Zoeken

nlenfrdehuitptes

Hits

Artikelen bekeken hits
182559

Mix 1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging laat winst glippen.

19.12.2019

Merenwijk Mix 1 – WVV Mix 1.
Uitslag 2-2.

IMG 7526Beide teams streefden in deze wedstrijd naar de koppositie in hun poule. Daar zou dus in deze clash duidelijkheid over moeten komen. En WVV begon heel goed. Zij zette Merenwijk meteen vast met een ruime voorsprong. Dat leidde naar de winst in set één met 17-25.
Ook in de tweede set leek het die kant op te gaan. Maar Merenwijk leverde meer strijd. Gelijke standen leidden naar 23-23. Ja en dan die geluksfactor. Het scheelde dus niet veel, maar WVV greep er toch naast met 25-23. In set drie was WVV alerter en speelde als in de eerste set met verve. Hoewel Merenwijk veel tegenwind gaf was het toch WVV dat het meeste recht had op de setwinst: 19-25. Alle kans voor de WVV mixers om de winst in deze wedstrijd naar zich toe te trekken. Die kant ging het ook op. En weer werd het 23-23. Ja en u snapt het al. Weer trok Merenwijk aan het langste eind: 25-23. Een gelijkspel derhalve. En toch was er het gevoel dat WVV had kunnen winnen. In ieder geval belooft dit veel voor het volgend jaar.
De stand in deze poule is: 1. Merenwijk met 17 uit 7 en 2. WVV 1 16 uit 7.

De Wassenaarse Volleybal Vereniging begint het nieuwe jaar goed met het traditionele Olieballentoernooi op 8 januari. We beginnen om half zeven met wedstrijdjes voor de jeugd. Daarna volgen de senioren vanaf zeven tot negen uur. Aansluitend is er de nieuwjaarsborrel.
Het toernooi is er voor de leden met hun familie en vrienden. Maar ook u kunt meedoen met dit toernooi. Kom naar Sporthal De Schulpwei aan de Dr Mansveltkade 1.

En wilt u in het nieuwe jaar komen volleyballen bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Kom dan langs op de trainingsavond op de woensdag van 20.15 tot 21.45 uur. Volleyballen is goed voor lichaam en geest. Info bij secretaris Jeanne Taal, tel. 06 - 24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl. Tot ziens.

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde


Een super winst voor de Mix 2 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

15.12.2019

IMG 7607Ja echt super om een 3-1 winst te behalen tegen het mix 2 team van Merenwijk. Niet zomaar een team want de uitwedstrijd in Leiden ging tegen dit zelfde team toch wel hopeloos verloren.
Het WVV team met, na ruim 5 jaar, Martin Lint weer in hun midden was zeer gebrand in het behalen van een goed resultaat. Dit was al direct in set 1 zichtbaar. De WVV spelers pepten elkaar op naar grote hoogte. De spanning droop eraf. Via de gelijke standen 15-15 en 19-19 werd 23-23 bereikt. Een stand waar WVV-er Jan Willem van Reeuwijk altijd naar uitkijkt. Want dan is hij op z’n best. Zo ook nu… 26-24 winst voor WVV. 7Wat bij WVV in set 1 nog lukte mislukte helaas in set 2. Bij Merenwijk zat plots alles mee. De 7-14 achterstand voor WVV werd nog 12-15 de vele foutjes bij WVV bracht Merenwijk echter de setwinst met 18-25.
In set 3 brak WVV direct de service van Merenwijk, 1-0. Op dat moment kwam WVV-er Jan Rijskamp op de serverplek. Wat er vervolgens gebeurde ziet men niet vaak. Hij wist door scherp en lastige plaats ballen te serveren 13 punten op rij te scoren waaronder 3 aces. 14-0 een ongekende weelde. Op dit cruciale moment was van Merenwijk uit set 2 geen schim meer over. WVV stoomde door naar een voor Merenwijk beschamende 25-8 set verlies. In de 4e set wist Merenwijk zich aanvankelijk tot 11-11 te herpakken. WVV bleef evenwel met degelijk spel zoals het blok van Robert, de soms vreemde maar rake ballen van Marcel ten Berge en sublieme reddingen van Gliselle D. v.d. Kleij hun punten scoren. Zelfs op de 20-14 stand zag je WVV nog groeien. Merenwijk kreeg nog een puntje voor de moeite. Want met 25-15 was ook set 4 een prooi voor de Wassenaarders. Een sublieme 3-1 winst. Ja, afgelopen vrijdag stond er een team om trots op te zijn.

De mix 1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging met moeite langs Leython mix 2.

15.12.2019

mix 1. 572Met moeite? Nou ja als je set 1 en 2 bekijkt zou men zeggen ‘wat nu moeite’ want die eerste 2 sets werden met 25-19 en 25-12 juist gemakkelijk door WVV gewonnen. Een positief gegeven was voor WVV dat de eerder geblesseerde Nastya Galper weer aanwezig was en dat scheelt in positieve zin het nodige.
Kenmerkend in de eerste sets waren vooral de lange rally’s die veelvuldig plaats vonden. Beide teams konden vooral verdedigend de bal lang in het spel houden. Ruim de meerderheid van die lange rally’s kwam WVV als overwinnaar naar voren. Waarom WVV vervolgens bij deze 2-0 tussenstand totaal hun kop verloren zal wel onduidelijk blijven. Want 7-25 is wel heel bijzonder. Snel vergeten dus en de focus op de 4e set. Want die focus was echt wel nodig. Beide teams speelden weer het volleybal wat je gelet op hun positie op de ranglijst van hen mag verwachten. De teams hielden de stand tot op het einde van de set in evenwicht. De spanning liep hoog op. Uiteindelijk gaf, in die zenuwachtige eindfase, de betere aanvalskracht bij WVV de doorslag. Het waren de WVV-ers die daardoor aan het langste eind trokken en, zij het met moeite en nipt, alsnog met 25-23 de set pakten. Al met al een fraaie en verdiende 3-1 overwinning op het team van Leython dat voor deze wedstrijd op plek 1 van de ranglijst stond.

 

Kom ook volleyballen. Bezoek op de woensdagavond van 20:15 tot 21:45 uur eens een training in sporthal De Schulpwei. De eerste 4 achtereenvolgende trainingen mag je geheel vrijblijvend meedoen. Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde

 


Mix 2 Wassenaarse Volleybal Vereniging Boekt Prachtige Overwinning

06.12.2019

Op de laatste maandag van november togen de WVV-ers met benjamin Anna Bella Garamszegi weer in hun midden naar Leiden om de strijd aan te binden met Merenwijk mix 3. Merenwijk voor WVV altijd een wisselvalige tegenstander, de ene keer onmogelijk om van te winnen, een nadere keer wisten ze met moeite in een ijzersterke wedstrijd een fraai gelijkspel te behalen.

De vraag was hoe dit WVV team in opbouw met de nodige nieuwelingen het er vanaf zal brengen. Wow… de start van de WVV is super. Via 11-13 werd het in één ruk 11-21. Dat zag er goed uit. Merenwijk wist nog wel naar 16-23 terug te komen maar WVV trok met 19-25 de setwinst naar zich toe. Merenwijk, getergd door dit verlies, liet er in set 2 aanvankelijk geen gras over groeien en pakte een 12-7 voorsprong. Een time out van WVV bracht uitkomst. Het volleybal zoals de WVV-ers dit mede door Trainer Wil Westgeest is aangeleerd werd weer zichtbaar.

Bij 19-19 was de stand weer gelijk. Merenwijk, ook niet gek, zette een tandje bij en maakte de set met 25-22 uit. In set 3 leek het aanvankelijk dezelfde kant op te gaan echter, de wegens werk later gearriveerde Gliselle D. v.d.Kleij zorgden er mede voor dat via 6-3… 11-18 op het scorebord verscheen. Vervolgens wist WVV, met een sublieme service ace van Jim Wang, de set met 13-25 op hun naam te schrijven. Set 4 is dus beslissend op winst of alsnog gelijkspel Zouden de WVV-ers de winst weten te behalen? Wederom maakten Merenwijk het de Wassenaarders verdraaid moeilijk. Op wilskracht, Jan Willem en Timmo wisten de WVV-ers de stand in evenwicht te houden: 14-14.

Echter in deze fase van de wedstrijd was WVV bijzonder goed bij de les. Wisten punten te maken waar dat niet direct verwacht werd: 19-21. Een in de haast door Merenwijk genomen time-out bracht daar geen verandering in. Het werd reuze spannend 23-24 waarbij WVV op meesterlijke wijze met 23-25 de set uit maakten. In opperbeste stemming ging WVV met de 1-3 winst huiswaarts. Deze winst brengt WVV op de ranglijst ongedacht op een gedeelde 2e plek.

Ook volleyballen? Kom dan eens op woensdagavond van 20:15 tot 21:45 uur in sporthal De Schulpwei kijken bij een training. De eerste 4 achtereenvolgende trainingen mag je geheel vrijblijvend meedoen. Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.


Wassenaarse Volleybal Vereniging mix 1 makkelijk langs Utopia mix 1.

01.12.2019

mix 1 341Na een aantal weken eerder thuis met 1-3 van Utopia te hebben verloren stonden afgelopen woensdag de teams in Zoeterwoude weer tegenover elkaar in het strijdperk. Gewaarschuwd door die verliespartij was WVV erg op hun hoede. De zwakke punten waren verstevigd en ook aanvallend was men nu beter voorbereid. Aan alles kon je zien dat de WVV-ers zich niet zomaar weer op een verlies zouden laten trakteren. In aanvang waren de WVV-ers zichtbaar beter dan Utopia. Met 14-25 was set één onverwacht al snel in de knip. Set 2 ging iets minder gemakkelijk. Utopia wist de stand lang op gelijke hoogte te houden. Echter tegen de dadendrang van WVV was ditmaal geen kruit gewassen: 19-25. In set 3 waren de WVV-ers zelfs een klasse beter dan Utopia. Deze set terug redenerend is het onbegrijpelijk dat de eerdere wedstrijd een verlies partij opleverden. WVV had nu geen ‘kind’ aan Utopia en scoorden er lustig op los. Setwinst met 12-25. In set 4 liet WVV de teugels wat vieren. Utopia wist daardoor via 22-25 een ‘afstraffing’ te voorkomen. Alhoewel deze ruime winst voor WVV geeft voldoende duidelijk aan dat Utopia ditmaal weinig in te brengen had. Bravo!! Door deze 4-0 komt de WVV mix 1 op een keurige gedeelde 2e plek op de ranglijst.

Ook eens volleyballen? Kom op de woensdagavond tussen 20:15 en 21:45 uur eens in sporthal De Schulpwei kijken of volleybal ook iets voor jou is. De eerste 4 achtereenvolgende trainingen mag je geheel vrijblijvend meedoen. Wil je informatie over WVV? Bel dan even met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde


Mix 2 Wassenaarse Volleybal Vereniging boekt prachtige overwinning.

01.12.2019

mix 2 287Op de laatste maandag van november togen de WVV-ers met benjamin Anna Bella Garamszegi weer in hun midden naar Leiden om de strijd aan te binden met Merenwijk mix 3. Merenwijk voor WVV altijd een wisselvalige tegenstander, de ene keer onmogelijk om van te winnen, een nadere keer wisten ze met moeite in een ijzersterke wedstrijd een fraai gelijkspel te behalen.
De vraag was hoe dit WVV team in opbouw met de nodige nieuwelingen het er vanaf zal brengen. Wow… de start van de WVV is super. Via 11-13 werd het in één ruk 11-21. Dat zag er goed uit. Merenwijk wist nog wel naar 16-23 terug te komen maar WVV trok met 19-25 de setwinst naar zich toe. Merenwijk, getergd door dit verlies, liet er in set 2 aanvankelijk geen gras over groeien en pakte een 12-7 voorsprong. Een time out van WVV bracht uitkomst. Het volleybal zoals de WVV-ers dit mede door Trainer Wil Westgeest is aangeleerd werd weer zichtbaar. Bij 19-19 was de stand weer gelijk. Merenwijk, ook niet gek, zette een tandje bij en maakte de set met 25-22 uit. In set 3 leek het aanvankelijk dezelfde kant op te gaan echter, de wegens werk later gearriveerde Gliselle D. v.d.Kleij zorgden er mede voor dat via 6-3… 11-18 op het scorebord verscheen. Vervolgens wist WVV, met een sublieme service ace van Jim Wang, de set met 13-25 op hun naam te schrijven. Set 4 is dus beslissend op winst of alsnog gelijkspel Zouden de WVV-ers de winst weten te behalen? Wederom maakten Merenwijk het de Wassenaarders verdraaid moeilijk. Op wilskracht, Jan Willem en Timmo wisten de WVV-ers de stand in evenwicht te houden: 14-14. Echter in deze fase van de wedstrijd was WVV bijzonder goed bij de les. Wisten punten te maken waar dat niet direct verwacht werd: 19-21. Een in de haast door Merenwijk genomen time-out bracht daar geen verandering in. Het werd reuze spannend 23-24 waarbij WVV op meesterlijke wijze met 23-25 de set uit maakten. In opperbeste stemming ging WVV met de 1-3 winst huiswaarts. Deze winst brengt WVV op de ranglijst ongedacht op een gedeelde 2e plek.

Ook volleyballen? Kom dan eens op woensdagavond van 20:15 tot 21:45 uur in sporthal De Schulpwei kijken bij een training. De eerste 4 achtereenvolgende trainingen mag je geheel vrijblijvend meedoen. Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

 

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde


Mix 2 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging komt los.

23.11.2019

IMG 7315WVV Mix 2 – Leython Mix 4. Uitslag 4-0.

Afgelopen vrijdag speelden twee teams van de Wassenaarse Volleybal Vereniging hun wedstrijd in sporthal De Schulpwei. Een sporthal die nog steeds vol in gebruik is.

Het WVV Mix 2 team, deels vernieuwd, begint het competitiespelen steeds beter onder de knie te krijgen. Ook de nieuwelingen Marcel ten Berge en Jim Wang komen er steeds beter in en speelden een beregoede wedstrijd. Onder aanvoering van de getrouwen Jeanne Taal, Jan Willem van Reeuwijk en Gliselle v.d. Kleij kreeg Leython een geduchte tegenstander tegenover zich. Geblesseerde Elly van Weerlee moet nog even wachten, maar ondersteunde haar team vanaf de tribune. De eerste set verliep vlot voor WVV via de time out standen 12-10 en 22-19 . Dat leidde naar de winst in deze set met 25-21.

Set 2 was een ware veldslag!! Leython kreeg geen bal goed over het net. WVV was dan ook wel heel erg goed op dreef. Goed geplaatste ballen ver in het achterveld leverden meerdere malen een punt op en uiteindelijk de setwinst met 25-08.

In set 3 wist Leython zich te herstellen. De strijd ging gelijk op tot 18-18. Toen sloeg WVV toe en speelde zeer sterk. Dat resulteerde in de setwinst met 25-22.

Set 4 was min of meer een formaliteit. Leython viel ver terug. Dat was voor de WVV Mixers in deze Sinterklaastijd smikkelen en smullen. Via 14-5 werd het uiteindelijk 25-14 en een klinkend 4-0 overwinning voor de WVV-ers. Dit team is zoals vermeld op de goede weg en zal in de hogere poule waarin zij spelen zeker nog meer wedstrijdpunten verzamelen.

WVV Mix 1 – Gemini Kangeroes Mix 1. Uitslag 2-2.

Ook het WVV Mix 1 team speelde en wel tegen het Mix 1 team van Gemini Kangeroes. Deze wedstrijd was er één met wisselende kansen. Dan stond WVV voor en dan weer Gemini Kangeroes. Dat leidde tot de volgende setstanden: 19-25, 25-19, 22-25 en 25-23. Het was wel een wedstrijd waarin het volleybal de winnaar was. Het WVV Mix 1 wordt in deze competitie een goede middenmotor in poule A van regio West.

Uitslag Volley2B Heren tegen WVV Heren 1: 3-2. Setstanden 25-19, 19-25, 25-19, 21-25, 15-12.

Programma: 25 november Merenwijk Mix 3 – WVV Mix2, 27 november Utopia Mix 1 – WVV Mix 1.

Kom ook volleyballen bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Je zult je er thuis voelen! Info bij secretaris Jeanne Taal, 06-24848258 of kijk op WWW.WVV-Wassenaar.nl.

 

Tekst: Ger van Weerlee

Foto: Marjanne van der Velde


Het eerste punt voor de mix 2 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging is binnen.

17.11.2019

mix 2 IMG 29Het mix 2 team van WVV, dit seizoen gepromoveerd, treft in de hogere B poule een stuk sterkere teams dan zij gewend waren. Dit in combinatie met het feit dat WVV dit seizoen is gestart met 3 nieuwe spelers in het team geeft een situatie waar tevens het aan elkaar wennen een belangrijk gegeven is. Dit bleek ook in de wedstrijd van afgelopen week in Leiden tegen als eerste op de ranglijst staande team van Merenwijk het geval.
In set één werd WVV namelijk al snel op een onoverbrugbare 21-11 achterstand gezet. Wat WVV daarna ook probeerde verder dan een 25-13 set verlies kwamen zij niet. Vreemd genoeg verliep set 2 totaal anders. De WVV-ers wisten elkaar nu zowel verdedigend als aanvallend goed te vinden. Bij de stand 16-19 voor WVV meende Merenwijk via een haastig genomen time out de situatie nog te kunnen repareren maar het tegendeel gebeurde. WVV liep zelfs tot 17-23 verder uit. En via een door Anna Bella Garamszegi voorbeeldig onderhands opgevangen bal en het direct daar op doorspelen van Timmo v.d. Kleij werd met 18-25 de verdiende set veroverd. In de daarop volgende 3e set wist WVV tot 15-15 keurig bij te blijven. Helaas maakte WVV op dat moment een aantal slordige foutjes met als gevolg set verlies bij 25-19. Set 4 moeten de WVV-ers maar snel vergeten. Niet dat er niet naar vermogen gespeeld werd maar Merenwijk had in deze fase wan de wedstrijd hun zinnen gezet op de winst welke zij via 25-16 ook wel verdiende. Opvallend is gelukkig dat WVV steeds beter van zich af weet te bijten. Met wat meer ervaring zullen er zeker meer wedstrijdpunten volgen.

Dat kan al direct want a.s. vrijdag 22 november staat de wedstrijd WVV mix 2 – Leython mix4 op de agenda. De mix 1 van WVV speelt die avond eveneens hun wedstrijd en wel tegen Gemini-Kangeroes mix 1 uit Voorschoten. Beide wedstrijden worden gespeeld in sporthal De Schulpwei en beginnen om 20:30 uur.
Maandag 25 november speelt de mix 2 in Leiden tegen Merenwijk Mix 3.

Ook lekker volleyballen. Meld je op woensdagavond vanaf 20:15 uur in Sporthal de Schulpwei. Trek je sport out-fit aan en train direct mee. De eerste 4 achtereenvolgende keer mag je vrijblijvend meedoen. Info is te verkregen bij onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

 

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde 


Herenteam Wassenaarse Volleybal Vereniging op de goede weg.

09.11.2019

WVV Heren 1 – VOIO’72 Heren 1.
Uitslag 1-3.

IMG 0171Afgelopen vrijdag speelde het herenteam van de Wassenaarse Volleybal Vereniging al weer zijn vierde wedstrijd in de toppoule van de Nevobo competitie. Ditmaal tegen de heren van VOIO’72. Dat werd een wedstrijd met meerdere gezichten.
Het begin was voor WVV hoopvol. Via 6-6 werd een voorsprong van 14-12 verkregen. Helaas slechts van korte duur, maar WVV wist tot 20-22 bij te blijven. Daarna scoorde VOIO de benodigde drie punten: 20-25.

Set twee gaf een ommekeer aan bij WVV. De aanwezigen rond het speelveld zagen een WVV zoals vanouds. VOIO’72 kreeg geen poot aan de grond. Via mooie blokkeerballen van Alex Mayer en smashes van de WVV aanvallers prijkte er plots een 18-8 voorsprong op het scorebord. Met een lucky bal van Mathieu Prins via het net kwam een eclatante winst met 25-12 tot stand! 1-1 derhalve.

In set drie droop de spanning er vanaf. De teams hielden elkaar via 12-12 en 17-17 tot 25-25, mede door een goede servicebeurt van Frank Hochmuth, in evenwicht. Alleen door een goed blok van VOIO’72 ging de set met 25-27 toch weer naar de gasten. 1-2 voor VOIO’72.

Dan moest het voor WVV toch maar in set vier gebeuren. De WVV heren speelden goed. Zij waren weer terug op het oude niveau! Met een grandioze redding van Yiannis Rematisios stond het 17-15. Helaas morste WVV door een aantal foutjes wat punten: 19-21. Maar op het
tandvlees vocht WVV zich in deze set terug tot 22-22. Op naar 2-2? Maar door enkele slordigheidjes kostte dit toch de set met 22-25. Jammer want de wedstrijd verdiende een vijfde set. Derhalve een verlies met 1-3.

Programma: vrijdag 15 november a.s. Volley2B tegen WVV Heren 1.

Heeft u zin om sportief te bewegen? Kom dan naar de Wassenaarse Volleybal Vereniging. In sociaal opzicht een topvereniging. Er wordt getraind op de woensdagavond in sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1 van 2015 tot 21.45 uur. Train geheel vrijblijvend vier keer achtereenvolgend mee. Bel voor nadere info secretaris JeanneTaal, tel. 06 24 84 82 58 of kijk op www. Wvv-wassenaar.nl. Tot ziens bij WVV.

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde

 


Heren 1 Wassenaarse Volleybal Vereniging eigent zich een verdienstelijk punt toe.

03.11.2019

IMG 0131 ww De Wassenaarse Heren hadden tegen het sterke team van Volepo uit Delft een prachtige start…. Goed samenspel en serveren bracht WVV op een verheugende 16-9 voorsprong. Volepo kwam nog wel tot 17-15 terug maar WVV wist in deze fase van de wedstrijd een gedegen spel op de wedstrijdvloer te leggen waar Volepo geen antwoord op had. Verrassende setwinst voor WVV met 25-17. Ook in set 2 speelde WVV aanvankelijk zeer verdienstelijk. Echter via 8-7 en 11-12 stond er plots 16-21 op het scorebord en helaas veel te laat voor de WVV-ers om het Volepo dan nog moeilijk te maken….18-25 set verlies.
Ook in set 3 wist WVV zich in het begin op een kleine voorsprong te zetten, 9-7.
In het vervolg bleven zij met de scoren in de buurt van Volepo 13-15. Alleen via slimme ballen van de set-upper en geplaatste ballen werd WVV alsnog op een 15-25 verlies getrakteerd. Zou set 4 WVV nog een extra punt op kunnen leveren? Helaas. Volepo bleef via het ‘lege’ middenveld bij WVV punten scoren. Mathieu Prins wist met de nodige ‘kanonskogels’ van smashes voor WVV nog wel wat punten te scoren echter Volepo verblikte nauwelijks. Ook een curieus via de voet van Yiannis Rematitisios geredde en de daarop snel geslagen smash van Mathieu bracht ze niet uit balans. 18-25. WVV moest zich tevreden stellen met het ene maar niet onverdienstelijk veroverde wedstrijdpunt.

De mix 1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging speelde hun wedstrijd in Leiderdorp tegen Leython. De WVV-ers hadden het in set 1 en 2 verdraaid moeilijk. Zij kregen nauwelijks vat op het gedegen spel van Leython, 25-18 en 25-09. Pas in set 3 was het raak voor WVV. Eindelijk werd er volop gescoord. Leython zocht naar een antwoord maar vond deze niet. 21-25 setwinst voor WVV. En dan set 4. De spanning droop er vanaf. De teams hielden elkaar voorbeeldig in evenwicht. 18-18 en 24-24. Gezien het spel op dat moment zou een gelijkspel de juiste uitslag zijn maar helaas. Leython trok aan het langste eind. 26-24…en een 3-1 verlies voor de WVV-ers.

Ook volleyballen. Meld je op woensdagavond vanaf 20:15 uur in Sporthal de Schulpwei. Trek je sport out-fit aan en train direct mee. De eerste 4 achtereenvolgende keer mag je vrijblijvend meedoen. Info is te verkregen bij onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde


Jeugdleden Wassenaarse Volleybal Vereniging hebben plezier voor 10.

03.11.2019

IMG 6485Zomaar op een woensdagavond in sporthal de Schulpwei aan de Dr.Mansveltkade 1 zien we onder leiding van de bevlogen trainster Peggy Verweij in dit geval een aantal meisjes in de leeftijd 10 – 15 jaar uitgelaten hun volleybal training uitvoeren.
Uitgelaten ja… want, naast het sportief beoefenen van het volleybalspel en je body trainen is ook ruimte genoeg voor plezier en vreugde. De stoere meiden (op de foto: Eva, Evi, Keira, Kim, Kinga, Livia, Melia en Zoe) willen graag hun krachten meten in de officiële competitie van de Nevobo. Het zou daarom super zijn indien er nog wat jeugdleden (jongens en/of meisjes) in de leeftijd 10-15 jaar bij zouden komen. In dat geval kan namelijk met een gerust hart de aanmelding aan de competitie worden gedaan. De ervaring leert dat er toch wel wat meer personen per team nodig zijn omdat de mogelijkheid om een wedstrijd te moeten verzuimen altijd aanwezig is. En je ook wel eens je dag niet hebt en dan is het aanwezig zijn van een wisselspeler een goede uitkomst.
Dus ben je tussen de 10 en 15 jaar….. kom dan eens kijken bij een training. De WVV jeugd traint op de woensdagavond van 18:30 tot 20:00 uur in sporthal De Schulpwei. Als je je sport out-fit aantrekt kan je ook direct mee trainen. De eerste 4 achtereenvolgende trainingen mag je geheel vrijblijvend meedoen.
Wil je informatie over WVV? Bel dan even met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde


De Wassenaarse Volleybal Vereniging.

27.10.2019

IMG 0173Na een welkome rust in de herfstvakantie wordt de training van de Wassenaarse Volleybal Vereniging vanavond herstart. En die training is hard nodig. De teams zijn in de eerste wedstrijden van de nieuwe competitie nog niet succesvol geweest.

Het WVV herenteam, uitkomend in de toppoule van Regio West, speelde twee wedstrijden die beiden met 4-0 werden verloren. Er zit echter een stijgende lijn in het spel van de heren. En dat is ook wel nodig want er staan hun een paar pittige wedstrijden te wachten. Namelijk tegen Volepo uit Delft, een sterke tegenstander, en tegen VOIO’72 ook een geduchte opponent. Van dat laatste team kan gewonnen worden, maar dan moet ook alles mee zitten. Dus heren veel trainen en tijdens de wedstrijden alles uit de kast. Succes.

Het WVV Mix 1 team won van Leython Mix 3 en verloor van Utopia Mix 1, maar daar zat op z’n minst een gelijkspel in. Mix 1, kampioen in het vorige seizoen, speelt nu een klasse hoger, maar dat hoeft geen probleem te zijn. WVV Mix 1 is een sterk team dat goed kan meekomen in de A poule van Regio Rijnland. Zij speelt binnenkort uit tegen Leython Mix 2 en thuis tegen Gemini Kangeroes Mix 1. Ook voor de mixers van team 1 veel succes.

Het WVV Mix 2 team, de ongeslagen kampioen van het vorige seizoen, is eveneens gepromoveerd en wel naar klasse B van Regio Rijnland. Dit team heeft drie nieuwkomers in de gelederen. Dat vraagt tijd om goed op elkaar ingespeeld te raken. In haar eerste wedstrijd in dit seizoen werd weliswaar met 4-0 verloren van Leython Mix 5, echter twee sets nipt met 23-25. Dat geeft de burger moed. Ga de ingeslagen weg verder op en de winstkansen zullen zeker komen. Succes mixers van team 2.

Programma: vrijdag 1 november a.s. in sporthal De Schulpwei aan de Dr Mansveltkade,
aanvang 20.30 uur: WVV Heren 1 tegen Volepo 1 en
uit: Leython Mix 2 tegen WVV Mix 1.

De Wassenaarse Volleybal Vereniging biedt u volleybal in een sportieve en sociale omgeving. U zult zich er snel thuis voelen. Sluit u aan en geniet van de volleybalsport. Train geheel vrijblijvend vier keer achtereenvolgend mee op de woensdagavond van 20.15 tot 21.45 uur in sporthal De Schulpwei.
Nadere info bij secretaris Jeanne Taal, tel. 06 24 84 82 58 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.
Tot ziens bij WVV.

 

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde 


Valse start voor het Mix 2 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

20.10.2019

IMG 9924 xxDe WVV mix 2, vorig seizoen kampioen in de C poule van de recreantencompetitie in de regio West, is dit seizoen gepromoveerd naar de B poule. Ja en daar kom je uiteraard sterkere tegenstanders tegen. Afgelopen vrijdag was dat in Leiderdorp een team van Leython. En als er dan in het WVV team 3 nieuwe spelers zijn toegetreden is er tijd nodig om daar weer een hecht team van te smeden. Zo was het voor de benjamin van het team, Anna Bella Garamszegi, haar allereerste officiële competitiewedstrijd en voor Marcel ten Berge alsmede Jim Wang hun eerste wedstrijd die zij in een team van WVV speelden. Ga er maar aanstaan. Amper 7 weken geleden wist men nog niet van elkaars bestaan. Voldoende spelers en speelsters maar bij enkele helaas nauwelijks wedstrijdervaring.

In de eerste wedstrijd van het seizoen is het dus zoeken en zoeken hoe te spelen en dat tegen het ervaren en goed ingespeelde team van Leython. In set één, met Anna Bella in het veld, werd WVV als snel op een ferme achterstand gezet, 11-5 en 21-11. Set verlies bij 25-12. Set twee ging een stuk beter. Veel beter zelfs. WVV, waar de ervaring van Timmo v.d. Kleij van groot nut was, hield de stand tot 23-23 in evenwicht. Leython was helaas fortuinlijker dan WVV met als resultaat 25-23. En dan set 3. De stand is 6-5 het kan nog alle kanten op. Alleen plots lag, na het spelen van een lastige bal, WVV-ster Elly van Weerlee op de vloer met een pijnlijk gezicht. Au!! Uiteraard een wissel. WVV was even de weg kwijt. 13-6. Maar dan ‘alles voor Elly’. WVV vocht zich tot 23-23 terug. Helaas dan toch weer 25-23. In set 4 was bij WVV de koek op, 16-8. Hoe WVV ook streed de opgelopen achterstand van 8 punten bleef intact. Via 23-15 en 25-18 ging ook set 4 naar Leython.
Gelet echter op het vertoonde spel van WVV had het niet raar geweest als zij minimaal een set hadden gepakt.

In het ziekenhuis bleek er een breuk in de linker pols van Elly. We zullen haar dus een tijdje in het team moeten missen maar veel belangrijker ”beterschap Elly”.

Wil je ook eens volleyballen en je krachten meten in een team kom dan naar de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Train geheel vrijblijvend vier keer achtereenvolgend mee. Bel voor info secretaris Jeanne Taal, tel. 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde 


De Wassenaarse Volleybal Vereniging timmert aan de weg.

13.10.2019

Foto Jan Rijskamp 2e prijs Vrijwilliger Wassenaar 2019Afgelopen vrijdag werd in de Warenar de prijs voor de vrijwilliger van het jaar uitgereikt. Uit 28 genomineerden werd Jan Bruinsma van de regio Zonnebloem gekozen als De Vrijwilliger van het jaar 2019. Een goede tweede werd Jan Rijskamp (foto) van de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Jan heeft al tientallen jaren als vrijwilliger vele functies bekleed binnen de vereniging. Hij was en is onvermoeibaar bezig voor WVV. Hij staat altijd klaar voor allerlei hand- en spandiensten. Jan is thans in het bestuur van WVV wedstrijdsecretaris en scheidsrechterscoördinator en maakt deel uit van PR team. Jan is ook scheidsrechter. Jan Rijskamp is één van de peilers waarop WVV rust.
De Wassenaarse Volleybal Vereniging dankt Jan voor zijn grote inzet en hoopt hem nog vele jaren in haar gelederen te hebben.

Er werd vorige week ook gevolleybald. Het WVV Herenteam speelde in Delft tegen Delta 1. Ook de heren probeerden aan de weg te timmeren. De spijkers hadden zij bij zich. Maar wie had de hamer meegenomen? De eerste twee sets gingen verloren met 18 en 15-25.
Maar daarna werd de gevonden hamer gehanteerd. En hoe. WVV scoorde het ene na het andere punt. Ook Delta sprokkelde punten zodat de spanning in set drie langzaam naar het kookpunt rees. Tot 20-20 kon het nog alle kanten uit en ook bij 25-25. Maar de spijkers raakten op. Delta deed het zonder, maar scoorde wel twee punten en de winst met 27-25.
Ook in set vier werden er door WVV met goed volleybal punten binnengehaald. Het was een kopie van set drie. Zonder spijkers liep WVV uit naar 20-19. En weer kwam 25-25 op het scorebord. Zou het nu wel lukken? Helaas niet voor WVV, Delta won ook deze set met 27-25. Een nederlaag met 4-0, maar er zit weer progressie in het spel van de WVV Heren. En dat is een goed teken. De heren zijn op de weg terug. Over twee dagen kunnen zij die gevonden weg inslaan. Succes heren.

Programma: vrijdag 18 oktober a.s. in sporthal De Schulpwei WVV Heren 1 – Volepo
Heren 1, aanvang 20.30 uur.
Ook op vrijdag 18 oktober Leython Mix 5 – WVV Mix 2.

Vindt je volleyballen een leuke sport, wil je gezond met je lichaam omgaan en veel bewegen,
wil je in een team sportief en sociaal sporten kom dan naar De Wassenaarse Volleybal Vereniging. Train geheel vrijblijvend vier keer achtereenvolgend mee. Bel voor nadere info secretaris Jeanne Taal, tel. 24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl. Tot ziens bij WVV.

 

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde


Teams Wassenaarse Volleybal Vereniging komen te kort.

06.10.2019

WVV Heren – Gemini Kangeroes Heren. Uitslag 0-4.

IMG 0155Afgelopen vrijdag speelden twee teams van de Wassenaarse Volleybal Vereniging een wedstrijd in sporthal De Schulpwei.
Het WVV herenteam speelde in de toppoule zijn eerste competitiewedstrijd tegen Gemini Kangeroes uit Voorschoten. Het Herenteam speelde vorig seizoen uitstekend. Maar nu was het een koude start. Gemini liep makkelijk weg naar 2-12. Aanvallen van Kilian stranden al gauw op een dubbel blok van Gemini. Dat was technisch gezien het betere team en dat bleek reeds in deze eerste set: 12-25. In de tweede set ging het iets beter voor WVV. Maar bij 11-13 snelde Gemini weer weg naar 18-25.
In set drie kwamen de WVV heren los en zelfs tot 23-23 waren er kansen voor de winst. Maar ja dan moet je ook weer geluk hebben. En dat had Gemini: 23-25.
In set vier was voor WVV de nog aanwezige koek op. Heel simpel rekende Gemini af met
9-25. Derhalve een 0-4 nederlaag, hoewel Gemini een sterke tegenstander bleek.
Maar toch zijn we dit niet gewend van het WVV herenteam. Het kwam onsamenhangend over en er werd onnauwkeurig gespeeld. Kortom het is nog geen team. Beterschap heren.

WVV Mix 1 – Utopia 1. Uitslag 1-3.

In de tweede wedstrijd speelde WVV Mix 1 tegen Utopia Mix 1 uit Zoeterwoude.
Mix 1 begon goed, maar kon echter een voorsprong niet vasthouden. Dat kon Utopia wel en veroverde daarmee de eerste set met 19-25. Ook de tweede set was voor Utopia met 22-25.
In set drie namen de mixers van WVV 1 door een goede samenwerking en gedegen volleybal weer een voorsprong en stonden die niet meer af: 25-22.
Nu behoorde een gelijkspel tot de mogelijkheden. En dat leek aanvankelijk ook te lukken.
De slotfase van deze vierde set ging in met een 24-24 stand. Nu doordrukken WVV Mixers. Maar helaas ging de bal niet zoals die moet gaan en verdween met het laatste punt in het net: 24-26. Derhalve een 1-3 nederlaag voor WVV Mix 1.

Programma: donderdag 10 oktober 2019 Delta Heren 1 tegen WVV Heren 1.

Wilt u/jij ook volleyballen. Kom dan naar de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Daar kun je in een prettige en sportieve sfeer genieten van deze mooie sport. Nadere info is te verkrijgen bij secretaris Jeanne Taal, tel. 24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl. Tot ziens.

 

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde 


Mix 1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging begint met winst.

29.09.2019

mi x1 M 0371Ja, we zijn weer gestart. Het Mix 1 team kwam afgelopen vrijdag 27 september als eerste van de WVV teams in de officiële Nevobo competitie in actie. De speelsters en spelers hebben de afgelopen weken fanatiek getraind om weer op een aanvaardbaar competitieniveau te komen. Zou dat gelukt zijn, want doordat het team afgelopen seizoen kampioen geworden is zijn zij gepromoveerd van de B naar de A poule van de Regio West. En dat niveau is weer een behoorlijke stap hoger van de voorgaande.
WVV moest, in Leiderdorp, al direct tegen een fervente tegenstander opboksen, namelijk het team van Leython. Van oudsher een tegenstander van formaat en dat was het afgelopen vrijdag ook te zien.
In set 1 was snel te zien dat de teams er zin in hadden. Geen van de teams wist in de tussenstand een gaatje te slaan. Totdat het einde van de set in zicht kwam. WVV wist op karakter een verschil van 3 punten te maken die zij tot het einde toe vast hielden. Setwinst met 22-25. Zo het eerste punt in de hogere poule is binnen. In set 2 winsten de WVV-ers al rap een voorsprong van 4 punten op te bouwen. Setwinst met 20-25.
En dan set 3. Leython was volledig de weg kwijt. Ondanks dat WVV haar sterkste speelster, Nastya Galper, wegens een blessure nog moet missen lieten de overige spelers van WVV de spelers van Leython alle hoeken van het veld zien. Een voor Leython blamerende 13-25 was het resultaat. Toch wist Leython zich weer op de rails te zetten. In set 4 ontspon zich namelijk een boeiende en gelijk opgaande strijd. Geweldig om te zien hoe beide teams zich tot het uiterste inspanden om een punt te scoren. Tot het laatste setpunt bleef het spannend. Leython wist uiteindelijk het belangrijke laatste punt te scoren en zo met 25-23 alsnog een set te pakken. Al met al een fantastische 1-3 winst voor de WVV mix 1. Bravo!!.

Wedstrijdprogramma 4 oktober 2019: WVV H1 – Gemini Kan. H1 en WVV mix 1- Utopia mix 1. Aanvang 20:30 uur in sporthal De Schulpwei.

Kom ook volleyballen. Nieuwe leden (jeugd 10-15 en senioren 18+) mogen de eerste vier achtereenvolgende trainingen geheel vrijblijvend meetrainen en wij rekenen geen inschrijfgeld. Bel voor nadere info met onze secretaris Jeanne Taal, tel. 06 – 24848258 of raadpleeg de site www.wvv-wassenaar.nl.

 

 

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde


De Wassenaarse Volleybal Vereniging is weer begonnen.

22.09.2019

IMG 9568Ja we zijn weer begonnen! De zomervakantie is voorbij en gelukkig maar zeggen de enthousiaste WVV volleyballers/sters. EN mogelijk iedereen die op het punt staat lid te worden van de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

De training is inmiddels gestart en we werken toe naar de eerste competitiewedstrijden.
Op de woensdagavond van 20.15 tot 21.45 uur wordt voor zowel dames- als herensenioren (vanaf ca. 18 jaar) getraind onder leiding van een deskundige trainer(s) in sporthal de Schulpwei aan de Dr Mansveltkade 1.

Ook de jeugdleden (leeftijd 10-15 jaar) zijn in sporthal De Schulpwei gestart met de training en eveneens op de woensdagavond van 18:30 tot 20:00 uur. Ben je nog geen lid, dan kan je gewoon tegen 18:30 uur de sporthal inlopen en melden dat je mee wilt doen. Geen enkel probleem. Neem wel je sportkleding/schoenen mee.

De senioren beginnen in oktober met de competitie. WVV heeft momenteel twee recreatie mixteams en één recreatie herenteam in de competitie. Afgelopen seizoen werd zowel het Mix 1 team als het Mix 2 team KAMPIOEN waardoor zij promoveerden naar respectievelijk de A- en de B poule. De heren spelen in de Toppoule van Regio West.

Naast de zeer enthousiaste wedstrijdspelers/sters zijn er ook rustige maar gedreven trainingsleden aanwezig. Dus wil je hartstochtelijk volleyballen of zomaar een balletje slaan, dan is WVV daar zeer geschikt voor. Kom en sluit je aan bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging waar het sportief en gezellig vertoeven is en je je direct thuis zal voelen. Bewegen is voor het lichaam ontzettend gezond.

Nieuwe leden mogen de eerste vier achtereenvolgende trainingen geheel vrijblijvend meetrainen en bovendien rekent WVV geen inschrijfgeld. Zo kan je op een eenvoudige en goedkope manier zien of volleybal wat voor jou is. Bel voor nadere info met onze secretaris Jeanne Taal, tel. 06 – 24848258 of raadpleeg de site www.wvv-wassenaar.nl. Tot ziens bij WVV.

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde


Nieuwe jeugdleden zijn van harte welkom bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

25.08.2019

Het afgelopen seizoen was WVV weer suIMG 9841ccesvol gestart met een jeugdafdeling. Jongens en meiden van 10-15 jaar. WVV wil dit ook komend seizoen natuurlijk voortzetten en dan graag met zoveel mogelijk jeugdleden. Wij zijn dus nog op zoek naar een aantal jeugdleden die ook graag willen volleyballen. Het is de bedoeling te gaan trainen op de woensdagavond, van 18:30 uur tot 20:00 uur. De eerste helft van het seizoen zal gebruikt worden om te trainen en elkaar leren kennen. Vanaf januari 2020 bestaat de mogelijkheid dat meegedaan gaat worden aan de reguliere volleybalcompetitie van de Nevobo. Zowel de trainingen als de thuiswedstrijden van WVV spelen zich af in sporthal De Schulpwei aan de Dr. Mansveltkade 1 te Wassenaar

Dus, ken jij of ben jij iemand die graag zou willen volleyballen en tussen de 10 en 15 jaar dan is er nu een uitgelezen mogelijkheid. Kom woensdagavond 4 september a.s. tussen 18:30 uur en 20:00 uur naar de sporthal en vergeet niet je sport out-fit mee te nemen want als alles klopt kan je gewoon direct meedoen. De training vindt plaats onder leiding van een deskundige trainster. Vooraf aanmelden is niet verplicht maar is wel fijn. Willen jullie voor 4 september nog wel even contact opnemen met onze secretaris om te vragen of de sporthal en trainingstijd kloppen. Stuur daarvoor even een e-mailtje naar onze secretaris Jeanne Taal via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel haar op 06-24848258.

Voor deze en overige vragen kan je ook terecht op onze website www.wvv-wassenaar.nl.
Wij zien je graag op 4 september.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde

 


De Wassenaarse Volleybal Vereniging:
“we gaan weer beginnen”…..

25.08.2019

IMG 0461Ja, we starten weer! De zomervakantie loopt ook voor de WVV-ers naar het einde. ‘Gelukkig maar’ zeggen de fanatieke WVV volleyballers EN mogelijk iedereen die op het punt staat lid te worden van de Wassenaarse Volleybal Vereniging want, hoera!!, het nieuwe seizoen staat voor de deur. Ongeduldig staan zij in de startblokken voor (weer) een sfeervol en sportief volleybalseizoen. Vergeet niet dat sporten ook ontzettend gezond is.

Door lui op de bank of op het strand liggen de afgelopen weken, zijn de ledenmaten wat stram en ‘roestig’ geworden en weer dringend aan beweging toe. We beginnen dan ook rustig en voeren het ‘tempo’ langzaam op tot het competitieniveau. Onze trainingen (op woensdagavond) en de thuiswedstrijden (op vrijdagavond) vinden plaats in sporthal De Schulpwei aan de Dr. Mansveltkade 1. De training, van 20.15-21.45 uur, voor zowel dames als heren senioren (vanaf ca. 18 jaar) start op woensdagavond 4 september a.s. en vindt plaats onder leiding van een deskundige trainer(s).
Ook de jeugdleden (leeftijd 10-15 jaar) starten op die avond de trainingen. We verwachten ook in de sporthal De Schulpwei en wel van 18:30 uur tot 20:00 uur. Willen jullie nog wel even contact opnemen met onze secretaris of de sporthal en trainingstijd kloppen. Stuur even een e-mailtje naar onze secretaris Jeanne Taal via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel haar op 06-24848258.

In oktober beginnen de competities weer en dan kun je, als je dat wilt, meespelen in een wedstrijdteam. WVV heeft momenteel 2 recreatie mixteams en één herenteam in de competitie. Afgelopen seizoen werd zowel het Mix 1 team als het Mix 2 team KAMPIOEN in hun klasse en promoveerden zij respectievelijk naar de A poule en de B poule.

Naast de zeer fanatieke wedstrijdspelers zijn er ook rustige maar gedreven trainingsleden aanwezig. Dus wil je hartstochtelijk volleyballen of zomaar een balletje slaan, dan is WVV daar zeer geschikt voor. Kom en sluit je aan bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging waar het sportief en gezellig vertoeven is en je direct thuis zal voelen. Zo gezellig dat Gliselle Dimaiwat (mix 2) en Timmo v.d. Kleij (Heren 1) op 17 augustus j.l. met elkaar in het huwelijk traden. Gefeliciteerd.

Nieuwe leden mogen de eerste vier achtereenvolgende trainingen geheel vrijblijvend meetrainen en bovendien wij rekenen geen inschrijfgeld. Zo kan je op een eenvoudige en goedkope manier zien of volleybal wat voor jou is. Dat laat je toch niet aan je voorbij gaan? Bel voor nadere info met onze secretaris Jeanne Taal, tel. 06 – 24848258 of raadpleeg de site www.wvv-wassenaar.nl. Tot ziens bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

 

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde
“De kampioenen” 


Geweldige volleybaltoernooi winst voor WVV.

23-06-2019

Volcano toernooi 2019De volleybaltraining en de competitie kunnen voor de leden van de Wassenaarse Volleybal Vereniging dan wel voorbij zijn en zijn altijd wel een aantal enthousiaste volleyballers bij WVV die zin hebben om het volleybaltenue aan te trekken voor een spannend volleybaltoernooi. Zo ook Erik Gijsbers. Zijn bevlogenheid voor de Volleybalsport kent geen grenzen en met zijn bezieling weet hij een aantal andere zeer fanatieke leden van de Wassenaarse Volleybal Vereniging bijeen te krijgen om gezamenlijk een mix team te vormen om mee te doen aan het traditionele Volcano volleybaltoernooi in Delft. Dit toernooi vindt, ditmaal voor de 26e keer, jaarlijks plaats op een aantal maandagavonden in mei en juni. Het toernooi kenmerkt zich door zijn sportiviteit, competitie en gezelligheid. Het WVV gelegenheidsteam, samengesteld uit spelers en speelsters uit onze 3 competitie spelende wedstrijdteams, doen dan ook graag mee. Het waren Irene Lorjé, Jeanne Taal, Kirsten Harberink, Mathieu Prins, Peggy Verweij, Ruud Meershoek en Rik Vos die Erik in de strijd ter zijde hebben gestaan.

De eerste avond al direct 5 wedstrijdjes voor de kiezen. Door 2 maal te winnen en 3 maal gelijk te spelen stond WVV met PQV gedeeld eerste in hun poule. Geen slecht begin. Het gelegenheidsteam, dat jaarlijks relatief weinig wijzigt, raakt tijdens het spelen steeds beter op elkaar ingespeeld. Aanvallen lopen beter, de mannen Mathieu, Erik, Ruud en Rik kunnen steeds vaker en beter de bal over het net heen slaan. Maar ook de dames staan zeker verdedigend hun mannetje. Een week later volgen er 4 winstpartijen op rij. Na 9 wedstrijdjes gespeeld te hebben, bleek WVV de beste papieren te hebben en zich op konden gaan maken voor de finale. Afgelopen maandag 17 juni was het zover de 'finale-avond'. En whaww door beide finalewedstrijden winnend af te sluiten was het de WVV-ers, net als vorig seizoen, wederom gelukt de eindoverwinning te behalen of wel WVV ging ‘trots als een pauw’, naar huis met de eerste prijs en bijbehorende beker. Traditioneel word dan het toernooi met een bord bittergarnituur, aangeboden door de organisatie van het toernooi, afgesloten. Ja, dit was weer een geslaagd evenement. Met dank aan de toernooiorganisatie van Volcano gingen de WVV-ers voldaan huiswaarts.

Kom ook lekker volleyballen… Zet even in je agenda dat we 4 september 2019 weer beginnen met de training. Bel anders Jeanne Taal via 06.24848258 en meld je aan. Info krijgen of aanmelden kan uiteraard ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tekst: Kirsten Harberink/Jan Rijskamp
Foto: WVV.