Back to Top

De Vereniging

WVV, wat staat voor Wassenaarse Volleybal Vereniging, is opgericht in 1962. Het is een gezellige en sociale volleybalvereniging.
De leden zijn:
-  Volwassenen (dames en heren van ongeveer 18+) die naast uitsluitend willen trainen eveneens de mogelijkheid hebben om, in één van de     wedstrijdteams, deel te nemen aan de recreatiecompetitie van de Nevobo.
-  Jeugdleden (meisjes en jongens in de leeftijd 11-17 jaar). Ook daar heb je compititiespelers en spelers die uitsluitend trainen.

WVV heeft voor het wedstrijdseizoen 2023-2024 4 senioren teams in de recreatiecompetite en 3 jeugdteams in de regulierecompetitie

- een heren 1 en heren 2 team in de regio West, Haaglanden poule RHHR (1e competitie helft)
- een mix 1 team in de regio West, Rijnland poule B
- een mix 2 team in de regio West, Rijnland poule C

- een (meisjes) MB1 team dat speelt in de 2e klasse van de regio West.
- een (jongens) JB 1 team dat speelt in de 2e klasse van de regio West.
- een (meisjes) MC1 team dat speelt in de 3e klasse van de regio West

Het JB1 team is in de 2e helft van de competitie in het seizoen 2022-2023 KAMPIOEN geworden

Het actieve volleybalseizoen (trainingen en wedstrijden) speelt zich af van eind augustus in het ene jaar tot eind mei van het daarop volgende jaar. Alleen tijdens de basisschoolvakanties kan het zijn dat er geen training is..

Onze trainer(s) zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring op dat gebied. Het merendeel van onze scheidsrechters zijn gediplomeerd. Via de Nevobo biedt WVV je de gelegenheid om eveneens de nodige cursussen en bijeenkomsten te volgen: onder andere voor trainer, nieuw bestuurslid en/of scheidsrechter.

Binnen WVV is een vertrouwenscontactpersoon actief om confrontaties op welk gebied dan ook te verhelpen of op te lossen.

Trainingen

Heren 1 in actie

De recreatie dames en heren trainen (inclusief de wedstrijdteams) op de woensdagavond van 20:15 uur tot 21:45 uur in sporthal De Schulpwei,
Dr. Mansveltkade 1 in Wassenaar.

Ook leden die uitsluitend trainen zijn dan aanwezig voor een trainings-avond
vol gezelligheid, maar uiteraard vooral ook veel aandacht voor het lichamelijk
trainen en de techniek van het volleyballen.
Van zeer fanatiek tot gedreven en luchtig. Iedereen zoveel mogelijk op z’n eigen niveau. Vandaar dat er ook veelal in 2 groepen wordt getraind.

De jeugd (meisjes en jongens van 11-17 jaar) traint eveneens in sporthal De Schulpwei en wel op de woensdagavond van 18:30 uur tot 20:00 uur.

Wedstrijden en teams

WVV is lid van de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) regio West.
Dit houdt in dat de wedstrijdteams in competitieverband wedstrijden spelen, welke door de Nevobo worden georganiseerd.

De thuiswedstrijden worden op vrijdagavond gespeeld in sporthal De Schulpwei aan de Dr. Mansveltkade 1. De jeugd begint om 19:15 uur en de senioren beginnen om 21:00 uur. In beginsel kunnen de uitwedstrijden op elke andere avond in de week gespeeld worden en op diverse tijdstippen aanvangen. Het kan zijn dat (vooral de jeugd) er ook op de zaterdag wordt gespeelt. Vergeet vooral niet dat de wedstrijden ook nog eens ongelooflijk spannend en inspannend kunnen zijn!

 

Overige activiteiten

Na de training en thuiswedstrijd is er altijd gelegenheid om gezellig, onder het genot van een drankje en/of hapje in de kantine van sporthal De Schulpwei, over van alles na te praten.

Buiten de competitie en trainingen om worden er door de vereniging diverse activiteiten georganiseerd. Zo wordt er deelgenomen aan volleybaltoernooien waar men op verschillende manieren kennis kan maken met de volleybalsport. Ondanks het recreatieve karakter bij de senioren wordt er bij WVV op een aanzienlijk ‘hoog’ niveau volleybal gespeeld. Zo werd het Mix 1 team en het mix 2 team in het seizoen 19-20 Kampioen in hun afdeling en zijn beiden gepromveerd naar respectievelijk poule A en poule B van de regio West, Rijnland.
Kom maar eens kijken bij een wedstrijd van de heren en/of de mix !!

Elk kalenderjaar starten we met het ‘olieballen’toernooi. Een toernooi voor WVV-leden en hun introducés waar in een ongedwongen sfeer om de ‘eeuwige’ WVV-roem onderlinge partijtjes worden gespeeld. Aansluitend vindt er een nieuwjaarsbijeenkomst plaats.

In de maand april/mei organiseert WVV het ‘Lente…Vreugd Toernooi’ voor mix recreatieteams in sporthal De Schulpwei. Ter afsluiting van het seizoen wordt er iets gezeligs geoorganiseerd voor alle leden, partners en hun (jonge) kinderen. Bij gelegenheid regelt WVV dat er, soms tegen gereduceerd tarief, gezamenlijk een ‘belangrijke’ volleybalwedstrijd wordt bezocht.

Vier maal per jaar ontvangen de leden een nieuwsbrief waarin het wel en wee en nieuws feitjes  omtrent WVV bekend worden gemaakt.

Onze PR-commissie zorgt ervoor dat o.a. van de WVV competitiewedstrijden en eigen toernooien verslagen in de (internet) kranten verschijnen, op de eigen website alsmede de facebook-pagina van WVV te zien zijn.

Mix 1 in actie

 

.