meer af: 25-22.
Nu behoorde een gelijkspel tot de mogelijkheden. En dat leek aanvankelijk ook te lukken.
De slotfase van deze vierde set ging in met een 24-24 stand. Nu doordrukken WVV Mixers. Maar helaas ging de bal niet zoals die moet gaan en verdween met het laatste punt in het net: 24-26. Derhalve een 1-3 nederlaag voor WVV Mix 1.

Programma: donderdag 10 oktober 2019 Delta Heren 1 tegen WVV Heren 1.

Wilt u/jij ook volleyballen. Kom dan naar de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Daar kun je in een prettige en sportieve sfeer genieten van deze mooie sport. Nadere info is te verkrijgen bij secretaris Jeanne Taal, tel. 24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl. Tot ziens.

 

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde

 


Mix 1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging begint met winst.

29.09.2019

mi x1 M 0371Ja, we zijn weer gestart. Het Mix 1 team kwam afgelopen vrijdag 27 september als eerste van de WVV teams in de officiële Nevobo competitie in actie. De speelsters en spelers hebben de afgelopen weken fanatiek getraind om weer op een aanvaardbaar competitieniveau te komen. Zou dat gelukt zijn, want doordat het team afgelopen seizoen kampioen geworden is zijn zij gepromoveerd van de B naar de A poule van de Regio West. En dat niveau is weer een behoorlijke stap hoger van de voorgaande.
WVV moest, in Leiderdorp, al direct tegen een fervente tegenstander opboksen, namelijk het team van Leython. Van oudsher een tegenstander van formaat en dat was het afgelopen vrijdag ook te zien.
In set 1 was snel te zien dat de teams er zin in hadden. Geen van de teams wist in de tussenstand een gaatje te slaan. Totdat het einde van de set in zicht kwam. WVV wist op karakter een verschil van 3 punten te maken die zij tot het einde toe vast hielden. Setwinst met 22-25. Zo het eerste punt in de hogere poule is binnen. In set 2 winsten de WVV-ers al rap een voorsprong van 4 punten op te bouwen. Setwinst met 20-25.
En dan set 3. Leython was volledig de weg kwijt. Ondanks dat WVV haar sterkste speelster, Nastya Galper, wegens een blessure nog moet missen lieten de overige spelers van WVV de spelers van Leython alle hoeken van het veld zien. Een voor Leython blamerende 13-25 was het resultaat. Toch wist Leython zich weer op de rails te zetten. In set 4 ontspon zich namelijk een boeiende en gelijk opgaande strijd. Geweldig om te zien hoe beide teams zich tot het uiterste inspanden om een punt te scoren. Tot het laatste setpunt bleef het spannend. Leython wist uiteindelijk het belangrijke laatste punt te scoren en zo met 25-23 alsnog een set te pakken. Al met al een fantastische 1-3 winst voor de WVV mix 1. Bravo!!.

Wedstrijdprogramma 4 oktober 2019: WVV H1 – Gemini Kan. H1 en WVV mix 1- Utopia mix 1. Aanvang 20:30 uur in sporthal De Schulpwei.

Kom ook volleyballen. Nieuwe leden (jeugd 10-15 en senioren 18+) mogen de eerste vier achtereenvolgende trainingen geheel vrijblijvend meetrainen en wij rekenen geen inschrijfgeld. Bel voor nadere info met onze secretaris Jeanne Taal, tel. 06 – 24848258 of raadpleeg de site www.wvv-wassenaar.nl.

 

 

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde


De Wassenaarse Volleybal Vereniging is weer begonnen.

22.09.2019

IMG 9568Ja we zijn weer begonnen! De zomervakantie is voorbij en gelukkig maar zeggen de enthousiaste WVV volleyballers/sters. EN mogelijk iedereen die op het punt staat lid te worden van de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

De training is inmiddels gestart en we werken toe naar de eerste competitiewedstrijden.
Op de woensdagavond van 20.15 tot 21.45 uur wordt voor zowel dames- als herensenioren (vanaf ca. 18 jaar) getraind onder leiding van een deskundige trainer(s) in sporthal de Schulpwei aan de Dr Mansveltkade 1.

Ook de jeugdleden (leeftijd 10-15 jaar) zijn in sporthal De Schulpwei gestart met de training en eveneens op de woensdagavond van 18:30 tot 20:00 uur. Ben je nog geen lid, dan kan je gewoon tegen 18:30 uur de sporthal inlopen en melden dat je mee wilt doen. Geen enkel probleem. Neem wel je sportkleding/schoenen mee.

De senioren beginnen in oktober met de competitie. WVV heeft momenteel twee recreatie mixteams en één recreatie herenteam in de competitie. Afgelopen seizoen werd zowel het Mix 1 team als het Mix 2 team KAMPIOEN waardoor zij promoveerden naar respectievelijk de A- en de B poule. De heren spelen in de Toppoule van Regio West.

Naast de zeer enthousiaste wedstrijdspelers/sters zijn er ook rustige maar gedreven trainingsleden aanwezig. Dus wil je hartstochtelijk volleyballen of zomaar een balletje slaan, dan is WVV daar zeer geschikt voor. Kom en sluit je aan bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging waar het sportief en gezellig vertoeven is en je je direct thuis zal voelen. Bewegen is voor het lichaam ontzettend gezond.

Nieuwe leden mogen de eerste vier achtereenvolgende trainingen geheel vrijblijvend meetrainen en bovendien rekent WVV geen inschrijfgeld. Zo kan je op een eenvoudige en goedkope manier zien of volleybal wat voor jou is. Bel voor nadere info met onze secretaris Jeanne Taal, tel. 06 – 24848258 of raadpleeg de site www.wvv-wassenaar.nl. Tot ziens bij WVV.

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde


Nieuwe jeugdleden zijn van harte welkom bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

25.08.2019

Het afgelopen seizoen was WVV weer suIMG 9841ccesvol gestart met een jeugdafdeling. Jongens en meiden van 10-15 jaar. WVV wil dit ook komend seizoen natuurlijk voortzetten en dan graag met zoveel mogelijk jeugdleden. Wij zijn dus nog op zoek naar een aantal jeugdleden die ook graag willen volleyballen. Het is de bedoeling te gaan trainen op de woensdagavond, van 18:30 uur tot 20:00 uur. De eerste helft van het seizoen zal gebruikt worden om te trainen en elkaar leren kennen. Vanaf januari 2020 bestaat de mogelijkheid dat meegedaan gaat worden aan de reguliere volleybalcompetitie van de Nevobo. Zowel de trainingen als de thuiswedstrijden van WVV spelen zich af in sporthal De Schulpwei aan de Dr. Mansveltkade 1 te Wassenaar

Dus, ken jij of ben jij iemand die graag zou willen volleyballen en tussen de 10 en 15 jaar dan is er nu een uitgelezen mogelijkheid. Kom woensdagavond 4 september a.s. tussen 18:30 uur en 20:00 uur naar de sporthal en vergeet niet je sport out-fit mee te nemen want als alles klopt kan je gewoon direct meedoen. De training vindt plaats onder leiding van een deskundige trainster. Vooraf aanmelden is niet verplicht maar is wel fijn. Willen jullie voor 4 september nog wel even contact opnemen met onze secretaris om te vragen of de sporthal en trainingstijd kloppen. Stuur daarvoor even een e-mailtje naar onze secretaris Jeanne Taal via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel haar op 06-24848258.

Voor deze en overige vragen kan je ook terecht op onze website www.wvv-wassenaar.nl.
Wij zien je graag op 4 september.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde

 


De Wassenaarse Volleybal Vereniging:
“we gaan weer beginnen”…..

25.08.2019

IMG 0461Ja, we starten weer! De zomervakantie loopt ook voor de WVV-ers naar het einde. ‘Gelukkig maar’ zeggen de fanatieke WVV volleyballers EN mogelijk iedereen die op het punt staat lid te worden van de Wassenaarse Volleybal Vereniging want, hoera!!, het nieuwe seizoen staat voor de deur. Ongeduldig staan zij in de startblokken voor (weer) een sfeervol en sportief volleybalseizoen. Vergeet niet dat sporten ook ontzettend gezond is.

Door lui op de bank of op het strand liggen de afgelopen weken, zijn de ledenmaten wat stram en ‘roestig’ geworden en weer dringend aan beweging toe. We beginnen dan ook rustig en voeren het ‘tempo’ langzaam op tot het competitieniveau. Onze trainingen (op woensdagavond) en de thuiswedstrijden (op vrijdagavond) vinden plaats in sporthal De Schulpwei aan de Dr. Mansveltkade 1. De training, van 20.15-21.45 uur, voor zowel dames als heren senioren (vanaf ca. 18 jaar) start op woensdagavond 4 september a.s. en vindt plaats onder leiding van een deskundige trainer(s).
Ook de jeugdleden (leeftijd 10-15 jaar) starten op die avond de trainingen. We verwachten ook in de sporthal De Schulpwei en wel van 18:30 uur tot 20:00 uur. Willen jullie nog wel even contact opnemen met onze secretaris of de sporthal en trainingstijd kloppen. Stuur even een e-mailtje naar onze secretaris Jeanne Taal via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel haar op 06-24848258.

In oktober beginnen de competities weer en dan kun je, als je dat wilt, meespelen in een wedstrijdteam. WVV heeft momenteel 2 recreatie mixteams en één herenteam in de competitie. Afgelopen seizoen werd zowel het Mix 1 team als het Mix 2 team KAMPIOEN in hun klasse en promoveerden zij respectievelijk naar de A poule en de B poule.

Naast de zeer fanatieke wedstrijdspelers zijn er ook rustige maar gedreven trainingsleden aanwezig. Dus wil je hartstochtelijk volleyballen of zomaar een balletje slaan, dan is WVV daar zeer geschikt voor. Kom en sluit je aan bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging waar het sportief en gezellig vertoeven is en je direct thuis zal voelen. Zo gezellig dat Gliselle Dimaiwat (mix 2) en Timmo v.d. Kleij (Heren 1) op 17 augustus j.l. met elkaar in het huwelijk traden. Gefeliciteerd.

Nieuwe leden mogen de eerste vier achtereenvolgende trainingen geheel vrijblijvend meetrainen en bovendien wij rekenen geen inschrijfgeld. Zo kan je op een eenvoudige en goedkope manier zien of volleybal wat voor jou is. Dat laat je toch niet aan je voorbij gaan? Bel voor nadere info met onze secretaris Jeanne Taal, tel. 06 – 24848258 of raadpleeg de site www.wvv-wassenaar.nl. Tot ziens bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

 

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde
“De kampioenen” 


Geweldige volleybaltoernooi winst voor WVV.

23-06-2019

Volcano toernooi 2019De volleybaltraining en de competitie kunnen voor de leden van de Wassenaarse Volleybal Vereniging dan wel voorbij zijn en zijn altijd wel een aantal enthousiaste volleyballers bij WVV die zin hebben om het volleybaltenue aan te trekken voor een spannend volleybaltoernooi. Zo ook Erik Gijsbers. Zijn bevlogenheid voor de Volleybalsport kent geen grenzen en met zijn bezieling weet hij een aantal andere zeer fanatieke leden van de Wassenaarse Volleybal Vereniging bijeen te krijgen om gezamenlijk een mix team te vormen om mee te doen aan het traditionele Volcano volleybaltoernooi in Delft. Dit toernooi vindt, ditmaal voor de 26e keer, jaarlijks plaats op een aantal maandagavonden in mei en juni. Het toernooi kenmerkt zich door zijn sportiviteit, competitie en gezelligheid. Het WVV gelegenheidsteam, samengesteld uit spelers en speelsters uit onze 3 competitie spelende wedstrijdteams, doen dan ook graag mee. Het waren Irene Lorjé, Jeanne Taal, Kirsten Harberink, Mathieu Prins, Peggy Verweij, Ruud Meershoek en Rik Vos die Erik in de strijd ter zijde hebben gestaan.

De eerste avond al direct 5 wedstrijdjes voor de kiezen. Door 2 maal te winnen en 3 maal gelijk te spelen stond WVV met PQV gedeeld eerste in hun poule. Geen slecht begin. Het gelegenheidsteam, dat jaarlijks relatief weinig wijzigt, raakt tijdens het spelen steeds beter op elkaar ingespeeld. Aanvallen lopen beter, de mannen Mathieu, Erik, Ruud en Rik kunnen steeds vaker en beter de bal over het net heen slaan. Maar ook de dames staan zeker verdedigend hun mannetje. Een week later volgen er 4 winstpartijen op rij. Na 9 wedstrijdjes gespeeld te hebben, bleek WVV de beste papieren te hebben en zich op konden gaan maken voor de finale. Afgelopen maandag 17 juni was het zover de 'finale-avond'. En whaww door beide finalewedstrijden winnend af te sluiten was het de WVV-ers, net als vorig seizoen, wederom gelukt de eindoverwinning te behalen of wel WVV ging ‘trots als een pauw’, naar huis met de eerste prijs en bijbehorende beker. Traditioneel word dan het toernooi met een bord bittergarnituur, aangeboden door de organisatie van het toernooi, afgesloten. Ja, dit was weer een geslaagd evenement. Met dank aan de toernooiorganisatie van Volcano gingen de WVV-ers voldaan huiswaarts.

Kom ook lekker volleyballen… Zet even in je agenda dat we 4 september 2019 weer beginnen met de training. Bel anders Jeanne Taal via 06.24848258 en meld je aan. Info krijgen of aanmelden kan uiteraard ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tekst: Kirsten Harberink/Jan Rijskamp
Foto: WVV.