De PR-commissie van de Wassenaarse Volleybal Vereniging sprak met wedstrijdsecretaris en scheidrechters-coördinator Jan Rijskamp.

IMG 0041Wil je je even voorstellen.
Mijn naam is Jan Rijskamp, geboren in Leiden, in 1974 naar Wassenaar gekomen, getrouwd en 2 kinderen. Inmiddels 41 jaar lid van de Wassenaarse Volleybal Vereniging (WVV). Op 1 mei 2012 gestopt met mijn werk en naast volleyballer ben ik ook voorzitter van de Stichting ‘Vrienden van Scouting Willibrord’.

Je bent al jaren lid van WVV. Wat heb je zoal gedaan?
Onder andere ben ik lid geweest van het organisatiecomité van ons grote WVV buitentoernooi op het sportveld bij het zwembad aan de Zanderijvaart, assisteren bij veel WVV toernooien, vele jaren met veel verslagen en teksten ons clubblad gevuld, onderhoud van ons clubgebouw verzorgd, verhuur van volleybalattributen en werkte mee aan de maandelijkse totstandkoming van ons clubblad dat tot 2005 uitkwam. Op 25 juni 2010 heeft WVV mij benoemd tot erelid.

Waar bestaat je huidige taak uit?
Momenteel bestuurslid/wedstrijdsecretaris en tevens scheidsrechtercoördinator. Verder zitting in de PR-commissie, ruim 25 jaar scheidsrechter en nog steeds wedstrijdspeler nu in het mix 2 team.

Wat voor problemen kom je daarin tegen?
Als wedstrijdsecretaris is het feit, dat aan het begin van het seizoen de inhuur van de sporthal niet overeenstemt met de door de Nevobo definitief vastgelegde wedstrijdprogramma’s, wel één van de lastigste. Tussentijdse wedstrijdafzegging of datumverandering is er ook zo een, er moet weer een nieuwe wedstrijddatum gevonden worden.

Wat wil je bereiken met WVV?
Voor mij persoonlijk is dat gewoon lekker blijven ballen zolang dat kan en nuttig kan zijn in een wedstrijdteam. Vanuit mijn (bestuurs)functies ligt dat anders. Zou graag zien dat de jeugdafdeling weer een stabiel geheel binnen de vereniging wordt met jeugdwedstrijdteams en voldoende begeleiding. Het zou verder mooi zijn indien er nog wat extra leden bijkomen. Vooral dames zijn van harte welkom.

Op welke manier wil je dat realiseren?
WVV heeft een actieve PR-commissie. Tijdens het seizoen staat er vrijwel elke week wel een aardig stukje met actiefoto in De Wassenaarse Krant, de website en op Facebook. Een aardige inspanning, maar als je dan weer hoort dat daardoor weer een nieuw lid toetreed is dat fantastisch.

Hoe ziet de toekomst er verder uit voor WVV?
Doorgaan met onze huidige leden en hopen op de nodige nieuwe aanwas. Wij zijn een gezellige vereniging dat naast spelen ook gezellige toernooien organiseert.

Wat vindt je van het plan van een nieuwe sporthal onder de vlag van de Kieviten?
Bedenkelijk. Vraag mij af of WVV als gebruiker/huurder van de nieuwe hal dezelfde inhuur en flexibiliteit daarvan zal behouden. Zeer benieuwd of er gelet op te betalen huur voor de nieuwe hal de contributie voor ons nog betaalbaar blijft.

Heb je verder nog iets toe te voegen aan dit interview?
Zou graag zien dat WVV sociaal blijft en iedereen die dat wil de mogelijkheid geeft om te komen volleyballen met welk geaardheid of geloof dan ook.

De PR-commissie van de Wassenaarse Volleybal Vereniging wenst wedstrijdsecretaris Jan Rijskamp nog heel veel bestuurlijke en sportieve successen in de komende jaren.

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde