Zoeken

nlenfrdehuitptes

Hits

Artikelen bekeken hits
270073

Ook senioren Wassenaarse Volleybal Vereniging volleyballen weer.

03.06.2020

IMG 20200603 200951De seniorleden van de Wassenaarse Volleybal Vereniging hadden er lang naar uitgekeken om weer met elkaar een balletje te kunnen slaan. Nadat eerst de jeugd voor de derde keer al weer lekker had getraind was het de beurt aan de senioren op het sportveld van het Adelbert College aan de Deijlerweg 163.
En dat waren Gliselle, Irene, Peggy, Erik, Marcel, Martin, Mathieu, Robert en Timmo. (zie foto).

Na een warming up en met inachtneming van de coronaregels werden een uur lang wedstrijdjes van twee tegen twee gespeeld. Een volledige wedstrijd kan nog niet vanwege de vereiste anderhalve meter afstand. Binnen de coronaregels bleek het best te doen om lekker te kunnen ballen. Drie maanden niet volleyballen was conditioneel wel te merken, maar er was veel balplezier. Al met al een geslaagde avond!

De komende woensdagavonden wordt opnieuw gevolleybald van 19.45 tot 21.00 uur; dat gaat door tot half juni of langer indien daar voldoende interesse voor is.

Nieuwe leden, in de leeftijd vanaf 18 jaar, zijn van harte welkom. Zij mogen vrijblijvend, dus zonder kosten (tot half juni of mogelijk langer), meetrainen. Gelet op de bijzondere situatie moeten zij zich wel van te voren aanmelden. Dat kan bij secretaris Jeanne Taal,
tel. 06 24 84 82 58. Dus grijp je kans en kom lekker volleyballen.
Trek je sportkleding wel alvast thuis aan. Er is geen douchegelegenheid.

Volleyballen in Wassenaar doe je bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging.
Zoals het er nu naar uitziet start het nieuwe seizoen op woensdag 9 september 2020 weer met de training in sporthal De Schulpwei. Meld je dus ook definitief als lid aan en dan blijf je automatisch op de hoogte van de start van het volleybalseizoen en welke voorwaarden daar eventueel aan verbonden zijn in het mogelijk dan nog steeds geldende “coronatijdperk”.
Voor alle vragen over de vereniging kun je ook terecht op de website:
www.wvv-wassenaar.nl. Kom lekker volleyballen. Tot spoedig ziens.

Tekst: PR commissie
Foto: Robert


De jeugd van de Wassenaarse Volleybal Vereniging is weer begonnen.

24.05.2020

IMG 8091Na maanden van stilstand vanwege de coronacrisis komt er weer beweging in het buitensporten. Dat geeft de Wassenaarse Volleybal Vereniging de mogelijkheid om te herstarten met een aantal dapperen van de jeugdafdeling. (Zie foto).

De jeugd van 12 tot 18 jaar volleybalt weer, maar dan in de buitenlucht. Er wordt getraind op het sportveld van het Adelbert College aan de Deijlerweg 163 op de woensdagavond van 18.00 tot 19.30 uur.
Trainster Peggy Verweij, zelf een zeer geroutineerde volleybalster, heeft opnieuw de leiding genomen. Bovendien is er bij deze specifieke “corona” training altijd een bestuurslid van WVV aanwezig.

De training op de woensdagvond gaat door tot half juni. De speelsters Efi, Elly, Kim, Kinga, Livia en Melia zijn inmiddels enthousiast aan het ballen geslagen.
Nieuwe leden, in de leeftijd van 12 tot 18 jaar zijn van harte welkom. Zij mogen vrijblijvend, dus zonder kosten (tot half juni), meetrainen. Gelet op de bijzondere situatie moeten zij zich wel van te voren aanmelden. Dat kan bij secretaris Jeanne Taal, tel. 06 24 84 82 58. Dus grijp je kans en kom je lekker uitleven.
Goed (sport)schoeisel en sportkleding wordt aanbevolen. Trek alvast je je kleding thuis aan. Er is geen douchegelegenheid.

Uiteraard worden op het sportveld de coronaregels strikt gehandhaafd en verder dienen de aanwijzingen van de trainster te worden opgevolgd.
Ouders en/of oudere broers/zussen zijn helaas niet welkom op het sportveld.

Volleyballen in Wassenaar doe je bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging.
Zoals het er nu naar uitziet start het nieuwe seizoen op woensdag 9 september 2020 weer met de training in sporthal De Schulpwei. Meld je dus ook definitief als lid aan en dan blijf je automatisch op de hoogte van de start van het volleybalseizoen en welke voorwaarden daar eventueel aan verbonden zijn in het mogelijk dan nog steeds geldende “coronatijdperk”.
Voor alle vragen over de vereniging kun je ook terecht op de website: www.wvv-wassenaar.nl. Kom lekker volleyballen. Tot spoedig ziens.

Tekst: Jan Rijskamp/Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der VeldeDe Wassenaarse Volleybal Vereniging ‘verzacht’ de pijn voor haar jeugdleden.

26.04.2020

WVV jeugdballen xOok voor de jeugdleden van WVV stopte door ‘het corona’ abrupt het sportseizoen en dan voor hen uiteraard het volleybal. Trainster Peggy Verweij die binnen WVV tevens de jeugdcoördinator is en zeer begaan met de jeugdleden, trok zich dit aan. Haar doel is ze klaar te stomen voor het meedoen in de volleybalcompetitie en dan is het niet meer kunnen trainen in deze periode een flinke domper op de feestvreugde van het meedoen aan de competitie.
Vooral als trainster en voormalig gymnastiekdocent weet zij maar al te goed hoe belangrijk bewegen is en niet alleen voor de jeugd maar voor een ieder van ons. Zich afvragend wat kan ik doen kwam zij op het idee alle jeugdleden een beachvolleybal te geven zodat zij in eigen omgeving hun techniek op peil kunnen houden en mogelijk zelf vergroten. Het bestuur die haar jeugdleden uiteraard eveneens een warm hart toedraagt en blij is met het initiatief stelde al snel de financiële middelen beschikbaar. Peggy ging vervolgens met de ballen, in het bekende WVV katoenen boodschappentasje, langs de woonadressen van de jeugdleden. De jeugd en ouders waren aangenaam verrast bij het zien van hun trainster en reageerden allen heel enthousiast en waren zichtbaar blij met de geste van WVV.
Gelukkig voor hen is de ‘intelligente’ lockdown waar Nederland in zit iets versoepeld zodat zij, met voldoende afstand, de volleybal uitgebreid kunnen benutten. Ziet u dus ergens buiten vrolijk volleyballende kinderen dan kunnen het zomaar WVV leden zijn die van de nood een deugd maken.
Voor hen en alle andere WVV leden is het te hopen dat begin september gestart kan worden met de eerste trainingen voor het seizoen 2020-2021. Nu iedereen in zijn bewegingsvrijheid beperkt is blijkt maar weer eens wat sport voor de maatschappij betekent. Dus indien mogelijk neem vanaf 1 september a.s. de kans om te bewegen en doe dat bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging, een vereniging die hart heeft voor haar leden. Volg omtrent de start van het nieuwe seizoen de website www.wvv-wassenaar.nl of neem contact op met onze secretaris Jeanne Taal via tel.06.24848258. Weet daarbij dat de eerste vier opeenvolgende trainingen op de woensdagavond vrijblijvend mogen worden gevolgd.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde

 


Geen beloning voor de inspanningen van de mix 2 Wassenaarse Volleybal Vereniging

08.02.2020

mix 2 313Het had helemaal niet raar geweest indien de inspanningen die WVV afgelopen vrijdag tegen VCS mix 2 op de vloer neer lag beloond zou worden met minimaal een wedstrijdpunt. De eerste twee sets was VCS beslist beter. Vooral tijdens de lange rally’s die gespeeld werden ging de winst te vaak naar VCS. Mede daardoor kwam VCS op een 5-13 voorsprong. WVV had zich duidelijk voorbereid op de aanwezigheid van de bekende 2 meter lange middenaanvaller. Hij kwam zeker in de eerste sets nauwelijks tot scoren. Ondanks dat was set één met 13-25 snel voor VCS. Ook in set 2 lukte het de WVV-ers niet om een vuist te maken. De service van VCS werd in deze fase van de wedstrijd door WVV slecht verwerkt. Via 8-19 ging de set met 12-25 naar VCS ging. Maar dan set 3. WVV kreeg eindelijk meer vat op het spel van VCS. Ondanks dat de lange middenaanvaller van VCS nu vaker tot scoren kwam lukte het WVV de score niet uit de hand te laten lopen, 9-12. Oeff, toch weer 14-19. Maar dan… WVV produceerde een aantal fraaie punten achter elkaar. Zoveel zelfs dat het bij 21-21 weer gelijk stond. Time out VCS. Het werd alsmaar spannender…23-23. Helaas een super lange rally viel in het voordeel van VCS uit. Ook de het daarop volgende punt was voor VCS. Zodoende alsnog een 23-25 set verlies voor de dappere WVV-ers. Dan moet het maar in set 4 gebeuren riepen de super fanatieke WVV-ers Gliselle van der Kleij en Jan-Willem van Reeuwijk in koor. Gebrand op het behalen van toch minimaal het nog beschikbare laatste wedstrijdpunt namen zij hun plaats op het veld in. VCS, lijstaanvoerder in poule B een team met grote kwaliteiten dus, was evenwel niet van plan om daar aan mee te werken. Wat WVV ook probeerde, hoe zij zich ook inspanden VCS was bij machte de druk van WVV te weerstaan. WVV wist puur op inzet aanvankelijk een kleine voorsprong te nemen maar VCS trok de stand snel weer gelijk en sloop er zelf voorbij. WVV kwam nog wel tot een acceptabele 20-25 doch ook set 4 was een prooi voor VCS. Gelukkig kwam door de vele eerder behaalde punten plek 3 op de ranglijst niet in gevaar die is nog steeds voor WVV. Een voor een promoverend team knappe prestatie.
Vrijdag 13 maart 2020 speelt WVV mix 2 om 21:30 uur in Leiderdorp tegen Leython. Die avond speelt WVV mix 1 tegen Gemini Kangeroes mix 1 in Voorschoten.

Ook volleyballen? Bel voor informatie onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde


De Wassenaarse Volleybal Vereniging zoekt nog wat nieuwe jeugdleden.

01.03.2020

IMG 6488WVV is hoopvol gestemd omtrent een succesvolle doorstart naar het volgende volleybalseizoen van de jeugdafdeling. Het zou daarbij een stuk helpen indien er nog een aantal jongens en meiden in de leeftijd van 10 tot 15 jaar extra lid zouden worden. Wij zijn dus nog op zoek naar een aantal jeugdleden die graag willen sporten en dan in het bijzonder volleyballen. Vooral het gezellig en sportief bezig zijn zal een aanwinst voor je zijn in je wekelijks doen en laten en hoe meer zielen hoe meer vreugd.. Goed om energie op te doen maar eveneens om je energie kwijt te raken. Wij trainen op de woensdagavond, van 18:30 uur tot 20:00 uur. Vooralsnog trainen we om elkaar te leren kennen en het volleyballen onder de knie te krijgen. Als het dan meezit kan bij de start van het nieuwe seizoen 2020-2021 wellicht meegedaan worden aan de reguliere jeugdvolleybalcompetitie van de Nevobo.
Zowel de trainingen als de thuiswedstrijden van WVV spelen zich af in sporthal De Schulpwei aan de Dr. Mansveltkade 1 te Wassenaar.

Dus, ken jij of ben jij iemand die graag zou willen volleyballen en tussen de 10 en 15 jaar dan is er nu een uitgelezen mogelijkheid. Want om te kijken of volleybal iets voor jou is mag de eerste 4 opeenvolgende trainingen geheel vrijblijvend meedoen. Kom dus op een woensdagavond tussen 18:30 uur en 20:00 uur naar de sporthal en vergeet niet je sport out-fit mee te nemen want je kan gewoon al direct meedoen. De training vindt plaats onder leiding van een deskundige trainster die uiteraard naast de volleybal kennis eveneens in het bezit is van een VOG. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk maar is wel fijn. Stuur daarvoor even een e-mailtje naar onze secretaris Jeanne Taal via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel haar op 06-24848258.

De Mix 2 senioren van WVV spelen vrijdag a.s. hun eerst volgende wedstrijd en wel tegen VCS mix 2 om 20:20 uur in Sassenheim. Een belangrijke wedstrijd want goede uitslag zal ze een stevige en mooie 3e plek op de ranglijst opleveren.

Voor alle vragen over WVV kan je ook terecht op onze website www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde

 


Eindsprint teams Wassenaarse Volleybal Vereniging.

23.02.2020

IMG 7849De volleybal recreatiecompetitie bevindt zich in de eindfase. Vanaf vrijdag 6 maart a.s. gaan de WVV teams weer vol in de slag. Een overzicht van wat tot nu toe is bereikt en een prognose.

WVV Mix 1.
Dit team is de verrassing van dit seizoen (zie foto). Als debutant in poule A regio Rijnland staat zij na 11 wedstrijden aan kop. De volledige stand is op dit moment:

1. WVV Mix 1 11 -- 27
2. Merenwijk Mix 1 10 -- 26
3. Leython DC Mix 2 09 -- 21
4. Gemini-Kang. Mix 1 10 -- 21
5. Leython DC Mix 3 11 -- 14
6. Utopia Mix 1 09 -- 11

Duidelijk in het voordeel van WVV Mix 1 zij het dat Merenwijk één wedstrijd minder heeft gespeeld. Maar Mix 1 heeft het nog in eigen hand als Merenwijk op 20 maart wordt verslagen.
Het programma ziet er als volgt uit:
13 maart Gemini-Kan. Mix 1 -- WVV Mix 1
20 maart WVV Mix 1 -- Merenwijk Mix 1
25 maart Utopia Mix 1 -- WVV Mix 1
03 april Leython DC Mix 2 -- WVV Mix 1.
Dus allemaal op 20 maart a.s. naar sporthal De Schulpwei.

WVV Mix 2.
Ook Mix 2 doet het niet slecht. Alleen zijn zij wat wisselvallig. Maar met 5 debutanten en 3 geblesseerden op een team van 11 spelers/sters is dat niet zo verwonderlijk. Sterker nog zij doen het gewoon goed met een derde plaats. Ook dit team is debutant in poule B van de regio Rijnland.

De stand in deze poule is:
1. VCS Mix 2 8 -- 28
2. Leython DC Mix 5 8 -- 26
3. WVV Mix 2 8 -- 16
4. Setumup Mix 1 9 -- 13
5. Leython DC Mix 4 9 -- 11
6. Merenwijk Mix 2 7 -- 9
7. Merenwijk Mix 3 5 -- 5

Het programma voor Mix 2 is als volgt:
6 maart VCS Mix 2 -- WVV Mix 2
13 maart Leython DC Mix 4 -- WVV Mix 2
20 maart WVV Mix 2 -- Merenwijk Mix 3
17 april WVV Mix 2 -- Setumup Mix 1
Op 6 maart wordt in Sassenheim al tegen de koploper gespeeld. Mixers van team 2 veel succes.

WVV Heren 1
De heren van WVV bungelen onderaan in hun poule. Maar zij hebben echter totnutoe alles in de strijd gegooid om hoger te klimmen.
Zij spelen nog tegen Volepo (de koploper), Gemini-Kang. 1 en Delta 1.

Wilt u ook volleyballen? Bel voor info secretaris Jeanne Taal, tel. 06 -24 84 82 58 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde  


Mix 1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging haalt de volle winst binnen.

15.02.2020

WVV Mix 1 – Leython Mix 2.
Uitslag 4-0.

IMG 7524En de winst van WVV stond als een huis. Het WVV Mix 1 team marcheerde als een goed geoliede machine door deze wedstrijd heen. Set 1 begon met een hele lange rally. Daarna bouwde WVV met een zeer solide verdediging een ruime voorsprong op. Daar was voor Leython geen doorkomen aan. En bij 25-17 zat het eerste WVV punt in de knip.

Set 2 gaf een nog duidelijker beeld. WVV haalde het ene na het andere punt binnen met goed volleybal. Als er één team in deze poule van zes recht heeft op het kampioenschap, gezien het vertoonde spel, dan is dit team het wel. Zij snelde naar de setwinst met 25-12.

Set 3 gaf een iets ander beeld te zien. Leython probeerde iets aan de stand te doen waardoor WVV op een achterstand kwam. Maar bij 15-15 had WVV dit weer recht getrokken en balde meteen door naar de 25 punten: 25-20.

Dan set 4. Het was alsof er geen team aan de andere kant van het net stond. Op een gegeven moment stond het 19-2 (!) voor de Mixers van WVV. De teugels werden iets gevierd maar bij 25-15 was ook deze set binnen en de volle winst in deze wedstrijd met 4-0. Proficiat WVV ers.

Ook zij moeten nog vier wedstrijden in dit seizoen spelen, waaronder tegen concurrent Merenwijk Mix 1. WVV Mix 1 heeft het magische getal van 1000 setpunten bereikt met 908 tegenpunten. Bij Merenwijk Mix 1 is dat 932 resp. 862.

Volley 2B 1 – WVV Heren 1.
Uitslag 4-0.

Helaas konden de WVV Heren het ook tegen dit team niet bolwerken. Maar het vertoonde spel geeft goede moed voor het behalen van wedstrijdpunten.

Programma: vrijdag 6 maart VCS Mix 2 tegen WVV Mix 2.

Ook volleyballen? Kom naar de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Bel voor info secretaris Jeanne Taal 06-24 84 82 58 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

 

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde

 


Mix 2 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging zakt door het ijs.

15.02.2020

WVV Mix 2 – Leython Mix DC 5.
Uitslag 1-3.

IMG 7562Ook al is er geen ijs in deze winter dan nog kan je er door heen zakken. Dat gebeurde in deze wedstrijd. WVV begon in de eerste set met zwak spel. Al gauw stond het 1-11. Maar zie met de schop van Jeanne Taal veranderde het opeens: 7-13. Maar ook Leython draaide aardig warm en liet niet meer los: 16-25.

Dat kon beter in de tweede set. Bij 9-12 en 16-17 kregen de WVV Mixers meer vat op het spel. Maar dan moeten verdediging en aanval goed zijn. Dat lukte helaas nog niet. Leython nam slim een time out bij 21-23 en dat leverde uiteindelijk de setwinst op: 22-25.

Set drie was de wederopstanding van WVV Mix 2. Via 5-2, 16-12 en 23-20 bracht de aanval van Timo de setwinst met 25-20. Het teamverband is er echter nog steeds niet. Men moet ook meer op elkaar vertrouwen.

Er zat toch nog een gelijkspel aan te komen als WVV zo speelde als in de derde set. Maar weer liep men achter de feiten aan. Er werden veel kansen weggegeven en de tegenstander maakte gretig gebruik van de gaten bij WVV. Toch werd een stand van 20-20 bereikt.
Dan komt het aan op een goede service en geplaatste ballen. Dat deed Leython het beste en won daarmee deze set met 21-25. Derhalve een 1-3 wedstrijdwinst voor Leython.

In wezen is WVV Mix 2 geen slecht team tenslotte staan zij in een poule van 7 op de 3e plaats. Maar teamtraining is wel nodig om beter op elkaar afgestemd te raken. Er zijn in dit seizoen nog vier wedstrijden om dat te laten zien.

Programma: vrijdag 6 maart VCS 2 tegen WVV Mix 2.

Het is nog niet te laat. Het seizoen eindigt pas op 1 juni 2020. Dus kom lekker volleyballen bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging. De training is op de woensdagavond van 20.15 tot 21.45 uur in sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1. De eerste vier achtereenvolgende trainingen zijn gratis. Bel voor info secretaris Jeanne Taal tel. 06 – 24 84 82 58 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

 

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde


WVV jeugdspelers laten zich niet uit het veld slaan.

09.02.2020

jeugd 6443De jeugdleden van de Wassenaarse Volleybal Vereniging trainen zich onder de bezielende leiding van trainster Peggy Verweij naar een hoger volleybalniveau. Dat hogere niveau moet er toe lijden dat er op termijn een team staat dat zich kan meten met volleybalteams uit de omgeving van Wassenaar in de heuse Nevobo jeugdvolleybalcompetitie. De vrolijk volleyballende WVV jeugdleden nemen het door Trainster Peggy gestelde doel zeer serieus en doen fanatiek hun best waarbij het plezier in het sporten niet uit het oog wordt verloren. Het spelpeil van de nog onervaren speelsters gaat omhoog daar niet van het zou echter een behoorlijke stimulans zijn als zij wat meer onderlinge volleybalpartijtjes kunnen spelen. Voor het mooie zou daarvoor het aantal jeugdleden wat moeten toenemen.

Dus ben je tussen de 10 en 15 jaar, geoefend of ongeoefend, beetje sportminnend aangelegd en wil je gezellig en sportief bezig zijn in plaats van luieren op de bank. Bezoek dan eens een training. Jeugdleden van WVV trainen in de sporthal De Schulpwei aan de Dr Mansveltkade 1 te Wassenaar en wel tijdens het volleybalseizoen op de woensdagavond van 18:30 tot 20:00 uur. Wegens onze huidige ledenwerf actie, mag je de eerste 4 (vier) achtereenvolgende trainingen vrijblijvend meetrainen. Zo kan je goedkoop eens zien of volleybal ook iets voor jou is. Kom jij ook!!
Indien je je sportkleding en schoenen aandoet mag je ook al direct meedoen.
Dus…..ook volleyballen. Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde


Mix 2 Wassenaarse Volleybal Vereniging strijdend ten onder.

09.02.2020

Het mix 2 team van WVV, in de opstelling nog steeds gehavend door het missen van enkele spelers, slaagde er afgelopen vrijdag niet in om het VCS mix 2 moeilijk te maken. De WVV ploeg, nu met gelegenheids-aanvoerder Robert, verloor ondanks alle inspanningen met 0-4.

mix 2 7323Het kan dan wel zijn dat WVV op de ranglijst plek 3 inneemt het team van VCS had daar geen boodschap aan want zij strijden om plek één. Vorige week tegen Setumup behaalde WVV nog de volle winst maar nu was het team van VCS een flinke maat te groot. VCS met in hun gelederen een middenaanvaller met een lengte van bijna 2.00m liet zien dat zij een kampioenskandidaat zijn. Daarmee is het verschil aanvallend en blokkerend al redelijk te verklaren. In set één viel dat nog niet zo erg op. WVV kon tot 19-19 op gelijke hoogte blijven. Op dat moment echter liet VCS ook volleybal technisch zien waartoe zij in staat zijn met als gevolg, 19-25. Set 2. WVV ging slordiger spelen. Het opvangen van de service werd een probleem en ook de ballen gingen te eenvoudig retour richting tegenstander. De juiste opstelling bij VCS bracht daarbij dat zij de WVV-ers alweer direct onderdruk konden zetten. Typisch genoeg werden er in deze fase veel lange rally’s gespeeld die ook nog wel eens door WVV werd gewonnen. Bij 8-11 leek WVV nog winst kansen te hebben. VCS had evenwel in zijn totaliteit het betere van het spel en plots stond het alweer 9-17. Met logisch gevolg een 17-25 set verlies. In set 3 was er bij WVV toch weer een sprankje hoop op een goed resultaat te bespeuren. Het ging namelijk tot 15-15 gelijk op. VCS gaf evenwel geen krimp en met een korte tussensprint stond 16-22 op het scorebord wat uit monde in een 16-25 set verlies. WVV bleef positief en wist ook in set 4 de moed erin te houden. Teamleden pepten elkaar op. WVV foutjes in combinatie met het betere en slimmere spel aan VCS kant bracht dat via 10-14 ook set 4 naar VCS ging. Nu met 15-25.

Vrijdag 14 februari 2020 wacht WVV mix 2 wederom een sterk team want dan komt Leython mix 5 op bezoek. Ook zij strijden om het kampioenschap. Eveneens die avond speelt de WVV mix 1. Zij tegen Leython mix 3. Het kan dus een leuke en spannende avond worden.

Ook volleyballen? Bel voor informatie onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde 


Mix 1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging blijft in de race.

02.02.2020

Merenwijk Mix 1 – WVV Mix 1.
Uitslag 2-2

IMG 7530Het Mix 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging speelde tegen concurrent Merenwijk Mix 1. Inzet was de eerste plaats in de poule regio Rijnland Mix A.

WVV begon in de eerste set met degelijk volleybal. Al gauw lag zij op voorsprong. En die werd niet meer afgestaan: 15-25. In de tweede set was het precies andersom. Merenwijk liet het niet op zich zitten en kopieerde de stand van de eerste set.
De derde set gaf meer strijd met voor beide teams winstkansen. Maar bij 15-15 drukte Merenwijk door en dat leverde een setwinst op van 25-18.
WVV wilde niet versagen in deze kampioensstrijd en gaf in set vier gas. Dat ging van 5-10 en 8-15 naar een setwinst met 16-25. Derhalve een gelijkspel. Wederom gaven beide partijen aan elkaar weinig toe. Ook de stand in deze poule veranderde dus niet. Merenwijk Mix 1 heeft uit 9 wedstrijden 23 punten en WVV Mix 1 uit 10 wedstrijden ook 23 punten. Er volgen in deze stand nog 6 respectievelijk 5 wedstrijden. Daarbij is de wedstrijd WVV Mix 1 tegen Merenwijk Mix 1 op 20 maart a.s. van cruciaal belang. Maar ook Gemini Kangeroes en Leython DC 2 kunnen nog een rol spelen in deze poule.

VOIO “72 – WVV Heren 1.
Uitslag 4-0

Ook in deze wedstrijd konden de heren van WVV weinig potten breken. In de eerste set werden er wel punten verzameld, maar verder dan 20 kwamen zij niet: 25-20.
Ook set twee kon er ondanks behoorlijke tegenstand niet gewonnen worden: 25-18.
Dat gold ook voor set drie en vier die beide eindigden in 25-15. Derhalve een 4-0 nederlaag.
Daarmee blijft WVV onderaan staan met 5 uit 8.

Programma: vrijdag 7 februari in sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1, aanvang 20.30 uur, WVV Mix 2 tegen VCS Mix 2.
Dinsdag 11 februari Volley2B Mix 1 tegen WVV Heren 1.

Kom ook volleyballen bij de enige echte Wassenaarse Volleybal Vereniging. Er wordt getraind op de woensdagavond in sporthal De Schulpwei van 20.15 tot 21.45 uur. Kom langs met je sportspullen en train meteen mee. De eerste vier achtereenvolgende trainingen zijn geheel vrijblijvend. Bel voor info secretaris Jeanne Taal, tel. 06-24 84 82 58 of kijk op www.wvv-wassenaar. nl.

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde


De volle winst voor de Mix 2 Wassenaarse Volleybal Vereniging in Leimuiden.

26.01.2020

mix 2 ddHet mix 2 team van WVV, gehavend door de afwezigheid van 5 teamleden, slaagde er afgelopen vrijdag in om, met een opstelling waarin de nodige vraagtekens, een prima overwinning te boeken tegen Setumup mix 1 in Leimuiden. De ploeg met gelegenheids-aanvoerder Jeanne Taal won ondanks al die vraagtekens overtuigend met 0-4.

Zowel Setumup als WVV strijden momenteel om plek 3 op de ranglijst. Beide teams legden veel strijd op het speelveld. Trainer Wil Westgeest had de woensdag ervoor met het gehavende team nog een fanatieke teamtraining afgewerkt en dat scheelde. Met Hans v.d. Kleij als gelegenheids-setupper, Irene Lorjé in de aanval en Jim Wang samen met Jan Rijskamp in de verdediging was het in het begin even zoeken. Echter bij een 7-10 voorsprong voor WVV was de onwennigheid al redelijk verdwenen. WVV wist langzaam maar zeker verder uit te lopen en met 18-25 was set één onverwacht snel binnen. In set twee waren enkele slimme ballen van Setumup er de oorzaak van dat de stand tot 10-10 gelijk bleef. Nadat WVV zich op de slimme ballen had ingesteld draaide de scoren om in hun voordeel. Time out bij 16-21. WVV bleef accuraat spelen en trok de set met 19-25 naar zich toe. Set 3 leert de ervaring is dan vaak cruciaal. Het op achterstand staande team gooit er een schepje bovenop en het team op voorsprong denkt ‘we zijn er al’. Ook nu leek dit waarheid te worden. Setumup nam met 10-7 een lichte voorsprong. WVV wist echter met hard werken bijtijds het tij te keren en bij 14-14 was de stand weer gelijk. Vervolgens ging ook de aanval van o.a. WVV-er Timmo weer lopen en was het toch weer WVV die bij de tussenstand,19-21, Setumup tot een time out ‘dwong’. De time out bracht nauwelijks verandering want de setwinst met 22-25 was voor WVV. In set 4 was bij Setumup niet veel daadkracht meer zichtbaar. De WVV-ers scoorden er lustig oplos. Via 3-11 stond er al snel 13-23 op het scorebord. Met een magistrale smash wist Gliselle D- v.d. Kleij de 2 koppen grotere Setumup verdediger te verschalken en zo het laatste punt te scoren….bravo en 13-25. Voor WVV betekent dit dat plek 3 stevig in handen is. Een voor een onlangs gepromoveerd team ijzersterke prestatie.

Ook volleyballen? Bel voor informatie onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

 

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde

 


Mix 1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging blijft in de race.

19.02.2020

WVV Mix 1 – Leython DC Mix 3.
Uitslag 3-1.

IMG 7578Dat wil zeggen in de race om het kampioenschap. Zij speelde tegen het lager geplaatste Leython DC Mix 3. Dat gaf een stuk meer tegenstand dan verwacht. Mede omdat het WVV team een aantal spelers miste.

Zo begon WVV in set één met vier dames en twee heren en in het volleybal kan dat toch een verschil maken. Niet alleen in aanvalskracht maar vooral ook in lengte aan het net. Aanvankelijk leek het via een voorsprong van 16-11 voor de WVV mixers prima te verlopen. Door “slimmer” te spelen, vooral door het plaatsen van de 1e en 2e bal direct over het net, trok Leython de stand bij 18-18 echter weer gelijk. Op die slimheid bleef WVV regelmatig het antwoord schuldig. In de gebruikelijke zenuwachtige eindstrijd kwam WVV nog tot 22-22, maar Leython had het eindschot, 23-25.

Set twee verliep vrijwel identiek aan de eerste set. Ook nu kwam WVV met 14-11 op een voorsprong, maar wonderwel kwam ook dezelfde tussenstand als in de eerste set, 18-18, op het scorebord. WVV leek bij 19-21 wederom de set te gaan verliezen maar een aantal mooie services van o.a. Ruud Meershoek bracht de setwinst met 25-22 toch bij WVV.

In set drie werd door het WVV team de lege hoeken nu beter verdedigd en ook op de plotselinge 2e bal werd beter gereageerd. WVV wist daardoor met 20-13 een leuke voorsprong op te bouwen, mede door Irene Lorjé die een paar keer met een puike service goed door kwam. WVV behield in de slotfase zijn voorsprong. Via een bekeken bal van Rik Vos werd met 25-18 de setwinst binnengehaald. Dat betekende een 2-1 voorsprong voor WVV.

In set vier was Leython er zichtbaar op uit om er alsnog een gelijkspel uit te slepen. WVV werkte daar echter in het geheel niet aan mee. Ondanks dat de WVV mixers door o.a. uit geslagen ballen de nodige foutjes maakten bereikten zij via 11-8 een 19-12 voorsprong. Leython kwam er vervolgens nauwelijks meer aan te pas en via een sterke eindfase sloeg WVV toe: 25-16 setwinst en een verdiende 3-1 overwinning. WVV bleef hierdoor mede koploper.

Kom ook volleyballen bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging in sporthal de Schulpwei, Dr Mansveltkade 1 in een heel sportieve en sociale sfeer. De training is op de woensdagavond van 20.15 tot 21.45 uur. De eerste vier achtereenvolgende trainingen mag je geheel vrijblijvend meedoen. Bel voor nadere info secretaris Jeanne Taal, tel. 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl. Tot ziens.

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde


Heren Wassenaarse Volleybal Vereniging op volle sterkte.

19.01.2020

WVV Heren 1 – Volley2B 2.
Uitslag 1-3.

IMG 7218

Inderdaad het WVV herenteam met Alex, Erik (aanvoerder), Frank, Hans, Kilian, Mathieu, Philippe, Timo en Yiannis, trad op volle sterkte aan voor de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar. Tegenstander was Volley2B 2. Er moesten de broodnodige punten worden gescoord om van de laatste plaats af te komen. En dat leek te lukken hoewel WVV aarzelend van start ging. Door het inbrengen van Kilian kwam de kentering. Van 7-15 gingen de heren naar 15-17. Volley2B zag echter het gevaar en zette een tandje bij. En dat leidde naar een setwinst met 22-25 voor Volley 2B 2.

In de tweede set zagen we een heel andere wedstrijd. Vanaf het begin gaven de WVV Heren gas. Scorend met goede aanvallen stond het al gauw 13-7. Ondanks twee time outs kon Volley 2B niet voorkomen dat WVV doorstoomde naar de setwinst met 25-22. Prima gespeeld derhalve.

Zo doorgaan dus. En dat lukte bijna in set drie. Tot 9-9 ging het gelijk op. Daarna bouwden de Volley heren een voorsprong op. Maar bij 22-22 stond het, na opnieuw twee time outs van Volley, weer gelijk. Nu moest het gebeuren voor WVV. Het werd zelfs nog 23-23. Nog twee punten en ook deze set was binnen voor WVV. Maar de aanval haperde en Volley 2 B kon die overnemen. Met één aanval en een frommelbal haalde zij set drie binnen: 23-25.

Dan maar met set vier naar 2-2? Maar dat zat er helaas niet in. Via 9-13 en 13-22 was de koek bij WVV op: 17-25 voor Volley 2B. Een 1-3 nederlaag voor de WVV Heren. Er had meer in gezeten in deze wedstrijd. Opgemerkt zij nog, dat de heren van Volley 2B zich uiterst onsportief gedroegen. Dat kan ook anders want het is maar een spelletje!!

Programma: vrijdag 24 januari Setumup Mix 1 tegen WVV Mix 2.
Maandag 27 januari Merenwijk Mix 1 tegen WVV Mix 1.

U heeft uw goede voornemens nog niet waargemaakt? Ga sporten en kom volleyballen bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging. De training is op de woensdagavond van 20.15 tot 21.45 uur in sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1. Kom langs met uw sportkleding en train meteen mee met de sportiefste volleyballers/sters uit de regio!! De eerste vier achtereenvolgende trainingen mag je geheel vrijblijvend meedoen. Nadere info bij secretaris Jeanne Taal, tel. 06 24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl. Tot ziens.

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde


Mix 1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging laat winst glippen.

19.12.2019

Merenwijk Mix 1 – WVV Mix 1.
Uitslag 2-2.

IMG 7526Beide teams streefden in deze wedstrijd naar de koppositie in hun poule. Daar zou dus in deze clash duidelijkheid over moeten komen. En WVV begon heel goed. Zij zette Merenwijk meteen vast met een ruime voorsprong. Dat leidde naar de winst in set één met 17-25.
Ook in de tweede set leek het die kant op te gaan. Maar Merenwijk leverde meer strijd. Gelijke standen leidden naar 23-23. Ja en dan die geluksfactor. Het scheelde dus niet veel, maar WVV greep er toch naast met 25-23. In set drie was WVV alerter en speelde als in de eerste set met verve. Hoewel Merenwijk veel tegenwind gaf was het toch WVV dat het meeste recht had op de setwinst: 19-25. Alle kans voor de WVV mixers om de winst in deze wedstrijd naar zich toe te trekken. Die kant ging het ook op. En weer werd het 23-23. Ja en u snapt het al. Weer trok Merenwijk aan het langste eind: 25-23. Een gelijkspel derhalve. En toch was er het gevoel dat WVV had kunnen winnen. In ieder geval belooft dit veel voor het volgend jaar.
De stand in deze poule is: 1. Merenwijk met 17 uit 7 en 2. WVV 1 16 uit 7.

De Wassenaarse Volleybal Vereniging begint het nieuwe jaar goed met het traditionele Olieballentoernooi op 8 januari. We beginnen om half zeven met wedstrijdjes voor de jeugd. Daarna volgen de senioren vanaf zeven tot negen uur. Aansluitend is er de nieuwjaarsborrel.
Het toernooi is er voor de leden met hun familie en vrienden. Maar ook u kunt meedoen met dit toernooi. Kom naar Sporthal De Schulpwei aan de Dr Mansveltkade 1.

En wilt u in het nieuwe jaar komen volleyballen bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Kom dan langs op de trainingsavond op de woensdag van 20.15 tot 21.45 uur. Volleyballen is goed voor lichaam en geest. Info bij secretaris Jeanne Taal, tel. 06 - 24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl. Tot ziens.

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde


Een super winst voor de Mix 2 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

15.12.2019

IMG 7607Ja echt super om een 3-1 winst te behalen tegen het mix 2 team van Merenwijk. Niet zomaar een team want de uitwedstrijd in Leiden ging tegen dit zelfde team toch wel hopeloos verloren.
Het WVV team met, na ruim 5 jaar, Martin Lint weer in hun midden was zeer gebrand in het behalen van een goed resultaat. Dit was al direct in set 1 zichtbaar. De WVV spelers pepten elkaar op naar grote hoogte. De spanning droop eraf. Via de gelijke standen 15-15 en 19-19 werd 23-23 bereikt. Een stand waar WVV-er Jan Willem van Reeuwijk altijd naar uitkijkt. Want dan is hij op z’n best. Zo ook nu… 26-24 winst voor WVV. 7Wat bij WVV in set 1 nog lukte mislukte helaas in set 2. Bij Merenwijk zat plots alles mee. De 7-14 achterstand voor WVV werd nog 12-15 de vele foutjes bij WVV bracht Merenwijk echter de setwinst met 18-25.
In set 3 brak WVV direct de service van Merenwijk, 1-0. Op dat moment kwam WVV-er Jan Rijskamp op de serverplek. Wat er vervolgens gebeurde ziet men niet vaak. Hij wist door scherp en lastige plaats ballen te serveren 13 punten op rij te scoren waaronder 3 aces. 14-0 een ongekende weelde. Op dit cruciale moment was van Merenwijk uit set 2 geen schim meer over. WVV stoomde door naar een voor Merenwijk beschamende 25-8 set verlies. In de 4e set wist Merenwijk zich aanvankelijk tot 11-11 te herpakken. WVV bleef evenwel met degelijk spel zoals het blok van Robert, de soms vreemde maar rake ballen van Marcel ten Berge en sublieme reddingen van Gliselle D. v.d. Kleij hun punten scoren. Zelfs op de 20-14 stand zag je WVV nog groeien. Merenwijk kreeg nog een puntje voor de moeite. Want met 25-15 was ook set 4 een prooi voor de Wassenaarders. Een sublieme 3-1 winst. Ja, afgelopen vrijdag stond er een team om trots op te zijn.


De mix 1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging met moeite langs Leython mix 2.

15.12.2019

mix 1. 572Met moeite? Nou ja als je set 1 en 2 bekijkt zou men zeggen ‘wat nu moeite’ want die eerste 2 sets werden met 25-19 en 25-12 juist gemakkelijk door WVV gewonnen. Een positief gegeven was voor WVV dat de eerder geblesseerde Nastya Galper weer aanwezig was en dat scheelt in positieve zin het nodige.
Kenmerkend in de eerste sets waren vooral de lange rally’s die veelvuldig plaats vonden. Beide teams konden vooral verdedigend de bal lang in het spel houden. Ruim de meerderheid van die lange rally’s kwam WVV als overwinnaar naar voren. Waarom WVV vervolgens bij deze 2-0 tussenstand totaal hun kop verloren zal wel onduidelijk blijven. Want 7-25 is wel heel bijzonder. Snel vergeten dus en de focus op de 4e set. Want die focus was echt wel nodig. Beide teams speelden weer het volleybal wat je gelet op hun positie op de ranglijst van hen mag verwachten. De teams hielden de stand tot op het einde van de set in evenwicht. De spanning liep hoog op. Uiteindelijk gaf, in die zenuwachtige eindfase, de betere aanvalskracht bij WVV de doorslag. Het waren de WVV-ers die daardoor aan het langste eind trokken en, zij het met moeite en nipt, alsnog met 25-23 de set pakten. Al met al een fraaie en verdiende 3-1 overwinning op het team van Leython dat voor deze wedstrijd op plek 1 van de ranglijst stond.

 

Kom ook volleyballen. Bezoek op de woensdagavond van 20:15 tot 21:45 uur eens een training in sporthal De Schulpwei. De eerste 4 achtereenvolgende trainingen mag je geheel vrijblijvend meedoen. Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde

 


 

Mix 1 Wassenaarse Volleybal Vereniging sleept er op karakter een gelijkspel uit.

12.01.2020

mix 1 G 7626Afgelopen vrijdag was de mix 1 van Gemini Kangeroes uit en in Voorschoten de tegenstander van de WVV mix 1. WVV staat dan wel op plek 2 van de huidige ranglijst maar Gemini Kangeroes staat er gelet op de door hen nog in te halen wedstrijden in theorie beter voor. In set 1 hielden de teams elkaar lang in evenwicht. Pas tegen het einde van de set wist WVV het verschil te maken; 17-20 waar Gemini het antwoord op schuldig bleef. WVV maakte gretig gebruik van de veroverde voorsprong en trok de setwinst met 18-25 naar zich toe.
De WVV-ers waren vooraf gewaarschuwd dat de 5e plek voor Gemini geen juiste weergave van hun speelsterkte aangaf. En dat bleek al snel want in set 2 keerden de kansen en wist Gemini mede door een paar ongelukkige ballen bij WVV de setwinst te pakken 25-22. Gemini ging vervolgens in set 3 vrolijk door. Zij scoorden en scoorden. WVV had duidelijk het nakijken. Bij 20-12 keek WVV tegen een hopeloze en niet meer te achterhalen achterstand aan. Oeff set verlies met 25-14. Dat zag er met 2-1 achterstand in sets en een beschamend ruim puntenverlies in de voorgaande set niet goed uit. Werk aan de winkel dus voor WVV aanvoerder Peggy Verweij. Gelukkig kreeg zij het voor elkaar dat haar teamleden weer geloof in eigen kunnen kregen en hoe. Een wederopstanding volgde en in set 4 waren het de WVV-ers die de tegenstander hun wil oplegden. Met fraaie punten en dito verdedigende acties trakteerden de WVV-ers Gemini op een fikse achterstand. Het was nu Gemini die alle hoeken van het speelveld te zien kreeg. WVV steeg boven zich zelf uit….Daar waar Gemini na set 2 en 3 de overwinning al binnen leek te hebben was het nu alsnog WVV die op karakter de 4e set naar zich toetrok en zodoende de uitslag in een 2-2 gelijkspel deed uitkomen. Bravo.
Ook volleyballen. Bezoek eens op woensdagavond tussen 20:15 tot 21.45 sporthal De Schulpwei en kijk of volleybal ook iets voor jou is. De eerste 4 achtereenvolgende trainingen mag je geheel vrijblijvend meedoen. Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

 

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde


Herenteam Wassenaarse Volleybal Vereniging verdiende meer.

08.12.2019

WVV Heren 1 – Volley2B 1.
Uitslag 0-4.

IMG 7218Het WVV Herenteam, zo schreef ik al eerder, is op de goede weg. En dat bleek ook weer uit deze wedstrijd. Alleen dan moet je wel de punten pakken. Het probleem was echter dat deze wedstrijd ging tegen de kampioen in deze (top)poule van het vorige seizoen.

Maar in de eerste set was er van een ruim klasseverschil nauwelijks sprake. De WVV heren scoorden er lustig op los. Vooral Mathieu Prins maakte in deze fase een aantal mooie punten. Volley2B wist echter het onverdedigde middenveld bij WVV meerdere malen te vinden. En kon daardoor via 12-16 met 19-25 de setwinst te pakken.

In set 2 kregen de WVV-ers steeds meer vat op het spel van Volley2B. Zij zetten hun schroom opzij en wisten zowaar met doordacht spel een onverwachte 20-15 voorsprong op het scorebord te krijgen. Bij die stand maakten de WVV-ers het zichzelf moeilijk door foutjes en nonchalans spel. Maar ook de klasse van Volley2B zorgde ervoor dat in één servicebeurt de stand werd omgebogen naar 20-21. WVV was de weg kwijt… Helaas setverlies met 22-25.

Gelukkig bleef de wedstrijd het aanzien meer dan waard. WVV verdedigde zich in zowel set 3 als set 4 manhaftig. Volley2B kon zich geen rust veroorloven. Helaas eindigde in deze sets in veel aanvallen en services van de WVV-ers de bal buiten de lijnen. Uit dus!!
Waren die ballen maar wat zuiverder, want ondanks dat wist WVV in beide sets de stand tot 19-19 in evenwicht te houden. Maar de klasse van de mannen van Volley2B gaf toch weer de doorslag. Zij wonnen beide sets met 21-25 en 20-25. Derhalve dus een niet verdiende nederlaag.

Programma: vrijdag 13 december a.s in sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1, aanvang 20.30 uur:
WVV Mix 1 tegen Leython 2 en
WVV Mix 2 tegen Merenwijk 2.
Maandag 16 december a.s: Merenwijk 1 tegen WVV Mix 1.

De decembermaand is vol verrassingen. Verras jezelf eens met een proef met volleyballen bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Je mag dat in vier achtereenvolgende keren uitproberen. WVV traint op de woensdagvond in sporthal De Schulpwei van 20.15 toto 21.45 uur. Kom eens langs. Velen gingen je voor!

 

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde

 


Mix 2 Wassenaarse Volleybal Vereniging Boekt Prachtige Overwinning

06.12.2019

Op de laatste maandag van november togen de WVV-ers met benjamin Anna Bella Garamszegi weer in hun midden naar Leiden om de strijd aan te binden met Merenwijk mix 3. Merenwijk voor WVV altijd een wisselvalige tegenstander, de ene keer onmogelijk om van te winnen, een nadere keer wisten ze met moeite in een ijzersterke wedstrijd een fraai gelijkspel te behalen.

De vraag was hoe dit WVV team in opbouw met de nodige nieuwelingen het er vanaf zal brengen. Wow… de start van de WVV is super. Via 11-13 werd het in één ruk 11-21. Dat zag er goed uit. Merenwijk wist nog wel naar 16-23 terug te komen maar WVV trok met 19-25 de setwinst naar zich toe. Merenwijk, getergd door dit verlies, liet er in set 2 aanvankelijk geen gras over groeien en pakte een 12-7 voorsprong. Een time out van WVV bracht uitkomst. Het volleybal zoals de WVV-ers dit mede door Trainer Wil Westgeest is aangeleerd werd weer zichtbaar.

Bij 19-19 was de stand weer gelijk. Merenwijk, ook niet gek, zette een tandje bij en maakte de set met 25-22 uit. In set 3 leek het aanvankelijk dezelfde kant op te gaan echter, de wegens werk later gearriveerde Gliselle D. v.d.Kleij zorgden er mede voor dat via 6-3… 11-18 op het scorebord verscheen. Vervolgens wist WVV, met een sublieme service ace van Jim Wang, de set met 13-25 op hun naam te schrijven. Set 4 is dus beslissend op winst of alsnog gelijkspel Zouden de WVV-ers de winst weten te behalen? Wederom maakten Merenwijk het de Wassenaarders verdraaid moeilijk. Op wilskracht, Jan Willem en Timmo wisten de WVV-ers de stand in evenwicht te houden: 14-14.

Echter in deze fase van de wedstrijd was WVV bijzonder goed bij de les. Wisten punten te maken waar dat niet direct verwacht werd: 19-21. Een in de haast door Merenwijk genomen time-out bracht daar geen verandering in. Het werd reuze spannend 23-24 waarbij WVV op meesterlijke wijze met 23-25 de set uit maakten. In opperbeste stemming ging WVV met de 1-3 winst huiswaarts. Deze winst brengt WVV op de ranglijst ongedacht op een gedeelde 2e plek.

Ook volleyballen? Kom dan eens op woensdagavond van 20:15 tot 21:45 uur in sporthal De Schulpwei kijken bij een training. De eerste 4 achtereenvolgende trainingen mag je geheel vrijblijvend meedoen. Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.


Wassenaarse Volleybal Vereniging en de olieballen.

05.01.2020

IMG 7530De Wassenaarse Volleybal Vereniging begint het jaar goed met het traditionele olieballentoernooi. Daar wensen we een ieder alle goeds en vooral veel gezondheid voor 2020 toe. Aan u dus ook, trouwe lezers en lezeressen. Zoals al eerder aangekondigd wordt dit toernooi gehouden op woensdag 8 januari 2020. Vanavond dus. Komt allen die graag een balletje wilt slaan. We beginnen vanaf half zeven met de jeugd en daarna komen de senioren het veld in. Gewoon een gezellig toernooitje. Aansluitend volgt een harmonieus samenzijn in de kantine met een hapje en een drankje.

Na deze avond wordt het weer serieus met de volleybalcompetitie. De Mixteams 1 en 2 zijn opgerukt richting de kop van hun poule. Zij gaan, tot aller verrassing, strijden om het kampioenschap. Mix 1 speelt deze maand drie wedstrijden, eerst a.s. vrijdag, 10 januari, uit tegen Gemini Kangeroes, dan op 17 januari thuis tegen Leython 3 en op 20 januari uit tegen concurrent Merenwijk 1. Mix 2 speelt in januari één wedstrijd, op 24 januari, tegen Setumup 1, eveneens uit. Het Herenteam gaat deze maand proberen in twee wedstrijden meer punten te verzamelen. Thuis tegen koploper Volley2B op 17 januari en uit op 31 januari tegen VOIO ’72.

Ook op nationaal niveau wordt gevolleybald. Daar strijden deze week het Nederlands dames- en het Nederlands herenteam in het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) voor een plek op de Olympische Spelen. Daarvan kunt u genieten op Ziggo Sport.

Januari volleybalmaand derhalve. Maar ook u kunt volleyballen en wel bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging (WVV). Er wordt in sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1, op de woensdagavond getraind van 20.15 tot 21.45 uur, behalve vanavond dus. Pak je sportspullen en kom meetrainen. Dat kan geheel vrijblijvend in vier aansluitend trainingen. U voelt zich meteen thuis bij WVV want de leden zijn heel sociaal en nemen u meteen op in de vereniging. Dus maak u goede voornemens waar en kom naar WVV en geniet van de volleybalsport.

Wilt u nadere informatie bel dan secretaris Jeanne Taal, tel. 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl. Tot ziens.

 


Wassenaarse Volleybal Vereniging mix 1 makkelijk langs Utopia mix 1.

01.12.2019

mix 1 341Na een aantal weken eerder thuis met 1-3 van Utopia te hebben verloren stonden afgelopen woensdag de teams in Zoeterwoude weer tegenover elkaar in het strijdperk. Gewaarschuwd door die verliespartij was WVV erg op hun hoede. De zwakke punten waren verstevigd en ook aanvallend was men nu beter voorbereid. Aan alles kon je zien dat de WVV-ers zich niet zomaar weer op een verlies zouden laten trakteren. In aanvang waren de WVV-ers zichtbaar beter dan Utopia. Met 14-25 was set één onverwacht al snel in de knip. Set 2 ging iets minder gemakkelijk. Utopia wist de stand lang op gelijke hoogte te houden. Echter tegen de dadendrang van WVV was ditmaal geen kruit gewassen: 19-25. In set 3 waren de WVV-ers zelfs een klasse beter dan Utopia. Deze set terug redenerend is het onbegrijpelijk dat de eerdere wedstrijd een verlies partij opleverden. WVV had nu geen ‘kind’ aan Utopia en scoorden er lustig op los. Setwinst met 12-25. In set 4 liet WVV de teugels wat vieren. Utopia wist daardoor via 22-25 een ‘afstraffing’ te voorkomen. Alhoewel deze ruime winst voor WVV geeft voldoende duidelijk aan dat Utopia ditmaal weinig in te brengen had. Bravo!! Door deze 4-0 komt de WVV mix 1 op een keurige gedeelde 2e plek op de ranglijst.

Ook eens volleyballen? Kom op de woensdagavond tussen 20:15 en 21:45 uur eens in sporthal De Schulpwei kijken of volleybal ook iets voor jou is. De eerste 4 achtereenvolgende trainingen mag je geheel vrijblijvend meedoen. Wil je informatie over WVV? Bel dan even met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde


Mix 2 Wassenaarse Volleybal Vereniging boekt prachtige overwinning.

01.12.2019

mix 2 287Op de laatste maandag van november togen de WVV-ers met benjamin Anna Bella Garamszegi weer in hun midden naar Leiden om de strijd aan te binden met Merenwijk mix 3. Merenwijk voor WVV altijd een wisselvalige tegenstander, de ene keer onmogelijk om van te winnen, een nadere keer wisten ze met moeite in een ijzersterke wedstrijd een fraai gelijkspel te behalen.
De vraag was hoe dit WVV team in opbouw met de nodige nieuwelingen het er vanaf zal brengen. Wow… de start van de WVV is super. Via 11-13 werd het in één ruk 11-21. Dat zag er goed uit. Merenwijk wist nog wel naar 16-23 terug te komen maar WVV trok met 19-25 de setwinst naar zich toe. Merenwijk, getergd door dit verlies, liet er in set 2 aanvankelijk geen gras over groeien en pakte een 12-7 voorsprong. Een time out van WVV bracht uitkomst. Het volleybal zoals de WVV-ers dit mede door Trainer Wil Westgeest is aangeleerd werd weer zichtbaar. Bij 19-19 was de stand weer gelijk. Merenwijk, ook niet gek, zette een tandje bij en maakte de set met 25-22 uit. In set 3 leek het aanvankelijk dezelfde kant op te gaan echter, de wegens werk later gearriveerde Gliselle D. v.d.Kleij zorgden er mede voor dat via 6-3… 11-18 op het scorebord verscheen. Vervolgens wist WVV, met een sublieme service ace van Jim Wang, de set met 13-25 op hun naam te schrijven. Set 4 is dus beslissend op winst of alsnog gelijkspel Zouden de WVV-ers de winst weten te behalen? Wederom maakten Merenwijk het de Wassenaarders verdraaid moeilijk. Op wilskracht, Jan Willem en Timmo wisten de WVV-ers de stand in evenwicht te houden: 14-14. Echter in deze fase van de wedstrijd was WVV bijzonder goed bij de les. Wisten punten te maken waar dat niet direct verwacht werd: 19-21. Een in de haast door Merenwijk genomen time-out bracht daar geen verandering in. Het werd reuze spannend 23-24 waarbij WVV op meesterlijke wijze met 23-25 de set uit maakten. In opperbeste stemming ging WVV met de 1-3 winst huiswaarts. Deze winst brengt WVV op de ranglijst ongedacht op een gedeelde 2e plek.

Ook volleyballen? Kom dan eens op woensdagavond van 20:15 tot 21:45 uur in sporthal De Schulpwei kijken bij een training. De eerste 4 achtereenvolgende trainingen mag je geheel vrijblijvend meedoen. Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

 

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde


Mix 2 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging komt los.

23.11.2019

IMG 7315WVV Mix 2 – Leython Mix 4. Uitslag 4-0.

Afgelopen vrijdag speelden twee teams van de Wassenaarse Volleybal Vereniging hun wedstrijd in sporthal De Schulpwei. Een sporthal die nog steeds vol in gebruik is.

Het WVV Mix 2 team, deels vernieuwd, begint het competitiespelen steeds beter onder de knie te krijgen. Ook de nieuwelingen Marcel ten Berge en Jim Wang komen er steeds beter in en speelden een beregoede wedstrijd. Onder aanvoering van de getrouwen Jeanne Taal, Jan Willem van Reeuwijk en Gliselle v.d. Kleij kreeg Leython een geduchte tegenstander tegenover zich. Geblesseerde Elly van Weerlee moet nog even wachten, maar ondersteunde haar team vanaf de tribune. De eerste set verliep vlot voor WVV via de time out standen 12-10 en 22-19 . Dat leidde naar de winst in deze set met 25-21.

Set 2 was een ware veldslag!! Leython kreeg geen bal goed over het net. WVV was dan ook wel heel erg goed op dreef. Goed geplaatste ballen ver in het achterveld leverden meerdere malen een punt op en uiteindelijk de setwinst met 25-08.

In set 3 wist Leython zich te herstellen. De strijd ging gelijk op tot 18-18. Toen sloeg WVV toe en speelde zeer sterk. Dat resulteerde in de setwinst met 25-22.

Set 4 was min of meer een formaliteit. Leython viel ver terug. Dat was voor de WVV Mixers in deze Sinterklaastijd smikkelen en smullen. Via 14-5 werd het uiteindelijk 25-14 en een klinkend 4-0 overwinning voor de WVV-ers. Dit team is zoals vermeld op de goede weg en zal in de hogere poule waarin zij spelen zeker nog meer wedstrijdpunten verzamelen.

WVV Mix 1 – Gemini Kangeroes Mix 1. Uitslag 2-2.

Ook het WVV Mix 1 team speelde en wel tegen het Mix 1 team van Gemini Kangeroes. Deze wedstrijd was er één met wisselende kansen. Dan stond WVV voor en dan weer Gemini Kangeroes. Dat leidde tot de volgende setstanden: 19-25, 25-19, 22-25 en 25-23. Het was wel een wedstrijd waarin het volleybal de winnaar was. Het WVV Mix 1 wordt in deze competitie een goede middenmotor in poule A van regio West.

Uitslag Volley2B Heren tegen WVV Heren 1: 3-2. Setstanden 25-19, 19-25, 25-19, 21-25, 15-12.

Programma: 25 november Merenwijk Mix 3 – WVV Mix2, 27 november Utopia Mix 1 – WVV Mix 1.

Kom ook volleyballen bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Je zult je er thuis voelen! Info bij secretaris Jeanne Taal, 06-24848258 of kijk op WWW.WVV-Wassenaar.nl.

 

Tekst: Ger van Weerlee

Foto: Marjanne van der Velde


Het eerste punt voor de mix 2 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging is binnen.

17.11.2019

mix 2 IMG 29Het mix 2 team van WVV, dit seizoen gepromoveerd, treft in de hogere B poule een stuk sterkere teams dan zij gewend waren. Dit in combinatie met het feit dat WVV dit seizoen is gestart met 3 nieuwe spelers in het team geeft een situatie waar tevens het aan elkaar wennen een belangrijk gegeven is. Dit bleek ook in de wedstrijd van afgelopen week in Leiden tegen als eerste op de ranglijst staande team van Merenwijk het geval.
In set één werd WVV namelijk al snel op een onoverbrugbare 21-11 achterstand gezet. Wat WVV daarna ook probeerde verder dan een 25-13 set verlies kwamen zij niet. Vreemd genoeg verliep set 2 totaal anders. De WVV-ers wisten elkaar nu zowel verdedigend als aanvallend goed te vinden. Bij de stand 16-19 voor WVV meende Merenwijk via een haastig genomen time out de situatie nog te kunnen repareren maar het tegendeel gebeurde. WVV liep zelfs tot 17-23 verder uit. En via een door Anna Bella Garamszegi voorbeeldig onderhands opgevangen bal en het direct daar op doorspelen van Timmo v.d. Kleij werd met 18-25 de verdiende set veroverd. In de daarop volgende 3e set wist WVV tot 15-15 keurig bij te blijven. Helaas maakte WVV op dat moment een aantal slordige foutjes met als gevolg set verlies bij 25-19. Set 4 moeten de WVV-ers maar snel vergeten. Niet dat er niet naar vermogen gespeeld werd maar Merenwijk had in deze fase wan de wedstrijd hun zinnen gezet op de winst welke zij via 25-16 ook wel verdiende. Opvallend is gelukkig dat WVV steeds beter van zich af weet te bijten. Met wat meer ervaring zullen er zeker meer wedstrijdpunten volgen.

Dat kan al direct want a.s. vrijdag 22 november staat de wedstrijd WVV mix 2 – Leython mix4 op de agenda. De mix 1 van WVV speelt die avond eveneens hun wedstrijd en wel tegen Gemini-Kangeroes mix 1 uit Voorschoten. Beide wedstrijden worden gespeeld in sporthal De Schulpwei en beginnen om 20:30 uur.
Maandag 25 november speelt de mix 2 in Leiden tegen Merenwijk Mix 3.

Ook lekker volleyballen. Meld je op woensdagavond vanaf 20:15 uur in Sporthal de Schulpwei. Trek je sport out-fit aan en train direct mee. De eerste 4 achtereenvolgende keer mag je vrijblijvend meedoen. Info is te verkregen bij onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

 

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde 


Herenteam Wassenaarse Volleybal Vereniging op de goede weg.

09.11.2019

WVV Heren 1 – VOIO’72 Heren 1.
Uitslag 1-3.

IMG 0171Afgelopen vrijdag speelde het herenteam van de Wassenaarse Volleybal Vereniging al weer zijn vierde wedstrijd in de toppoule van de Nevobo competitie. Ditmaal tegen de heren van VOIO’72. Dat werd een wedstrijd met meerdere gezichten.
Het begin was voor WVV hoopvol. Via 6-6 werd een voorsprong van 14-12 verkregen. Helaas slechts van korte duur, maar WVV wist tot 20-22 bij te blijven. Daarna scoorde VOIO de benodigde drie punten: 20-25.

Set twee gaf een ommekeer aan bij WVV. De aanwezigen rond het speelveld zagen een WVV zoals vanouds. VOIO’72 kreeg geen poot aan de grond. Via mooie blokkeerballen van Alex Mayer en smashes van de WVV aanvallers prijkte er plots een 18-8 voorsprong op het scorebord. Met een lucky bal van Mathieu Prins via het net kwam een eclatante winst met 25-12 tot stand! 1-1 derhalve.

In set drie droop de spanning er vanaf. De teams hielden elkaar via 12-12 en 17-17 tot 25-25, mede door een goede servicebeurt van Frank Hochmuth, in evenwicht. Alleen door een goed blok van VOIO’72 ging de set met 25-27 toch weer naar de gasten. 1-2 voor VOIO’72.

Dan moest het voor WVV toch maar in set vier gebeuren. De WVV heren speelden goed. Zij waren weer terug op het oude niveau! Met een grandioze redding van Yiannis Rematisios stond het 17-15. Helaas morste WVV door een aantal foutjes wat punten: 19-21. Maar op het
tandvlees vocht WVV zich in deze set terug tot 22-22. Op naar 2-2? Maar door enkele slordigheidjes kostte dit toch de set met 22-25. Jammer want de wedstrijd verdiende een vijfde set. Derhalve een verlies met 1-3.

Programma: vrijdag 15 november a.s. Volley2B tegen WVV Heren 1.

Heeft u zin om sportief te bewegen? Kom dan naar de Wassenaarse Volleybal Vereniging. In sociaal opzicht een topvereniging. Er wordt getraind op de woensdagavond in sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1 van 2015 tot 21.45 uur. Train geheel vrijblijvend vier keer achtereenvolgend mee. Bel voor nadere info secretaris JeanneTaal, tel. 06 24 84 82 58 of kijk op www. Wvv-wassenaar.nl. Tot ziens bij WVV.

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde

 


Heren 1 Wassenaarse Volleybal Vereniging eigent zich een verdienstelijk punt toe.

03.11.2019

IMG 0131 ww De Wassenaarse Heren hadden tegen het sterke team van Volepo uit Delft een prachtige start…. Goed samenspel en serveren bracht WVV op een verheugende 16-9 voorsprong. Volepo kwam nog wel tot 17-15 terug maar WVV wist in deze fase van de wedstrijd een gedegen spel op de wedstrijdvloer te leggen waar Volepo geen antwoord op had. Verrassende setwinst voor WVV met 25-17. Ook in set 2 speelde WVV aanvankelijk zeer verdienstelijk. Echter via 8-7 en 11-12 stond er plots 16-21 op het scorebord en helaas veel te laat voor de WVV-ers om het Volepo dan nog moeilijk te maken….18-25 set verlies.
Ook in set 3 wist WVV zich in het begin op een kleine voorsprong te zetten, 9-7.
In het vervolg bleven zij met de scoren in de buurt van Volepo 13-15. Alleen via slimme ballen van de set-upper en geplaatste ballen werd WVV alsnog op een 15-25 verlies getrakteerd. Zou set 4 WVV nog een extra punt op kunnen leveren? Helaas. Volepo bleef via het ‘lege’ middenveld bij WVV punten scoren. Mathieu Prins wist met de nodige ‘kanonskogels’ van smashes voor WVV nog wel wat punten te scoren echter Volepo verblikte nauwelijks. Ook een curieus via de voet van Yiannis Rematitisios geredde en de daarop snel geslagen smash van Mathieu bracht ze niet uit balans. 18-25. WVV moest zich tevreden stellen met het ene maar niet onverdienstelijk veroverde wedstrijdpunt.

De mix 1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging speelde hun wedstrijd in Leiderdorp tegen Leython. De WVV-ers hadden het in set 1 en 2 verdraaid moeilijk. Zij kregen nauwelijks vat op het gedegen spel van Leython, 25-18 en 25-09. Pas in set 3 was het raak voor WVV. Eindelijk werd er volop gescoord. Leython zocht naar een antwoord maar vond deze niet. 21-25 setwinst voor WVV. En dan set 4. De spanning droop er vanaf. De teams hielden elkaar voorbeeldig in evenwicht. 18-18 en 24-24. Gezien het spel op dat moment zou een gelijkspel de juiste uitslag zijn maar helaas. Leython trok aan het langste eind. 26-24…en een 3-1 verlies voor de WVV-ers.

Ook volleyballen. Meld je op woensdagavond vanaf 20:15 uur in Sporthal de Schulpwei. Trek je sport out-fit aan en train direct mee. De eerste 4 achtereenvolgende keer mag je vrijblijvend meedoen. Info is te verkregen bij onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde


Jeugdleden Wassenaarse Volleybal Vereniging hebben plezier voor 10.

03.11.2019

IMG 6485Zomaar op een woensdagavond in sporthal de Schulpwei aan de Dr.Mansveltkade 1 zien we onder leiding van de bevlogen trainster Peggy Verweij in dit geval een aantal meisjes in de leeftijd 10 – 15 jaar uitgelaten hun volleybal training uitvoeren.
Uitgelaten ja… want, naast het sportief beoefenen van het volleybalspel en je body trainen is ook ruimte genoeg voor plezier en vreugde. De stoere meiden (op de foto: Eva, Evi, Keira, Kim, Kinga, Livia, Melia en Zoe) willen graag hun krachten meten in de officiële competitie van de Nevobo. Het zou daarom super zijn indien er nog wat jeugdleden (jongens en/of meisjes) in de leeftijd 10-15 jaar bij zouden komen. In dat geval kan namelijk met een gerust hart de aanmelding aan de competitie worden gedaan. De ervaring leert dat er toch wel wat meer personen per team nodig zijn omdat de mogelijkheid om een wedstrijd te moeten verzuimen altijd aanwezig is. En je ook wel eens je dag niet hebt en dan is het aanwezig zijn van een wisselspeler een goede uitkomst.
Dus ben je tussen de 10 en 15 jaar….. kom dan eens kijken bij een training. De WVV jeugd traint op de woensdagavond van 18:30 tot 20:00 uur in sporthal De Schulpwei. Als je je sport out-fit aantrekt kan je ook direct mee trainen. De eerste 4 achtereenvolgende trainingen mag je geheel vrijblijvend meedoen.
Wil je informatie over WVV? Bel dan even met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde


De Wassenaarse Volleybal Vereniging.

27.10.2019

IMG 0173Na een welkome rust in de herfstvakantie wordt de training van de Wassenaarse Volleybal Vereniging vanavond herstart. En die training is hard nodig. De teams zijn in de eerste wedstrijden van de nieuwe competitie nog niet succesvol geweest.

Het WVV herenteam, uitkomend in de toppoule van Regio West, speelde twee wedstrijden die beiden met 4-0 werden verloren. Er zit echter een stijgende lijn in het spel van de heren. En dat is ook wel nodig want er staan hun een paar pittige wedstrijden te wachten. Namelijk tegen Volepo uit Delft, een sterke tegenstander, en tegen VOIO’72 ook een geduchte opponent. Van dat laatste team kan gewonnen worden, maar dan moet ook alles mee zitten. Dus heren veel trainen en tijdens de wedstrijden alles uit de kast. Succes.

Het WVV Mix 1 team won van Leython Mix 3 en verloor van Utopia Mix 1, maar daar zat op z’n minst een gelijkspel in. Mix 1, kampioen in het vorige seizoen, speelt nu een klasse hoger, maar dat hoeft geen probleem te zijn. WVV Mix 1 is een sterk team dat goed kan meekomen in de A poule van Regio Rijnland. Zij speelt binnenkort uit tegen Leython Mix 2 en thuis tegen Gemini Kangeroes Mix 1. Ook voor de mixers van team 1 veel succes.

Het WVV Mix 2 team, de ongeslagen kampioen van het vorige seizoen, is eveneens gepromoveerd en wel naar klasse B van Regio Rijnland. Dit team heeft drie nieuwkomers in de gelederen. Dat vraagt tijd om goed op elkaar ingespeeld te raken. In haar eerste wedstrijd in dit seizoen werd weliswaar met 4-0 verloren van Leython Mix 5, echter twee sets nipt met 23-25. Dat geeft de burger moed. Ga de ingeslagen weg verder op en de winstkansen zullen zeker komen. Succes mixers van team 2.

Programma: vrijdag 1 november a.s. in sporthal De Schulpwei aan de Dr Mansveltkade,
aanvang 20.30 uur: WVV Heren 1 tegen Volepo 1 en
uit: Leython Mix 2 tegen WVV Mix 1.

De Wassenaarse Volleybal Vereniging biedt u volleybal in een sportieve en sociale omgeving. U zult zich er snel thuis voelen. Sluit u aan en geniet van de volleybalsport. Train geheel vrijblijvend vier keer achtereenvolgend mee op de woensdagavond van 20.15 tot 21.45 uur in sporthal De Schulpwei.
Nadere info bij secretaris Jeanne Taal, tel. 06 24 84 82 58 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.
Tot ziens bij WVV.

 

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde 


Valse start voor het Mix 2 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

20.10.2019

IMG 9924 xxDe WVV mix 2, vorig seizoen kampioen in de C poule van de recreantencompetitie in de regio West, is dit seizoen gepromoveerd naar de B poule. Ja en daar kom je uiteraard sterkere tegenstanders tegen. Afgelopen vrijdag was dat in Leiderdorp een team van Leython. En als er dan in het WVV team 3 nieuwe spelers zijn toegetreden is er tijd nodig om daar weer een hecht team van te smeden. Zo was het voor de benjamin van het team, Anna Bella Garamszegi, haar allereerste officiële competitiewedstrijd en voor Marcel ten Berge alsmede Jim Wang hun eerste wedstrijd die zij in een team van WVV speelden. Ga er maar aanstaan. Amper 7 weken geleden wist men nog niet van elkaars bestaan. Voldoende spelers en speelsters maar bij enkele helaas nauwelijks wedstrijdervaring.

In de eerste wedstrijd van het seizoen is het dus zoeken en zoeken hoe te spelen en dat tegen het ervaren en goed ingespeelde team van Leython. In set één, met Anna Bella in het veld, werd WVV als snel op een ferme achterstand gezet, 11-5 en 21-11. Set verlies bij 25-12. Set twee ging een stuk beter. Veel beter zelfs. WVV, waar de ervaring van Timmo v.d. Kleij van groot nut was, hield de stand tot 23-23 in evenwicht. Leython was helaas fortuinlijker dan WVV met als resultaat 25-23. En dan set 3. De stand is 6-5 het kan nog alle kanten op. Alleen plots lag, na het spelen van een lastige bal, WVV-ster Elly van Weerlee op de vloer met een pijnlijk gezicht. Au!! Uiteraard een wissel. WVV was even de weg kwijt. 13-6. Maar dan ‘alles voor Elly’. WVV vocht zich tot 23-23 terug. Helaas dan toch weer 25-23. In set 4 was bij WVV de koek op, 16-8. Hoe WVV ook streed de opgelopen achterstand van 8 punten bleef intact. Via 23-15 en 25-18 ging ook set 4 naar Leython.
Gelet echter op het vertoonde spel van WVV had het niet raar geweest als zij minimaal een set hadden gepakt.

In het ziekenhuis bleek er een breuk in de linker pols van Elly. We zullen haar dus een tijdje in het team moeten missen maar veel belangrijker ”beterschap Elly”.

Wil je ook eens volleyballen en je krachten meten in een team kom dan naar de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Train geheel vrijblijvend vier keer achtereenvolgend mee. Bel voor info secretaris Jeanne Taal, tel. 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde 


De Wassenaarse Volleybal Vereniging timmert aan de weg.

13.10.2019

Foto Jan Rijskamp 2e prijs Vrijwilliger Wassenaar 2019Afgelopen vrijdag werd in de Warenar de prijs voor de vrijwilliger van het jaar uitgereikt. Uit 28 genomineerden werd Jan Bruinsma van de regio Zonnebloem gekozen als De Vrijwilliger van het jaar 2019. Een goede tweede werd Jan Rijskamp (foto) van de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Jan heeft al tientallen jaren als vrijwilliger vele functies bekleed binnen de vereniging. Hij was en is onvermoeibaar bezig voor WVV. Hij staat altijd klaar voor allerlei hand- en spandiensten. Jan is thans in het bestuur van WVV wedstrijdsecretaris en scheidsrechterscoördinator en maakt deel uit van PR team. Jan is ook scheidsrechter. Jan Rijskamp is één van de peilers waarop WVV rust.
De Wassenaarse Volleybal Vereniging dankt Jan voor zijn grote inzet en hoopt hem nog vele jaren in haar gelederen te hebben.

Er werd vorige week ook gevolleybald. Het WVV Herenteam speelde in Delft tegen Delta 1. Ook de heren probeerden aan de weg te timmeren. De spijkers hadden zij bij zich. Maar wie had de hamer meegenomen? De eerste twee sets gingen verloren met 18 en 15-25.
Maar daarna werd de gevonden hamer gehanteerd. En hoe. WVV scoorde het ene na het andere punt. Ook Delta sprokkelde punten zodat de spanning in set drie langzaam naar het kookpunt rees. Tot 20-20 kon het nog alle kanten uit en ook bij 25-25. Maar de spijkers raakten op. Delta deed het zonder, maar scoorde wel twee punten en de winst met 27-25.
Ook in set vier werden er door WVV met goed volleybal punten binnengehaald. Het was een kopie van set drie. Zonder spijkers liep WVV uit naar 20-19. En weer kwam 25-25 op het scorebord. Zou het nu wel lukken? Helaas niet voor WVV, Delta won ook deze set met 27-25. Een nederlaag met 4-0, maar er zit weer progressie in het spel van de WVV Heren. En dat is een goed teken. De heren zijn op de weg terug. Over twee dagen kunnen zij die gevonden weg inslaan. Succes heren.

Programma: vrijdag 18 oktober a.s. in sporthal De Schulpwei WVV Heren 1 – Volepo
Heren 1, aanvang 20.30 uur.
Ook op vrijdag 18 oktober Leython Mix 5 – WVV Mix 2.

Vindt je volleyballen een leuke sport, wil je gezond met je lichaam omgaan en veel bewegen,
wil je in een team sportief en sociaal sporten kom dan naar De Wassenaarse Volleybal Vereniging. Train geheel vrijblijvend vier keer achtereenvolgend mee. Bel voor nadere info secretaris Jeanne Taal, tel. 24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl. Tot ziens bij WVV.

 

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde


Teams Wassenaarse Volleybal Vereniging komen te kort.

06.10.2019

WVV Heren – Gemini Kangeroes Heren. Uitslag 0-4.

IMG 0155Afgelopen vrijdag speelden twee teams van de Wassenaarse Volleybal Vereniging een wedstrijd in sporthal De Schulpwei.
Het WVV herenteam speelde in de toppoule zijn eerste competitiewedstrijd tegen Gemini Kangeroes uit Voorschoten. Het Herenteam speelde vorig seizoen uitstekend. Maar nu was het een koude start. Gemini liep makkelijk weg naar 2-12. Aanvallen van Kilian stranden al gauw op een dubbel blok van Gemini. Dat was technisch gezien het betere team en dat bleek reeds in deze eerste set: 12-25. In de tweede set ging het iets beter voor WVV. Maar bij 11-13 snelde Gemini weer weg naar 18-25.
In set drie kwamen de WVV heren los en zelfs tot 23-23 waren er kansen voor de winst. Maar ja dan moet je ook weer geluk hebben. En dat had Gemini: 23-25.
In set vier was voor WVV de nog aanwezige koek op. Heel simpel rekende Gemini af met
9-25. Derhalve een 0-4 nederlaag, hoewel Gemini een sterke tegenstander bleek.
Maar toch zijn we dit niet gewend van het WVV herenteam. Het kwam onsamenhangend over en er werd onnauwkeurig gespeeld. Kortom het is nog geen team. Beterschap heren.

WVV Mix 1 – Utopia 1. Uitslag 1-3.

In de tweede wedstrijd speelde WVV Mix 1 tegen Utopia Mix 1 uit Zoeterwoude.
Mix 1 begon goed, maar kon echter een voorsprong niet vasthouden. Dat kon Utopia wel en veroverde daarmee de eerste set met 19-25. Ook de tweede set was voor Utopia met 22-25.
In set drie namen de mixers van WVV 1 door een goede samenwerking en gedegen volleybal weer een voorsprong en stonden die niet meer af: 25-22.
Nu behoorde een gelijkspel tot de mogelijkheden. En dat leek aanvankelijk ook te lukken.
De slotfase van deze vierde set ging in met een 24-24 stand. Nu doordrukken WVV Mixers. Maar helaas ging de bal niet zoals die moet gaan en verdween met het laatste punt in het net: 24-26. Derhalve een 1-3 nederlaag voor WVV Mix 1.

Programma: donderdag 10 oktober 2019 Delta Heren 1 tegen WVV Heren 1.

Wilt u/jij ook volleyballen. Kom dan naar de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Daar kun je in een prettige en sportieve sfeer genieten van deze mooie sport. Nadere info is te verkrijgen bij secretaris Jeanne Taal, tel. 24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl. Tot ziens.

 

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde 


Mix 1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging begint met winst.

29.09.2019

mi x1 M 0371Ja, we zijn weer gestart. Het Mix 1 team kwam afgelopen vrijdag 27 september als eerste van de WVV teams in de officiële Nevobo competitie in actie. De speelsters en spelers hebben de afgelopen weken fanatiek getraind om weer op een aanvaardbaar competitieniveau te komen. Zou dat gelukt zijn, want doordat het team afgelopen seizoen kampioen geworden is zijn zij gepromoveerd van de B naar de A poule van de Regio West. En dat niveau is weer een behoorlijke stap hoger van de voorgaande.
WVV moest, in Leiderdorp, al direct tegen een fervente tegenstander opboksen, namelijk het team van Leython. Van oudsher een tegenstander van formaat en dat was het afgelopen vrijdag ook te zien.
In set 1 was snel te zien dat de teams er zin in hadden. Geen van de teams wist in de tussenstand een gaatje te slaan. Totdat het einde van de set in zicht kwam. WVV wist op karakter een verschil van 3 punten te maken die zij tot het einde toe vast hielden. Setwinst met 22-25. Zo het eerste punt in de hogere poule is binnen. In set 2 winsten de WVV-ers al rap een voorsprong van 4 punten op te bouwen. Setwinst met 20-25.
En dan set 3. Leython was volledig de weg kwijt. Ondanks dat WVV haar sterkste speelster, Nastya Galper, wegens een blessure nog moet missen lieten de overige spelers van WVV de spelers van Leython alle hoeken van het veld zien. Een voor Leython blamerende 13-25 was het resultaat. Toch wist Leython zich weer op de rails te zetten. In set 4 ontspon zich namelijk een boeiende en gelijk opgaande strijd. Geweldig om te zien hoe beide teams zich tot het uiterste inspanden om een punt te scoren. Tot het laatste setpunt bleef het spannend. Leython wist uiteindelijk het belangrijke laatste punt te scoren en zo met 25-23 alsnog een set te pakken. Al met al een fantastische 1-3 winst voor de WVV mix 1. Bravo!!.

Wedstrijdprogramma 4 oktober 2019: WVV H1 – Gemini Kan. H1 en WVV mix 1- Utopia mix 1. Aanvang 20:30 uur in sporthal De Schulpwei.

Kom ook volleyballen. Nieuwe leden (jeugd 10-15 en senioren 18+) mogen de eerste vier achtereenvolgende trainingen geheel vrijblijvend meetrainen en wij rekenen geen inschrijfgeld. Bel voor nadere info met onze secretaris Jeanne Taal, tel. 06 – 24848258 of raadpleeg de site www.wvv-wassenaar.nl.

 

 

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde


De Wassenaarse Volleybal Vereniging is weer begonnen.

22.09.2019

IMG 9568Ja we zijn weer begonnen! De zomervakantie is voorbij en gelukkig maar zeggen de enthousiaste WVV volleyballers/sters. EN mogelijk iedereen die op het punt staat lid te worden van de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

De training is inmiddels gestart en we werken toe naar de eerste competitiewedstrijden.
Op de woensdagavond van 20.15 tot 21.45 uur wordt voor zowel dames- als herensenioren (vanaf ca. 18 jaar) getraind onder leiding van een deskundige trainer(s) in sporthal de Schulpwei aan de Dr Mansveltkade 1.

Ook de jeugdleden (leeftijd 10-15 jaar) zijn in sporthal De Schulpwei gestart met de training en eveneens op de woensdagavond van 18:30 tot 20:00 uur. Ben je nog geen lid, dan kan je gewoon tegen 18:30 uur de sporthal inlopen en melden dat je mee wilt doen. Geen enkel probleem. Neem wel je sportkleding/schoenen mee.

De senioren beginnen in oktober met de competitie. WVV heeft momenteel twee recreatie mixteams en één recreatie herenteam in de competitie. Afgelopen seizoen werd zowel het Mix 1 team als het Mix 2 team KAMPIOEN waardoor zij promoveerden naar respectievelijk de A- en de B poule. De heren spelen in de Toppoule van Regio West.

Naast de zeer enthousiaste wedstrijdspelers/sters zijn er ook rustige maar gedreven trainingsleden aanwezig. Dus wil je hartstochtelijk volleyballen of zomaar een balletje slaan, dan is WVV daar zeer geschikt voor. Kom en sluit je aan bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging waar het sportief en gezellig vertoeven is en je je direct thuis zal voelen. Bewegen is voor het lichaam ontzettend gezond.

Nieuwe leden mogen de eerste vier achtereenvolgende trainingen geheel vrijblijvend meetrainen en bovendien rekent WVV geen inschrijfgeld. Zo kan je op een eenvoudige en goedkope manier zien of volleybal wat voor jou is. Bel voor nadere info met onze secretaris Jeanne Taal, tel. 06 – 24848258 of raadpleeg de site www.wvv-wassenaar.nl. Tot ziens bij WVV.

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde


Nieuwe jeugdleden zijn van harte welkom bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

25.08.2019

Het afgelopen seizoen was WVV weer suIMG 9841ccesvol gestart met een jeugdafdeling. Jongens en meiden van 10-15 jaar. WVV wil dit ook komend seizoen natuurlijk voortzetten en dan graag met zoveel mogelijk jeugdleden. Wij zijn dus nog op zoek naar een aantal jeugdleden die ook graag willen volleyballen. Het is de bedoeling te gaan trainen op de woensdagavond, van 18:30 uur tot 20:00 uur. De eerste helft van het seizoen zal gebruikt worden om te trainen en elkaar leren kennen. Vanaf januari 2020 bestaat de mogelijkheid dat meegedaan gaat worden aan de reguliere volleybalcompetitie van de Nevobo. Zowel de trainingen als de thuiswedstrijden van WVV spelen zich af in sporthal De Schulpwei aan de Dr. Mansveltkade 1 te Wassenaar

Dus, ken jij of ben jij iemand die graag zou willen volleyballen en tussen de 10 en 15 jaar dan is er nu een uitgelezen mogelijkheid. Kom woensdagavond 4 september a.s. tussen 18:30 uur en 20:00 uur naar de sporthal en vergeet niet je sport out-fit mee te nemen want als alles klopt kan je gewoon direct meedoen. De training vindt plaats onder leiding van een deskundige trainster. Vooraf aanmelden is niet verplicht maar is wel fijn. Willen jullie voor 4 september nog wel even contact opnemen met onze secretaris om te vragen of de sporthal en trainingstijd kloppen. Stuur daarvoor even een e-mailtje naar onze secretaris Jeanne Taal via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel haar op 06-24848258.

Voor deze en overige vragen kan je ook terecht op onze website www.wvv-wassenaar.nl.
Wij zien je graag op 4 september.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde

 


De Wassenaarse Volleybal Vereniging:
“we gaan weer beginnen”…..

25.08.2019

IMG 0461Ja, we starten weer! De zomervakantie loopt ook voor de WVV-ers naar het einde. ‘Gelukkig maar’ zeggen de fanatieke WVV volleyballers EN mogelijk iedereen die op het punt staat lid te worden van de Wassenaarse Volleybal Vereniging want, hoera!!, het nieuwe seizoen staat voor de deur. Ongeduldig staan zij in de startblokken voor (weer) een sfeervol en sportief volleybalseizoen. Vergeet niet dat sporten ook ontzettend gezond is.

Door lui op de bank of op het strand liggen de afgelopen weken, zijn de ledenmaten wat stram en ‘roestig’ geworden en weer dringend aan beweging toe. We beginnen dan ook rustig en voeren het ‘tempo’ langzaam op tot het competitieniveau. Onze trainingen (op woensdagavond) en de thuiswedstrijden (op vrijdagavond) vinden plaats in sporthal De Schulpwei aan de Dr. Mansveltkade 1. De training, van 20.15-21.45 uur, voor zowel dames als heren senioren (vanaf ca. 18 jaar) start op woensdagavond 4 september a.s. en vindt plaats onder leiding van een deskundige trainer(s).
Ook de jeugdleden (leeftijd 10-15 jaar) starten op die avond de trainingen. We verwachten ook in de sporthal De Schulpwei en wel van 18:30 uur tot 20:00 uur. Willen jullie nog wel even contact opnemen met onze secretaris of de sporthal en trainingstijd kloppen. Stuur even een e-mailtje naar onze secretaris Jeanne Taal via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel haar op 06-24848258.

In oktober beginnen de competities weer en dan kun je, als je dat wilt, meespelen in een wedstrijdteam. WVV heeft momenteel 2 recreatie mixteams en één herenteam in de competitie. Afgelopen seizoen werd zowel het Mix 1 team als het Mix 2 team KAMPIOEN in hun klasse en promoveerden zij respectievelijk naar de A poule en de B poule.

Naast de zeer fanatieke wedstrijdspelers zijn er ook rustige maar gedreven trainingsleden aanwezig. Dus wil je hartstochtelijk volleyballen of zomaar een balletje slaan, dan is WVV daar zeer geschikt voor. Kom en sluit je aan bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging waar het sportief en gezellig vertoeven is en je direct thuis zal voelen. Zo gezellig dat Gliselle Dimaiwat (mix 2) en Timmo v.d. Kleij (Heren 1) op 17 augustus j.l. met elkaar in het huwelijk traden. Gefeliciteerd.

Nieuwe leden mogen de eerste vier achtereenvolgende trainingen geheel vrijblijvend meetrainen en bovendien wij rekenen geen inschrijfgeld. Zo kan je op een eenvoudige en goedkope manier zien of volleybal wat voor jou is. Dat laat je toch niet aan je voorbij gaan? Bel voor nadere info met onze secretaris Jeanne Taal, tel. 06 – 24848258 of raadpleeg de site www.wvv-wassenaar.nl. Tot ziens bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

 

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde
“De kampioenen” 


Geweldige volleybaltoernooi winst voor WVV.

23-06-2019

Volcano toernooi 2019De volleybaltraining en de competitie kunnen voor de leden van de Wassenaarse Volleybal Vereniging dan wel voorbij zijn en zijn altijd wel een aantal enthousiaste volleyballers bij WVV die zin hebben om het volleybaltenue aan te trekken voor een spannend volleybaltoernooi. Zo ook Erik Gijsbers. Zijn bevlogenheid voor de Volleybalsport kent geen grenzen en met zijn bezieling weet hij een aantal andere zeer fanatieke leden van de Wassenaarse Volleybal Vereniging bijeen te krijgen om gezamenlijk een mix team te vormen om mee te doen aan het traditionele Volcano volleybaltoernooi in Delft. Dit toernooi vindt, ditmaal voor de 26e keer, jaarlijks plaats op een aantal maandagavonden in mei en juni. Het toernooi kenmerkt zich door zijn sportiviteit, competitie en gezelligheid. Het WVV gelegenheidsteam, samengesteld uit spelers en speelsters uit onze 3 competitie spelende wedstrijdteams, doen dan ook graag mee. Het waren Irene Lorjé, Jeanne Taal, Kirsten Harberink, Mathieu Prins, Peggy Verweij, Ruud Meershoek en Rik Vos die Erik in de strijd ter zijde hebben gestaan.

De eerste avond al direct 5 wedstrijdjes voor de kiezen. Door 2 maal te winnen en 3 maal gelijk te spelen stond WVV met PQV gedeeld eerste in hun poule. Geen slecht begin. Het gelegenheidsteam, dat jaarlijks relatief weinig wijzigt, raakt tijdens het spelen steeds beter op elkaar ingespeeld. Aanvallen lopen beter, de mannen Mathieu, Erik, Ruud en Rik kunnen steeds vaker en beter de bal over het net heen slaan. Maar ook de dames staan zeker verdedigend hun mannetje. Een week later volgen er 4 winstpartijen op rij. Na 9 wedstrijdjes gespeeld te hebben, bleek WVV de beste papieren te hebben en zich op konden gaan maken voor de finale. Afgelopen maandag 17 juni was het zover de 'finale-avond'. En whaww door beide finalewedstrijden winnend af te sluiten was het de WVV-ers, net als vorig seizoen, wederom gelukt de eindoverwinning te behalen of wel WVV ging ‘trots als een pauw’, naar huis met de eerste prijs en bijbehorende beker. Traditioneel word dan het toernooi met een bord bittergarnituur, aangeboden door de organisatie van het toernooi, afgesloten. Ja, dit was weer een geslaagd evenement. Met dank aan de toernooiorganisatie van Volcano gingen de WVV-ers voldaan huiswaarts.

Kom ook lekker volleyballen… Zet even in je agenda dat we 4 september 2019 weer beginnen met de training. Bel anders Jeanne Taal via 06.24848258 en meld je aan. Info krijgen of aanmelden kan uiteraard ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tekst: Kirsten Harberink/Jan Rijskamp
Foto: WVV.