Seizoen 2011-2011

Seizoen 2012-2013

Seizoen 2013-2014

Seizoen 2014-2015

 

Geweldig en sportief Lente…Vreugd Toernooi van de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

26.04.2015

Afgelopen zaterdag ‘vochten’ 10 volleybalteams verdeeld over gevorderd en beginners een sportieve strijd uit voor de winst in het 4e WVV Lente...Vreugd Toernooi 2015.
Over 4 velden tegelijk speelde teams met de ludieke namen als o.a. de ‘Hyacinten’, ‘Lentegroen’ of (GZB) ‘gladde zachte ballen’ hun onderlinge wedstrijden. De strijd was hevig vooral omdat de teams niet onder wilden doen voor de ander. Het werd dan ook reuze spannend wie er uiteindelijk als overwinnaar uit de bus zouden komen. Met nog één wedstrijd te spelen waren er bij de gevorderden nog 3 teams en bij de beginners nog 2 teams die kans maakten op de toernooi winst. Uiteindelijk was het GZB 1 die, met een beter doelsaldo, bij de beginners de winst naar zich toetrok. Bij de gevorderden was het “lekker bezig” die na een spannende strijd met team ‘WVV-Lentegroen’ de toernooi winst wist te grijpen. Uit handen van toernooi organisator Peggy Verweij kregen de winnaars een toepasselijke bloemenhulde overhandigd. Op haar beurt werd Peggy door de voorzitter van de Wassenaarse Volleybal Vereniging, Erik Gijsbers, met bloemen en chocolade en luid applaus van alle sporters en belangstellende bedankt voor al haar inspanningen verricht voor een bijzonder glad verlopen toernooi. Ook de WVV voorzitter haalde het nodige applaus door de belofte ….”Volgend jaar weer!!!”. Ja dus.

 

IMG 8526


Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde
Onderschrift foto: “Alle deelnemers en helpers ‘gebroederlijk’ bijeen”

 


WVV heren 1 overklast de heren van Merenwijk

26.04.2015

In hun laatste wedstrijd dit seizoen maakten de WVV heren er een wedstrijd van die zijn weerga niet kenden. De nodige tegenslagen (blessures) had het WVV team op een plaats op de ranglijst gebracht waar ze menen niet thuis te horen. Ze grepen dus de laatste wedstrijd van het seizoen aan om te laten zien wat ze in huis hebben. De WVV heren veroverden in set één met 10-7 een kleine voorsprong die ze niet meer afstonden…Winst bij 25-9. Set 2 werd vrijwel een kopie van de set daarvoor. Met fraaie set ups van zo wel Joris Horman als Hans v.d. Kleij werden de aanvallers Ahmad Saleh, Kilian v.d. Kleij, Erik Gijsbers en Philippe Laget perfect in stelling gebracht. Het leverde wederom een 25-19 set winst op. Set 3 bracht voor beide teams de nodige spanning en winstkansen…. Via 14-14 en 22-22 bleef de score lang in evenwicht. Uiteindelijk was het dan toch WVV die aan het langste eind trok, 26-24. Merenwijk, ook al beten ze nog zo hard van zich af…en kregen ze zowaar een 11-12 stand op het scorebord….het lukte ze maar niet om het WVV lastig te maken. WVV was in deze fase van de wedstrijd ongenaakbaar. Kreeg zelfs de handen op elkaar door naar 20-18 uit te lopen en vervolgens door een fout op het eigenveld van Merenwijk via 25-22 ook de 4e set met winst af te sluiten. De terechte 4-0 winst bracht de heren van WVV dan toch nog het gevoel van te kunnen volleyballen bij. Bravo!!
Kom ook eens volleyballen. WVV traint dit seizoen nog éénmaal in de Sporthal en wel op 29 april van 20.15 – 21.45 uur. Neem je sportschoenen mee en training direct geheel gratis mee.
Nadere info op www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Ruud Meershoek 070-5119196.

 

IMG 8348


Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde
Onderschrift foto: WVV succesvol in de verdediging.

 


WVV-ers bedanken Marc Schimpf na leiden van WVV mix 2 – Novo mix 1

12.04.2015

Marc Schimpf, één jaar lid van de Wassenaarse Volleybal Vereniging en hij was als scheidrechter te vinden bij de wedstrijden. Eerst bij de recreatiecompetitie, waar hij zelf ook zijn wedstrijden speelden maar al gauw ook bij de reguliere competitie. Met steeds hogere licentie werd Marc ook regioscheidsrechter en bezocht hij alle sporthallen in de regio om te scheidsrechteren. Na tussendoor ook nog 4 seizoenen voorzitter te zijn geweest heeft Marc afgelopen vrijdag na 20 seizoenen scheidsrechter zijn, afscheid genomen van zijn actieve loopbaan bij WVV. Marc werd naafloop van zijn laatst gefloten wedstrijd door WVV voorzitter Erik Gijsbers, in het bijzijn van veel WVV-ers, toegesproken. Onder de nodige dankzeggingen en luid applaus kreeg hij een leuk aandenken aangeboden en een prachtige bos bloemen voor zijn vrouw Marga die hem vele uren heeft moeten missen wegens WVV activiteiten. Marc nogmaals bedankt voor al je inspannen.

De laatste wedstrijd van Marc als scheidsrechter was WVV mix2 tegen Novo mix1.Omdat beiden teams in een felle strijd gewikkeld zijn om plaats 2 beloofde het een spannende wedstrijd te woorden. De uitwedstrijd was een gelijkspel geworden. Wat zal het nu in Wassenaar worden? WVV-ers keken bezorgt naar de aanvalsterkte van Novo. In combinatie met de langere Novo mannen leken zij een aanmerkelijk voordeel te hebben. In set één was daar niet veel van te merken Beiden teams hielden elkaar tot 19-19 in evenwicht. WVV kreeg met 22-19 een lichte voorsprong maar dat was even snel weer verdwenen. Bij 24-23 was het evenwel een mooie bal van Miranda Groen die WVV met 25-23 de setwinst bracht. Novo was in set 2 de weg kwijt. WVV maakte daar handig gebruik van 25-19. Set 3 werd weer ongemeen spannend. WVV (8-14 achter??), perste er een schitterende inhaalslag uit en via 24-24 kwam 26-24 op het scorebord. In set 4 leek Novo bij 20-22 de eer te kunnen redden. Maar nee, het fanatisme van het WVV team zegevierde ook nu, 25-23. Een grandioze 4-0 winst.

De WVV heren 1 halverwege het seizoen geplaagd met blessures, lieten in hun wedstrijd tegen koploper Velopa H1 hun kwaliteiten zien. Via 28-30, 22-25, 25-18 en 25-23 een prima 2-2 gelijkspel. De WVV mix1 was niet opgewassen tegen Leython mix2; 4-0 verlies.

Het seizoen is bijna ten einde een mooie gelegenheid om zelf te komen volleyballen. De eerste vier trainingen (in sporthal De Schulpwei) zijn gratis. Nadere info op www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Ger van Weerlee 070-5111037.

 

Marc laatste fluitbeurt 2


Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Emanuél Nieman
Tekst bij foto: Marc te midden van WVV mix 2.

 


 

LENTE VREUGD TOERNOOI Wassenaarse Volleybal Vereniging

 

Op zaterdag 25 april 2015 houdt de Wassenaarse Volleybal Vereniging het LENTE VREUGD TOERNOOI 2015

Dit toernooi wordt voor de vierde keer georganiseerd. Het wordt gehouden in sporthal De Schulpwei aan de Dr Mansveltkade 1 in Wassenaar. Van 13 tot 17 uur zullen weer vele enthousiaste sporters en sportsters de volleybalsport beoefenen.

 

De inschrijving voor dit toernooi is al gestart. Het toernooi staat open voor (mix) recreanten beginners 14+ en (mix) recreanten gevorderden 16+ van verenigingen, instellingen en bedrijven.

Er hebben zich al vele teams aangemeld. En vol is vol dus wees er snel bij.
Aanmelding kan bij Peggy Verwey per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

De deelnamekosten bedragen € 30,00 per team. Gaarne vooraf overmaken op rekening ING NL02 INGB 0000416793 ten name van de Wassenaarse Volleybal Vereniging, onder vermelding van teamnaam. De inschrijving sluit op 12 april 2015.
Kom dus op zaterdag 25 april 2015 naar sporthal De Schulpwei met jouw team en geniet van een heerlijke volleybalmiddag.

 

Competitie.

Het WVV Herenteam is aan een inhaalrace bezig. Althans dat was de verwachting. Afgelopen vrijdag speelde het team tegen Volcano 1 uit Delft. Het werd 21-25; 25-21; 22-25; 25-14. 2-2 dus! De verloren sets had WVV echt aan zich zelf te wijten. Veel persoonlijke fouten. Geen teamgevoel. Veel solitaire acties die weinig resultaat opleverden en veel risico.
De aanvalskracht was beperkt. Gebrek aan concentratie wellicht. Ook een probleem was dat we dit seizoen niet als team trainen. Nooit een training met meer dan 4. Helaas...dan mis je dat saamhorige gevoel tijdens de wedstrijd. De sfeer is prima, maar toch niet echt een team!
De heren bedankten Jan Rijskamp voor de fluitleiding. Het was geen makkelijke wedstrijd om te fluiten. Zowel bij de tegenstander als bij WVV liepen minstens twee scheidsrechters per team in het veld...!

 

WVV Mix 1 speelde tegen VCS 1 uit Sassenheim. De start van WVV was abominabel. In de eerste twee sets werd geen bal goed geslagen: 8-25 en 12-25. In set drie zat de boomlange aanvaller van VCS op de bank. En dan is ook VCS kwetsbaar. Na een spannend slot noteerde WVV 26-24. Zat er dan toch nog een gelijkspel in? In set vier ging het weer gelijk op. Ook VCS nam een time out. Bij 19-19 kon het nog alle kanten op. Maar toen drukten de Mixers van WVV door en zie daar met 25-21 was dat gelijkspel er!

 

Programma: vrijdag 10 april in sporthal De Schulpwei, aanvang 20.30 uur:
WVV Heren – Volepo 1, WVV Mix 2 – Novo 1 en in Leiderdorp Leython 2 – WVV Mix 1.
Info WVV op www.wvv-wassenaar.nl.

 

IMG 8322
Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde
Foto: het WVV Herenteam

 


WVV Mix 2 kwalitatief stuk beter dan Merenwijk mix 4.

29.03.15

De mix 2 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging speelden afgelopen week in haar wedstrijd tegen de mix 4 van Merenwijk in sporthal Broekplein te Leiden als in haar betere jaren. WVV was in die wedstrijd niet alleen oppermachtig maar zij gaven hun tegenstander geen schijn van kans om ook maar even te denken dat zij kans maakten op een setwinst en daarbij ze wilden hun 2e plaats op de ranglijst veilig stellen. In set één lieten de WVV-ers, met een sterk serverende Elly van Weerlee, al direct zien dat ze grootse plannen hadden. Setwinst met 11-25. Voordat de Merenwijkers het vervolgens goed en wel in de gaten hadden stond in set 2, via 6-13 al snel 8-20 in het voordeel van WVV op het scorebord. Doordat WVV daarna ook welgemikte ballen tegen de achterlijn wist te spelen maakten zij met 13-25 vakkundig de set uit. WVV ging in set 3 helaas wat slordig spelen waardoor Merenwijk iets meer vat op het spel kreeg. Zij konden zelfs de voor hen acceptabele setstand van 18-25 bereiken. Echter in set 4 was het weer al WVV wat de klok sloeg. In no time stond het alweer 3-13. WVV liet in deze fase van de wedstrijd Merenwijk alle hoeken van het speelveld zien wat resulteerde in de logische setwinst met 8-25. Een en ander betekenden een klinkende 0-4 overwinning voor de WVV mix 2.

 

De WVV H1 daar en tegen kon het tegen Nesselande H1 niet bolwerken. Niet dat ze echt weggespeeld werden maar de WVV-ers lieten het vooral in het begin van de sets afweten en begonnen zwak. En ja… dan stonden de WVV-ers telkens en telkens weer voor een imposante inhaalrace. Wonderwel lukte dat steeds nog aardig ook. Helaas werden de laatste setpunten toch weer min of meer weggegeven. Nesselande kreeg daardoor de kans om via de setstanden 20-25, 17-25,20-25 en 19-25 met een 0-4 winst naar huis te reizen.

 

IMG 6404 xx

 

Op 2 april .a.s. staan de volgende wedstrijden op het programma:

 • WVV H1-Vocano H1 en
 • WVV mix1- VCS mix1.

 

Beiden worden gespeeld in sporthal de Schulpwei.

 

Kom ook eens mee te komen trainen. De eerste vier trainingen (in sporthal De Schulpwei) zijn gratis. Nadere info op www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Ger van Weerlee 070-5111037.

 

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde
Foto onderschrift: WVV heren in de verdediging.

 

 


Teams Wassenaarse Volleybal Vereniging wisselvallig.

21.03.15

2013-12-13 22.10.12Op vrijdag 20 maart jl. werd door alle teams van de Wassenaarse Volleybal Vereniging een wedstrijd gespeeld. De WVV Heren traden in het strijdperk tegen Volley2B een team dat op de derde plaats staat en WVV op plaats 7 met een verschil van 11 punten. Dat was echter niet te merken in het veld. WVV startte weliswaar slecht en verloor de eerste set met 18-25. Maar de revanche kwam in de tweede met sterke aanvallen van Kilian: 25-21. Ook Ahmad Selat zat goed in de wedstrijd met de middenaanval. Set drie zou beslissend zijn voor winst of verlies. Volley2B leek rijp voor de slacht na 24-22. Maar helaas liet WVV het op alle fronten liggen en verloor met 25-27! In de vierde set speelden de WVV Heren met overtuiging. Bij 20-19 kwam Robert Kroon in het veld en het WVV team stoomde dankzij hem meteen door naar setwinst 25-20. Uitslag 2-2.

De tweede thuiswedstrijd was WVV Mix 1 tegen Leython Mix 2. Na een wat aarzelend begin in de eerste set kwam Mix 1 aardig op dreef. Na een constante servicewisseling en een paar slordige fouten aan de kant van WVV werd de set alsnog uit handen gegeven: 24-26. In de tweede set kwam WVV weer nagenoeg gelijk te staan. En eigenlijk werd de set net als de eerste verloren. (25-27) Door deze extra teleurstelling liet men het een beetje lopen in de derde set (13-25). Gelukkig herpakte het team zich en wist de vierde set te winnen met 25-23. Een doekje voor het bloeden. Met het gevoel dat er meer winst in deze wedstrijd had kunnen zitten, verliet WVV Mix 1 het strijdtoneel. Een frusterende uitslag:1-3!

De derde wedstrijd speelde zich af in Leiderdorp waar WVV Mix 2 speelde tegen koploper Leython 4. Een moeilijke opgave. Al snel keken de WVV-ers tegen een hopeloze achterstand aan. Verlies met 25-15. Ook in set 2 verlies met 25-12. Eindelijk in set 3 kregen de WVV-ers vat op het spel van Leython. In een spannend slot wist WVV zich net niet te belonen, 26-24. In set 4 pakte de WVV-ers puur op inzet dan hun welverdiende setwinst, 23-25. Met de 3-1 winst is Leython kampioen en stijgt WVV naar plek 2 van de ranglijst.

 

Programma: 25 maart Merenwijk 4 -WVV Mix 2 en WVV Heren - Nesselande 1.


Kom Volleyballen bij WVV en beweeg. Info op www.wvv-wassenaar.nl.

 

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde
Tekst bij foto: Kilian van der Kleij in de aanval

 

 


 

De WVV mix 2 te sterk voor Inupgo mix 1.

15.03.15

IMG 6367 aa

De Mix 2 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging is de laatste tijd aardig op dreef. Ze staan dan ook op een stevige 3e plaats met reëel uitzicht op plek 2. Afgelopen vrijdag kon daarvoor een flinke stap in de goede richting gezet worden maar dan moest er wel gewonnen worden. In Roelofarendsveen was Inupgo mix 1 de tegenstander.

Het was al 21.30 uur op het moment dat WVV-ster Elly van Weerlee de eerste opslag sloeg. Het liep aanvankelijk stroef bij WVV. Daar waar gedacht werd dat WVV al een aardige voorsprong zou hebben was de stand nog in evenwicht. Pas tegen het eind wist WVV het verschil te maken en de set met 20-25 te winnen.

Set 2 hetzelfde beeld. Ook nu wist WVV geen verschil te maken. Sterker nog. Inupgo wist tegen het eind een voor WVV angstige voorsprong te nemen, 23-20. Time Out voor WVV: “Jongens wat nu? Dit kan toch beter” En warempel met Jan Rijskamp op de serveerplaats werd er een sterk slotoffensief ingezet. WVV sloop naderbij, kwam er naast en erover….23-24. Een opluchting ontsteeg uit het WVV kamp nadat het 25e punt viel…23-25. Oeff dat was nipt.

Set 3 was vervolgens bijna een walk-over. Al snel had WVV een 7-15 voorsprong. Uiteindelijk werd het 14-25.

In set 4 liet WVV het afweten. Inupgo kreeg daar en tegen meer vat op het spel. Ze bleven aan de goede kant van de score waar WVV zich geheel op stuk beet. Wederom een spannend slot… echter nu was het dan toch Inupgo die de belangrijkste punten scoorden en zo de setwinst met 25-22 veroverden. Jammer voor die laatste set maar al met al is de 1-3 winst voor WVV de terechte uitslag.

 

WVV is ook verder nog goed bezig. Voor de 4e keer organiseert zij het LENTE VREUGD TOERNOOI. Een Volleybal toernooi dat openstaat voor (Mix)recreantenteams beginners 14+jaar en (mix) recreantenteams gevorderden 16+jaar en plaats vindt op 25 april 2015 van 13:00 tot 17:00 uur in sporthal De Schulpwei. Nog steeds kunnen teams zich daarvoor opgeven maar wees er snel bij want ‘vol is vol’. Zie ook www.wvv-wassenaar.nl

Op 20 maart .a.s. staan de volgende wedstrijden op het programma: WVV H1-Volley2B, WVV mix1-Leython mix2 in sporthal de Schulpwei en Leython mix4-WVV mix2. Kom ook eens mee te komen trainen. De eerste vier trainingen (in sporthal De Schulpwei) zijn gratis. Nadere info op www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Ger van Weerlee 070-5111037.

 

 

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde

 

 

 

 


 

Mixteams Wassenaarse Volleybal Vereniging overtuigen.

08.03.15

IMG 7241

Het WVV Mix 1 team trad afgelopen vrijdag aan tegen Utopia/Z Mix 2 uit Zoeterwoude. Dit Mix 1 team gaat gaande het seizoen steeds beter spelen. De goede samenwerking tussen Erna, Kirsten, Peggy, Marcel, Ruud en Rik is een van de peilers waarop Mix 1 de punten verzamelt. De eerste set werd spelenderwijs binnengehaald met 25-15. In de tweede set wilde Utopia wat terugdoen. Dat gaf wat onrust in de WVV gelederen. Zij holde steeds achter Utopia aan en kon niet voorkomen dat deze met 18-25 aan de haal ging met deze set.
Set 3 is

  na een 1-1 stand belangrijk voor het verdere verloop van de wedstrijd. Het anticiperen op eigen fouten duidt al op een goed ingespeeld team. Aanvoerder Peggy is daar erg sterk in! Resultaat een 25-21 winst. En dan set 4. Voor WVV eigenlijk niets aan de hand als je naar het scoreverloop kijkt. 9-6, 19-13 en 22-17. Maar onder druk spelen, het moeten en willen winnen, is toch ook een kunst om daar mee om te gaan. Uiteindelijk werd met 25-18 de vierde set en de winst met 3-1 door het Mix 1 team veroverd. Geweldig gedaan, zo doorgaan Mix 1.

 

Het WVV Mix 2 team, spelend tegen Aspasia Mix 2, gaf haar tegenstander geen schijn van kans om ook maar enigszins uitzicht te hebben op een redelijk resultaat. Halverwege set één, om precies te zijn bij 14-13, wist WVV-er Wim Lemckert 10 maal achter elkaar een lastige service te lanceren. De setwinst werd vervolgens eenvoudig met 25-15 binnen gehaald. In set 2 hetzelfde beeld. Nu was het WVV-ster Jeanne Taal die bij de stand 7-4 dertien (13) punten op rij kon serveren wat een verpletterende 25-7 winst opleverde. Set 3 liep aan WVV zijde bij aanvang wat stroef. Afgaande op het gejuich bij Aspasia dacht zij bij 3-5 aan winstkansen. Mis dus! WVV was snel bij de les en met 25-13 was ook deze voor de WVV-ers. Vervolgens set 4. Aspasia ging een stuk beter spelen. En WVV kreeg het bij 24-23 nog even moeilijk, maar perste er op wilskracht nog een noodzakelijke eindsprint uit met als resultaat 25-23 en een prachtige 4-0 overwinning. WVV Mix 2 klimt daardoor naar plek 3 van de ranglijst.

Programma 12 maart: Merenwijk 1 – WVV Heren en Inupgo 1 – WVV Mix 2.
Interesse in volleybal bij WVV. Kijk voor info op www.wvv-wassenaar.nl.

 


Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde
Tekst bij foto: Mix 1 met aanvoerder Peggy Verwey (5)

 

WVV Mix team ziet kansen op winst.

01.03.2015

Na tijdens de voorjaarsvakantie een paar weken rust te hebben gehad gaan zowel de Mix 1 als de Mix 2 teams van de Wassenaarse Volleybal Vereniging komende vrijdag 6 maart weer flink aan de bak.

In onze thuis sporthal De Schulpwei treft het mix 1 van WVV het team mix 2 van Utopia uit Zoeterwoude. Ondanks dat de UIT wedstrijd voor de WVV-ers destijds jammerlijk verloren ging wordt er uit de resultaten van de afgelopen wedstrijden de nodige moed geput. Het Mix 1 team heeft raadselachtig nogal wat pech gehad in de tot nu toe gespeelde wedstrijden. Door aanpassing van het spelsysteem slopen er op cruciale momenten foutjes in het spel. In wedstrijden waar duidelijk winst kansen waren werd daardoor alsnog verloren. Aanvoerster Peggy Verweij meent dat het spelpeil van de ploeg door het blijven hameren op het nieuwe spelsysteem, nu beter is dan destijds in de UIT wedstrijd. Daarbij zijn er ook geen blessures dus er is alle vertrouwen op een goede afloop.

Eveneens op die avond in De Schulpwei staat het Mix 2 team van WVV tegenover het team van Aspasia uit Koudekerk a/d Rijn. De Mix 2 staat er op de ranglijst een stuk beter voor dan Aspasia. De voorgaande UIT wedstrijd werd dan ook met 3-1 gewonnen. In het mix 2 team voert ervaring de boventoon. Spelers op gevorderde leeftijd met 25 of meer jaren ervaring maar ook een enkeling die pas dit seizoen begonnen is met volleybal. Daar waar de snelheid van de spelers/sters verminderd neemt de ervaring toe. Het team speelt dan ook, min of meer gedwongen door de spelersopbouw, gewoon recht toe recht aan volleybal. Dus zonder ingewikkelde spelsystemen of ander poespas. Dus eenvoudig ongekunsteld volleybal en dat levert dat team menig bejubelde overwinning op. Ook nu denken de teamleden duidelijke kansen op winst te hebben.

6 maart a.s. in Sporthal De Schulpwei staan de wedstrijden WVV mix1-Utopia Mix 2 en WVVmix2-Aspasia mix 2 op het programma. Doe ook eens mee. WVV traint op de woensdagavond van 19.45-20.15 uur (Jeugd 14-18 jaar) en 20.15-21.45 uur (Senioren) in sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1. Info op www.wvv-wassenaar of bel secretaris Ger van Weerlee, 070-5111037.

 

IMG 6388 A


Foto: Marjanne van der Velde
Tekst: Jan Rijskamp
Foto onderschrift: WVV in de aanval.

 

 


 

Geen winst voor de Mix 1 en de Heren 1 van WVV.

15.02.15

Afgelopen vrijdag toog de Mix 1 van de Wassenaarse Volleybal Verenighing naar Leimuiden om de strijd aan te binden met het team van Setumup. In het begin van de wedstrijd liep de ‘pass’ bij WVV voor geen meter. Setumup werd zodoende in de kaart gespeeld en wist met 25-15 achteraf gezien eenvoudig de winst in de eerste set te pakken. Ook in set 2 waren de WVV-ers de onderliggende partij. Zowel verdedigend als aanvallend was het rommelig. Zodat ook nu Setumup met dezelfde cijfers, 25-15, ook set 2 winnend afsloot. Eindelijk in set 3 kreeg WVV het lek boven. Setumup liet wellicht de teugels even vieren maar de aanval van WVV kreeg het eindelijk, ook door het midden, voor elkaar om effectief te zijn. WVV wist warempel voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong op te bouwen…en nog beter, tot het einde van de set in stand te houden. Winst met 20-25.
In de vierde set ging het lang gelijk op. WVV was hoopvol en meende dat ze Setumup, die slecht één plek hoger op de ranglijst staan dan zij zelf, toch minstens een gelijkspel kon afdwingen. Maar helaas een aantal slordige fouten en misverstanden aan het eind ging de set toch nog met 25-20 verloren. 3-1 verlies. Aanvoerster Peggy Verweij gaf ruiterlijk toe “we hadden gelijk kunnen spelen” maar op het moment dat het moest lieten we het afweten.

Delta uit Delft is voor het heren 1 team van WVV altijd al een lastige tegenstander. Maar nu had WVV het, door een blessure van Mathieu Prins, nog moeilijker dan anders. WVV was namelijk door het wegvallen van Mathieu een belangrijke aanvaller kwijt. Zeker in de eerste 2 sets wist WVV zich gezien dit verlies toch zeer verdienstelijk van zich af te bijten, 25-21 en 25-23. Set 3 was even een ‘mispeer’, 25-13. Maar in set 4 moest ook Delta weer vol aan de bak om de WVV-ers van zich af te houden. Als het de WVV iets meer meegezeten had hadden ze zeker een set kunnen pakken.

De WVV teams kunnen even op adem komen. Op 6 maart .a.s. staan de eerst volgende wedstrijden op het programma.
Een mooie gelegenheid om eens mee te komen trainen. De eerste vier trainingen (in sporthal De Schulpwei) zijn gratis dus voor de eerste kosten hoef je het niet te laten. Nadere info op www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Ger van Weerlee 070-5111037.

 

IMG 6418


Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde
Onderschrift foto: Smashende WVV Kilian v.d.Kleij

  


 

Het Herenteam Wassenaarse Volleybal Vereniging heeft haar revanche.

 

08.02.15

2013-12-13 20.45.39-2Het Herenteam van de Wassenaarse Volleybal Vereniging was afgelopen vrijdag uit op een sportieve revanche op de, in Voorschoten, zo onfortuinlijk verloren wedstrijd tegen het team van Gemini Kangeroes. Het eindelijk weer voltallige WVV team liet al vanaf de eerste balwisselingen zien dat ze er zin in had. Dat ze het tegen het, met kampioensaspiraties, op de tweede plaats staande Gemini moest opnemen maakte in dit geval niet uit. “Kom maar op” was het credo.

 

WVV wist in set één al direct een 16-6 voorsprong op het bord te krijgen. Met de weer vrij van blessures zijnde Robert Kroon wist het team blokkerend al de nodige punten te vergaren. De WVV mannen bleven attent spelen en ondanks dat Gemini nog tot 21-16 wist te naderen was het pleit beslecht. Setwinst voor WVV met 25-18. Na een spelerswissel bij WVV in set twee liep het even wat stroef. Via het ‘lege’ middenveld wist Gemini de nodige punten te scoren, 12-18. Het werd reuze spannend toen WVV tot 19-21 wist terug te komen, maar het geretourneerde en in lengte duidelijk in het voordeel zijnde Gemini wist vooral met de nodige harde smashes de setwinst met 20-25 binnen te halen.

 

Spannend werd het in set drie. De teams hielden elkaar, ondanks verwoede pogingen een voorsprong te verkrijgen, tot 9-9 in evenwicht. WVV wist evenwel in deze fase van de wedstrijd met het vrijwel onoverwinnelijk tweemansblok, bestaande uit Kilian v.d. Kleij en Mathieu Prins, veel punten te maken. De set werd zodoende een terechte prooi voor WVV: 25-21.
En dan set vier. WVV ging furieus van start, 6-0. Wat de Gemini coach langs de lijn en via time outs ook zijn mannen toeschreeuwde WVV was niet meer te houden. Via 17-8 kwam 24-15 op het scorebord. Het was vervolgens een slimme bal van Joris Hornman in het verre achterveld waarmee het pleit werd beslecht. Setwinst met voor verliezer Gemini ongewone cijfers: 25-15. Dit betekende een geweldige 3-1 overwinning voor het WVV team, dat daar alle recht op had.

 

 

Programma: donderdag 12 februari speelt het Herenteam uit tegen Delta.

 

In dit uitbundige volleybaljaar, met een WK Beach- en een EK Damestoernooi in eigen land is het genieten van het volleybal. Wilt u dat van nabij meemaken kom dan naar de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Daar kunt u het volleybal zelf beoefenen. Een sport voor lichaam en geest. Beweeg mee met WVV!

 

Nadere info op www.wvv-wassenaar.nl of bij secretaris Ger van Weerlee tel. 070-5111037.

 

 

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde
Tekst bij foto: het WVV Herenteam. Erik Troost ontbreekt.

 


WVV H1 sleept 2 punten weg bij Volley2B

01.02.15

IMG 6442 H1Afgelopen donderdag wist het 1e herenteam van de Wassenaarse Volleybal Vereniging tegen het 4 plaatsen hoger op de ranglijst staande Volley2B op karakter een gelijkspel af te dwingen. Volley2B die zelfs de ongenaakbaar geachte lijstaanvoerder Volepo onlangs nog klop gaf had het tegen de WVV-ers, zeker in de eerste 2 sets, echt moeilijk. Ondanks dat WVV al lange tijd geplaagd wordt door blessures startte ze, voornamelijk in de eerste 2 sets, zeer voorvarend. Vooral ook omdat aanvoerder Robert Kroon in elke time out bleef hameren op ‘het geloof in eigen kunnen’ bleven de WVV-ers aan de goede kant van de score. In tegenstelling tot wat in de voorgaande wedstrijden gebeurde wist WVV nu wel een dik verdiende voorsprong tot het einde te behouden. Set één werd zodoende met 22-25 en set twee met 20-25 in winst omgezet.
Volley2b, wakker geworden van een dreigend verlies, gooide in deze fase van de wedstrijd er een flinke schep bovenop. WVV bleef bewonderenswaardig lang bij en naast Volley2B maar tegen het slot van de sets 3 en 4 wogen de inspanningen van set 1 en 2 zodanig mee dat deze, met 25-19 en 25-18, aan Volley2b moesten worden gelaten. Het resulteerde dus in een 2-2 gelijkspel. Met een beetje geluk had er voor WVV mogelijk zelfs een overwinning ingezeten maar gelet op de blessures in het team, al met al een prima resultaat.

 

Aanstaande vrijdag staat voor het heren1 team van WVV alweer de volgens wedstrijd gepland. Dan tegen Gemini uit Voorschoten in Sporthal ‘De Schulpwei’. Gemini staat dan wel 2e op de ranglijst maar de WVV mannen hebben na de 1-3 nederlaag in Voorschoten nog ‘een appeltje met ze te schillen’. De verwachting is dan ook gerechtvaardigd dat het dus wel eens een enerveerde wedstrijd zou kunnen worden. Een mooie gelegenheid om eens te komen kijken hoe de WVV-ers het doen en wellicht ook aanleiding om zelf te komen volleyballen.
De eerste vier trainingen (in sporthal De Schulpwei) zijn gratis dus voor de eerste kosten hoef je het niet te laten. Nadere info op www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Ger van Weerlee 070-5111037.


Tekst: Jan Rijskamp
Foto van: Marjanne van der Velde

Onderschrift foto: ‘Blok’ van Joris Hornman en Mathieu Prins namens WVV

 

 


 

Wederopstanding teams Wassenaarse Volleybal Vereniging

25.01.15

Het Mix 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging speelde vorige week uit tegen VCS 2. WVV Mix 1 had haar laatste wedstrijd kansloos verloren van Utopia. Maar zie hier er stond opeens een “ander” team in het veld. Weliswaar stond het in set 1 met 16-10 achter. Maar met inspanning van alle krachten werd deze achterstand te niet gedaan. In wielerkringen heet dat “d’r op en d’r over” en zo ging het ook. Met 23-25 sleepten de WVV Mixers de set binnen. En VCS was zo uit haar doen door deze dreun, dat de rest wedstrijd voor WVV een makkie was. Met 15-25, 12-25 en 11-25 werd een 0-4 overwinning geboekt.

 

Het WVV mix 2 team zorgde voor een sensatie door Merenwijk 3 in Leiden uit een vrijwel onmogelijke positie alsnog met een 1-3 te verslaan. Aanvoerder Jan Rijskamp, zelf net terug van een behoorlijke kuitblessure, is dan ook reuze trots op zijn medespelers. Vooral omdat na een faliekant misgelopen eerste set waar bijna alles mis ging wat mis kon gaan, een 25-12 verlies opleverde. En in set 2 leek het aanvankelijk dezelfde kant op te gaan, 17-8 achter. Vanuit deze normaal gesproken hopeloze stand nam WVV een time out. De WVV-ers werden daarin gewezen op hun eigen kunnen en warempel dat hielp. In een ongekende inhaalrace kwam 20-17 op het scorebord. Merenwijk vluchtte in een time out maar dat hielp niet meer. WVV stoomde door naar 20-20 en 23-25 winst. Ondanks het luid aanmoedigen van een inmiddels talrijke Merenwijk aanhang bleef WVV rustig en in de daarop volgende sets was het al WVV wat de klok sloeg. Spelverdeelster Jeanne Taal eiste de ballen op en bracht de aanvallers prima in stelling. Nadat vervolgens een paar smashes van Merenwijk door WVV krachtig werden geblokkeerd was het feit beslecht: 18-25 en 14-25. Ook voor dit team een prachtige 1-3 overwinning.Ga zo door WVVers.

 

IMG 7299

 

Wil je ook volleyballen en lekker bewegen en sporten? Kom dan naar de Wassenaarase Volleybal Vereniging. De eerste vier trainingen zijn gratis.
Nadere info op www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Ger van Weerlee 070-5111037.


Tekst Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde
Tekst bij foto: Het WVV Mix 1 team

 


 

WVV teams kon het tegen de koplopers niet bolwerken.

18.01.15

Drie wedstrijdstrijd teams van de Wassenaarse Volleybal Vereniging troffen het de afgelopen week niet. Zij streden, wonderlijk genoeg, allen tegen de koploper in hun poule. De WVV mix2 kwam daar, met een 1-3 nederlaag, nog redelijk vanaf… zeker als men naar de setstanden kijkt. In set 1 streden de WVV-ers niet alleen tegen Leython uit Leiderdorp maar vooral ook tegen zichzelf. Bijna alles wat het volleybal zo leuk maakt lukte voor geen meter. De fout op fout set bracht een 10-25 nederlaag. Set twee ging een heel stuk beter. WVV nam zelfs een voorsprong, 16-12. Echter bij 21-21 stond men weer gelijk. En dan is het de zenuwen in bedwang houden en dat lukte Leython het beste, 25-27. Ook in set 3 lukte het de WVV-ers om bij en naast Leyhon te blijven. En warempel….plots stond 22-19 en 24-20 op het scorebord. Zou WVV het hoofd koel kunnen houden? Ja hoor, 25-21 en de setwinst. Gezien het spelverloop was er opeens kans om een gelijkspel te bewerkstelligen. Het werd een set van uitersten. De teams gaven elkaar geen strobreed toe. Ruim 12 keer stond er een gelijke stand op het scorebord. Het werd tegen het einde meeslepend spannend, 24-24 en 25-25. Uiteindelijk was het toch Leython die de setwinst greep, 25-27.

 

IMG 6437Ook het WVV heren 1 team wist van koploper Volepo in de klasse A één punt af te snoepen ook al ging dat niet vanzelf. Het WVV team, waarin enkele mannen stonden die net uit een langdurige blessure terugkwamen, wist het Volepo uit Delft onverwacht moeilijk te maken. De sleutel van het WVVsucces is volhardendheid en rustig blijven. De setstanden waren daardoor alleszins dragelijk 17-25, 25-17, 19-25 en 23-25.

Bij de Mix1 van WVV wil het nog niet zo lukken. Op de training wordt heftig geoefend op een nieuw spelsysteem en dito opstelling maar in de wedstrijd zelf komen nog de nodige misverstanden voor. Echter tegen de op eenzame hoogte staande koploper Utopia Zoeterwoude waren de WVV nog best op dreef. Ondanks de sterke tegenstand werden de WVV-ers zeker niet weggeslagen en maakte ze het Utopia nog behoorlijk lastig. 22-25, 12-25, 21-25 en 17-25.

Het Mix1 en Mix2 team van WVV strijden komende donderdag tegen respectievelijk VCS en Merenwijk. Doe ook eens mee. WVV traint op de woensdagavond van 19.45-20.15 uur (Jeugd 14-18 jaar) en 20.15-21.45 uur (Senioren) in sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1. Info op www.wvv-wassenaar of bel secretaris Ger van Weerlee, 070-5111037.


Foto: Marjanne van der Velde
Tekst: Jan Rijskamp
Foto onderschrift: Gespannen WVV-ers in de verdediging.

 

 


Wassenaarse Volleybal Vereniging in 2015.

10.01.15

 

De Wassenaarse Volleybal Vereniging is het nieuwe jaar begonnen met het Olieballentoernooi in sporthal De Schulpwei. Op dat festijn, op woensdag 7 januari jl., waren nagenoeg alle leden present. Bijzonderheid was dat camping Duinhorst deze avond sponsorde.
Alvorens het toernooi te starten hield voorzitter Erik Gijsbers een prachtig verhaal over Peggy Verwey. Zij was en is voor WVV van onschatbare waarde. Zij heeft in de 25 jaar dat ze lid is de nodige functies vervuld. Zij was scheidsrechter, jeugdcoördinator, volleykamp begeleidster, bestuurslid jeugd, organisator van toernooien, lid van de kascommissie, trainster en speelster in het eerste damesteam. Thans is zij als speelster/aanvoerder actief in het eerste Mixteam. Op 25 april 2015 zal zij voor de vierde keer de kar trekken van het Lente Vreugdtoernooi. Voor haar is dus niets te veel. WVV is haar zeer erkentelijk voor haar inzet voor de vereniging. Het bestuur had daarom besloten haar voor te dragen als Erelid van WVV. Dat werd door de leden met applaus begroet. Peggy kreeg een prachtige bloemen en een bijzondere oorkonde.

 

Na deze “plechtigheid” werd gestart met het toernooi. En de teams, vijf in totaal, starten met veel enthousiasme dit gezellige evenement. Er werd lekker gebald en de jeugdige deelnemers/sters speelden met veel plezier met de “groten” mee. Het team met de meeste overwinningen mocht zich vanavond winnaar noemen. En dat was team vier met Annes, Daiva, Djoeke, Marcel, Rik Vos en Philippe Laget. Proficiat. De prijzen werden uitgereikt door sponsor Jan Willem van Reeuwijk van camping Duinhorst.

 

Na de groepsfoto werd in een gezellig samenzijn het nieuwe jaar ingeluid met drankjes en heerlijke hapjes. De voorzitter keek in zijn speech terug in 2014 en vooruit naar 2015.
WVV kan weer terugzien op een zeer geslaagde avond.

 

En de drie Recreatieteams van WVV gaan de komende week weer de strijd aan in de Nevobo competitie. Het programma is als volgt:
Donderdag 15 januari Volepo 1 tegen WVV Heren.
Vrijdag 16 januari in sporthal De Schulpwei, aanvang 20.30 uur:
WVV Mix 1 tegen Utopia-Z 1 en WVV Mix 2 tegen Leython 4.
Kom eens kijken en geniet van de volleybalsport. En meedoen kan natuurlijk ook. Er wordt getraind op de woensdagavond van 19.45-20.15 uur (Jeugd 14-18 jaar) en 20.15 -21.45 uur (Senioren) in sporthal De Schulpwei aan de Dr Mansveltkade 1.
Sluit je aan bij een sportieve en sociale vereniging. Info op www.wvv-wassenaar of bel secretaris Ger van Weerlee, 070-5111037. Kom bij WVV en beweeg.

 

IMG 7637


Tekst Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde
Tekst bij de foto: de enthousiaste deelnemers/sters

 

 


 

WVV Mix 2 overklast Merenwijk Mix 4.

14.12.2014

 

Afgelopen vrijdag was het Mix 2 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging niet één maar wel 3 maten te groot voor de Mix 4 van Merenwijk uit Leiden. 8 WVV-ers stonden al vroeg te trappelen van ongeduld om hun aandeel te hebben in de strijd tegen Merenwijk.

In een sneltreinvaart lieten zij vervolgens zien waartoe zij in staat zijn. En dat is niet mis.
In de eerste set leek het aanvankelijk nog een stevige wedstrijd te gaan worden. Merenwijk nam brutaal een 0-3 voorsprong. Wat ze tot 3-4 volhielden. Echter op dat moment was eigenlijk het pleit al beslecht. WVV moest blijkbaar even wakker worden want zij stoomden door naar een 25-10 setwinst. In set 2 streden de WVV-ers hoofdzakelijk om het feit wie als serveerder de meeste punten wist te maken. Aanvankelijk leek Elly van Weerlee dat te worden. In set 2 sloeg zij WVV van 9-3 naar 15-3. Een Time out van Merenwijk onderbrak de reeks, maar de setwinst was maar al te duidelijk, 25-9. Het was evenwel Wim Lemckert die in set 3 de meeste punten in een beurt als serveerder wist te scoren. 10 stuks op rij. Set winst voor WVV met maar liefst 25-6, mede door een perfect blok van Marcel v.d. Velde voor het laatste punt. Djoeke Adimi wist in set 4 nog wel 9 punten op rij te serveren maar dat verhinderden niet dat WVV wat in slaap sukkelde. Of zoals de WVV spelers zich, bij de stand 18-3 verdedigde, ‘we namen gas terug’. Merenwijk kreeg in ieder geval de mogelijkheid om naar de meer dragelijke stand van 21-13 terug te komen. Echter de setwinst voor WVV kwam in het geheel niet in gevaar. Die werd zonder verdere problemen alsnog met ruime cijfers bereikt en wel met 25-14. Het resultaat was een dikke 4-0 overwinning voor WVV.
Dit was voor de WVV-ers de laatste wedstrijd van dit jaar…. Begin volgend jaar en wel op 15 januari 2015 start als eerste het Heren 1 team met de zware uitwedstrijd tegen de Volepo uit Delft, de lijstaanvoerder in hun poule.
Ook Volleybal spelen? Kijk voor info op www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Ger van Weerlee 070-5111037.

 

IMG 7219 a

 WVV-ster Miranda Groen in de aanval

 

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde

 


 

Teams Wassenaarse Volleybal Vereniging tonen veerkracht.

30.11.2014

De drie WVV teams die afgelopen vrijdag een wedstrijd speelden toonden in hun partij tegen hoger in de ranglijst geplaatste teams niet alleen veerkracht maar ook de nodige vechtlust. Zo moesten de WVV heren 1 (plek 8 op de ranglijst) opboksen tegen heren 1 van Nesselande uit Zevenhuizen (plek 2). De eerste drie set dan wel verloren 25-14, 25-17 en 25-20 maar in set 4 werd dan toch die veerkracht en vechtlust beloond en veroverden WVV de setwinst met 24-26.

 

IMG 7224Bij de WVV mix 1 werd ‘thuis’ tegen VCS de eerste set in een redelijk spelpeil met 25-21 gewonnen. De 2 sets daarna waren evenwel duidelijk voor VCS, 20-25 en oefff 10-25. In de vierde set wisten de WVV-ers zich toch weer te herpakken en wel zodanig dat ook daar een duidelijke veerkracht uitblijkt. Ondersteund door publiek o.a. gevormd door uitgespeelde WVV-ers wist het WVV mix1 team een snel genomen voorsprong te behouden ook al werd het tegen het einde nog wel erg spannend. De setwinst was terecht….29-27.

 

De WVV mix 2 moest het in sporthal De Schulpwei opnemen tegen Merenwijk uit Leiden. WVV Mogelijk geïmponeerd door de flinke lengte van de Merenwijkspelers kwam er in set één aanvankelijk nauwelijks aan te pas…oeps, 2-11 achter. In deze fase van de wedstrijd werd de bal bar slecht ‘opgevangen’ en wasWVV verre van attent. Plots kreeg WVV de bekende vechtlust terug en in een inhaalrace stond het plots weer 20-21. Het kon weer alle kanten op. Echter, via een goede service bij Merenwijk, maakte zij snel de set uit met 21-25.
Set 2, WVV gewaarschuwd was nu wakker en speelde als herboren. Dat resulteerde in een 15-4 voorsprong. En belangrijk, die 11 punten voorsprong wist WVV tot het einde van de set te behouden… 25-14 winst. Echter in set 3 ging het toch weer mis. Merenwijk wist haarfijn open plekken bij WVV in het veld te vinden, 17-25. Maar dan komt dan toch die veerkracht bij WVV om de hoek kijken. Zoals bij Jeanne Taal en Elly van Weerlee. Zij bezitten inmiddels een aardige leeftijd maar de inzet blijft tot het laatste fluitsignaal. WVV blij met hun ervaring en geleerd van de voorgaande sets wist het Merenwijk weer moeilijk te maken en via 13-7 werd de setwinst met 25-20 binnengehaald. Uitslag 2-2.

 

Vrijdag 12 december staan WVV H1-Volcano H1, Mix1-VCS mix1 en Mix2-Merenwijk Mix4 thuis in sporthal de Schulpwei op het programma. Ook Volleybal spelen? Kijk voor info op www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Ger van Weerlee 070-5111037.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde

Onderschrift foto: succesvol blok van WVV-er, R. v. Adrichem.

 

 

WVV mix 1 snoept een punt van koploper VCS mix 1.

16.11.2014

IMG 7749 abIn de eerste set kreeg de Mix 1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging nauwelijks een poot aan de grond en verwierf, ondanks zware inspanningen in de hele wedstrijd, toch niet meer dan één punt. Aan diverse kanten kwamen zij tegen deze koploper VCS uit Sassenheim net te kort. Het team werd dan wel niet weggeslagen maar een 25 -16 set nederlaag is een geen aangename uitslag. WVV herstelde zich na die matige start in de eerste set echter uitstekend. WVV wist halverwege set twee zelfs een zeer ruime voorsprong te nemen. En als je set één gezien hebt dan is deze weder opstanding super met als resultaat een overtuigend setwins, 12-25. In set drie wisten de teams elkaar aanvankelijk aardig in evenwicht te houden. Slechts tegen het einde kwam de kracht van VCS boven drijven en sloot de set met 25-20 winnend af. Het koste WVV te veel tijd om uit te zoeken wat er gebeurd was. De tijd om te herstellen was er gewoon niet meer… vanaf dat moment ging er veel mis. Bij WVV was er geen beste service meer en opgevangen ballen vlogen alle kanten op. WVV had helaas niet het gevoel dat zij het tij nog kon keren. VCS maakte gretig gebruik van deze fase en snelde over WVV heen, 25-14. Dit soort wedstrijden zitten er in een seizoen altijd wel bij. De ééne set nog duidelijke winst…de andere drie set verlies. Het is niet anders.

 

 

A.s. woensdag speelt de Mix 1 alweer nu tegen Utopia Zoeterwoude. De Mix 2 moet vrijdag aanstaande naar Koudekerk aan de Rijn daar wacht Aspasia. Ook Volleybal spelen?

 

Kijk voor info op www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Ger van Weerlee 070-5111037.

 

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde

Foto onderschrift: WVV in de aanval.

 

 

 

 


 

Mix 1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging op stoom.

08.11.2014

Het Mix 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging kwam afgelopen vrijdag voor de tweede keer in actie. Tegenstander was Setumup 1 uit Roelofarendsveen.
De eerste wedstrijd ging met 1-3 verloren en daarom wilde de mixers nu eens laten zien waartoe ze werkelijk in staat waren. En daarvan was schrijver dezes getuige, mede als teller, met op de bok Erik Gijsbers.
En WVV Mix 1 begon voortvarend. Tot aan 8-8 ging het nog gelijk op, maar toen gaven zij gas en met goed aanvalsspel stond het opeens 18-12. Setumup kwam nog iets terug, maar met 25-22 sleepte WVV de eerste set binnen.
In set twee haperde het wat bij WVV ondanks een goed scorende Rik Vos. Na een voortdurende achterstand werd bij 19-19 een goede uitgangspositie voor de tweede set verworven. Tot 23-23 ging het nog gelijk op, maar met een smash van Mathieu en een fout van Setumup was de tweede set ook binnen: 25-23.
In de derde set was de pijp bij Setumupo kennelijk leeg en liep WVV over haar heen: 25-17.
Set vier hadden de WVV mixers steeds een voorsprong. Tot 22-22. Ja dan mag je geen fouten maken hetgeen toch gebeurde: 24-26 voor Setumup.
Maar een verdiende overwinning voor WVV met 3-1, dat liet zien, dat het team progressie maakt in haar spel. Goed samenspel en aanvalskracht ligt daaraan ten grondslag. En het kan nog veel beter. Succes WVV Mix 1.

 

img 9217

 

Wil jij ook volleyballen kom dan naar WVV. Een degelijke vereniging waar sportief en sociaal volleybal wordt gespeeld. Ook de nieuwe jeugdafdeling begint te draaien. Dus jongens en meisjes kom naar sporthal De Schulpwei aan de Dr Mansveltkade 1. De training is op woensdagavond van 18.45 tot 2015. uur.
Voor info kijk op www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Ger van Weerlee 070-5111037.


Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde

 

 


 

Zowel de Mix 1 als de Heren 1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging met 1 punt tevreden.

02.11.2014

Zowel de Mix 1 als de Heren1 van WVV speelden afgelopen week hun eerste uitwedstrijd. Voor de mix 1 was het zelfs hun eerste dit seizoen. Woensdag, normaliter hun trainingavond toog WVV naar Zoeterwoude. Het team van Utopia nieuw in Poule A van regio west is de grote onbekende. En omdat ook WVV op enkele plaatsen in het veld nieuw is samengesteld was de hele wedstrijd een groot vraagteken. Aanvoerder Peggy Verwey, had gelukkig wel de beschikking over, terug van weggeweest, speelster Erna Roeleveld. De eerste set verliep aan de zijde van WVV bij vlagen heel goed. De teams hielden de score aanvankelijk kranig in evenwicht. Helaas verloor WVV tegen het einde van de set grip op het spel, verlies met 25-18. De tweede set hetzelfde beeld. Ook nu bij vlagen sterk spel aan de kant van WVV maar doordat de nieuwe teamsamenstelling nog onvoldoende ingeslepen is lukte het niet om het Utopia moeilijk te maken, 25-22. IMG 6413De derde set voelde voor de WVV-ers als winnen van de wedstrijd. Al direct minder fouten maakte winstkansen en doordat de service liep goed en de spelers elkaar beter wisten te vinden was dat te zien in het resultaat. Ruime setwinst met 15-25. In de laatste set gaf WVV, mede door een rijkelijk aantal fouten, de winst onnodig weg, 25-19. Al met al voor dit team, ondanks de 3-1 nederlaag, een geslaagde wedstrijd.

De heren 1 van WVV had Gemini-Kangoeroes uit Voorschoten als tegenstander. Ook deze teams waren aan elkaar gewaagd wat een spannende wedstrijd opleverde. Toch kwam WVV helaas in drie van de vier sets net iets te kort. Niet verwonderlijk want door blessures mist WVV twee belangrijke medespelers te weten Hans v.d. Kleij, de broodnodige ervaren setupper en Robert Kroon, die iedere sporthal bukkend betreedt om zijn hoofd niet te stoten aan de deurpost. Die lengte en wedstrijdervaring, zo belangrijk bij het volleybal, wordt zowel in aanvalskracht als verdediging erg gemist. En daarmee heeft WVV een probleem!
Volgens WVV aanvoerder Joris Hornman toch een fijne wedstrijd want hoe beter de tegenstand hoe beter je zelf ook speelt. We werden absoluut niet weg gespeeld we zijn dan ook vastbesloten om revanche te nemen als Gemini bij ons op bezoek komt.

 

A.s. vrijdag speelt de Mix 1 thuis in sporthal de Schulpwei tegen Setumup. Ook Volleybal spelen? Kijk voor info op www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Ger van Weerlee 070-5111037.

 

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde

Foto onderschrift: WVV in de aanval.

 


 

Interview met voorzitter Erik Gijsbers Wassenaarse Volleybal Vereniging

 

IMG 0406

Wil je je even voorstellen?
Ik ben 52 jaar en woon met mijn gezin (vrouw en 2 dochters van 16 en 18 jaar) in Wassenaar. Ik werk bij een Farmaceutisch bedrijf in Leiden en ben daar verantwoordelijk voor het continu verbeteren van de installaties die de grond- en hulpstoffen leveren voor de productie van de medicijnen.

 

Wat is je functie bij WVV?
Sinds 4 jaar ben ik voorzitter van WVV. Circa 12 jaar geleden ben ik lid geworden en na 4 jaren in het bestuur gekomen als coördinator van de recreatie. Hierna ben ik 2 jaar penningmeester geweest en de laatste 4 jaren de voorzitter van onze gezellige vereniging.

 

Wat is je actieve loopbaan in het volleybal?
Tijdens mijn middelbare schoolperiode ben ik in aanraking gekomen met het volleybal en op 15 jarige leeftijd ben ik competitie gaan spelen in het Brabantse Neerkant. Ik heb daar 18 jaar als senior gespeeld en in Helmond (Polaris). Naast actief volleyballer heb ik ook diverse jeugd-, dames- en herenteams getraind. Na mijn verhuizing naar Wassenaar heb ik enkele jaren niet gespeeld, maar in 2002 de draad weer opgepakt bij WVV. Ik speel momenteel in het Heren Recreatieteam in de poule Haaglanden A met tegenstanders van hoog niveau. Ik speel als midvoor, maar ben redelijk “allround” in te zetten.

 

Hoe zie je als voorzitter WVV?
WVV is een kleine gezellige vereniging waar prestatie en gezellig samenzijn hand in hand gaan. We proberen een sportief en gezellig programma aan te bieden. Na de training is er tijd om met elkaar nog wat na te praten in de kantine. Elke maand geven we hier een speciaal tintje aan en de vereniging organiseert ook de nodige activiteiten zoals het deelnemen aan toernooien, het bezoek aan volleybalinterlands, enz. Op deze manier zijn we dan ook op een andere manier met de leden bezig.

 

Wat wil je met WVV verder bereiken?
Graag zou ik binnen WVV meer jeugd willen hebben om van daaruit weer seniorenteams te ontwikkelen die deelnemen aan de competitie (momenteel spelen de senioren recreatief volleybal). De eerste stap is hierin gezet; we zijn weer gestart met de jeugd. Momenteel zijn er 8 enthousiaste jeugdleden, dus dat gaat de goede kant op!

 

Wil je aan het bovenstaande nog iets toevoegen?
Wat ik wil toevoegen is dat ik het persoonlijk heel inspirerend vind om met de sport en de mensen bezig te zijn. Het is een leuke afwisseling na het werk en ik leer zo de nodige mensen kennen. Verder wil ik iedereen die actief met sport bezig wil zijn uitnodigen om eens binnen te lopen. Als er al een drempel is, stap er overheen en ik weet zeker dat je het leuk zult vinden bij ons. TOT ZIENS bij WVV!

 

 

Foto: Marjanne van der Velde
Tekst onder foto: voorzitter Erik Gijsbers

 


De mix 2 van WVV maakt ‘gehakt’ van InUpGo mix 1.

12.10.2014

Vrijdag de 10e oktober in sporthal de Schulpwei, een avond waarop de Mix 2 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging laat zien waartoe zij instaat zijn. Het mix 1 team van InUpGo uit Roelofarendsveen kreeg alle hoeken van de hal te zien. In de eerste set leek het er aanvankelijk niet zo op. Het was namelijk die onwennigheid bij WVV die hun in het begin parten speelden. De WVV-ers moeten duidelijk nog aan elkaar wennen en omdat de aanvoerder van mening is dat iedereen evenveel speelminuten moet krijgen verschilt in elke set, de opstelling van het team. De verwachting is evenwel dat gaande het seizoen dit soepeler zal gaan lopen. Set één dus. Het is warempel InUpGo die, gebruikmakende van die onwennigheid, een 5-11 voorsprong weet te nemen. Het is na verloop van tijd dan toch WVV die het heft in handen neemt en bij 12-12 zijn de kansen gekeerd. Via 17-13 werd vervolgens, met 25-17 de setwinst gepakt. In set twee aanvankelijk hetzelfde beeld. Het gaat tot 11-12 gelijk op totdat WVV-ster Miranda Groen op de serveerplaats kwam. Die produceerde een groot aantal punten waardoor WVV flink afstand nam van InUpGo. Wederom setwinst, nu met 25-14. In set 3 raken de WVV-ers echt ingespeeld. In deze fase van de wedstrijd was het Wim Lemckert die met de nodige smashen en listig geplaatste ballen mede het verschil maakte. InUpGo kwam er nauwelijks meer aan te pas. Setwinst met 25-08. In de vierde set liet WVV de teugels wat vieren waardoor er ook voor het publiek spannende en langere rally’s te zien waren. WVV hield evenwel de punten goed in de gaten en zorgden ervoor dat de al vroeg genomen voorsprong intact beleef. De setwinst werd met 25-19 bereikt wat vervolgens een daverende 4-0 winst opleverde.

 

IMG 6373 x

 

De heren 1 van WVV moesten het in hun eerste wedstrijd dit seizoen opnemen tegen het sterke team van Delta uit Delft. Vorig seizoen wisten de WVV mannen nog een winst af te dwingen maar nu was het mede door de afwezigheid (blessure) van de steunpilaren Hans van de Kleij en Robert Kroon een ‘hel of een job’. Delta was deze keer voor de heren van WVV een maatje te groot. Uitslag18-25, 18-25, 21-25 en 15-25.
Ook Volleybal spelen? Kijk voor info op www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Ger van Weerlee 070-5111037.

 

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde

 


 

Wassenaarse Volleybal Vereniging start, met een gelijkspel door het Mix 2 team, de competitie.

05.10.2014

Afgelopen zaterdag was het de Mix 2 die voor WVV als eerste in het competitieseizoen 2014-2015 van start ging. In de Northgohal te Noordwijk was het Novo mix 1 die als tegenstander fungeerden. Na een absentie van één seizoen staat er weer een 2e WVV mixteam gereed om de strijd aan te gaan. Trainer Wil Westgeest had zijn uiterste best gedaan om van een samenraapsel van oude en minder ‘oude’ rotten in leeftijd en volleybalervaring een team te maken. In set één leek dat er nog niet op want ze moesten in deze eerste officiële wedstrijd nog duidelijk aan elkaar wennen. Ook de grote lengte van de mannen bij Novo was een obstakel waar de WVV-ers duidelijk aan moesten wennen. Na elkaar (nieuw) ook voor aanvang van de wedstrijd de hand geschud te hebben, hielden de ploegen elkaar aanvankelijk in punten goed in evenwicht. Gaande de set wist Novo evenwel een voorsprong te nemen die WVV, hoe zij ook streden, niet meer teniet kon doen. Verlies met 25-21.
Ondanks het zoeken naar hun plek in het veld wisten de WVV dames Djoeke Adimi, Jeanne Taal, Elly van Weerlee en aanwinst Miranda Groen zich, naast de mannen Robert v. Adrichem, Ruud Meershoek (invaller voor Wim Lemckert) en Jan Rijskamp, prima staande te houden. Brutaal weg namen de WVV-ers in set twee een prettige voorsprong van 6-12 die zelfs verder werd uitgebouwd tot 12-21. Novo kwam nog wel iets terug maar de setwinst was voor WVV, 20-25. Ook in set drie lieten de WVV-ers onverminderd hun kwaliteit zien. Novo kwam er soms in het geheel niet aan te pas. Jeanne Taal wist, puur op inzet, ook de minder pass tot een setup om te toveren. Na 9-17, nogmaals winst met 20-25. Alleen daarna kwam set vier…..!! WVV was geheel van slag. De ballen die eerder eenvoudig ‘gepakt’ werden vlogen nu alle kanten op. Deze set moet WVV maar snel vergeten. 25-13 verlies. Uiteindelijk resulteerde het in een 2-2 gelijkspel wat de verhoudingen tussen beide teams alleszins redelijk weergeeft. Voor de thuiswedstrijd zijn de WVV-ers gewaarschuwd.
Vrijdag a.s. 10 oktober spelen de Heren 1 en de Mix 2 thuis in sporthal De Schulpwei respectievelijk tegen Delta H1 en InUp Go mix 1.

 

IMG 7871 a

 

Kom ook Volleybal spelen? Kijk op www.wvv-wassenaar.nl of bel met WVV secretaris Ger van Weerlee op 070-5110137.

 

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde.


 

 

De Wassenaarse Volleybal Vereniging gaat van start in de competitie.

28.09.2014

Het is zo ver. De Wassenaarse Volleybal Vereniging (WVV) begint aan de volleybalcompetitie van het seizoen 2014-2015. De Nederlandse volleybal Bond (Nevobo) heeft, in overleg met de verenigingen, weer een aantrekkelijk programma samengesteld.

WVV neemt deel met drie teams aan de recreatiecompetitie, namelijk met twee Mixteams en een Herenteam. Verder is er bij de vereniging een jeugdafdeling in ontwikkeling. Op dit moment telt deze mixafdeling, onder leiding van Joris Hornman en Wim Lemckert, acht jongens en meisjes. Maar er is nog plaatst genoeg voor enthousiaste jongelui in de leeftijd van 14 tot 18 jaar. De training is op de woensdagavond van 18.45 tot 20.15 uur in sporthal De Schulpwei. De bedoeling is om in januari 2015 ook aan de competitie te gaan deelnemen.
Dus jongens en meisjes kom volleyballen bij WVV.

Het tweede Mixteam van WVV bijt de spits af in de nieuwe competitie. Dit team bestaat uit een aantal routiniers en nieuwelinge Miranda Groen. Dit team gaat met haar routine hoge ogen gooien in de C-klasse van regio Rijnland. Het team bestaat verder uit de dames Djoeke Adimi, Jeanne Taal en Elly van Weerlee en de heren R. van Adrichem, Wim Lemckert en aanvoerder Jan Rijskamp. Zij spelen op zaterdag 4 oktober a.s. in Noordwijk tegen het eerste Mixteam van Novo.
Dit is de enige wedstrijd die op zaterdag wordt gespeeld. De overige wedstrijden worden op een doordeweekse avond gespeeld, terwijl de thuiswedstrijden van WVV op de vrijdagavond in sporthal De Schulpwei worden gespeeld, aanvang 20.30 uur.
2013-12-13 21.44.46-1
Zoals gezegd heeft dit WVV Mixteam grote ervaring in de recreatiecompetitie. De verwachting voor deze wedstrijd is volgens de prognose van de Nevobo, dat WVV gaat winnen. De wedstrijd wordt gespeeld in de Northgohal in Noordwijk en begint om 12.30 uur.

Nieuw bij de spelregels van de Nevobo is, dat spelers en speelsters elkaar vóór aanvang van de wedstrijd een hand geven. Succes Mixers van team 2.

Mocht u na het lezen van dit verhaal ook zin krijgen in het volleyballen dan bent u van harte welkom bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Reeds velen gingen u voor.
De recreatiemixgroep traint op de woensdagavond van 20.15 tot 21.45 uur onder leiding van trainer Wil Westgeest. Dat gebeurt in een sportieve en sociale sfeer. Eenmaal meegedaan wilt u niet anders meer. De eerste vier trainingen zijn gratis!
Voor info kijk op www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Ger van Weerlee 070-5111037. Tot spoedig ziens.


 

Voor de Wassenaarse Volleybal Vereniging gaat het seizoen weer beginnen.

18.08.2014

De leden van de Wassenaarse Volleybal Vereniging (WVV) staan weer enthousiast en ongeduldig in de startblokken om aan het seizoen 2014-2015 te beginnen. Getraind en gespeeld wordt er in Sporthal De Schulpwei aan de Dr Mansveltkade, een hal die zeer geschikt is voor volleybal. De training met de diverse groepen starten op woensdag 27 augustus a.s. en vindt plaats op de woensdagavond onder leiding van deskundige en bevoegde trainers.
De diverse groepen zijn de jeugd (jongens en meisjes van 14-18 jaar) de dames- en heren senioren (vanaf 18 jaar). Je kunt vanaf 18:45 - 20:15 uur (jeugd) of vanaf 20:15 – 21:45 uur (senioren) terecht in onze sporthal. En er is ruimte genoeg in alle gelederen. Wil je zomaar een balletje slaan dan is de Recreantengroep daar ook zeer geschikt voor.

Stap nu in en doe mee aan die prachtige volleybalsport. Want binnenkort beginnen de competities en dan kun je, als je dat wilt, lekker meedraaien in een wedstrijdteam. Dus kom naar de Wassenaarse Volleybal Vereniging waar het sportief en gezellig vertoeven is en bovendien is sporten verschrikkelijk gezond.

Volleybal is een teamsport waarbij je je op een goede en sportieve manier kunt in- en uitleven. Zo leer je bij onze vereniging in teamverband samen te werken. Een heel belangrijk aspect in onze samenleving. WVV kijkt naar jou uit een vereniging waar de samenhorigheid groot is!

De eerste 4 achtereenvolgende trainingen kan er gratis worden meegetraind. Dat kun je toch niet laten lopen. Bel voor nadere info secretaris Ger van Weerlee, tel. 070 – 5111037 of raadpleeg de stite www.wvv-wassenaar.nl. Tot ziens bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

 

2014-03-07 21.17.20-2


Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde

 

 


Wassenaarse Volleybal Vereniging luidt het seizoen uit.

25.05.2014

Afgelopen vrijdag sloot de Wassenaarse Volleybal Vereniging (WVV) het seizoen 2013-2014 af met een alternatieve BBQ. (zie foto). Gastvrouw en gastheer Peggy en Cees Verwey hadden een Italiaanse maaltijd gemaakt met allerlei overheerlijke hapjes die de tong streelden. Het was werkelijk fantastisch.
Het weer werkte gelukkig mee aan dit festijn waaraan vele leden van WVV deelnamen. Zij genoten tot in de kleine uurtjes van de lekkernijen en de drankjes.
En zij spraken natuurlijk over wat zij bij WVV het afgelopen seizoen hebben meegemaakt. En dat was niet gering. Vele, vaak spannende, wedstrijden, intensieve trainingsavonden, het Olieballentoernooi, het Lente Vreugdtoernooi, de video-avond, de klaverjasavond, het bezoek aan een volleybalinterland en de-eerste-woensdag-van-de-maand met tractaties van de vereniging na afloop van de training. Dat alles kwam mede tot stand door de vele clubvrijwilligers als scheidsrechter en teller en met het lief en leed, de PR, de website en hand- en spandiensten. Zonder deze vrijwilligers kan een vereniging niet draaien. Daarom heel veel dank voor jullie grote inzet!

Na deze opsomming weet je wat mist als je niet komt volleyballen bij WVV. Kom daarom naar deze sportieve en sociale volleybalvereniging, die haar thuishaven heeft in Sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1 in Wassenaar en geniet van die heerlijke volleybalsport.
Op woensdag 27 augustus 2014 om 20.15 uur start WVV haar nieuwe seizoen met de eerste training.

De Wassenaarse Volleybal Vereniging bouwt gestaag verder aan haar toekomst. Daarom wordt er in september 2014 een jeugdafdeling gestart voor jongelui van 14 tot 18 jaar. Vanaf 18 jaar kunnen zij instromen bij de senioren. En ook bij de senioren zijn enthousiaste volleyballers/sters van harte welkom. Kijk voor info op de website www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Ger van Weerlee, tel. 070-5111037 of 06-23182109. Kom naar WVV en sluit je aan bij deze Wassenaarse sportvereniging.

Als laatste dankt WVV De Wassenaarse Krant, die indirect heeft bijgedragen aan een toename van het aantal leden. Hulde Iris!

 

bbq wvv 2014 118


Tekst en foto: Ger van Weerlee

 


 

WVV buitenvolleybal wegens succes herhaald.

18.05.2014

P5070411

 

De Wassenaarse Volleybal Vereniging volleybalde een aantal woensdagenavonden achtereen in de buitenlucht. Dat gebeurde op een grasveld gelegen op de mooie camping Duinhorst aan de Buurtweg 135. Waar de deelnemers bijzonder gastvrij werden onthaald Een buitengewoon geslaagd gebeuren!

 

Dus aanstaande woensdagavond 21 mei a.s gaan we er nogmaals voor, waarmee we het sport actieve deel van het seizoen 2013-2014 afsluiten. Alleen doen we dat op die avond op het grasveld langs de Hofcampweg hoek Starrenburglaan nabij de aldaar aanwezige skatebaan.
Om 19.30 uur precies staat er, op het betreffende grasveld een heus volleybal speelveld gereed. En….iedereen mag, geheel gratis, kennis komen maken met de leuke volleybalsport een perfecte en sportieve belevenis. De weersvooruitzichten zijn uitstekend dus kom langs, je kan direct meedoen en neem gerust iemand mee.
Mocht het onverhoopt toch slecht weer zijn dan wijken we uit naar Sporthal De Schulpwei aan de DR. Mansveltkade. Uiteraard is meedoen daar ook gratis…we beginnen dan alleen om 20.00 uur. Informatie? Bel, Jan Rijskamp 070-5117838.

 

Tekst en foto door Jan Rijskamp


 

 

De Wassenaarse Volleybal Vereniging speelt buiten.

11.05-2014

Afgelopen woensdag speelde de Wassenaarse Volleybal Vereniging buitenvolleybal op camping Duinhorst aan de Buurtweg 135. Dat was een aparte belevenis voor WVV. Spelen op een prachtig grasveld op een camping, maar dan op verenigingsniveau. Er werd enthousiast gevolleybald door de leden.
Camping Duinhorst, gelegen naast renbaan Duindigt, is een zeer prachtige camping, die ver uitsteekt boven de gemiddelde camping in Nederland. Ruime plaatsen, met alles wat een goede camping behoort te hebben, zoals prima sanitair, een zwembad, een tennisveld, een volleybalveld, een restaurant en een snackbar. Dat moet je gezien hebben.

P5070418 4

 

Vandaag, woensdag 14 mei, spelen we opnieuw op camping Duinhorst. Tenminste als de weergoden dat toelaten. Het moet dan in ieder geval droog zijn.
WVV nodigt daarom alle volleyballers/sters vanaf 14 jaar, gevorderd of beginneling, uit met hen mee te doen. Lekker sporten waarbij je dan tevens, door het volleyballen op een camping, al het vakantiegevoel krijgt. Toegang tot de camping en deelname aan het volleyballen is geheel gratis.
We verzamelen om 19.00 uur op het parkeerterrein aan de Ter Weerlaan bij de Jozefkerk/kinderopvang Dolfijn en gaan vandaar naar het parkeerterrein bij HGC aan de Buurtweg. Dan we lopen we via het fietsviaduct over de Landscheidingsweg naar de camping aan de Buurtweg. Je kan natuurlijk ook op eigen gelegenheid naar de camping gaan, die per auto vanuit Wassenaar alleen via de Landscheidingsweg is te bereiken.

 

 

Bij (dreigende) regenval wijken we uit naar sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1. Ook daar is iedereen van harte welkom. We beginnen dan om 20.00 uur.
Bij twijfel over de locatie bel wedstrijdsecretaris Jan Rijskamp, tel. 070-5117838.

Doe mee en maak kennis met de Wassenaarse Volleybal Vereniging waar het volleybal op een uiterst sportieve en sociale manier wordt beoefend.
Info over WVV vindt je ook op www.wvv-wassenaar.nl. Tot vanavond.

 


Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Jan Rijskamp

 


 

WVV gaat weer buiten volleyballen en iedereen mag gratis meedoen..

04.05.2014

 

De competitie voor de wedstrijdvolleyballers zit erop en ook de trainingen voor de leden van de Wassenaarse Volleybal Vereniging in de sporthal De schulpwei zijn beëindigd. Alleen die volleyballers ja die willen uiteraard hun conditie en balvaardigheid op peil houden. Dus wordt er, zoals nu al een aantal jaren achterelkaar gebeurt, aan het einde van het seizoen in de maand mei op gras gespeeld. Iedereen, ook niet leden of toevallige passanten kunnen dan deelnemen. Aanstaande woensdag, 7 mei a.s. gaan we weer beginnen maar ook de woensdagavonden 14 en 21 mei a.s. gaan we nog even door. 

Alleen spelen we woensdag 7 mei niet zoals gebruikelijk op het grasveld achter de v.m. weth. Huibregtseschool maar op Camping Duinhorst, aan de Buurtweg 135. Op de camping ligt een prachtige grasmat waarop uitstekend te volleyballen is. We starten om 19.30 uur
Voor wie dat wil….. we vertrekken om ca. 19:00 uur gezamenlijk vanaf het verzamelpunt bij de Jozefkerk/kinderopvang Dolfijn aan de Ter Weerlaan. Uiteraard mag je ook op eigen gelegenheid gaan.
Dus een ieder vanaf 14 jaar, gevorderd of beginneling, kom en maak, geheel gratis, kennis met het leuke van de volleybalsport, een sportieve en gezonde inspanning. Bij (dreigende) regenval wijken wij uit naar sporthal De Schulpwei aan de Dr. Mansveltkade 1. Ook daar is iedereen welkom. We beginnen dan om 20.00 uur. Dus kom en neem gerust iemand mee. Het kost niks dus er bestaat geen reden om het niet te proberen. Nadere informatie bij secretaris Ger van Weerlee, tel. 070-5111037 of wedstrijdsecretaris Jan Rijskamp 070-5117838.

 

Buiten volleybal 2011 foto 1 x

 

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde
Onderschrift foto: Volleyballers op het gras

 

 


Grandioos ‘Lente..Vreugd Toernooi’ bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

20.04.2014

Afgelopen zaterdag bevolkten een groot aantal volleyballers de sporthal De Schulpwei.
Twaalf, veelal gelegenheid mix teams met ‘toepasselijke’ namen zoals ”gemengd Boeket”, “Hyacinten” en “Lentegroen” streden op bijzonder sportieve wijze om de winst.
Peggy Verweij, die binnen WVV de trekker is van de evenement, had op kundige wijze een origineel speelschema weten op te stellen waardoor de teams zonder ellenlange pauzes het toernooi konden afwerken. Er werd gespeeld in 2 poules waarbij de teams met meer ervaren spelers bij elkaar werden geplaatst.

Opmerkelijk was de sportiviteit onderling en het respect naar de scheidsrechters toe. Bravo!!….een voorbeeld voor de sport in het algemeen.

Tot op het einde bleef het spannend wie de uiteindelijke winnaars zouden worden. Zeker in de poule met gevordende was het krachtverschil tussen de teams minimaal en konden, met de laatste wedstrijd nog te spelen, maar liefst 4 team nog met de overwinning gaan strijken. De winst ging uiteindelijk naar TVV 2 die ‘Lente Groen’, op doelsaldo, net de baas bleef.
Bij de ‘beginners’ poule was het GZB2 die zonder verlies partij redelijk afgetekend met de eer ging strijken. “Run for Rio” ook zonder verlies partij (4 gelijk!!) bleef op de 2e plaats steken.
De winnaars gingen naar huis met (uiteraard!!) een ‘lente groet’ een mandje met bloeiende Hyacinten. Ook de in de poule op de laatste plaats eindigende teams werd ‘beloond’ en wel met de poedelprijs, een mandje met chocolade paaseitjes.
Tenslotte werden ook de opvallendste-, de oudste-, de jongste-, enz… deelnemer/ster verblijd met een door Wim Lemckert - Remax- gesponsord doosje met chocolade eitjes. Al met al was het een schitterend gebeuren waarbij gelukkig ook geen noemenswaardige blessure te vermelden is. Peggy en andere WVV-ers bedankt voor de organisatie en graag tot volgend jaar.

Ook zin in Volleybal? Kijk op www.wvv-wassenaar.nl of bel Ger v. Weerlee, 070-5111037.

 

De deelnemers/sters ‘gebroederlijk’ bijeen.

Tekst : Jan Rijskamp
Foto gemaakt door Peggy Verweij

 


 

Moeilijke wedstrijd voor het heren 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging

 

06.04.2014

 

Tegen kampioenskandidaat Volepo streden de Heren 1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging in sporthal EPO ssc in Rijswijk een lastige wedstrijd. Volepo staat er met de minste verloren sets op papier de op de ranglijst er het beste voor om kampioen te worden. De WVV-ers waren dus gewaarschuwd en wisten dat ze een moeilijke wedstrijd te wachten stond. Maar zo lastig? Trainer Wil Westgeest had de mannen van het team de woensdagavond ervoor via het vertonen van filmbeelden van een vorige wedstrijd vooral op een aantal minder sterke punten gewezen en geadviseerd daar op te letten. De WVV-ers waren er dus opgebrand hun trainer te laten zien dat ze geleerd hadden van de beelden en de gegeven adviezen. Wow, zeker in set één wierpen de WVV-ers zich fel in de wedstrijd. Volepo kan dan wel mogelijk kampioen worden, ze kregen het niet cadeau want ook de WVV-ers waren uit op een goed resultaat. De teams waren in set één dan ook zeer aan elkaar gewaagd. WVV wist het in de begin fase van de wedstrijd hun tegenstander verdraaide lastig te maken. Volepo moest alle zeilen bijzetten en WVV in de puntentelling veelvuldig naast zich dulden. Zij wisten de stand zodanig in evenwicht te houden dat beiden teams aanspraak konden maken op de setwinst. Het was uiteindelijk toch Volepo die de gelukkige werd. Met een felbevochten 26-24 werd de set nipt binnengehaald. In Set 2 moest WVV de inspanning van de eerste set bekopen. Een set om snel te vergeten… oeps 25-13!! De twee daarop volgende sets kwam WVV weer aardig op niveau… Het lukte om Volepo uitstekend partij te geven. De klasse van Volepo was evenwel zodanig dat WVV niet verder kwam dan 2 maal 25-21. Zeker gelet op set één mag trainer Wil uiteindelijk best tevreden zijn…en er was geleerd!!

 

Aanstaande vrijdag om 20.30 uur speelt het Mix 1 team van WVV in Sporthal de Schulpwei tegen VCS 2 uit Sassenheim, hun laatste wedstrijd van het seizoen. Kom eens kijken de wedstrijd lijkt een aardig partij te worden.

 

Zelf Volleyballen….. kijk op www.wvv-wassenaar.nl of bel met secretaris Ger van Weerlee, tel. 070.5111037.

 

WVV in de verdediging

 

Tekst: Jan Rijskamp

 

Foto: Marjanne van der Velde

 

 

 

 


NIEUW…14-18 jarigen gaan weer volleyballen bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging

 

Wat gaaf hè, jullie kunnen binnenkort volleyballen bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Vanaf 27 augustus 2014 heeft WVV een jeugdafdeling voor jongeren in de leeftijd van 14 tot 18 jaar. Of je nu een beginnende of gevorderde volleyballer(ster) bent jullie zijn allen van harte welkom bij WVV.

 

Jullie worden getraind door de deskundige trainers Joris Hornman en Wim Lemckert. (Zie foto) De training zal plaatsvinden op de woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur in sporthal De Schulpwei, dr. Mansveltkade 1 in Wassenaar.

 

We beginnen in het seizoen 2014-2015 op woensdag 27 augustus 2014. Uiteraard is het de bedoeling om mee te doen aan de jeugdcompetitie van de Nederlandse Volleybal Bond.

 

In sporthal De Schulpwei trainen ook de seniorleden en worden er alle (thuis)wedstrijden gespeeld. WVV is een kleine vereniging met zeer enthousiaste leden. Naast de sportieve aspiraties is er een groot sociaal klimaat in de vereniging. De leden zullen jou van harte welkom heten.

 

Info: kijk op www.wvv-wassenaar.nl of bel Ger van Weerlee 070-5111037. Bij hem kun je je aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uiteraard kan je ook gewoon op woensdagavond tussen 20.15 - 21.45 uur in sporthal De Schulpwei een kijkje komen nemen.

 

Wedstrijdnieuws

itslagen wedstrijden:

VCS Mix 1 -   WVV Mix   2-2: 27-29, 25-23, 28-30, 25-19

WVV Mix  -    VCS Mix 1 3-1: 25-27, (na 21-15!), 25-18, 25-21, 25-16

Met aan het net zowel aanvallend als verdedigend een glansrol voor Marcel v.d. Velde!

WVV Heren -  Volley 2B   1-3: 20-25, 21-25, 25-15, 12-25.

 

Programma: donderdag 3 april: Volepo – WVV Heren.

 

Lente Vreugdtoernooi

Op zaterdag 19 april a.s. van 13 tot 17 uur houdt WVV voor de derde keer het Lente Vreugdtoernooi in Sporthal De Schulpwei aan de Dr Mansveltkade 1.

Aanmelding kan bij Peggy Verwey per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De deelnamekosten bedragen € 25,00 per team. Gaarne vooraf overmaken op rekening ING NL02 INGB 0000416793 ten name van de Wassenaarse Volleybal Vereniging, onder vermelding van teamnaam. De inschrijving sluit op 5 april 2014. Doe ook mee!!

 

Joris Hornman                                                                Wim Lemckert

 

 

Tekst: Ger van Weerlee

Foto’s: Marjanne van der Velde

 


 

2 mooie punten voor het Mix 1 team Wassenaarse Volleybal Vereniging

09-MRT-14
In een inspannende en spannende wedstrijd wist het Mix 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging 2 punten veilig te stellen en zo zicht te houden op een mooie plaats in het midden van de ranglijst.
In Sporthal De Schulpwei streden de WVV-ers tegen een team van Gemini Kangeroes waar vooral de mannen een respectabele lengte hebben. Het was juist die lengte die in deze wedstrijd weer eens het verschil maakte.
In set één kwamen de gemotiveerde WVV-ers goed  uit de startblokken. Ze namen vooral door rustig en simpel te spelen al direct op een 12-5 voorsprong. Hoewel Gemini K tegen het einde van de set nog angstig dichtbij kwamen (23-20) was het WVV die de laatste punten maakten. Setwinst met 25-22.

Set 2 verliep totaal anders. Plots stond WVV tegen een 9-14 achterstand aan te kijken. ‘Kinderlijk’ eenvoudig wisten de lange mannen van Gemini het WVV blok te omzeilen en de nodige punten te maken. De WVV-ers knokten voor wat ze waard waren en wisten in één ruk naar 16-14 door te stomen. Het werd daardoor aantrekkelijk spannend. Helaas trok WVV aan het kortste eind, 23-25 voor Gemini. In de derde set gooide Gemini er nog een schepje boven op waar WVV het antwoord op schuldig bleef, 21-25.
In het besef dat het beter kon en moest, beten de WVV-ers zich nog vaster in de verdediging.

De vele ballen die eerder mis gingen werden nu wel ‘gepakt’. WVV kwam daardoor op een riante 12-6 voorsprong. Een logische time-out van Gemini zorgde ervoor dat het ritme bij WVV even weg was. Bij 20-16 hervonden ze zich weer en mede door een goed blok en perfect serveren van Nõra Fekete met 2 rechtstreekse punten werd de vierde set keurig winnend afgesloten,25-16. Wat uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel resulteerde.
Komende vrijdag opnieuw een pittige klus voor de WVV mix want dan wacht, in Leiderdorp, nummer drie van de ranglijst het Mix team van Leython.

De wedstrijd die het heren 1 team van WVV afgelopen vrijdag zou spelen is door afzeggen van tegenstander Volcano verzet naar aankomende woensdagavond. De wedstrijd in sporthal De Schulpwei begint om 20.15 uur. Kom eens kijken het belooft een pittige wedstrijd te worden met winst kansen voor WVV.
Ook volleyballen? Nadere informatie over WVV vindt u op haar website www.wvv-wassenaar.nl of bij secretaris Ger van Weerlee, tel. 070-5111037.


Het WVV blok wordt gepasseerd.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde

 


 

Volleybal: Teams Wassenaarse Volleybal Vereniging wisselvallig.

01-MRT-14

Komende vrijdag spelen de teams van de Wassenaarse Volleybal Vereniging thuis in sporthal De Schulpwei.

 

Het WVV Herenteam speelt tegen Volcano 2, de hekkensluiter in hun poule. Volcano 2 is nog zonder winstpunten en het herenteam van WVV wil dat zo houden. Met 15 punten uit 8 wedstrijden staat WVV in de middenmoot. Maar dat kan nog gaan stijgen. Want het team heeft klasse genoeg in haar gelederen. Aanvoerder Joris Hornman (zie foto) zal opnieuw een sterk team het veld insturen met gerenommeerde aanvallers als Kilian van der Kleij en Mathieu Prins. Het team bestaat verder uit Erik, Hans, Philip, Robert, Rik en nieuwkomer Erik Troost. Het ligt dan ook in de lijn van de verwachtingen dat de Nevobo prognose van 4-0 zal worden waargemaakt. Heren succes.

 

Het WVV Mixteam komt in actie tegen Gemini-Kangeroes. Beide teams verblijven in de onderste regionen van hun poule. Het wordt tijd dat het Mixteam orde op zaken gaat stellen. Tot nu toe werden er regelmatig punten gemorst terwijl dat helemaal niet nodig is. Ook in dit team zit genoeg kwaliteit. Alleen moet er meer in teamverband worden gespeeld. Als dat er is dan komen de punten vanzelf. Dus mixers speel met elkaar de “pannen” van het sporthaldak en weerleg de prognose van de Nevobo: 1-3! Ook jullie veel succes.

 

Programma: vrijdag 7 maart sporthal De Schulpwei, aanvang 20.30 uur: WVV Heren – Volcano 2 en WVV Mix – Gemini-Kangeroes.

 

Kom kijken en geniet van die prachtige volleybalsport. En wellicht denk je dat wil ik ook. Bel dan met secretaris Ger van Weerlee tel.070-5111037 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

 

Aanvoerder Joris Hornman

 

Tekst: Ger van Weerlee

Foto: Marjanne van der Velde

 

 

 

 


 

Heren 1 team Wassenaarse Volleybal Vereniging konden niet op tegen de kampioenen van het vorige seizoen.

 

24-Feb-2014

Het is donderdagavond als de heren van de Wassenaarse Volleybal Vereniging op bezoek gingen bij nieuwkomer in de poule, Volley2B in Bergschenhoek. Vooraf was reeds bekend dat het een lastige wedstrijd zou worden. Volley2B zijn namelijk vorig seizoen kampioen geworden in de toppoule van het rayon. Herschikking van teams bracht ze in de poule met WVV. Met frisse moed en onder luidruchtig support van bestuurslid en op en top sporter Kirsten Harberink begon WVV onverschrokken aan de wedstrijd. Helaas moest ‘lange man’ Robert Kroon verstek laten gaan maar wel van de partij was nieuweling, Erik Troost. Hij moet de opengevallen plek van Josh Adie die na bijna 2 jaar weer terug ging naar Australië.

Jammer genoeg slonk de aanvankelijk zo volop aanwezige frisse moed in set één al snel naar bijna nul. Oefff..een ruime achterstand van 24-13!! Nog 1 keer zette de WWV-ers alles op alles en wisten er, dankzij goede services van Erik Gijsbers en afmaker Kilian van der Kleij, alsnog 25-23 van te maken. De WVV-ers waren daar terecht best voldaan over. Na die set was het echter Volley2B die de lakens uitdeelde. WVV kwam er, na die goede eerste set, niet meer aan te pas. Passes kwamen niet meer aan of werden direct en zonder mededogen afgestraft door de tegenstander. Bij 15-4 was het leed eigenlijk al geschied. WVV kon de wedstrijd op geen enkele manier meer naar hun hand zetten en verloren de volgende sets met 25-16, 25-11 en 25-18. Met een ‘pijnlijke’ 4-0 nederlaag en een slecht gevoel keerde de heren huiswaarts.

28 maart is de return in Wassenaar en gaan de heren voor revanche.
Maar eerst wacht op 7 maart a.s. in onze thuishal De Schulpwei Volcano uit Delft. de Mix 1 van WVV speelt op diezelfde avond tegen Gemini-Kangeroes uit Voorschoten. Kom eens kijken hoe het er toe gaat. Of nog beter speel zelf Volleybal.

Nadere informatie over W.V.V. vindt u op haar website www.wvv-wassenaar.nl of bij secretaris Ger van Weerlee, tel. 070-5111037.

 

 


 

Interview met trainer en penningmeester Wil Westgeest van de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

Feb-2014
De PR-commissie van de Wassenaarse Volleybal Vereniging sprak met good-old Wil Westgeest.
Mijn naam is Wil Westgeest, ik ben 65 jaar en woon al bijna 17 jaar in de Kempenaerstraat 2 in Wassenaar. Ik woon samen met Christina de Bruijn. Ik heb twee dochters Saskia en Carola en Christina heeft een zoon Marvin.
Ik ben sinds 2 januari 2009 trainer van de recreanten van W.V.V. en sinds het seizoen 2010/2011 ook penningmeester van deze vereniging.

Wij spraken met je in je eerste seizoen als trainer bij WVV. Wat vindt je nu, na vijf jaar, van de vereniging.
Ik vind de Wassenaarse Volleybal Vereniging een erg gezellige en sociale vereniging en de laatste tijd wordt er door ons Herenteam aardig aan de weg getimmerd. (Op hoog niveau in de Heren recreatiecompetitie).
Het niveau van de speelsters en spelers van de Mixgroep van W.V.V. loopt nog steeds erg uiteen. Iedereen heeft een goede inzet, maar bij sommigen gaat ook de leeftijd een beetje meespelen en nieuwe aanwas zullen wij als bestuur moeten blijven bevorderen.

Wij hebben naast ons volledige bestuur (klasse voor een dergelijke kleine vereniging) ook nog een zeer actieve PR-commissie die wekelijks onze vereniging in verschillende media onder de aandacht brengt en als bestuur waarderen we dit enorm.
Ik heb in de afgelopen tijd alle competitiespelende recreatieleden getracht te stimuleren door zowel technische- en conditietraining te geven om meer uit het leuke spelletje, wat volleybal  uiteraard is, te halen. Ook blijf ik ze motiveren om met meer vreugde aan de competitie deel te nemen om ook zo het beste naar boven te halen, zodat we ook meer winstkansen kunnen creëren.
Het liefst wil ik dat elk team ieder jaar kampioen wordt, maar ieder jaar wordt het niveau van de verschillende NeVoBo klassen hoger en alleen met goede aanwas, wat bij de Heren recreatie zeker al is gebeurd , kunnen we aan het einde van een competitiejaar wederom een kampioen gaan huldigen.
Verder wil ik ook de niet competitiespelende leden in de training volledig aan hun trekken laten komen, want misschien dat we ze in de nabije toekomst, als ze op een goed niveau zijn en dat zelf willen, toch kunnen overhalen om ook aan de competitie mee te doen.

Hoe moet het nu verder met WVV?
Ik hoop echt dat W.V.V. weer meer aanwas krijgt in de toekomst. Want als dat niet gebeurt zie ik als penningmeester het een heel klein beetje somber in, omdat als we maar met 2 teams in de competitie op vrijdagavond thuis spelen en we hebben maar een halve hal nodig en moeten een hele hal huur betalen, dan gaat dat ten koste van het kleine ledenaantal wat we op dit moment hebben.                                                                                 
Toch blijf ik als trainer hoopvol gestemd en ik heb er nog steeds plezier in om deze leden van W.V.V. nog jaren te blijven trainen. Want sommige leuke dingen bij deze vereniging wil ik nog zeker niet missen.
De conclusie is, dat de levensvatbaarheid van de Wassenaarse Volleybal Vereniging op den lange duur afhankelijk is van nieuwe sporters en sportsters. Dus volleyballiefhebbers sluit de rijen en ruk op naar sporthal De Schulpwei aan de Dr Mansveltkade 1. Daar zult u op een zeer sociale wijze in de armen worden gesloten van de aanwezige leden. Nadere info over W.V.V.  vindt u op haar website www.wvv-wassenaar.nl of bij secretaris Ger van Weerlee, tel. 070-5111037. Tot ziens.

 

Trainer Wil Westgeest

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde


Het Mixteam van de Wassenaarse Volleybal Vereniging weet nipt een punt te redden.

02-FEB-14

Het was 25 minuten later dan de geplande aanvangstijd van 21.00 uur toen op vrijdag 30 januari jl. het Mixteam van de Wassenaarse Volleybal Vereniging onder aanvoering van Jan Rijskamp de strijd aanbond met het Mixteam van Setumup uit Leimuiden.

De strijd was heviger en met voldoende spanning dan de setstanden doen vermoeden. Want zeker in set 1 waren er over en weer winstkansen. Zo wist Kirsten Harberink door fel en fanatiek serveren een eerder opgelopen achterstand (11-3) vrijwel in haar eentje ongedaan te maken tot 11-10. De WVV-ers verloren helaas dan toch weer de aansluiting en gingen alsnog met 25-20 de boot in. In de sets 2 en 3 was het vooral de aanval van Setumup (met een twee meter lange middenaanvaller) die het WVV lastig maakte. Ook serverend werden er helaas aan WVV zijde de nodige foutjes gemaakt. Dus met de standen 25-13 en 25-10 was dit iets om snel te vergeten.

Maar dan set 4. De WVV teamleden waren er hoe dan ook opgebrand om hun huid zo duur mogelijk te verkopen en als het even kon de setwinst binnen te halen. Het werd een pittige strijd. Verdedigend kwamen de WVV-ers nu een stuk beter uit de verf…. Hadden goed opgelet en vooral het spel van de aanvallers van Setumup werd door het blokwerk van Ruud Meershoek sterk aan banden gelegd. Ook de plaatsballen werden onderschept. Het ging WVV een stuk beter af. Tegen het einde nam de spanning tot grote hoogte toe. WVV meende al snel op rozen te zitten maar Setumup wist zich knap terug te vechten. In een zinderende slotfase waarbij zowel WVV als Setumup op setpunt kwamen was het uiteindelijk WVV-er Jan Rijskamp die de laatste twee punten wist te scoren en de setwinst met 26-28 wist binnen te halen.

Een 1-3 uitslag die, door vooral de laatste setwinst, niet voelde als een verloren wedstrijd.

 

Programma: donderdag 13 februari Volley 2B – WVV Heren.

 

Volleyballen bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging dat is een hot item in 2014. Wie wil dat niet? Maak uw goede voornemens waar en kom spelen bij WVV en beweeg voor een goede gezondheid. Kijk voor info op www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Ger van Weerlee tel. 070 – 5111037.

Aanvoerder Jan  Rijskamp

het Mixteam in actie.

 

Tekst: Ger van Weerlee

Foto’s: Marjanne van der Velde

 


 

 

Whaww, in één week, 5 punten voor het Heren 1 team, Wassenaarse Volleybal Vereniging.

26.01.2014

Een drukke week voor WVV Heren 1. Een uitwedstrijd op maandag- en een thuiswedstrijd op vrijdagavond. Maandag in Delft waar Volcano H1 onze gastheer is. We kennen ze, evenals Heren 2 van Volcano die ook in onze poule speelt. Ieder seizoen spelen we namelijk ook een aantal avonden in de Fortunahal van Volcano een toernooi. Kortom, eigenlijk spelen we ook een beetje “thuis” als we “uit” in Delft zijn. Het is zo dat de spelers van WVV H1 in toerbeurt een verslag voor de krant schrijven, dat u trouw iedere week, zo ook nu, leest. Deze week is het mijn beurt. Het al niet simpel om een paar uur na de wedstrijd nog te herinneren hoe het verloop van de wedstrijd was, laat staan 5 dagen later. Door de twee wedstrijden deze week is het taak-verdelen van de schrijfplicht wat verschoven. Eén ding weet ik nog zeker: We wonnen met 1-3. Vrijdagavond dus weer bij elkaar. Deze keer ècht “thuis” in De Schulpwei. Tegenstander was het Heren1 team van Nesselande uit Zevenhuizen. Een sterke ploeg met een paar stevige, lange aanvallers en goede spelverdelers. Maar die hebben wij ook! Die aanvallers bedoel ik. Dat de spelverdelers goed zijn mag ik hier niet schrijven. Ik ben het zelf!! Da’s waar ook! We zijn met twee spelverdelers en hebben óók een goede spelverdeler en wel meer! En dat hebben we bewezen ook. Het werd een felle strijd. Zo nu en dan floten de ballen ons om de oren. Maar we wisten er ook veel te blokkeren. Uiteindelijk waren we mooi in evenwicht en werd het 2-2. Een gelijkspel dat voelt als een overwinning. Waarschijnlijk omdat we de laatste set wonnen. Die herinner ik me het beste; zo’n laatste set. Dus als we die voortaan in ieder geval proberen te winnen dan hebben ik en alle anderen die wat kort van memorie zijn de rest van de week alvast een euforisch gevoel. Zelfs bij een gelijke eindstand! 5 punten in één week, niet gek!!

 

Ook het 1e Mixteam van WVV speelde die vrijdagavond… Zij streden tegen het supersterke reeds fier op plaats één van de ranglijst staande Merenwijk. Wonderwel wist WVV met simpel maar effectief spel via 20-17 de set met 25-23 te winnen. In set 2 was WVV ‘onvindbaar’ 10-25 verlies. In de volgenden set 3 en 4 wisten zij nog behoorlijke tegenstand te bieden maar Merenwijk ving dat eenvoudig op. Aanvallend waren zij vele malen machtiger dan WVV waardoor de 18-25 en 17-25 niet echt verrassend was: 1-3 verlies.

Ook Volleyballen? Info bij Ger van Weerlee 070-5111037 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl

 

Tekst: Joris Hornman

Foto: Marjanne van der Velde

Onderschrift foto: WVV-ers Erik Gijsbers in actie

 


 

Wassenaarse Volleybal Vereniging en haar teams.

Deze week spelen de teams van de Wassenaarse Volleybal Vereniging drie competitiewedstrijden. Het herenteam speelde gisteravond tegen Volcano 1 en speelt a.s. vrijdagavond thuis tegen Nesselande. Het mixteam speelt diezelfde avond tegen Merenwijk 1.

De heren vertonen de laatste weken aanzienlijke progressie in hun spel. Door omstandigheden kon het team in haar laatste wedstrijd niet volledig aantreden. Maar deze week zijn ze weer compleet. Op het moment van schrijven van dit persbericht was nog niet bekend wat de uitslag van de wedstrijd tegen Volcano 1 is geworden. Daarover leest u volgende week in deze krant. In de prognose van de Nevobo gaat men uit van een 4-0 overwinning door WVV. Zo zou het ook moeten zijn, want Volcano staat bijna onderaan met 6 punten en WVV met 10 punten op de derde plaats. Echter ook in het volleybal zijn er ook verrassende uitslagen in de competitie. Maar op basis van de volleybalkwaliteiten en de maximale inzet van de WVV heren wordt wel een overwinning door WVV verwacht.

Voor de tweede wedstrijd van de heren deze week tegen Nesselande is de prognose eveneens een overwinning en wel met 3-1. Nesselande is echter een gelijkwaardige tegenstander want ze hebben totnutoe bijna evenveel punten als WVV behaald. Dat wordt dus een spannende wedstrijd. Maar met geloof in eigen kunne gaat WVV ook hier met de punten strijken.

Het mixteam (zie foto) heeft komende vrijdagavond als tegenstander Merenwijk 1 uit Leiden. Een geduchte tegenstander want zij staan boven aan in mixpoule A van Rijnland. De Nevobo prognose is dan ook 1-3. Maar met een bijna volledige bezetting, helaas is Marcel van der Velde geblesseerd, moeten de Mixers een eind kunnen komen. Een maximale inzet is dan wel vereist. Een gelijkspel behoort toch zeker tot de mogelijkheden.

Dus a.s. vrijdagavond kun je weer genieten van spannende volleybalwedstrijden in sporthal De Schulpwei aan de Dr Mansveltkade, aanvang 20.30 uur. En mocht je dat inspireren meld je dan meteen aan bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Voor info zie www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Ger van Weerlee tel. 070-5111037.
Tekst: Ger van Weerlee
Tekst bij de foto: Het WVV Mixteam.
Foto: Marjanne van der Velde

 


Bescheiden succes voor teams Wassenaarse Volleybal Vereniging.

 De inspanning van het gezellige WVV ‘olieballentoernooi’ van woensdag nog in de benen wachtte vrijdag voor de Heren 1 en de Mix1 van WVV een competitiewedstrijd. De Heren 1 trad in de Schulpwei aan tegen Delta uit Delft. Voor WVV geen onbekende met ex. WVV-lid Bernard Klein Breteler in de gelederen. Het gelegenheidsteam waar Joris Hornman en Robert Kroon ontbraken was aangevuld met Peggy Verwey en Rik Vos. Rik is gelukkig na een lange blessure weer van de partij. In set 1 legde Delta meteen veel servicedruk. Daarna ging het redelijk gelijk op maar het geslagen gat was te groot. 18–25 voor Delta. Set 2 was en kopie van set 1 maar dan andersom! WVV nam na enkele service reeksen van Peggy en Erik een voorsprong. Een verdraaide knie van spelverdeler Hans v.d. Kleij dreigde roet in het eten te gooien maar WVV hield de voorsprong vast en haalde de set met 25-21 binnen. Rik Vos die in set 3 zijn rentree maakte werd danig op de proef gesteld maar hield zich perfect staande! Delta was weer wakker en zette, in de 3e set, alles op alles. Bij WVV wreekte de blessure van Hans en het gemis van de vaste krachten zich. WVV kon geen vuist meer maken; 18–25 verlies. In set 4 kwam WVV snel op achterstand er werd nog een eindsprint ingezet maar uiteindelijk moest WVV het hoofd buigen; 19-25. Eindresultaat 1-3.

De Mix 1 van WVV bond in Voorschoten de strijd aan met Gemini-Kangeroes. Een strijd die  aanvankelijk wonderbaarlijk goed verliep. De mix van WVV gaf Gemini geen kans op een goed resultaat. In set één een prachtige winst 15-25 en in set 2, 18-25. 0-2 vóór. Daarna sloop er echter iets van duister gebeuren in het team. Gemini zag en pakte haar kans… Het lukte WVV niet meer haar niveau uit set één en 2 terug te krijgen. Een verlies van 25-15. In set 4 leek het alsnog de goede kant op te gaan. Langzaam wist WVV een royale voorsprong op te bouwen. Op een gegeven moment tot 17-23 aan toe. Dan denk men algauw dat zit gebakken! Maar grrrr. het ging faliekant mis…(de mysterieuze krachten in de sport ?) bij 24-24 gelijk en bij 27-25 verlies. Maar een 2-2 gelijk spel is achteraf gezien geen slecht resultaat.
Ook Volleyballen? Info bij Ger van Weerlee 070-5111037 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl

 

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde
Onderschrift foto:  Kilian v.d. Klei verschalkt het blok van Delta

 

 


 

 

Wassenaarse Volleybal Vereniging in het nieuwe jaar.

29-Dec-13

Een nieuw jaar en een herstart van het seizoen.

 

De Wassenaarse Volleybal Vereniging, 52 jaar jong, heeft weer vele activeiten op het programma staan. Naast de wekelijkse trainingen en competitiewedstrijden is er reeds op woensdag 8 januari a.s. een groot volleybalevenement. Dan wordt in sporthal De Schulpwei het traditionele WVV-Olieballentoernooi gehouden. Mede mogelijk gemaakt door de zeer gewaardeerde sporthalbeheerder Eric van Leeuwen.

Aan dit gezellige recreatietoernooi nemen alle (ere)-leden en vele oud-leden deel, tezamen met familie, vrienden en kennissen. Zie foto. Maar ook u/jij kunt meedoen. Een prachtige gelegenheid om kennis te maken met het volleybal. We beginnen om 20.00 uur. Na afloop komen we tezamen in de kantine van de sporthal om onder het genot van een drankje en een hapje terug te blikken in 2013 en vooruit te kijken naar 2014.

 

In februari/maart kunnen de leden genieten van volleybalbeelden via de video, maar kunnen zij ook leren van hun eigen fouten. Met deze videobeelden kunnen de leden hun volleybalniveau verhogen.

 

In de loop van dit jaar hebben het Nederlandse Volleybalmannen- en vrouwenteam de belangstelling van WVV. Beide teams timmeren aan de weg met deelname aan de WK -en EK toernooien. Deze wedstrijden vinden in het buitenland plaats, maar in de aanloop naar deze evenementen zullen door WVV oefenwedstrijden van deze teams worden bezocht. Ook hiermee kun je veel volleybalkennis opdoen die je in de wedstrijden kunt gebruiken.

 

De maand april staat in het teken van het inmiddels traditionele WVV Lentevreugd Toernooi. Op 19 april zullen op vier velden in sporthal De Schulpwei vele teams aantreden om te strijden voor de toernooiwinst. Het toernooi staat open voor recreatieteams van bedrijven, instellingen en verenigingen. Voor inschrijving kun je informatie verkrijgen bij Peggy Verwey via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

En we sluiten het seizoen 2013-2014 af met ons buitenvolleybal gebeuren. Elke woensdagavond in de maand mei wordt er vanaf 19.30 uur, bij goed weer, gevolleybald op het grasveld achter de v.m.Wethouder Huybregtseschool aan de Burmanlaan. Ook aan dit evenement kan een ieder meedoen. Lekker buiten een balletje slaan.

 

Voorwaar veel attractief volleybal bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging tot aan de zomervacantie. Bij zo’n vereniging wil je toch bij zijn. Dus kom bij WVV volleyballen, want het is van ook groot belang dat er voldoende lichaamsbeweging is. Volleyballen is daarvoor een prima middel.Velen gingen u/je voor, dus waarom u/jij niet.

Kijk voor info op www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Ger van Weerlee 070-5111037.

Of kom gewoon op de woensdagavond om 20.15 uur met je sportspullen naar sporthal De Schulpwei aan de Dr Mansveltkade en doe lekker mee.

WVV wenst iedereen gezonde sporturen in 2014. Tot dan!

 

 

 

Tekst: Ger van Weerlee

Tekst bij foto: Deelnemers Olieballentoernooi.

Foto: Marjanne van der Velde

 


 

 

Teams Wassenaarse Volleybal Vereniging oppermachtig.

 

29-Dec-13

 

 

 

Afgelopen vrijdag wist zowel het Heren 1 als het Mix 1 team van WVV soeverein de winst te pakken. De mix 1 deed dat wel heel overtuigend tegen Setumup uit Leimuiden. Opmerkelijk was het dat de Nevobo in hun prognose ervan uitging dat WVV weinig of geen kans had op een gelijkspel laat staan op winst. Gelukkig kan de praktijk heel anders zijn.
Het begint al in set 1, de teams lijken aan elkaar gewaagd waarbij WVV een nipte voorsprong 13-10 weet te bemachtigen. Gaande de set werd dat, door uitstekend serveren plotseling 23-13 en de setwinst voor WVV met 25-14. Setumup liet het er echter niet bij zitten en wist vooral door sterk aanvallend spel een, voor WVV, angstige voorsprong te nemen, 17-21. Maar bij dat soort standen is WVV meestal op haar best. De ervaring die het WVV team rijk is, levert dan vaak iets doorslag gevend. Zo ook nu!! Setumup gaat foutjes maken die WVV snel afstraft. Bij 21-21 staat het weer gelijk. Het wordt spannend, 23-23. Uiteindelijk is het Kirsten Harberink die met een welgemikte bal via 26-24 ook set 2 voor WVV binnenhaalt. Set 3 verliep min of meer als set 2 echter nu kwam tussenstand 21-17 in het voordeel van WVV op het, door Annemieke Bollen onberispelijk bijgehouden, scorebord. En warempel trainer Wil Westgeest had nog zo gewaarschuwd ‘pak ook die twijfel ballen’ ‘waarschuw elkaar’ het overkwam WVV toch. Het was daardoor dat Setumup tot 21-21 wist terug te komen. WVV op tijd wakker kreeg, mede door goed verdedigen en slimme ballen te spelen, toch de verdiende setwinst 25-21. In de 4e set was Setumup murw gespeeld. Verbaasd door het goede spel van WVV waren de Setumup-ers totaal ‘de weg kwijt’. Ook nu weer was het Kisten die, ditmaal met een bal ver in het achterveld, het laatste punt wist te maken. Met een onverwacht groot verschil 25-12 in set 4 kwam een prachtige 4-0 overwinning tot stand.

De Heren 1 van WVV moesten opboksen tegen het normaal gesproken sterke team van Volcano uit Delft. In set 1 had Volcano “blijkbaar nog niet warm”geen grip op het rustige en solide spel van WVV. Aanvallend zat het bij WVV met o.a. Mathieu Prins goed in elkaar en via 11-7 werd het zodoende al snel 25-18. In set 2 waar WVV in een andere opstelling kwam een bepaalde onzekerheid in het spel van WVV. Van 12-17 wisten ze nog 22-24 te maken maar dat was onvoldoende. Volcano ook niet van gisteren kwam via een snel genomen time-out op het laatste punt, 22-25. WVV pakte, in set 3, echter snel de draad weer op en mede door de messcherpe service van Phillip Laget en de aanval door het midden van Robert Kroon, werd direct een flinke voorsprong opgebouwd die Volcano niet meer te boven kwam…setwinst voor WVV bij 25-14. In set 4 ging het lang gelijkop 6-6, 11-11, 13-13. Beide teams maakte er een bijzonder aantrekkelijke set van. WVV speelde voor de winst en Volcano voor het gelijkspel. Het was uiteindelijk Hans van de Kleij die met een uitstekende service beurt het verschil maakte, 21-18. En na nog een tactische wissel te hebben uitgevoerd veroverd WVV de setwinst; 25-20. Wat de einduitslag op 3-1 voor WVV bracht. Bravo!!

Ook volleyballen. Kom op de woensdagavond om 20.15 uur naar sporthal De Schulpwei aan de Dr Mansveltkade 1 en train gelijk mee. Nadere info bij secretaris Ger van Weerlee, 070-5111037 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

 

 

 

Tekst: Jan Rijskamp

Foto: Marjanne van der velde

Onderschrift foto. Gespannen wachten op de aanval van de WVV mix

 


 

 

De teams van De Wassenaarse Volleybal Vereniging geloven er in.

07-Dec-13

Aanstaande vrijdag de dertiende spelen de beide teams van de Wassenaarse Volleybal Vereniging in sporthal De Schulpwei hun laatste wedstrijd van dit jaar.

Het WVV Herenteam treedt aan tegen Volcano 1. Volcano staat met één punt net één treedje onder WVV. Dat belooft dus een spannende wedstrijd te worden. Alhoewel de prognose van de Nevobo, 4-0, in het voordeel van WVV is. De grafiek hierbij laat zien dat WVV de sterkste progressie doormaakt. Vooral in de laatste wedstrijd tegen Volcano 2 zagen we dat het WVV Herenteam ook echt een team aan het worden is. Maar het kan nog beter. En het zal ook beter worden want op de training spat het er vanaf. Dus dat belooft wat a.s. vrijdag. Scheidsrechter bij deze wedstrijd is Marc Schimpf en telster Annemieke Bollen.

 

 

Het WVV Mixteam speelt tegen Setumup 1 uit Leimuiden. Een geduchte tegenstander, die op de tweede plaats staat, zij het twee wedstrijden meer gespeeld dan de WVV Mixers. In theorie staat WVV bij winst van de twee minder gespeelde wedstrijden gelijk met Setumup.  Dat is de theorie, nu de praktijk. Het WVV team heeft kwaliteit genoeg, maar dat moet in de praktijk vertaald worden in teamwork. Volleybal is bij uitstek een teamsport en als team opererend kan je op die manier punten verzamelen en de wedstrijd winnen. Dus WVV mixers laat a.s. vrijdag zien dat jullie een team zijn. Veel succes. Scheidsrechter is Wil Westgeest, teller Ger van Weerlee.

Zoals u leest is er behoorlijk veel pleizier te beleven in het volleybal. En dat gebeurt bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging met veel sportieve en sociale sporters/sters. Kom ook naar WVV en beleef het mee. WVV traint op de woensdagavond van 20.15 tot 21.45 uur in sporthal De Schulpwei aan de Dr Mansveltkade 1. Nadere info bij secretaris Ger van Weerlee, 070-5111037 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl. Tot spoedig.

Do you want a sportslife in Wassenaar. Come to the Wassenaarse Volleybal Vereniging and enjoy the volleyballsport. WVV has many foreign players who play with lots of sportsfun.
So contact secretary Ger van Weerlee, tel. 070-5111037 or see on www.wvv-wassenaar.nl what WVV can bring you.     

Tekst: Ger van Weerlee
Tekst bij foto: Het WVV Heren in actie.
Foto: Marjanne van der Velde

 


Grandioze partij van de Mix 1

 

01-Dec-13

Het mix 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging steeg, in hun onlangs gespeelde wedstrijd, boven hun eigen kunnen. Tot die wedstrijd had het Mix team van WVV nog geen echt resultaat weten te behalen maar tegen de Mix 1 van Merenwijk speelden ze als nimmer tevoren. Merenwijk uit Leiden, ook dit seizoen weer duidelijke kampioenskandidaat, keek bewonderend uit hun ogen. Zo’n tegenstand hadden ze dit seizoen nog niet ondervonden. In set één leek het er echter in het geheel niet op. Als snel stond WVV tegen een 10-3 achterstand aan te kijken. Raadselachtige missers en foutieve passes zorgenden voor een uitzichtloze eindstand van set één van 25-14. Een omzetting in het WVV team bracht een magnifieke omwenteling te weeg. Ballen kwamen nu wel netjes bij de aanval, verdedigend werd veel meer opgevangen. Al met al ging het stukken beter. Zo goed dat WVV in de punten naast Merenwijk bleef, 14-14. Tegen het einde nam WVV resoluut het heft in handen. De Merenwijkers keken hun ogen uit, gingen zenuwachtig spelen en maakten op hun beurt de nodige fouten waardoor WVV met 19-25 de setwinst konden pakken. Set 3 ging aan WVV zijde weer iets minder…. Merenwijk pakte de draad van set één weer op wat voor WVV helaas resulteerde in setverlies met 25-17. Maar dan set vier…. Voor WVV erop of eronder…Spelen voor wat we waard zijn. Tijdens de beschikbare tijd tussen de sets in pepten de WVV-ers elkaar op… “jongens” het moet nu gebeuren.. kom op!! En dat hielp….Ieder voor zich bracht het beste in zich boven. WVV nam een lichte voorsprong die ze tot 16-20 wisten vol te houden. Merenwijk blijkbaar hun verbazing te boven maakte $@# 20-20 gelijk. Maar dan zijn de WVV-ers vaak op hun best. Op hun tandvlees liepen ze weer uit naar 20-23. Nog eenmaal Merenwijk met 21-23. Maar daarna was het gebeurt..service winst voor WVV geeft 21-24 en ja hoor het laatste punt komt op het scorebord, 21-25. Het 2-2 resultaat, een prestatie van formaat, kan de boeken in.

 

Ook Volleyballen? Wij trainen vanaf 20.15 uur op de woensdag avond in de sporthal De Schulpwei. Doe gewoon mee het is heerlijke sport. Info is te verkrijgen bij Ger van Weerlee, telefoon 070-515111037 of op www.wvv-wassenaar.nl

 

 

Tekst door: Jan Rijskamp

Foto van Jan Rijskamp

 

Foto onderschrift: Nòra Fekete van WVV overspeelt het blok van Merenwijk

 

 

 

 


 

Herenteam Wassenaarse Volleybal Vereniging levert strijd.

24-Nov-13

Het herenteam van de Wassenaarse Volleybal Vereniging speelde uit tegen Volcano 2.

Volcano 2 prijkt onder aan de ranglijst, dus zou het een makkelijke wedstrijd voor WVV moeten worden. Dat was ook de prognose: 4-0 voor WVV.

Maar zo makkelijk werd het niet. De heren van WVV vinden elkaar steeds beter in de opbouw naar de aanval. En dat bleek uit de eerste set die met notabene 11-25 werd binnengehaald! Dus toch…

De tweede set gaf een heel ander spelbeeld te zien. De strijd ging gelijk op tot 24-24. Spanning alom. En zie WVV haalde zo waar ook deze set binnen met 24-26.

Dus toch… Ook set vier stond bol van de spanning. Met goed volleybal ging ook nu de strijd gelijk op tot 20-20. Maar dan greep Volcano haar kans en drukte door naar 25-20. Dus niet…

Maar ook 1-3 zou een goede uitslag zijn. Dus togen de mannen van WVV weer op weg naar de setwinst. Het werd een herhaling van set twee. Met 24-26 werd deze set werkelijk binnengesleept en tevens de overwinning van deze wedstrijd 1-3. Bravo mannen, zo doorgaan.

 

Programma: 28 november Merenwijk 1 tegen WVV Mix. Prognose 4-0.

 

Als u dit zo leest dan krijgt u toch ook zin om te gaan volleyballen. De Wassenaarse Volleybal Vereniging kan u op het volleybalgebied veel bieden. Een goede accommodatie, een ervaren trainer en veel leuke medespelers- en sters. En na afloop van training of wedstrijd staat beheerder Eric van Leeuwen in de kantine klaar om een heerlijk drankje in te schenken. Als u lid wordt krijgt u een prachtige sporttas en een sleutelhanger cadeau.

Dus Wassenaarse sporters- en sportsters kom naar sporthal De Schulpwei aan de Dr Mansveltkade 1 en volleybal mee met WVV. Dat kan iedere woensdagavond van 20.15 tot 21.45 uur. Bel voor info secretaris Ger van Weerlee, tel. 070-5111037 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

 

Tekst: Ger van Weerlee

Tekst bij foto: het WVV herenteam valt aan

Foto: Marjanne van der Velde

 


 

 

Aanvoerders over hun team Wassenaarse Volleybal Vereniging.

 

10-Nov-2013

Het Mix Recreatieteam van de Wassenaarse Volleybal Verenigingzat afgelopen vrijdagavond door de aanwezigheid van een negental teamleden een beetje met een luxe probleem. Aangezien er vanuit gegaan wordt dat alle spelers ongeveer evenveel wedstrijdminuten krijgen wordt er nogal gewisseld. En dat was mede het euvel waardoor tegenstander Leython de gelegenheid kreeg om de winnaarsaspiraties van WVV een halt toe te roepen.

In set één lukte het WVV nog wel om tot 17-17 op gelijke hoogte van Leython te blijven,maar bij 17-20 zat dat er niet meer in. Leython wist de winst te pakken met 19-25.

In set 2 werden ze bijkans onder de voet gelopen via 9-11 naar 12-25. Snel vergeten maar. WVV liet in set 3 een heel ander Mixteam zien. Wederom ging de strijd lange tijd gelijk op: 10-10 en 14-14. Pas daarna slaagde WVV er in, o.a. door goed serveren van Wim Lemckert, afstand te nemen, 21-14. Leython kwam nog even angstig terug naar 22-19 maar het lukte Marcel v.d. Velde om de set uit te serveren…25-21. Bravo.

In set 4 meende men dat WVV weer haar ‘oude’ niveau terugkreeg….helaas was dat maar voor korte tijd. De aanvalskracht, anders één van de sterke wapens van WVV, haperde flink. Leython liet zich niet meer verrassen en pakte ook de laatste setwinst en wel met 19-25. Het is dan wel een 1-3 verlies, maar een stuk beter dan de prognose van de Nevobo die een 0-4 aangaf.

 

Ook het Herenteam van WVV speelde thuis tegen Volepo 1. Een geduchte tegenstander die de heren al jaren ontmoeten. Beide teams staan dan iedere keer weer garant voor een pittige partij volleybal. Aan elkaar gewaagd valt de uitslag nooit te voorspellen.

Een titanenstrijd maar altijd sportief en gezellig. Zo ook deze keer.

Het is jammer dat de meesten van u niet zijn komen kijken in sporthal De Schulpwei.

 

De tribunes waren op 4 personen na leeg. Eén van de vier aanwezige toeschouwers was Rick Vos. Begin dit seizoen toegetreden als speler tot de gelederen van WVV Heren 1, maar door een te grote inzet tijdens de trainingen geblesseerd. Langzaam maar zeker herstellende komt hij de sfeer proeven van de volleybalstrijd. Dan maar vanaf de tribune…

De andere drie toeschouwers waren drie knappe dames en daarom ook direct duidelijk naar wie zij kwamen kijken. Naar Joshua Adie. Onze engelstalige jonge god die WVV Heren 1 helaas halverwege het seizoen gaat verlaten in verband met vertrek naar het buitenland. We zullen hem missen…èn de dames op de tribune…!

Wat ik al zei: jammer dat u niet bent komen kijken!

 

Dan had u kunnen zien hoe Robert Kroon, ook een vers lid van WVV Heren 1, met het grootste (letterlijk) gemak aanvallen van de tegenstander aan het net pareert , prachtige passes geeft vanuit het achterveld, soepel en onverbiddelijk aanvalt en de tegenstander zwaar onder druk zet met zijn services.

Dan had u ook kunnen zien hoe Philippe Laget, die dit jaar zijn come-back maakt bij WVV Heren 1 als rots in de branding zijn vlijmscherpe visie geeft tijdens de time-out dat direct leidde tot een set-overwinning.

Ook had u alle andere spelers van WVV Heren 1 kunnen zien schitteren. En dat niet alleen! Nee, ook de spelers van Volepo 1 had u kunnen bewonderen…misschien nog wel een ietsie pietsie meer dan die van WVV. Volepo won namelijk…met 1-3.

Dat is het mooie van volleybal…je ziet altijd iemand winnen!

Tot ziens, de volgende keer als WVV weer speelt in De Schulpwei, op 13 december 2013 om 20:30 uur. En ik beloof u, er is dan ruimte op de tribunes, want Joshua is dan ondertussen gevlogen!

 

Programma: 18 november: Heren WVV – Volcano 2. 28 november Merenwijk 1 - WVV Mix

Wellicht is dit verhaal voor u aanleiding om de stoute (volleybal)schoenen uit de kast te halen en ze mee te nemen naar sporthal De Schulpwei. Daar wordt u van harte verwelkomd en traint u meteen mee met de enthousiaste dames en heren van WVV. Dat kan elke woensdagavond vanaf 20.15 uur. Of kom gewoon eerst eens kijken. Dus kom naar de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Info op www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Ger van Weerlee 0790-5111037.

 

Tekst: Ger van Weerlee

Tekst bij foto: Het Mixteam in actie.

Foto: Marjanne van der Velde

 

 


 

Teams Wassenaarse Volleybal Vereniging in opmars.

 

03-Nov-2013

Aanstaande vrijdag spelen de twee recreatieteams van de Wassenaarse Volleybal Vereniging thuis in sporthal De Schulpwei aan de Dr Mansveltkade.

 

Het WVV herenteam speelt tegen Volepo 1 uit Rijswijk. Het herenteam heeft zich in haar eerste wedstrijd van deze competitie al aardig ingespeeld. Tegen Nesselande werd een verdienstelijk gelijkspel behaald. Verdienstelijk omdat voor het eerst in de nieuwe samenstelling werd gespeeld tegen het sterke Nesselande, dat vorig seizoen nog in de toppoule speelde.

Volepo heeft in haar eerste wedsrijd vier punten behaald tegen Volcano 2, dat onderaan staat. De prognose van de Nevobo geeft aan dat Volepo favoriet is in de wedstrijd tegen de WVV Heren. Dat moet voor de heren een extra motivatie zijn om de vier punten in Wassenaar te houden. Zij gaan voor de winst a.s. vrijdag. Heren succes.

 

Het WVV Mix team speelt eveneens thuis tegen de volleyballers/sters van Leython DC 2 uit Leiderdorp. De mixers waren in hun eerste wedstrijd tegen VCS wat ongelukkig met de score. Zij verloren nipt met 3-1. Dat gaat a.s. vrijdag tegen Leython veranderen. Ook in de prognose voor deze wedstrijd is de tegenstander favoriet. Leython heeft uit twee wedstrijden 4 punten behaald, terwijl het maximum 8 was. Beide teams staan vlak bij elkaar op de ranglijst. Ik verwacht daarom een felle strijd waarbij WVV met een maximale inzet vier punten gaat behalen. Dus Mixers kom op en toon je strijdlust.

 

A.s. vrijdag kunt u dus weer volleybal van niveau zien in sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1, aanvang 20.30 uur. Kom kijken en beleef de sportvreugde van de WVVers mee.

 

Ook interesse in volleybal? Meld je aan en doe meteen mee met de training op woensdag 6 november a.s., vanaf 20.15 uur. Kijk voor nadere info op www.wvv-wassenaar of bel secretaris Ger van Weerlee, tel. 070-5111037. Tot ziens!

 


 

De Wassenaarse Volleybal Vereniging in gesprek met met sponsor Wim Lemckert.

20-Oct-2013

 

1.Wil je jezelf even voorstellen.

 

Ik ben Wim Lemckert, 59 jaar oud. Geboren in Bilthoven maar heb vanaf mijn 20e voor Unilever (Key Accountmanager) op diverse plaatsen in het land gewoond. Sinds 2003 ben ik in Wassenaar gaan wonen bij Annemiek. Komende uit een zakenfamilie was het nog altijd mijn wens om zelfstandig te zijn en een eigen bedrijf te beginnen. REMAX had in Nederland al zo’n 100 kantoren maar in Leiden nog niet. De ultieme uitdaging dus.

 

2. Wat is je (actieve) loopbaan in het volleybal?

 

Ben pas beginnen te volleyballen rond mijn 24e in Midwoud (VV Schorpioen), een dorpje bij Hoorn. Speelde daar competitie en zat na een paar jaar ook in het bestuur van de vereniging. Daarna verhuisd naar Oudesluis, een dorpje bij Schagen, welke nog geen Volleybalvereniging had. Daar een mix-team (recreanten) opgezet met na verloop van tijd bijna 20 leden. Lijkt niet zoveel echter als je je realiseert dat het dorp uit 800 inwoners bestond kijk je daar anders tegenaan. Daarna nog een jeugdteam met 7 spelers samengesteld waarmee we de competitie ingingen. Helaas door te kort aan aanwas van onderuit heeft dit jeugdteam maar een jaar of drie mogen spelen.

 

3. Wat vindt je van de Wassenaarse Volleybal Vereniging?


Laat ik voorop stellen dat ik het enorm naar mijn zin heb bij WVV. Het spelniveau is goed en de onderlinge contacten zijn prima. De trainingen zijn onder de bezielende leiding van Wil Westgeest over het algemeen goed bezocht. Het is niet zo’n grote vereniging, dit heeft uiteraard zijn nadelen maar kent zeker ook zijn voordelen. Je kent elkaar goed en weet wat je aan elkaar hebt. Ook het borreltje met een hapje op de 1e woensdag van de maand is altijd gezellig evenals de competitiewedstrijden. (vorig jaar kampioen)

 

4. Je bent naast lid ook sponsor van WVV.

Ja, dat klopt. Een vereniging heeft altijd gebrek aan sponsoren daarom leek het mij een goed plan WVV te steunen. Uiteraard ook een beetje eigenbelang daar mijn REMAX Makelaarskantoor toen nog niet zo bekend was. Het mes snijdt dus aan twee kanten.

Inmiddels zijn wij marktleider in Leiden en omgeving en hoop ik dat WVV net zo groot gaat worden.

 

5. WVV heeft nieuwe leden nodig. Kun je daaraan een bijdrage leveren?

 

Ten eerste moet ik zeggen dat het bestuur van WVV zeer actief is met o.a. de ledenwerving maar ook met andere zaken. Zo ook laatst weer met een kraam op de Langstraat. Het is echter in deze tijd verschrikkelijk moeilijk mensen aan je te binden. Vrijwel iedere vereniging heeft hier last van. Of dit komt door de economische teruggang of de individualisering ik weet het niet. In de dorpen waar ik woonde gingen we de scholen langs met folders en gratis proeftrainingen. Dit resulteerde in extra leden. Je kunt ook denken aan een Open Huis op een willekeurige zaterdag, nieuwe bewoners in het dorp aanschrijven, Ouder-Kind dag organiseren. Er zijn diverse mogelijkheden. Nieuwe leden krijgen nu al een korting op de contributie en een mooie gratis sporttas.

 

6. Hoe zie je de toekomst van WVV en wat wens je de vereniging toe?

 

Uiteraard wens ik de vereniging een zeer goede tijd toe en hoop dat het ledental weer zal toenemen. Ik kan jong en oud aanraden eens te komen kijken, op een woensdagavond rond acht uur in de Schulpwei en, eventueel viermaal, op proef mee te spelen. Tenslotte wil ik het bestuur bedanken voor de vele vrije uren en werk welke ze in de vereniging steken. Helemaal TOP.

 

 

Dus meld je aan bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Rick, Robert, Philip en Nora gingen je dit seizoen al voor. Kom Bewegen en je voelt je veel beter. Kijk voor info op www.wassenaar-wvv.nl of bel secretaris Ger van Weerlee, tel. 070-5111037.

 

Succes volle start voor de heren 1, iets minder voor de mix 1 van Wassenaarse Volleybal Vereniging

 

13-Okt-2013

Donderdag was de seizoenstart van de competitie 2013-2014 voor de Mix 1 van WVV. Geen eenvoudige start want WVV trof VCS uit Sassenheim als tegenstander. Het Mix team is zijn hoofdaanvaller kwijtgeraakt (naar de Heren!) maar heeft in Marcel v.d. Velde, Wim Lemckert en onze nieuwe benjamin Nõra Feteke de nodige aanvulling gekregen. De oudgedienden Elly v. Weerlee, Jeanne Taal, Kirsten Harberink, Ruud Meershok en Jan Rijskamp waren uiteraard ook van de partij. Het WVV team had alle vertrouwen in een goede afloop. WVV begon dus ook wonderbaarlijk goed aan de partij. Na 13-8 was het zomaar 25-16 voor de WVV-ers. 1-0 vóór een niet verwacht uitstekend resultaat. VCS liet het er echter niet bij zitten. De in het team aanwezige ‘lange mannen’ werden wakker en kregen langzaam maar zeker de overhand waardoor de wedstrijd volledig kantelde. WVV kon VCS op inzet nog tot 17-16 bijbenen. Daarna was het zowel in set 2 als in set 3 op identieke wijze gedaan. Twee maal 21-25 verlies voor WVV. In set 4 werd al snel duidelijk dat WVV niet alleen bij voortduring tegen de lengte bij VCS opbokste maar ook tegen zich zelf. Een veelvoud van kleine foutjes bij WVV maakte set 4 een stuk minder spannend. Af en toe liet WVV nog wel wat van hun capaciteit zien maar het VCS lastig maken zate er niet meer in. Setverlies bij 18-25. Het 1-3 verlies voor WVV betekende gelukkig niet dat er met lege handen richting Wassenaar werd gegaan.

 

De dag daarna speelde het heren 1 team van WVV tegen het uit de toppoule afkomstige Nesselande. Een tegenstander met pit derhalve. In de samenstelling van het heren 1 WVV team heeft ook een verandering plaats gevonden. ‘Oud’ gediende Erik Gijsbers, Hans en Kilian v.d Klei, Joris Hornman Joshua Adie en Mathieu Prins maken met de nieuwkomers Philippe Laget, Rik Vos en Robert Kroon thans het team kompleet. In set één was duidelijk dat WVV nauwelijks in de huidige team samenstelling gespeeld had. Onwennigheid was er de oorzaak van dat de WVV mannen zoals dat zo mooi heet achter de feiten aanliepen. Meerdere misverstanden maakte dat er van een goede verdediging en aanval nauwelijks sprake was. Aanvoerder Joris wist in set 2, door enige omzettingen, het tij te keren. Nesselande keek plots tegen een onverwacht sterk WVV team aan. De WVV-ers overwonnen zich zelf en Nesselande: setwinst voor WVV met 22-25. In een enerverend slot werd ook set 3 een prooi voor de WVV-ers, 25-27. In set vier was de verrassing er bij WVV af en wist Nesselande de wedstrijd via 25-17 in een 2-2 gelijkspel te laten eindigen.

 

Ook volleyballen bij WVV? Bel secretaris Ger van Weerlee, tel 070-5111037 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl

 

PA100185 xx.jpg

 

Tekst Jan Rijskamp

 

Foto: Jan Rijskamp

Foto onderschrift: Het blok van WVV Mix keert de bal.

 


 

Volleyballers Wassenaarse Volleybal Vereniging in de startblokken.

28-Sep-2013

img 9161Vrijdag 4 oktober is het zo ver. Dan gaat het versterkte herenteam van de Wassenaarse Volleybal Vereniging van start in de competitie van de Nederlandse Volleybal Bond. Zij spelen in de recreatie-afdeling van regio Haaglanden. Zij, dat zijn Joris Hornman, Erik Gijsbers, Hans van der Kleij, Joshua Adie, Kilian van der Kleij, Mathieu Prins, Philip Laget, Rick Vos en Robert Kroon. Philip, Rick en Robert zijn de nieuwkomers. Zij zijn een aanzienlijke versterking voor dit herenteam.

Maar de tegenstanders mogen er ook zijn: Volcano 1 en 2, Nesselande, Volepo, Volley2B en Delta. Vooral tegen Nesselande zullen de WVV-Heren alles uit de kast moeten halen om een goed resultaat te behalen. Maar eerst komt Volcano 1op vrijdag 4 oktober naar sporthal De Schulpwei aan de Dr Mansveltkade. De wedstrijd begint om 20.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jan Rijskamp; telster is Annemieke Bollen.
Kom kijken naar volleybal op niveau.

Het WVV Mixteam start de competitie op donderdag 10 oktober met een uitwedstrijd tegen VCS 2 in Sassenheim.

De Wassenaarse Volleybal Vereniging is een vereniging die op behoorlijk niveau recreatievolleybal speelt. Tijdens de training op de woensdagavond, van 20.15 tot 21.45 uur, wordt, door de deskundige trainer Wil Westgeest, de enthousiaste spelers en speelsters technisch en tactisch inzicht bijgebracht. Kom dus naar WVV en train meteen mee.
Velen zijn u de laatste weken al voorgegaan. Dus schroom niet en doe die stap.

Nadere info is te verkrijgen bij secretaris Ger van Weerlee, tel. 070-5111037 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

 

Foto: het WVV Herenteam in actie.
Foto van Marjanne van der Velde
Tekst: Ger van Weerlee

 

 

 


 

WVV liet zich zien in de Langstraat

22 september 2013

Afgelopen zaterdag stonden leden van de Wassenaarse Volleybal Vereniging met een marktkraam in de Langstraat. Het doel van de vrolijk aangeklede marktkraan was de vereniging en het volleybal bekend te maken aan het winkelende publiek en uiteraard tevens mensen zodanig geïnteresseerd te maken dat zij, als begin van een lang lidmaatschap, een training bij komen wonen. Leden van WVV trainen in de sporthal De Schulpwei en iedereen, (vanaf 17-18 jaar) die dat wil, kan, wegens onze huidige ledenwerf actie, de eerste 4 maal GRATIS meetrainen. Daarna is de keus snel gemaakt want in het eerste seizoen betaal je, eveneens vanwege deze ledenwerf actie, slechts 50% van de WVV contributie (de Nevobo kosten –max € 35,00- blijven wel).

WVV is uitermate tevreden met de belangstelling die er voor de WVV kraam was waarbij de eerste uurtjes WVV lid Joris Hornman, als ‘Bil de Butler’, de boel op stelten zette en op ludieke wijze het winkelend publiek duidelijk maakte hoe leuk volleybal is. Tussen de belangstellenden waren er reeds een aantal die aangaven zeker van plan te zijn om de training te komen bezoeken. WVV doet die training onder deskundige leiding op de woensdagavond die begint om 20:15 uur en duurt tot 21:45. Kom jij ook!!

 

Donderdag 4 oktober aanstaande begint ook de officiële volleybalcompetitie weer. Het is het herenteam 1 die, in het seizoen 2013-2014, de eersten zijn die de strijd aan gaat. In sporthal de Schulpwei starten zij om 20.30 uur tegen het team van Volcano uit Delft. In het vorige seizoen een tegenstander van formaat. Maar omdat het WVV herenteam zich, naar het laat aanzien, versterkt heeft zal het zeker een boeiende wedstrijd worden.

Ook Volleyballen….doe wat al veel WVV-ers voor je gedaan hebben en kom woensdagavond

Om 20:30 uur naar de sporthal De schulpwei, bel voor nadere info naar Ger van Weerlee 070-5111037 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl

 

Tekst: Jan Rijskamp

Foto: Marjanne van der Velde

 

 


 

De Wassenaarse Volleybal Vereniging gaat leden werven in de Langstraat.

15-Sept-2013

De Wassenaarse Volleybal Vereniging (WVV), die al meer dan 50 jaar bestaat, gaat leden werven. Wassenaar, als vanouds een hockey- en voetbalbolwerk, huisvest ook heel veel volleyballers/sters. Zij zijn er, daar is WVV van overtuigd. En daarom gaat WVV op zoek naar hem of haar, die graag volleybalt of heeft gevolleybald. WVV gaat hen over de streep trekken en activeren om (weer) te gaan volleyballen. Om te gaan bewegen in deze prachtige sport.

De vereniging heeft ruim twintig dames- en herenrecreatieleden in de leeftijd van 18 tot 70 jaar. Zij trainen iedere woensdagavond in sporthal De Schulpwei aan de Dr Mansveltkade 1 onder de deskundige leiding van trainer Wil Westgeest. Uit deze leden worden twee recreatieteams samengesteld, die deelnemen aan de competitie van de Nederlandse Volleybal Bond. In sporthal De Schulpwei, die uitermate geschikt is voor de volleybalsport, is ruimte genoeg om nog vele volleyballers/sters te ontvangen. De vereniging is zeer sociaal ingesteld, getuige onder andere de deelname aan de onlangs gehouden manifestatie ‘’Wassenaar sport voor Tanzania’’. De vereniging organiseert jaarlijks het Olieballentoernooi en het Lente Vreugdtoernooi. Verder gaan de leden eenmaal per jaar naar een volleybalwedstrijd van het Nederlands heren- of damesteam. En sluiten we het seizoen af met een heerlijke BBQ.
De leden worden van het wel en wee van de vereniging op de hoogte gehouden met de nieuwsbrief, die eens per kwartaal verschijnt.

Voor deze ledenwerving heeft WVV een actieplan ontworpen. Dat plan start op woensdag 19 september 2013. Op de woensdagavond, wanneer WVV traint, gaat ieder lid een introducé meenemen. Maar ook jij bent, zonder nadere introductie, van harte welkom. De training start om 20.15 uur en duurt tot 21.45 uur. Daarna kun je in een gezellige ambiance in de kantine van de sporthal napraten over je eerste volleybaltraining.
De tweede kans om je aan te melden is op zaterdag 21 september 2013. Dan manifesteert WVV zich in de Langstraat ter hoogte van de Kerkstraat met een kraam vol promotie-artikelen. WVV zal daar aanwezig zijn van 10 tot 16 uur. Je kunt daar praten met aanwezige WVV-leden en vernemen wat voor hen de volleybalsport betekent. Dus kom langs en haal de nodige informatie over de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

Sporters/sters die zich na viermaal gratis trainen aanmelden als lid krijgen 50% korting op de contributie voor dit seizoen, die dan voor trainingsleden 66 euro en voor competitiespelende leden 83,50 bedraagt. Tevens krijg je een prachtige WVV-sleutelhanger.   
Alle informatie over de vereniging kun je nalezen op www.wvv-wassenaar.nl. Ook kun je bellen met secretaris Ger van Weerlee, 070-5111037.

De Wassenaarse Volleybal Vereniging kijkt naar je uit. Tot spoedig ziens.

 


Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde
Tekst bij de foto: het WVV-Mixteam in actie.

 


 

De Wassenaarse Volleybal Vereniging gaat leden werven in de Langstraat.

09-Sep-2013

De Wassenaarse Volleybal Vereniging (WVV), die al meer dan 50 jaar bestaat, gaat leden werven. Wassenaar, als vanouds een hockey- en voetbalbolwerk, huisvest ook heel veel volleyballers/sters. Zij zijn er, daar is WVV van overtuigd. En daarom gaat WVV op zoek naar hem of haar, die graag volleybalt of heeft gevolleybald. WVV gaat hen over de streep trekken en activeren om (weer) te gaan volleyballen. Om te gaan bewegen in deze prachtige sport.

 

De vereniging heeft ruim twintig dames- en herenrecreatieleden in de leeftijd van 18 tot 70 jaar. Zij trainen iedere woensdagavond in sporthal De Schulpwei aan de Dr Mansveltkade 1 onder de deskundige leiding van trainer Wil Westgeest. Uit deze leden worden twee recreatieteams samengesteld, die deelnemen aan de competitie van de Nederlandse Volleybal Bond. In sporthal De Schulpwei, die uitermate geschikt is voor de volleybalsport, is ruimte genoeg om nog vele volleyballers/sters te ontvangen. De vereniging is zeer sociaal ingesteld, getuige onder andere de deelname aan de onlangs gehouden manifestatie ‘’Wassenaar sport voor Tanzania’’. De vereniging organiseert jaarlijks het Olieballentoernooi en het Lente Vreugdtoernooi. Verder gaan de leden eenmaal per jaar naar een volleybalwedstrijd van het Nederlands heren- of damesteam. En sluiten we het seizoen af met een heerlijke BBQ.
De leden worden van het wel en wee van de vereniging op de hoogte gehouden met de nieuwsbrief, die eens per kwartaal verschijnt.

 

img 9161Voor deze ledenwerving heeft WVV een actieplan ontworpen. Dat plan start op woensdag 19 september 2013. Op de woensdagavond, wanneer WVV traint, gaat ieder lid een introducé meenemen. Maar ook jij bent, zonder nadere introductie, van harte welkom. De training start om 20.15 uur en duurt tot 21.45 uur. Daarna kun je in een gezellige ambiance in de kantine van de sporthal napraten over je eerste volleybaltraining.
De tweede kans om je aan te melden is op zaterdag 21 september 2013. Dan manifesteert WVV zich in de Langstraat ter hoogte van de Kerkstraat met een kraam vol promotie-artikelen. WVV zal daar aanwezig zijn van 10 tot 16 uur. Je kunt daar praten met aanwezige WVV-leden en vernemen wat voor hen de volleybalsport betekent. Dus kom langs en haal de nodige informatie over de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

 

Sporters/sters die zich na viermaal gratis trainen aanmelden als lid krijgen 50% korting op de contributie voor dit seizoen, die dan voor trainingsleden 66 euro en voor competitiespelende leden 83,50 bedraagt. Tevens krijg je een prachtige sleutelhanger.   
Alle informatie over de vereniging kun je nalezen op www.wvv-wassenaar.nl. Ook kun je bellen met secretaris Ger van Weerlee, 070-5111037.

 

De Wassenaarse Volleybal Vereniging kijkt naar je uit. Tot spoedig ziens.

 


Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde
Tekst bij de foto: het WVV-herenteam in actie.


 

Subliem resultaat voor WVV tijdens “Wassenaar sport voor Tanzania”

1-sept-2013

Youtube filmpje : http://youtu.be/HiH6Adv4Np8


img 2079
Vrijwel alle WVV-ers hebben bijgedragen in het grote succes maar het was Marjanne van der Velde die, vrijwel in haar eentje, met haar meeslepend enthousiasme ruim € 2.200,00 wist binnen te halen. De Wassenaarse Volleybal Vereniging, een vereniging met nog geen 30 leden, wist op deze manier het fraaie bedrag van € 4.317 bij te dragen. Gemiddeld dus ruim € 150,= per lid!! De uit zes leden (Marjanne van der Velde, Saskia van Nellen, Joris Horman, Ger van Weerlee, Wil Westgeest en Jan Rijskamp) bestaande werkgroep binnen WVV kijkt dan ook met trots terug op een bijzonder geslaagd gebeuren. Hoe het ging:   Nadat de deelnemende verenigingen, waaronder WVV, zich vrijdag j.l. onder luid applaus hadden gepresenteerd voor de volle tribune in de sporthal waren het de Gemeente Raadsleden van Wassenaar en Voorschoten die de spits afbeten. Burgemeester J. Hoekema sloeg, als start van het festijn, de eerste service en al snel ontspon er een sportieve volleybal strijd. Al ‘volleyballend’ sloegen de raadsleden vol vuur van zich af. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Echter op doelsaldo was het Voorschoten die met de winst en de prijs (een taart) naar huis ging. Hierna was het de beurt aan WVV lid, Joris Horman die als Bil de Butler samen met zijn ‘broer’ Bob  een hilarische clowns en goochelshow lieten zien. Met ‘magie’ en slapstick wisten zij het talrijke publiek ‘buikpijn’ van het lachen te bezorgen.

 

Vervolgens werden er door gelegenheidteams tot middernacht een aantal volleybalwedstrijdjes gespeeld. Ook die winnaars werden met een, door enkele WVV leden zelfgebakken, taart verrast. Op de zaterdagochtend werd de te sporten tijd in de sporthal mede door WVV vol gemaakt. Leden van BCW waren nog ruim een uur tegen- en medestander en “wonnen” de laatste taart. Door de WVV-ers werd in het kramenlint op het Blauw-Zwart terrein de activiteiten voor Tanzania voortgezet. Daar werd het in de Sporthal gestarte “Raden van hoeveel knikkers?” en de Grabbelton hervat om de opbrengst, in euro’s, tot grote hoogte te laten stijgen.

 

De uitslag van het knikkers raden is als volgt: Er zaten 1152 knikkers in de plasticbak. 1. Nel Lagerberg met 1150, een mand vol diverse prijzen; 2. Elly van Weerlee 1135, een allerliefst wit beertje; 3. Michiel v.d. Sluijs 1121, windlicht; 4. Saskia van Nellen 1119 een taart; 5. Hans van der Kleij 1111 een taart. De winnaars hebben hun prijs inmiddels ontvangen

 

Uiteraard kan jij ook komen volleyballen. Kom op de woensdagavond 20:15 uur naar de Sporthal en doe direct mee. Info ook verkrijgbaar bij Ger van Weerlee, 070-5111037 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl

 

Tekst: Jan Rijskamp

Foto is gemaakt door: Marjanne van der Velde.

 


De Wassenaarse Volleybal Vereniging gaat weer van start.

img 7378 e

18-Aug-2013

Het is weer zover, woensdagavond 28 augustus 2013 start voor de Wassenaarse Volleybal Vereniging het nieuwe seizoen 2013-2014. Om na een warme en mogelijke luie vakantie periode weer op wedstrijdpeil te komen moet er even hard gewerkt worden maar dat is alleen maar met z’n allen inspannend plezier hebben. WVV gaat de aanstaande competitie van de Nevobo in met twee teams. Één herenteam en één mix team. De trainingen zijn op de woensdagavond van 20:15 tot 21.45 in de sporthal De Schulpwei aan de Dr. Mansveltkade 1. De thuiswedstrijden voor WVV zijn altijd op de vrijdagavond in dezelfde sporthal en beginnen steeds om 20:30 uur. Wil je ook komen volleyballen dan is nu het moment aangebroken om daarmee te beginnen niet alleen om je zo broodnodige gezondheid op een sportieve manier op peil te brengen maar ook te houden. Kom en treuzel nu niet. Sluit je aan bij WVV en geniet van het onderhoudende volleybalspel in een uitstekende accommodatie. Er is nog plaats genoeg, ook om mee te doen aan de competitie. De contributie is voor een echte sportvereniging als WVV is ook nog aan de lage kant dus zeer betaalbaar. Pak dus om te beginnen je sportschoenen en ‘sporttenue’ onder de arm en kom woensdag 28 augustus a.s. naar de Sporthal. We beginnen om 20.15 uur en je kunt direct meetrainen. Echt doe je zelf een plezier en probeer het nu, de eerste kennismaking kost je ook nog niks want deelnemen aan de eerste 3 trainingen is geheel gratis. Nadere info bij secretaris Ger van Weerlee, tel. 070-5111037 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl

 

Tekst: Jan Rijskamp

Foto: Marjanne van der Velde

 


 

 

 

 

 


15 mei 2013: volleybal in de avond buitenlucht!!

05-Mei-2013

Altijd al zin gehad om eens lekker buiten te volleyballen? Zet dan nu de stap. Wie weet volgt er een mooie volleybal carrière. Een aantal leden van de Wassenaarse Volleybal Vereniging (W.V.V.) spelen op woensdagavond 15 mei a.s. vanaf ca. 19.30 tot het donker wordt op het grasveld achter de voormalige Wethouder Huybregtse school gelegen aan de Burmanlaan 71 ongedwongen volleybal waar iedereen gratis aan mag meedoen. Er zal een speelveld worden opgezet waarop gespeeld gaat worden. Iedereen uit Wassenaar en omstreken is van harte welkom om eens mee te doen. Pak die kans om (weer) met sporten te beginnen, het is gratis.
Bij slecht weer zullen we uitwijken naar de Sporthal de Schulpwei. Komt allen naar deze sportieve happening. Informatie bij, Jan Rijskamp, telefoon 070 – 5117838, 06-14594805 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Buiten volleybal_2011_foto_1_x

 

Tekst: Jan Rijskamp
Foto onderschrift: Volleybal op gras!


 

Sfeervol en sportief ‘Lente…Vreugd Toernooi’
bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging

22-April-2013

Zaterdag, 20 april bracht de Wassenaarse Volleybal Vereniging, in sporthal “De Schulpwei”, bijna 100 sporters bijeen voor het 2e “Lente...Vreugd toernooi” Een pracht van een sportfestijn waar, door 16 teams, om de alom bekende eer werd gestreden. Gelegenheidteams onder de veelzeggende namen als ‘Sneeuwklokjes’, ‘Bloembollen’ en de ‘Fifties’ “vochten” tegen elkaar een robbertje op het volleybalveld. Voor een enkeling de eerste keer dat een volleybal bal werd vastgehouden. De vreugde van het volleybalspel waar de sportiviteit hoog in het vaandel stondwas aan de gezichten af te lezen. Na vier uur lang inspannende strijd konden Peggy Verweij en Ruud Meershoek die binnen WVV voor de organisatie op zich genomen hadden, de eindstand opmaken. Het was WVV voorzitter Erik Gijsbers die aan de teams ‘Beachers’ bij de gevorderden, de ‘GZB 2’ bij de beginners de 1e prijs en aan ‘De CAKkers’ en ‘Irene Eerhard’ de troostprijs uitreikten. Al met al een grandioos gebeuren waar al direct om een vervolg in het 3e toernooi werd gevraagd.


 

WVV Mix 2 Kampioen

21-April-2013

Na een grandioze welverdiende 4-0 overwinning op het team van NOVO uit Noordwijk konden de Mix 2 teamleden van de Wassenaarse Volleybal Vereniging dan eindelijk feestvieren.
De laatste speeldag van dit seizoen moest uitsluitsel geven. VCO, reeds uitgespeeld, stond aan kop met één punt voorsprong. Het WVV team bestaande uit Daiva Oliehoek (aanvoerdster), Djoeke Adimi, Ellen Vogelzang, Marcel v.d. Velde, Wim Lemckert, Robert v. Adrichem en super invaller Hans v.d. Kleij, moest dus uit de laatste wedstrijd nog 2 punten halen om zeker te zijn van de eerste plaats. De spanning was te snijden… reeds lang voor het aanvangstijdstip van de wedstrijd waren de teamleden aanwezig…. Ze pepten elkaar op maar drukten elkaar op het hart om vooral rustig te blijven. Ja,ja, en dat als de zenuwen door de het lijf gieren!! De eerste ballen van de WVV-ers waren ondanks de ‘stress’ toch al meteen raak. NOVO kreeg er op een niet mis te verstane manier ‘er van langs’. Winst met 25-13 en 25-19 in set 1 en 2 en ja hoor, de 2 vereiste punten zijn binnen, dus de WVV Mix 2 is KAMPIOEN.
Een welgemeende vreugde kreet steeg door de sporthal en ook een heuse vreugdedans ontbrak niet. Een geweldige prestatie zeker omdat het met de nodige blessures en ander pech niet allemaal vanzelf ging. De spanning was er af maar de WVV-ers bleven hun niveau behouden waardoor de overwinning na 25-28 en 25-11 nog ruim in 4-0 uitviel.
WVV Mix 2 van harte geluk gewenst met jullie kampioenschap…..BRAVO!

 

DSC09034 y_

De kampioenen: Djoeke Adimi, Marcel v.d. Velde, Wim Lemckert, Hans v.d. Kleij,
Daiva Oliehoek, Ellen Vogelzang, (vóór.. invallers) Kirsten Harberink en Mathieu Prins

 

DSC09045Gelijkertijd speelden de WVV meisjes MA1 en de WVV Mix 1 hun laatste wedstrijd.
De MA 1 meisjes speelde tegen het op de ranglijst ruim lager geplaatste InUpGo. De jongedames van WVV maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van. WVV-ster Laura van Kuijk was prima op dreef en wist, in de eerste set, een service beurt van 11 punten op rij te produceren. Een uitstekende prestatie. Mede daardoor werd set 1 ruim gewonnen, 25-12. Set 2 was reuze spannend die WVV door hun inzet na 9-17 alsnog met 29-27 wisten te winnen. De 25-20 en 25-19 in de volgende sets bracht een 4-0 overwinning.

 

 

De WVV Mix 1 behaalden, tegen de kampioenen Merenwijk Mix 1, met de setstanden 26-28. 25-19, 14-25 en 25-10, een verdienstelijk gelijkspel, 2-2.

 

Zaterdag, 20 april was er het WVV “Lente..Vreugd toernooi”. Een pracht evenement waar 16 teams streden om de welbekende eer. Na 4 uur heerlijke strijd in het, binnen WVV door Peggy Verweij en Ruud Meershoek georganiseerde wedstrijden reeks, waren de “Beachers” bij de gevorderden en de “GZB 2” bij de beginners de winnaars.

Ook zin in Volleybal? Kijk op www.wvv-wassenaar.nl of bel Ger v. Weerlee, 070-5111037

– o- o – o – o – o – o – o – o – o - o –

Tekst: Jan Rijskamp
Fotos: R. van Adrichem
Tekst onder de foto. De kampioenen: Djoeke Adimi, Marcel v.d. Velde, Wim Lemckert, Hans v.d. Kleij,
Daiva Oliehoek, Ellen Vogelzang, (vóór.. invallers) Kirsten Harberink en Mathieu Prins


 

WVV Mix 2 gaat voor het kampioenschap.

8 april 2013

De Mix 2 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging moet nog een dag of 10 wachten voor ze, vrijwel zeker, het kampioenschap in de Regio Rijnland, poule C mogen gaan vieren. De ploeg van aanvoeder Daiva Oliehoek won afgelopen vrijdag met 4-0 in Leiderdorp van Leython maar zag dat concurrent VCO precies genoeg punten veroverde om theoretisch in de race te blijven voor de titel. Zij zijn echter uitgespeeld en hebben slechts één punt meer dan het team van WVV en WVV moet nog één wedstrijd.
De vele WVV aanhangers hadden stiekem al gehoopt dat het kampioenschap in de eigen thuis sporthal ‘De Schulpwei’ behaalt zal gaan worden. Het kan nu dus een waar festijn worden. Als de Mix 2 van WVV zelf 2 punten pakt tegen NOVO mix 1, dan zou dat geheid het kampioenschap betekenen. Niemand twijfelt eraan dat dit niet gaat lukken.
Geen gek scenario dus. Echter de WVV Mix 2 heeft dan wel veel wedstrijden gewonnen het team van NOVO is een niet te onderschatten tegenstander. De eerder wedstrijd uit in Noordwijk eindigde in een gelijkspel maar de prognose van de Nevobo voor deze wedstrijd is winst voor de WVV-ers…we wachten in spanning af. Nu maar hopen dat de pijn die Ellen Vogelzang in de vorige wedstrijd in haar elleboog opliep meevalt en ook mee kan doen in deze ook voor haar eerste kampioenswedstrijd. Beterschap Ellen. De WVV-ers krijgen van trainer Wil Westgeest aanstaande woensdagavond tijdens de training nog de nodige adviezen. Hij zal geen overwinning eisen een gelijk spel is genoeg. Want nummer drie op de ranglijst, Leython, staat op 11 punten achterstand en kan maximaal nog 8 punten behalen. Zijn dus geen enkele bedreiging. Op naar 19 april a.s.

Met de WVV Meisjes A1 ging het wat minder…Winst en verlies wordt met de regelmaat van de klok afgewisseld. Nu helaas tegen het sterke Leython MA1 een 4-0 verlies.

Dan ging het met de WVV mix 1 een heel stuk beter…in een enerverende wedstrijd tegen VCS uit Sassenheim wisten zij een prachtige 4-0 overwinning te boeken. Na set 1, 25-12, leek het een makkie te worden maar in de daarop volgend sets wist VCS zich aardig in het spel van WVV vast te bijten waardoor de setstanden nog draaglijk werden. 25-21, 25-18 en 25-21.

Programma: 13 april: Gemini MA 1 – WVV Ma 1 en 15 april: Volcano H2 – WVV H1 in Delft.
Ook zin in Volleybal? Kijk op www.wvv-wassenaar.nl of bel Ger v. Weerlee, 070-5111037.

 

IMG 9709_mix_2_

– o – o – o – o – o – o – o – o – o – o –

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde
Tekst onder de foto. WVV-ster Ellen Vogelzang overwint het blok


Daverende winst voor WVV mix 1

7 april 2013

Voor de wedstrijdteams van de Wassenaarse Volleybal Vereniging nadert het einde van de competitie en de spanning stijgt..want wie wordt er kampioen? Voor het mix 1 team van WVV staan nog 2 wedstrijden op het programma als VCS uit Sassenheim op bezoek komt. Om kans op het kampioenschap te behouden was het zaak de volle winst te pakken. Alleen VCS is sinds jaar en dag een lastige tegenstander. Dat zal nu wel niet anders zijn werd gedacht. Niet is set 1, want de WVV-ers gebrand op het gewenste resultaat vlogen er vanaf de eerste service al direct in. VCS wist niet waar te zoeken, Wow hé, 25-12 setwinst voor WVV. In set 2, Jan Rijskamp viel uit met een lichte blessure en bij VCS kwam een fanatieke speler het veld in, werd het direct een andere wedstrijd. Vooral ook omdat het voor Josh Adie zijn eerste wedstrijd in het tenue van WVV was. VCS nam de gelegenheid te baat en bouwde een 12-16 voorsprong op. Mathieu Prins wist dat evenwel in de daarop volgende opslagbeurt geheel teniet te doen en zelfs om te buigen in een 20-16 voorsprong. Setwinst bij 25-21. In set 3 was het de beurt aan Annemieke Bollen om haar krachten te meten in de WVV Mix 1. Het ging nog lang zo slecht niet en zorgde voor een goede aanloop die de setwinst bracht bij, 25-18. Maar goed dat het WVV team in set 4 op volle ‘oorlogsterkte’ in het veld stond want VCS zette alles op alles om hoe dan ook een set te pakken. Zinderende spanning was het gevolg met gave balwisselingen. Een genot om als toeschouwer naar te kijken. Het ging lang gelijk op maar de ferme aanvallen van WVV gaf in deze fase de doorslag, 25-21 met als gevolg de daverende 4-0 overwinning.

Het meisje A1 team had het tegen de meisjes van Leython bijzonder moeilijk. Ze werden, zo als dat heet, niet weggeslagen want in set 1 was het dan wel zelfs nipt 27-25 maar het werd uiteindelijk wel 4-0 verlies.

Wij hebben gewonen, 4:0 !! Vol trots melde WVV aanvoerster Daiva Oliehoek het schitterende 22-25,
18-25, 19-25 en 22-25 resultaat na de wedstrijd tegen Leython. Dat we moesten vechten voor elke punt was het leuke van de wedstrijd maar dat WVV-ster Ellen Vogelzang in set 3 aan haar elleboog gewond geraakte was minder. Het stond haar niet in de weg om met haar ingetapete elleboog de wedstrijd uit te spelen. Wat Leython ook probeerde ze hebben geen kans gezien gebruik van te maken van de blessure bij Ellen. Het gevecht met VCO om de koppositie blijft dus onverminderd gaande. Indien WVV in hun laatste wedstrijd tegen NOVO 2 punten weet te behalen zijn zij de kampioen.
Programma: 13 april: Gemini MA 1 – WVV Ma 1 en 15 april: Volcano H2 – WVV H1 in Delft.

Ook zin in Volleybal? Kijk op www.wvv-wassenaar.nl of bel Ger v. Weerlee, 070-5111037.

 

IMG 9575_mix_1_

– o – o – o – o – o – o – o – o – o – o –

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde
Tekst onder de foto. WVV-er Mathieu Prins met een doeltreffend blok.


Mix 2 team van WVV verstevigt koppositie.

11 maart 2013

De Mix 2 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging heeft zich door de winst op InUpGo een goede dienst bewezen. Want door deze, via 25-12, 25-05, 25-13 en 25-14 toch wel eenvoudige zege met 4-0, staan de trotse WVV-ers, mede doordat naaste belager VCO een punt verloor aan NOVO, weer stevig aan kop van de ranglijst.

Het Meisjes A1 team, verleden week nog zo perfect op dreef, wist dit nu tegen NOVO uit Noordwijk niet te herhalen. Het, door school activiteiten, gehavende team kon het tegen NOVO niet bolwerken. In set 1 leek het er alleen in het begin nog op dat er ferme tegenstand geboden zou worden, 8-8. Echter na die stand zette NOVO flink druk waar op WVV het antwoord schuldig bleef. Via 9-16 werd het 15-25. Wat WVV in set 2 ook probeerde ze konden NOVO niet bijbenen. Ditmaal wel een iets dragelijker setverlies, 19-25. De jongedames van WVV kregen in set 3 meer grip op het spel… er werd goed geserveerd en ook de aanval liet zich in positieve zin zien. Setwinst met 25-22. NOVO liet het er niet bij zitten en mede doordat WVV geen geluk had met diverse net net en net uit ballen, werd het 12-25. Een 1-3 verlies voor WVV.

In set één van de strijd tussen de WVV mix 1 en Setumup mix 2 maakte de WVV-ers echt een goede indruk, 25-16. Verre van eenvoudig verliep set 2. Constant keek WVV tegen een lichte achterstand aan. Maar zoals zo vaak lukt het de WVV-ers om in de eindfase de stand te doen kantelen zo ook nu …20-20 en 25-23. Treurige blikken bij Setumup in set 3. WVV wist namelijk al verdraaid snel een onoverbrugbare voorsprong te nemen. Vooral de WVV dames, Elly van Weerlee, Jeanne Taal en Kirsten Harberink lieten in deze set zien waartoe ze instaat zijn. Setwinst met 25-12. Set 4… en Setumup bleek haar krachten voor het laatst te hebben bewaard. Ze namen brutaal een voorsprong die WVV niet meer dichten kon. “Indien je op zulke momenten koel kan blijven” redeneerde aanvoerder Jan Rijskamp achteraf…”ja dan had het mogelijk nog gelukt maar bij 15-20 was het geloof in setwinst verdwenen”. Gevolg, 18-25 setverlies dus een eindstand van 3-1 in het voordeel van WVV.

Merenwijk en VCS medeconcurrenten om het kampioenschap vochten gelijktijdig een onderlinge strijd uit. Het werd 3-1 voor Merenwijk. Tussen de 3 teams onderling zit maximaal 3 punten verschil. De spanning aan de kop blijft dus hevig. Heel belangrijk is vervolgens op 21 maart a.s. de wedstrijd tussen Merenwijk mix 1 en WVV mix 1. Op 20 maart a.s. spelen Merenwijk H1 – WVV H1 tegen elkaar.

Ook zin in Volleybal? Kijk op www.wvv-wassenaar.nl of bel Ger v. Weerlee, 070-5111037.

– o – o – o – o – o – o – o – o – o – o –

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde
Tekst onder de foto. Speelster WVV MA1 in de aanval.


WVV meisjes A1 overwinnen Gemini Kangeroes

23.02.2013

Cathrine Monroe, trainer- coach, is trots op haar meiden van de Wassenaarse Volleybal Vereniging, de eerste overwinning voor de A1, na 1 januari j.l., is een feit. Want ondanks dat het team enkele belangrijke steunpilaren moest missen waren de WVV-sters ervan overtuigd dat het een keer moest kunnen. En dat was dus afgelopen vrijdag tegen Gemini Kangaroes uit Voorschoten het geval. Aanvankelijk lukte het WVV niet om de sterke aanval van Gemini te weerstaan. Want via 7-11 liepen zij uit naar 16-20. Bij die stand komt WVV dan toch in haar ritme en komt terug tot 23-23. Het werd ongemeen spannend. WVV maakte helaas enkele ‘onnodige’ foutjes die direct werden afgestraft, 23-25 verlies. De dappere WVV girls gingen niet bij de pakken neerzitten. Integendeel zelfs. De WVV aanval liep eindelijk en het team kwam via 15-10 op de setwinst met 25-16. Mede door een goede service van Maddy Shirley werd set 3 met dezelfde cijfers gewonnen, 25-16. En dan set 4. Kan WVV de overwinning veilig stellen?? Het ging uitermate gelijk op, 12-12 en 16-16. De setwinstkansen wisselde met de minuut. Maar bij 20-16 nam het vertrouwen bij WVV de overhand. Gezien het spelpeil was het dan ook geen verrassing dat de WVV meiden de setwinst met 25-21 grepen. Derhalve een welverdiende 3-1 overwinning.

De Mix 2 van WVV de nog ongeslagen lijstaanvoerder had het tegen VCO, 2e op de ranglijst, heel wat moeilijker. In Oegstgeest haalde VCO alles uit de kast om hun kansen op een kampioenschap levend te houden. En dat lukte. WVV verloor de strijd, 3-1, in hoofdzaak van een boomlange VCO-ers die de aanval van WVV aardig wist lam te leggen. Er is dan wel verloren maar WVV behoudt nog altijd 2 punten voorsprong op VCO.

En was er nog de Mix1 van WVV. Zij lieten Douze uit Leiden even zien wat volleybal inhoud. In set 1 leek het nog een best lastige partij te worden. Maar via 20-16 werd de setwinst veiliggesteld met 25-19. De daarop volgende sets …tja…Douze had blijkbaar al hun kruit in set een al opverbruikt. Voor volleybal werd set 2 met ongewend groot verschil gewonnen 25-7. DE daarop volgende sets waren De Mix 1 was tegen
Trainer en gelegenheids coach Wil Westgeest complimenteerde de oplettendheid bij zijn WVV-ers. Want juist in dit soort eenzijdige wedstrijden is het moeilijk het ‘koppie’ erbij te houden. 4-0, een klasse overwinning.

Komende wedstrijden zijn: 28 feb. Delta H1-WVV H1, InUpGo MA1 – WVV MA1 en 1 maart Gemini Kangeroes Mix 1- WVV Mix1.

Ook zin in Volleybal? Kijk op www.wvv-wassenaar.nl of bel Ger v. Weerlee, 070-5111037.

– o – o – o – o – o – o – o – o – o – o –

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde
Tekst onder de foto. WVV-ster Maddy Shirley verslaat het ‘blok’ van Gemini


WVV Mix 2 weerstaan aanval op de koppositie.

Afgelopen zaterdag moest de Mix 2 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging flink aan de bak om de eerste reële aanval op haar koppositie te weerstaan. Het was NOVO uit Noordwijk die daar een stevige poging toedeed. Met Jeroen Mulder als invaller voor R. van Adrichem (werk!) en Kirsten Harberink voor Ellen Vogelzang leek het erop dat het in het begin zeker wat onwennig zou zijn. Dat was ten dele waar. Zeker waar WVV normaal al snel het heft in handen neemt moesten ze nu lijdzaam toezien dat NOVO in set één de score gelijk hield. Pas op het einde wisten de WVV-ers de set, oeps een beetje gelukkig, in winst om te zetten, 24-26. Set twee ging al niet veel anders. Nu kwam de winst bij 22-25. tot zover prima 0-2 voor de WVV-ers. Maar toen vlotte het bij WVV niet meer. Set drie begon nog hoopvol, maar allengs liep NOVO weg van de spartelende WVV-ers. Verlies met 25-18. Zou de vierde set dan toch de winst kunnen brengen? Even, heel even leek het erop maar nee. Novo was in deze fase van de wedstrijd veel zorgvuldiger in de balbehandeling. Dat bracht hun succes want WVV kreeg geen poot meer aan de grond en verloor de set kansloos 25-16. Alsnog een 2-2 gelijkspel, nog lang zo slecht niet.

Vreemd genoeg verging het de WVV Mix 1 in hun wedstrijd tegen Douze bijna identiek …alhoewel? O, o, wat moesten de WVV-ers daar een moeite voor doen, in een veel te klein gymzaaltje waarvan je je afvraagt of daar wel wedstrijden ingespeeld mogen worden. De Mix 1 van WVV was, zeker op de manier waarop zij spelen, flink in het nadeel. Zeker als men zich realiseert dat tegenstander Douze niet alleen hun wedstrijden maar ook hun training in dat zaaltje afwerken. Veelvuldig werkte de WVV-ers de bal tegen muur of plafond waar normaal in elke andere sporthal gewoon nog door gespeeld kan worden. Ondanks deze handicap wisten de WVV-ers in set één de stand gelijk te houden, 12-12 en 20-20 Op het cruciale moment ging het echter mis, 26-24 voor Douze. In set 2 ging het een stuk beter en wist WVV, ondanks weer 12-12, al snel een mooie voorsprong op te bouwen 16-22 en de winst bij 19-25. Men zou dan denken: ‘het lek is boven’? Maar helaas, het ging, ondanks 15-16, toch weer mis; 25-21. Dus 2-1 achter…. De WVV-ers waren flink van slag wat resulteerde in een 9-1 achterstand in set vier. Ongeloof bij WVV dus time Out: “jongens dit mag ons niet overkomen, kom op!’ Ja en dan is de WVV Mix 1 op haar best. Het werd na 20-16, zinderend spannend; 23-23. Oef, 24-24. Na een mooi blok van Jan Rijskamp kwam 24-25 op het scorebord. Hij mocht direct serveren en dat lukte en hoe op de uitstekende service had Douze het antwoord niet. De bal plofte na de 1e opvang pontificaal op de grond. Dus, 24-26. Een duidelijke opluchting ontsteeg uit de WVV gelederen. Bravo alsnog 2-2.

IMG 8594_jr

De WVV meisjes 1 konden tegen Leython geen vuist maken…Natuurlijk, ze misten enkele belangrijke speelster door schoolverplichtingen, daardoor was er van een aanval nauwelijks sprake. Hoe de girls ook tegenspartelden, de veelal te eenvoudig over het net gespeelde ballen werden eenvoudig door Leython opgevangen en met een harde smash geretourneerd. De meiden kregen met de setstanden 13-25, 16-25, 15-25 en 16-25 iets te weinig maar het verlies was onontkoombaar.

Deze week de volgende wedstrijden: donderdag, InUpGo tegen WVV Mix 2 en vrijdag, Leython tegen WVV Mix 1.

Kom ook volleyballen bij WVV. Bel secretaris Ger van Weerlee, tel 070-5111037 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

– o – o – o – o – o – o – o – o – o – o –

Tekst: Jan Rijskamp

Foto: Marjanne v.d. Velde

Tekst bij foto: het WVV MA 1 team met rechts, trainster Catherine Monroe.


Herenteam Wassenaarse Volleybal Vereniging vindt weg omhoog terug.

 

Afgelopen donderdag stond er voor het herenteam van WVV een belangrijke uitwedstrijd op het programma tegen het team van Delta uit Delft. WVV had een aantal (nipte) nederlagen achter de rug en was getergd om tegen het hoger geplaatste Delta de verhoudingen recht te zetten. Aanvoerder Erik Gijsbers had weer de beschikking over zijn hoofdaanvallers Kilian v.d. Kleij en Mathieu Prins; daar stond tegenover dat naast de drie genoemde personen alleen Hans v.d Kleij, Joris Hornman en Peggy Verweij acte de presence konden geven. De overige spelers moesten helaas verstek laten gaan door blessures en verhinderingen.

De tegenstander zag er indrukwekkend uit; qua lengte waren ze duidelijk in het voordeel. De tactiek van WVV was om via de service flink druk te leggen en zo de tegenstander niet aan aanvallen toe te laten komen. Deze tactiek bleek prima te werken. Delta kreeg geen poot aan de grond en WVV haalde de eerste set binnen met 12-25. Delta was duidelijk aangeslagen. Ze probeerde in de volgende set nog meer aanvallend vermogen in te zetten maar WVV liet zich niet verleiden en bleef middels goede service en passing het spel sturen en zette Delta klem met een goede blokkade. Ook aanvallend liep het lekker en konden de aanvallers regelmatig eens ouderwetst uithalen. De tweede set werd daarom ook in het voordeel van WVV beslecht met 14 - 25.

Ook in set 3 nam WVV een voorsprong. Delta kwam wel beter in haar spel en haakte aan. Het spel ging gelijk op tot 15-15. Hierna hervond WVV het ritme om uit te lopen tot 15 – 20. Uiteindelijk werd met een eindstand van 18 – 25 het derde winstpunt binnengehaald.Op naar de 0-4 dan maar? Lange tijd ging het gelijk op en er werd verbeten gestreden om elk punt. Na een stand 18-18 wist Delta een 22 – 20 voorsprong te nemen. WVV zette een tweede time out in om het tij te keren. Helaas mocht het niet baten; de pijp was leeg en Delta ging met de eer aan de haal middels een 25 – 21 winst. Einduitslag derhalve van 1 – 3 in het voordeel van WVV en dit belooft een mooi seizoenslot waar plaats twee mogelijk nog in het vizier is. Het team werd vervolgens uitgenodigd om voor de eer een vijfde set te spelen. Hier liet ze zien wie de baas was en deze “pro deo”set werd afgerond met een 18 – 25 eindstand in het voordeel van WVV.

Overige uitslagen: InUpGo tegen WVV Meisjes 1-3 en Gemini/Kangeroes tegen WVV Mix 1 2-2.

Programma deze week: vrijdag 8 maart in sporthal De Schulpwei, aanvang 20.30 uur: WVV Mix 1 tegen Setumup 2, WVV Mix 2 tegen InUpGo 1 en WVV Meisjes tegen NOVO.


 

WVV meisjes A1 overwinnen Gemini Kangeroes

26.02.2013

Cathrine Monroe, trainer- coach, is trots op haar meiden van de Wassenaarse Volleybal Vereniging, de eerste overwinning voor de A1, na 1 januari j.l., is een feit. Want ondanks dat het team enkele belangrijke steunpilaren moest missen waren de WVV-sters ervan overtuigd dat het een keer moest kunnen. En dat was dus afgelopen vrijdag tegen Gemini Kangaroes uit Voorschoten het geval. Aanvankelijk lukte het WVV niet om de sterke aanval van Gemini te weerstaan. Want via 7-11 liepen zij uit naar 16-20. Bij die stand komt WVV dan toch in haar ritme en komt terug tot 23-23. Het werd ongemeen spannend. WVV maakte helaas enkele ‘onnodige’ foutjes die direct werden afgestraft, 23-25 verlies. De dappere WVV girls gingen niet bij de pakken neerzitten. Integendeel zelfs. De WVV aanval liep eindelijk en het team kwam via 15-10 op de setwinst met 25-16. Mede door een goede service van Maddy Shirley werd set 3 met dezelfde cijfers gewonnen, 25-16. En dan set 4. Kan WVV de overwinning veilig stellen?? Het ging uitermate gelijk op, 12-12 en 16-16. De setwinstkansen wisselde met de minuut. Maar bij 20-16 nam het vertrouwen bij WVV de overhand. Gezien het spelpeil was het dan ook geen verrassing dat de WVV meiden de setwinst met 25-21 grepen. Derhalve een welverdiende 3-1 overwinning.

De Mix 2 van WVV de nog ongeslagen lijstaanvoerder had het tegen VCO, 2e op de ranglijst, heel wat moeilijker. In Oegstgeest haalde VCO alles uit de kast om hun kansen op een kampioenschap levend te houden. En dat lukte. WVV verloor de strijd, 3-1, in hoofdzaak van een boomlange VCO-ers die de aanval van WVV aardig wist lam te leggen. Er is dan wel verloren maar WVV behoudt nog altijd 2 punten voorsprong op VCO.

En was er nog de Mix1 van WVV. Zij lieten Douze uit Leiden even zien wat volleybal inhoud. In set 1 leek het nog een best lastige partij te worden. Maar via 20-16 werd de setwinst veiliggesteld met 25-19. De daarop volgende sets …tja…Douze had blijkbaar al hun kruit in set een al opverbruikt. Voor volleybal werd set 2 met ongewend groot verschil gewonnen 25-7. DE daarop volgende sets waren De Mix 1 was tegen.

Trainer en gelegenheids coach Wil Westgeest complimenteerde de oplettendheid bij zijn WVV-ers. Want juist in dit soort eenzijdige wedstrijden is het moeilijk het ‘koppie’ erbij te houden. 4-0, een klasse overwinning.

Komende wedstrijden zijn: 28 feb. Delta H1-WVV H1, InUpGo MA1 – WVV MA1 en 1 maart Gemini Kangeroes Mix 1- WVV Mix1.

Ook zin in Volleybal? Kijk op www.wvv-wassenaar.nl of bel Ger v. Weerlee, 070-5111037.

 

Tekst: Jan Rijskamp

Foto: Marjanne v.d. Velde

Tekst onder de foto. WVV-ster Maddy Shirley verslaat het ‘blok’ van Gemini


 

Mix 2 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging speelt wisselvallig.

21 februari 2013

 

Slecht weer.

Sneeuw, regen en ijzel hield ze niet tegen. Het Mix 2 - team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging toog donderdag 14 februari j.l. in slecht weer dapper naar Roelarendsveen om vier punten op te halen bij de volleybalvereniging Inupgo. Eén van de zwakkere broeders in de poule van Mix 2.

Dus er leek geen vuiltje aan de lucht behalve bij de weersomstandigheden. En de mixers van WVV waren dan ook van plan hun koppositie te verstevigen. Ook de Nevobo was duidelijk in haar prognose want zij gaf WVV een 4-0 winstkans.

 

Een voortvarende start.

En de WVV-ers gingen voortvarend van start. Met speels gemak liepen zij over Inupgo heen met goed volleybal en haalden de eerste set binnen met 10-25! Niets aan de hand derhalve.

Maar in de tweede set sloop er vertwijfeling in het team en keek het al maar tegen een achterstand aan. Inupgo was daardoor eerder bij de 25 punten in deze set, terwijl WVV bleef steken op 21. Daar zat meer in, dacht Inupgo, en zij borduurde voort op het spel in set twee. En zo bereikte zij wederom als eerste de eindstand in de derde set: 20-25. Een 1-2 achterstand in sets, dat was voor de trotse koploper een onwaardige situatie. Dus werd deze achterstand weggeslikt, werden de ruggen gerecht en ging men opnieuw vol goede moed van acquit. En dat hielp want het WVV team speelde weer als vanouds en haalde met speels gemak het ene na het andere punt binnen.

Met een 8-25 winst (!) in set vier keken de mannen en vrouwen van het WVV Mixteam verbijsterd achterom. Waarom kon dit niet in set 2 en 3? Het totale puntenaantal van deze wedstrijd was 68-91 in het voordeel van WVV. En toch maar een gelijkspel!

Gelukkig blijft het team van aanvoerster Daiva Oliehoek de trotse koploper in poule C van regio Rijnland met zeven punten voorsprong en een wedstrijd meer gespeeld dan nummer twee VCO. Belangrijke winst kon daarom deze week worden geboekt wanneer dat team in Oegstgeest werd bezocht. Inmiddels weten we over deze wedstrijd meer want hij werd gisteravond gespeeld. Daarover hoort u, gewaardeerde lezer, volgende week meer.

 

Programma.

Programma deze week: woensdag 20 februari VCO – WVV Mix 2, vrijdag 22 februari in sporthal

De Schulpwei, aanvang 20.30 uur: WVV Mix 1 – Douze 1 en WVV Meisjes – Gemini/Kangeroes.

 

Prognose.

Bij WVV Mix 2 tegen VCO staat de koppositie op het spel. Mix 2 is ongeslagen terwijl VCO één wedstrijd heeft verloren. De winnaar doet goede zaken voor het kampioenschap.

Bij WVV Mix 1 tegen Douze 1 zal WVV revanche willen nemen voor het gelijkspel in de uitwedstrijd tegen deze tegenstander. Daar speelde de lage zaal duidelijk in het voordeel van Douze. Maar Douze met zijn lange mannen zal niet onderschat mogen worden!

Het WVV meisjesteam speelt een ongelukkig competitie dit seizoen. De uitwedstrijd tegen RVV werd verloren verklaard ondanks het slechte weer en de onbereikbaarheid van RVV! Er is kwaliteit genoeg in dit team, dus nu op naar de eerste overwinning tegen Gemini/Kangeroes.

 

 

Activiteiten WVV.

Waar zijn die volleyballers/sters in Wassenaar? Doe fitheid op, kom naar de Wassenaarse Volleybal Vereniging en beweeg en speel mee. En bovendien kan je direct meedoen met een reeks van activiteiten bij WVV. Zo is er de komende maanden een volleybalclinic en gaan we naar een wedstrijd van het Nationale Herenvolleybalteam.

Maar vooral aantrekkelijk is ons jaarlijkse volleybaltoernooi. Dat wordt gehouden op 20 april 2013

in sporthal De Schulpwei. Een sfeervol toernooi met een zaal vol enthousiaste volleyballers/sters.

Dus alle reden om snel naar WVV te komen. Velen gingen u voor!

 

We trainen op de woensdagavond in sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1 in Wassenaar van 20.15 tot 21.45 uur. Kijk voor info op onze website www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Ger van Weerlee

070-5111037. Tot spoedig ziens.

 

Tekst: Ger van Weerlee

Foto: Marjanne van der Velde

Onderschrift foto: WVV Mix 2. Aanvoerster Daiva Koploper verdedigt.


 

Perfecte winst WVV mix 1 op Setumup

 

14-Feb-13

Vrijdagavond j.l. trad het Mix 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging in het strijdperk tegen Setumup uit Leimuiden. In de uitwedstrijd wist WVV op het nippertje een gelijkspel te behalen. De WVV-ers meende echter dat dit een vergissing was zij maakten onvoldoende gebruik van hun eigen kracht. In set één werd door de WVV-ers al snel een 14-6 voorsprong bewerkstelligt. De verdediging van Setumup zag met zichtbare angst de aanvalkracht van WVV op zich afkomen. Zij hadden de opstelling zodanig geformeerd dat een 2 meter lange man direct tegenover Mathieu Prins (de sterkste aanvaller bij WVV) kwam te staan om met een stevig blok de aanval te remmen. Het lukte ten delen…. Mathieu was slim genoeg om zijn harde smashes af te wisselen met slimme plaatsballen en zo het ‘lange blok’ te omzeilen. Setumup moest even omschakelen en kwam al spoedig terug tot 22-20. Een time out voor de WVV-ers bracht de inhaalslag tot stilstand. WVV maakte vervolgens de set op voorbeeldige wijze uit…winst met 25-22.

Set 2 verliep min of meer als set één. Nu werd de setwinst via 16-9 behaald, 25-17. Raar genoeg was het begin van set 3 duidelijk voor Setumup. Bij de, voor WVV nadelige stand van 8-12, kwam Jan Rijskamp aan het serveren. Hij wist, uiteraard met hulp van zijn teamleden de stand om te buigen tot 16-12. De verkregen voorsprong gaven ze niet meer uit handen. Setwinst met 25-19. Op dat moment moest helaas Kirsten Harberink met een zere knie de wedstrijd staken. Gelukkig hebben we dan altijd nog Peggy Verweij die als super invaller dienst doet. Ook in set vier verscheen wederom 16-12 op het score bord. Alleen nu was Setumup niet meer instaat echt weertand te bieden. WVV maakte bekwaam de wedstrijd uit. 25-14. Wat dus resulteerde in een magistrale 4-0 winst voor WVV.

De WVV heren 1 hadden minder geluk. Tegen de lijstaanvoerder Volepo uit Delft leek het erop dat zij een mooie uitslag zouden bereiken. De WVV-ers starten fel. De smashes van WVV-er Kilian v.d. Kleij kwamen daar waar dat moest, 10-6. Volepo knokten zich echter terug tot 21-21. De WVV-ers hielden stug vol en dat werd beloont met de setwinst, 25-21. In set 2 komt Velepo sterk opzetten. WVV nam eerst brutaal nog een 11-8 voorsprong maar bij 13-13 was het alweer gelijk. In de lange balwisselingen die daarop volgde trok Volepo telkens aan het langste eind. Via 16-20 werd het 19-25 voor Velepo. WVV valt in set 3 sterk terug. Volepo daar en tegen vormt een hecht blok wat resulteert in 19-25. Een rommelig begin voor de WVV-ers in set 4 breekt hun al snel op, 6-11. Ook al deed WVV er alles aan om terug te komen in de wedstrijd, het lukte niet, 14-25. Een 1-3 nederlaag.

De mix 2 van WVV had de donderdag daarvoor tegen Merenwijk en makkie. 4-0 winst.

De eerstvolgende wedstrijd is 20 februari en wel voor de Mix 2 van WVV tegen VCO mix 2.

Ook zin in Volleybal? Kijk op www.wvv-wassenaar.nl of bel Ger v. Weerlee, 070-5111037.

 

 

Tekst: Jan Rijskamp

Foto: Marjanne v.d. Velde
Tekst onder de foto: Bal tip actie van WVV-er Ruud Meershoek.


Joris van WVV vertelt een volleybalverhaal…

7 februari 2013.

Woensdagavond 30 januari 2013
De broodnodige training van WVV heren 1 (en1dame) komt te vervallen. Er moet een competitiewedstrijd gespeeld worden. Eigenlijk de beste training die je kunt krijgen, zo’n praktijksituatie. We spelen uit. Tegen Volepo Heren 1. Een oude bekende. Een wedstrijd die altijd voelt als een belangrijke. De thuisbasis van deze ploeg is namelijk het Europees Octrooibureau in Rijswijk. De sporthal ligt op het goed bewaakte bedrijfsterrein van deze organisatie. Een dag van tevoren alle namen van de spelers aanmelden en legitimeren bij de slagboom. Geen legitimatie bij je…dan zit je die wedstrijd niet eens op de bank! Je komt het terrein niet eens op. Gelukkig, deze keer hadden we allemaal een gedrukt bewijs van ons bestaan bij ons en was de laatste hindernis de hermetisch afgesloten sporthal waar als thuisspeler met één simpele sweep van je company-kaart de deur openzwaait, maar als bezoekende ploeg je op een belletje moet drukken en dan maar hopen dat iemand op ons zit te wachten…! Het begon allemaal goed, die avond, ook voor ons ging de deur open.

Internationale Sporthal
Er zijn nog meer zaken die deze wedstrijd aan laten voelen als een internationale topwedstrijd. Het licht dat automatisch aangaat als je de kleedkamer betreed. De douches die schoon zijn, allemaal werken, warm water produceren, per douche zijn in te regelen met eigen thermostaatknop en als je naar de douchekop kijkt zie je door de gaatjes waar het water uitkomt licht schijnen. De kleur variërend van blauw naar rood naargelang de watertemperatuur. Ook het speelveld heeft een topwedstrijd karakter. Midden in een gigantische sporthal. Eromheen zeeën van ruimte (helaas geen tribunes) zodat je na iedere rally moet uitmaken wie van het team nu weer die avontuurlijke reis achter de bal aan gaat. Vaak kijken we elkaar dan aan van: volgens mij is het jouw beurt. Sommigen kijken zelfs weg alsof ze het niet door hebben, om aan hun haalbeurt te ontkomen. Het speelveld is uitgezet met oranje belijning. Lastig te onderscheiden voor ons die witte of gele lijnen gewend zijn…Die kleuren zijn er wel, maar lopen kriskras door het veld als tennis- of badmintongebied. Even wennen dus. Het internationale karakter krijgt de wedstrijd door de tegenstander die met elkaar in het Duits communiceert.

Voorstellen WVV Herenteam
Ik stel ons team heren (en 1 dame) even aan u voor. Om te beginnen dus, de enige vrouw in ons team, Peggy Verweij. Spelverdeelster en met sport als haar beroep. Kortom de vrouwelijke spil van het team. Hans v.d. Kleij. Ook spelverdeler. Gaat ondanks menig tegenwerkend gewricht in knie en schouders stug door en is vooral geducht om zijn slinkse balletjes op momenten dat tegenstander en medestander een simpele setup verwacht. Vervolgens Joris Hornman. De derde spelverdeler die bezig is aan zijn comeback na een half jaar rust vanwege een hardnekkige achillespeesontsteking. Heeft duidelijk minder karakter dan zijn collega-spelverdeler Hans. Spelverdelers zijn onontbeerlijk bij het volleybal. Zij zijn de intelligentie van het team. Maar zonder aanvallers kom je niet ver. Zo hebben we Erik Gijsbers. De man die in elke aanval zoveel kinetische energie stopt dat het een wonder is dat hij iedere keer de wedstrijd uitspeelt. Siddhartha Doderlein de Win die opbiechtte 13 weken zwanger te zijn. Na onze te verwachten grap dat dat wel te zien is heeft hij, gemotiveerd als nooit tevoren, een aantal onhoudbare smashes geproduceerd. Aanvaller nummer 3, Kilian v.d. Kleij, die eigenlijk onze aanvaller nummer 1 is. Op hem na bestaat WVV heren (en 1 dame) 1 uit top-volleyballers op hun retour. Kilian niet. Springt als een jonge god en slaat als een tijger. Met als enig doel zoveel mogelijk tegenstanders uit te schakelen. Vervolgens nog Jeroen Mulder een betrekkelijk nieuwe speler in de H1 ploeg. Een ervaren allrounder en met een mentale kracht waar we allemaal nog wat van kunnen leren. Ondanks onze 3-1 nederlaag deze avond verklaarde hij heerlijk gespeeld te hebben…! En tot slot de minder betrekkelijk nieuwe speler Hassan Meziyerh. “Minder betrekkelijk nieuw” omdat dit de eerste wedstrijd was dat hij het team completeerde. Hassan heeft zich als debutant geopenbaard als, nu al onmisbare, rots in de branding. Straalt voortdurend rust uit, heeft iedere situatie onder controle en laat geen kans voorbij gaan om, terwijl zijn tegenstander hoopvol en zijn ploeggenoten vol afschuw toekijkend “UIT !!!” schreeuwen, net te doen of hij de bal (die duidelijk uit gaat) nog even snel wil pakken. Wat hij NIET doet natuurlijk. En als hij dan terugkeert van de reis om de bal te halen in deze enorme top-wedstrijd-zaal, kijkt hij ons guitig aan met zo’n brede “HaHaHa…gefopt!!” grijns. Hij voelt zich meteen al duidelijk thuis in het team!

Resultaat wedstrijd
Je zou verwachten dat al deze zaken ons moeten motiveren om onszelf naar een top-overwin-
ning te spelen. Maar helaas. Het werd 3-1 voor Volepo
En toch hadden we allemaal een goed gevoel na de wedstrijd. Of dit nu kwam door de
mentale aura van Jeroen…de blijde verwachting van Siddhartha…de vrouwelijke spil
Peggy…de vrijgekomen kinetische energie van Erik…de doorzettingskracht van Hans…
de achilles van Joris…onze goddelijke tijger Kilian…of de grijns van Hassan… is niet
duidelijk. Maar ook niet belangrijk. Een goed gevoel hadden we!

Goed WVV-gevoel
En wie krijgt niet een goed volleybalgevoel als je zo’n verhaal leest. Dus kom ook volleyballen bvij de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Een vereniging waar, zo blijkt, een ieder zich thuis voelt!!!
Voor info kijk op www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Ger van Weerlee, tel 070-5111037.

Programma:
donderdag 7 februari Merenwijk 4 tegen WVV Mix 2, vrijdag in sporthal
De Schulpwei, aanvang 20.30 uur: WVV Heren tegen Volepo en WVV Mix 1 tegen Setumup.

Tekst: Joris Hornman/WVV
Foto: Marjanne van der Velde
Onderschrift foto: Joris Hornman


 

 

Heren 1 WVV krijgen tegen Volcano H 1 te weinig.

Vrijdag had het heren 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging, zoals verwacht, een flinke kluif aan Volcano uit Delft. Natuurlijk is het, zoals aanvoerder Erik Gijsbers al terecht opmerkte, met een belangrijke aanvaller minder in het team, lastig spelen. Nieuwkomer Hassan, die zo de nodige speelminuten kreeg, had de moeilijke taak die van de afwezig Kilian over te nemen. WVV begon zwak, komt in het geheel niet in haar spel. In deze fase van de wedstrijd ontstaat fout op fout. Volcano krijgt zo de gelegenheid een via 12-18 naar 16-29 te komen. Maar dan plots krijgt WVV alsnog grip op de wedstrijd en komt terug tot 21-22. Het mocht evenwel niet baten… Volcano trekt de winst naar zich toe met 22-25.

In set 2, gaat WVV wel goed van start en lijkt via 14-11 en 19-14 op de setwinst af te steven.

Maar plots hapert het bij WVV.. Het afmaken met een goede smash werd node gemist.. Volcano kruipt dichterbij…WVV stort in 19-20.. Ook een in de haast genomen time out bracht de rust niet terug bij de WVV-ers. Daar waar setwinst werd verwacht werd het 22-25 setverlies. Zou het dan in de 3e set wel lukken? De start was niet hoopvol, 9-12. Zelfs kwam 14-19 op het scorebord. Maar toen liet WVV zien waar toe ze in staat zijn. Want ondanks dat er over en weer de nodige fouten werden gemaakt bracht WVV de spanning geheel terug. 19-19. Het werd alsmaar spannender….. 24-24 en 25-25. Volcano meende ook nu de winst binnen te slepen echter de WVV dachten daar anders over… 27-25, setwinst. Verwacht werd dat 4e set het voor WVV verdiende gelijkspel zou brengen? Helaas dacht Volcano daar heel anders over….Want hoe WVV ook probeert de wedstrijd in hun voordeel te laten kantelen het zit er niet in, 17-25 verlies.

Op het andere speelveld streed de Mix 2 om hun ongeslagen status te behouden. Het zag er in het begin somber uit. In set 1 was Leython een stuk beter en verloor WVV kansloos, 15-25. Set 2 ging gelukkig een stuk beter. De ballen in het achterveld leverden nu wel punten op. WVV bleef zelfs via 16-16 tot 19-19 naast Leython. Maar toch 21-25 setverlies.
De ommekeer kwam in set 3. WVV bleef nu aan de goed kant van de score, 22-19. Mede door enkele slimme plaatsballen van Wim Lemckert werd de setwinst binnengehaald, 25-19.

In set 4 meende Leython bij 14-21 de winst al binnen te hebben. Het WVV-team vond evenwel van niet. Zij beten zich vast in de laatste strohalm. Het was, naast het verdedigende werk van Ellen Vogelzang en Annemiek Bollen, vooral invaller Ruud Meershoek, die met

een puike servicebeurt het verschil maakte. Langzaam maar zeker sloop WVV richting Leython. Bij 23-23 was de stand warempel weer gelijk gemaakt. En wat niet meer verwacht werd gebeurde toch….25-23 setwinst voor WVV. Bravo alsnog een 2-2 gelijkspel.

Woensdag a.s. (30 januari) spelen de WVV Heren 1 in Delft tegen het team van Volepo.

Ook volleyballen bij WVV. Bel secretaris Ger van Weerlee, tel 070-5111037 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

 

Tekst: Jan Rijskamp

Foto: Marjanne v.d. Velde

Tekst bij foto: De WVV Heren 1, prima blok van Hans v.d. Kleij.

 


 

De Wassenaarse Volleybal Vereniging huldigt haar vrijwilligers.

 

Nieuwjaarsreceptie

De Wassenaarse Volleybal Vereniging hield op 16 januari haar nieuwjaarsreceptie. Voorzitter Erik Gijsbers keek uitvoerig terug naar het afgelopen jaar. In 2012 was het hoogtepunt de viering van het 50-jarig bestaan van de vereniging , maar viel als dieptepunt het verlies van het clubgebouw aan de Burmanlaan te noteren.


De Wassenaarse Volleybal Vereniging heeft veel vrijwilligers. Het cement voor de vereniging. Zo zijn er leden die fluiten, er is een webmaster, een PR-commissie, leden die diverse klussen opknappen en niet te vergeten de bestuursleden. Zij allen werden hartelijk bedankt voor zijn of haar inzet. Jaarlijks krijgen zij een attentie rond de kerstdagen. Ook krijgen de scheidsrechters een cadeau als blijk van waardering voor hun soms moeilijke taak. Alle leden kregen in 2012 een WVV-sweater, dankzij de medewerking van sponsor Remax-makelaar Wim Lemckert en een speciale WVV-balpen.

 

Erelid

Eén vrijwlliger werd speciaal in het zonnetje gezet. Dat was Elly van Weerlee. Elly, lid sinds 1985 en zeer sportief bezig als speelster in de recreantencompetitie, heeft zich al die jaren enorm ingezet in vele functies van de vereniging. Zo was zij negen jaar bestuurslid voor de recreanten, verder was zij actief bij het maken van het clubblad, de verzorging van de catering tijdens de trainingsavond van de recreanten, het verzorgen van het lief en leed van de vereniging door het maken en versturen van, al weer, 700 (verjaardags)kaarten en het brengen van een kado bij zieken en geblesseerden van de vereniging. Voorwaar een voorbeeld voor velen. Voor haar grote verdiensten voor de Wassenaarse Volleybal Vereniging is zij benoemd tot ERELID van WVV (zie foto). Elly van harte gefeliciteerd.

 

Olieballentoernooi

Voorafgaand aan de receptie werd het traditionele Olieballentoernooi gespeeld. Ook dit jaar was er een grote opkomst van WVV-leden en hun introducees en tevens van het complete meisjesteam. Met vijf teams werd er gestart in een feestelijke sporthal. De oliebollen stonden klaar en de WVV-vlag “wapperde” voluit. Er werd per wedstrijd vijftien minuten gespeeld.
Er heerste een geweldige sfeer en er werd met veel enthousiasme en inzet gevolleybald.
De meisjes voelden zich goed thuis tussen de overige WVV-leden en speelden de sterren van de hemel. Na vijf rondes kon de uitslag worden opgemaakt. Het team van Peggy Verwey (zie foto) had de meeste punten verzameld en kon de traditionele taart in ontvangst nemen. Het toernooi werd afgesloten met de traditionele groepsfoto door onze PR-fotograaf Marjanne van der Velde, die ook nu weer een prachtige reportage van deze avond maakte.

 


Wedstrijden

Verder in de week werd er weer gevolleybald voor de competitie. Het eerste WVV Mixteam speelde tegen Leython 2 in Leiderdorp. Sneeuw en gladheid werden eenvoudig overwonnen, maar nu de wedstrijd nog. In set één nam Leython het initiatief en een 9-4 voorsprong. Bij 19-19 was de stand weer gelijk. Pas daarna lukte het WVV een paar punten voorsprong te nemen. Het was Kirsten Harberink die, na over het net werken van een onmogelijk geachte bal, voor een mogelijke setwinst zorgde, 23-25. In de daarop volgende sets was Leython in het geheel de weg kwijt. De WVV-ers, met voor de eerste maal dit seizoen ook setupster Peggy Verweij in de gelederen, ‘hakten’ er flink op los. Alles scheen als vanouds te lukken. Leython had daar in het geheel geen antwoord op. De sets twee en drie werden met twee vingers in de neus gewonnen met 14-25 en zelfs met 5-25! WVV was niet meer te houden en haalde ook set vier binnen met 13-25. Een grandioze 0-4 overwinning. Klasse!! Het WVV Meisjesteam speelde tegen koploper Novo in Noordwijk. En eindelijk kwam de kwaliteit van dit team boven water. Het speelde goed en bereikte daarmee een prachtig 2-2 gelijkspel.

 

Programma:

Vrijdag 25 januari in sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1, aanvang 20.30 uur:

 

WVV Heren tegen Volcano 1 en WVV Mix 2 tegen Leython 3.

 

Lente-Vreugdtoernooi

Het volgende WVV Volleybaltoernooi, het Lente-Vreugdtoernooi, is op zaterdag 20 april 2013. De inschrijving voor dit toernooi is gestart. Het toernooi staat open voor (mix) recreanten beginners en gevorderden van verenigingen, instellingen en bedrijven.

Info bij Peggy Verwey via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 070-5112091.
Daar wil jij toch ook bij zijn.

 

Foto 1 en 2 van Marjanne van der Velde (groot en klein): het erelid Elly van Weerlee.
Foto 3 van Marjanne van der Velde: het Olieballentoernooi.
Tekst: Ger van Weerlee


 

 

Wassenaarse Volleybal Vereniging in het nieuwe jaar.

06-Jan-2013

Een nieuw jaar en een herstart van het seizoen.
In 2012 vierde de Wassenaarse Volleybal Vereniging (WVV) haar 50-jarig bestaan met een toernooi, een receptie en een uitgaansdag voor de leden. Een zeer geslaagd jaar voor WVV met ook nog een kampioenschap voor het herenteam en een sporthuldiging door de gemeente van dit team en haar secretaris.

Ook in haar 51e jaar heeft de Wassenaarse Volleybal Vereniging weer vele activeiten op het programma staan. Naast de wekelijkse trainingen en competitiewedstrijden is er reeds op woensdag 16 januari a.s. een groot volleybalevenement. Dan wordt in sporthal De Schulpwei het traditionele WVV-Olieballentoernooi gehouden. Mede mogelijk gemaakt door de zeer gewaardeerde sporthalbeheerder Eric van Leeuwen die op die dag zijn verjaardag viert!
Aan dit gezellige recreatietoernooi nemen alle (ere)-leden deel, tezamen met familie, vrienden en kennissen. Maar ook u/jij kunt meedoen. Een prachtige gelegenheid om kennis te maken met het volleybal. We beginnen om 19.00 uur. Na afloop komen we tezamen in de kantine van de sporthal om onder het genot van een drankje en een hapje terug te blikken in 2012 en vooruit te kijken naar 2013.

In februari/maart zal een volleybalclinic worden gegeven door topvolleyballers. Met deze clinic laten de clinicgevers zien hoe de leden hun volleybalniveau kunnen verhogen. De leden waren over de tot nu toe gehouden clinics zeer enthousiast en zien weer uit naar dit evenement.

In de loop van dit jaar hebben het Nederlandse Volleybalmannen- en vrouwenteam de belangstelling van WVV. Beide teams timmeren aan de weg met deelname aan World Cup wedstrijden en EK toernooien. Deze wedstrijden vinden in het buitenland plaats, maar in de aanloop naar deze evenementen zullen door WVV oefenwedstrijden van deze teams worden bezocht. Ook hiermee kun je veel volleybalkennis opdoen die je in de wedstrijden kunt gebruiken.

De maand april staat in het teken van het grote WVV Lentevreugd Toernooi. Op 20 april zullen op vier velden in sporthal De Schulpwei vele teams aantreden om te strijden voor de toernooiwinst. Na het succesvolle jubileumtoernooi in 2012 wordt dit toernooi opnieuw gehouden. Het toernooi staat open voor recreatieteams van bedrijven, instellingen en verenigingen. Voor inschrijving kun je informatie verkrijgen bij Peggy Verwey via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

En we sluiten het seizoen 2012-2013 af met ons buitenvolleybal gebeuren. Elke woensdagavond in de maand mei wordt er vanaf 19.30 uur, bij goed weer, gevolleybald op het grasveld achter de v.m.Wethouder Huybregtseschool aan de Burmanlaan. Ook aan dit evenement kan een ieder meedoen. Lekker buiten een balletje slaan.

Voorwaar veel attractief volleybal bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging tot aan de zomervacantie. Bij zo’n vereniging wil je toch bij zijn. Dus kom bij WVV volleyballen, want het is van ook groot belang dat er voldoende lichaamsbeweging is. Volleyballen is daarvoor een prima middel.Velen gingen u/je voor, dus waarom u/jij niet.
Kijk voor info op www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Ger van Weerlee 070-5111037.
Of kom gewoon op de woensdagavond om 18.15 uur (jeugd vanaf 15 jaar) of 20.15 uur (senioren) met je sportspullen naar sporthal De Schulpwei aan de Dr Mansveltkade en doe lekker mee.
Tot dan.

 

IMG 0970

Onderschrift foto: de enthousiaste deelnemers aan het olieballentoernooi.
Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde


Sporten bij WVV, het beste voornemen voor het jaar 2013!!

05-Jan-2013

De volleyballers van WVV geven het goede voorbeeld want zij staan te trappelen van ongeduld om, na de gezellige maar dik makende feestdagen, weer aan de slag te gaan.

De wedstrijdteams van de Wassenaarse Volleybal Vereniging staan er goed voor en gaan vol goede moed het 2e deel van de competitie in. Meerdere teams staan in de kop van de ranglijst en doen driftig mee om het kampioenschap. Zo staat het heren 1 team van WVV op een mooie gedeelde 2e plaats. Mogelijk dat de blessure van Joris Hornman het toe laat om weer voorzichtig mee te doen. Een geluk, voor het herenteam, is de aanwezigheid van mede set-upster, Peggy Verweij, zodat er minder druk op Joris staat om direct voluit te moeten gaan. Daarbij heeft aanvoerder Erik Gijsbers de beschikking gekregen over nieuwkomer Jeroen Mulder die keurig in het team past. Een kleine positiewisseling binnen de spelersgroep heeft een team tot stand gebracht dat zich kan meten met elke tegenpartij. Trainer Wil Westgeest, is dan ook trots op zijn mannen. Want, ondanks de nodige blessures, ziet hij het team steeds beter worden en weten zij zich, ook dit seizoen, weer te mengen om het kampioenschap.
Ook het Mix 1 en het Mix 2 team van WVV zijn belangrijke kandidaten in de strijd om het kampioenschap. De Mix 1 doet dat vanuit een derde plaats in Poule A, Regio Rijnland en de Mix 2 zelfs vanuit de koppositie in Poule C.
Woensdag 9 januari 2013 staat voor de WVV Mix 1 de belangrijke uitwedstrijd tegen Douze uit Leiden op het programma. Het valt op dat in de A poule de teams, dit seizoen, meer aan elkaar gewaagd zijn. Douze zelf staat er dit seizoen beduidend beter voor dan andere jaren. De WVV-ers zullen dan ook, hun uiterste best moeten doen om hun ongeslagen status te kunnen behouden. Vooral ook omdat het Mix 1 team, de rest van het seizoen, Esther Kaptein, wegens een breuk in haar pink, zal moeten missen.
De Mix 2 staat reeds fier aan kop met 5 gewonnen wedstrijden. Zij nemen het zaterdag 12 januari a.s. op tegen een Mix team van NOVO uit Noordwijk. NOVO weet al tijden lang een sterk team op de been te brengen maar dit seizoen wil het bij de Noordwijkers niet lukken en spelen duidelijk onder hun niveau. WVV aanvoerster Daiva Oliehoek weet dat zij daar toch een volwaardig team tegenover moet zetten want NOVO kan plots voor een verrassing zorgen. Ondanks verhinderingen van spelers is het haar telkens gelukt om een krachtig team op de been te brengen die, tot nu toe, dus alle wedstrijden hebben weten te winnen. Vorig seizoen lukte het met dit WVV team nog niet echt maar nu gaan ze er vol voor en zal er, naar stellige verwachting, tegen NOVO een leuke en aanzienwaardige strijd ontstaan.
Ten slotte start het meisjes A 1 team, dat uitkomt in de 1e klasse van regio west, op 11 januari a.s. om 20.30 uur in sporthal De Schulpwei met de 2e competitie helft van dit seizoen. Leython uit Leiderdorp is dan hun tegenstander. Het eerste deel van de competitie werd met een keurige 3e plaats afgesloten. Bij trainster Catherine Monroe, onlangs bevallen, en tijdelijk bijgestaan door Peggy Verweij, zijn de verwachtingen voor de 2e helft zelfs nog hoger. Ook al omdat er een nieuw lid is toegetreden die het set-uppen goed beheerst. Gelet op het bovenstaande ziet het bestuur van WVV de 2e helft van de competitie met vertrouwen tegemoet waarbij zeker mooie resultaten te verwachten zijn. Ook Volleyballen? Kijk even op www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Ger van Weerlee, nr. 070-5111037. Uiteraard is uitsluitend trainen ook mogelijk.

IMG 7747

 

- o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o -


Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde
Tekst onder de Foto: WVVster Jeanne Taal van de Mix 1 weet de bal keurig te blokkeren.


Heren 1 Wassenaarse Volleybal Vereniging ontmoeten (te) sterke tegenstander.

(22-dec-12)

IMG 7894Bij het sluiten van het jaar 2012 speelde het Heren 1 team van WVV nog een Wedstrijd tegen Volcano H 1 in de Fortunahal te Delft. Omdat Joris Hornman nog steeds geblesseerd is en Peter Houtman verhinderd was het Peggy Verweij die de set up ter bestemde plekken moest brengen en dat is haar wel toevertrouwd. Het was verder aan de specifieke aanvallers Erik Gijsbers, Mathieu Prins en Kilian v.d. Kleij om de bal bij de tegenstander op de vloer te ‘hameren’. Helaas wilde dat niet in voldoende mate lukken. Volcano, het team met de minste verlies punten wist het WVV moeilijk te maken en wel zo moeilijk dat WVV set een en twee met de cijfers 25-17 en 25-22 verloren. In Set 3 hadden de WVV-ers het spel aardig onder controle….Zij wisten een kleine voorsprong op te bouwen 14-17 maar was deze tegen het slot bijna weer kwijt…22-23. Uiteindelijk wist WVV met kunst en vliegwerk de stond in hun voordeel te houden en met het kleinst mogelijk verschil winnend af te sluiten, 23-25.
In de laatste en vierde set mocht WVV even de illusie hebben er uit deze wedstrijd nog een gelijk spel uit te slepen. Volcano wilde daar uiteraard niet aan meewerken…..zij sloegen een gaatje die door WVV niet meer gedicht werd. Verlies met 25-20. Uiteindelijk dus een 3-1 verlies… Het eerste verlies dit seizoen…dus nog alle gelegenheid om voor het kampioenschap te strijden. Ha Volcano komt nog in thuis hal De Schulpwei en daar kunnen de WVV-ers mogelijk laten zien hoe de stand werkelijk is.

Volleyballen bij WVV… Kijk op WWW.WVV-Wassenaar.nl

 

 

 


Teams Wassenaarse Volleybal Vereniging gaan strijdend 2012 uit.

(15-dec-12)

Vrijdag 14 december, sporthal De Schulpwei.
De teams van de Wassenaarse Volleybal Vereniging treden aan voor hun laatste wedstrijd in 2012.


Foto 1_HerenWVV Heren 1 speelt tegen Delta 1 uit Delft.
Scheidsrechter Joris Hornman, teller Ger van Weerlee.
Delta is een geduchte tegenstander onder leiding van oud-WVVer Bernard Klein Breteler met behoorlijk veel kwaliteit in het team. WVV heeft in de eerste set een moeizame start en moet duidelijk wennen aan invalster/set upper Peggy Verwey, die overigens goed speelt. Maar na deze start komt WVV goed los met prima volleybal met een goede actie van Jeroen Mulder. Uiteindelijk komt men op 22-22 en stijgt de spanning behoorlijk. De teams zijn aan elkaar gewaagd. Met een lucky bal trekt WVV aan het langste eind: 25-23. In set twee trekken de WVVers stevig van leer. In een mum van tijd staat het 9-3. Delta is in verwarring, maar komt terug en zo staat het opeens 15-15. Genoeg denken de WVVers en met name slimme Hans- en kanon Kilian van der Kleij zorgen voor 25-16!
Ondanks een verkeerde opstelling van Delta bij 4-4, denderen zij door naar 14-20. Een time out helpt niet voor WVV. Zij maakt te veel fouten en verliest bij 16-25.
Wat nu puntenverlies voor WVV? Die ene punt is toch genoeg? In set vier zijn de mogelijkheden om te winnen nog talrijk. Maar het ontbreekt aan aanvalskracht. Dat heeft Delta wel. Het is toch nog spannend vanaf 19-19. Tot 21-21 kan het nog alle kanten uit. Maar Delta heeft het laatste woord en wint met 22-25. Derhalve een 2-2 gelijkspel. WVV Heren blijft tweede in de poule achter koploper Volepo.

WVV Mix 1 speelt tegen VCS uit Sassenheim.
Scheidsrechter: Marc Schimpf, teller: Anita Harberink.
WVV speelt een ongelukkige wedstrijd en VCS gedraagt zich niet altijd sportief. WVV kan veel beter. Het resultaat is een 1-3 nederlaag voor de Mixers van team 1.

WVV Mix 2 team speelt tegen Leython 4 uit Leiderdorp.
Scheidsrechter: Wilma van der Kleij, teller: Jan Stegeman.
Met nieuwkomer Annemiek Bollen en invaller Wil Westgeest wordt meteen flink van leer getrokken met winst in de eerste set: 25-13. De tweede set gaat moeizamer met een 24-23 op het eind. Toch wordt het winst met 26-24. In de derde set wordt weer het spel uit de eerste vertoont. Wim Lemckert serveert prima en Daiva Oliehoek maakt een knieval: 25-11. De vierde set lijkt op de tweede, zij het dat Leython nu wint met 20-25. Toch met 3-1 een prachtige overwinning de WVVers van Mix 2.

Programma:

 • 17 december Volcano 1 tegen WVV Heren (inhaalwedstrijd).

Bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging is het heerlijk toeven en bewegen. Doe dus mee en geniet van de volleybalsport. Voor info www.wvv-wassenaar.nlof bel secretaris Ger van Weerlee 070-5111037.


Gelijktijdige strijd Heren 1, Mix 1 en Mix 2 van WVV in sporthal De Schulpwei.

(12-dec-12)

Afgelopen vrijdag boekten zowel de Heren 1 als de Mix 1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging een regelmatige overwinning, 1-3 tegen Netwerk, respectievelijk 0-4. Of die winst er, aanstaande vrijdag 14 december, voor beide teams wederom in zit is maar zeer de vraag. Zowel voor het Heren 1 team, het Mix 1 en het Mix 2 team wachten sterke medekandidaten voor het kampioenschap. Om te beginnen treffen de Heren 1 in het team van Delta uit Delft een tegenstander van formaat. Het vorige seizoen moesten de Heren echt alle zeilen bijzetten om tot winst te komen. De afwezigheid van set upper Joris Hornman, wegens een blessure, is onmiskenbaar een gemis voor de Heren. Wellicht dat nieuwkomer Jeroen Mulder dat gemis kan verzachten. Er kan, zo verwacht aanvoerder Erik Gijsbers, door een kleine positiewisseling binnen de spelersgroep, een wilskrachtig team worden opgesteld om de dadendrang van Netwerk te kunnen weerstaan. Trainer Wil Westgeest, is trots op zijn mannen. Want, ondanks de nodige blessures, ziet hij het team steeds beter worden en weten zij zich, ook dit seizoen, weer te mengen om het kampioenschap.

 

 

De Mix 1 van WVV, virtueel mede koploper zullen die vrijdag tegen VCS uit Sassenheim alles uit de kast moeten halen om ook daadwerkelijk die koppositie te bemachtigen. Het WVV team is nog niet op volle ‘oorlogssterkte’ en worstelt zich van wedstrijd nar wedstrijd. Dat dit WVV team, ook na 6 wedstrijden, nog steeds niet verloren heeft mag een klein wonder heten. Set Upper-ster Jeanne Taal knokt zich weer in vorm. En als zij, de sterke aanval bij de WVV-ers, met dezelfde mooie ballen weet te bedienen, zoals in de vorige week gewonnen wedstrijd tegen Setumup, is er al een heel stuk gewonnen. In die gewonnen wedstrijd had de Mix 1 duidelijk het betere van het spel. Via de setstanden 13-25, 20, 20-25 en 10-25 ‘worstelden’ zij zich naar de 4-0 winst.

De Mix 2 staat reeds fier aan kop met 4 gewonnen wedstrijden. Zij nemen het vrijdag op tegen een Mix team van Leython uit Leiderdorp. Leython weet al tijden lang een krachtig team op de been te brengen met vaak zichtbaar lange mensen die lastig te blokkeren zijn. Aanvoerster Daiva Oliehoek weet dat zij daar een volwaardig team tegenover moet zetten. Ondanks verhinderingen van enkele spelers is het haar telkens gelukt om een kwalitatief sterk team op de been te brengen die tot nu toe dus alle wedstrijden in winst hebben weten om te zetten. Vorig seizoen lukte het met dat team nog niet echt maar nu gaan ze er vol voor en zal er, naar stellige verwachting, tegen Leython een leuke en aanzienwaardige strijd ontstaan.

 

IMG 1937_xx

Programma voor vrijdag a.s in Sporthal de Schulpwei om 20:30 uur:

 • WVV H1 – Delta,
 • WVV Mix 1 - VCS Mix 1 en
 • WVV Mix 2 –Leython Mix 4.

Ook Volleyballen? Kijk op www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Ger van Weerlee, tel. 070-5111037.

– o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o –

tekst: Jan Rijskamp
foto: Marjanne v.d. Velde

foto onderschrift: het heren team in concentratie met Mathieu Prins aan het net.

 


 

WVV Heren 1 en WVV Mix 1 pakken beiden glorieuze winst.

09-Dec-2012

Afgelopen vrijdag ….een dik pak sneeuw op het wegdek en het Heren 1 team en het Mix 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging ‘glibberden’ naar hun wedstrijd in Pijnacker respectievelijk Leimuiden.

IMG 1904Voor de WVV heren was het pas hun 2e wedstrijd. Na 2 maanden niet gespeeld te hebben waren vrijdag de heren van Netwerk uit Pijnacker de tegenstander. De WVV heren gingen voortvarend van start en er werd in de eerste set een voorsprong genomen van 5 punten die ze met veel ijver wisten vast te houden. Met 19 - 25 werd de eerste set gewonnen. Set 2 kende een vergelijkbaar verloop. De WVV-ers bouwde wederom een voorsprong op en wisten die met haar ervaring te verzilveren in een 22 - 25 winst.
In set 3 gingen de remmen er volledig af bij de 6 WVV heren. Al direct werd, met vooral de service, veel druk op het team van Netwerk gelegd. Jeroen Mulder, debutant binnen de WVV gelederen, liet zien een prima aanwinst te zijn voor het herenteam. Op voorbeeldige wijze heeft hij zich snel ingepast in de speelwijze van het team en mede door dat samenspel een 14 - 25 setwinst voor WVV.
De volledige buit is binnen zou je dan denken maar dat pakte anders uit. Netwerk wist in set 4 een voorsprong te nemen van ca. 10 punten vooral na rommelig spel aan WVV zijde. In de eindfase zette WVV nog een bijna perfecte inhaalrace in, waarin nog werd teruggekomen tot 23 - 19. Helaas strandde deze strijd en haalde Netwerk de 4e set binnen met 25 - 19. Een 1 - 3 einduitslag die, brrr, een beetje als een verlies proefde na de 3 eerdere sets maar met 7 punten uit 2 wedstrijden is de kop er nu af voor de Heren 1 van WVV.

Het mix1 team van WVV hadden het een stuk gemakkelijker. Setumup uit Leimuiden wilden wel maar konden tegen het sterke team van WVV zoals dat zo mooi heet “geen potten breken” Set 1 let al snel zien waar de punten heen zouden gaan. 13-25 voor WVV. Set 2 en 3 had Setumup nog even de illusie iets positief uit de strijde te persen door beide keren een lichte voorsprong de ene keer 17-16 de andere 16-13 maar beide keren sloegen de WVV-ers de ballen een stuk beter dan hun tegenstanders, 2 keer 20-25. Set 4 werd daarna een fluitje van een eurocent. Met een fraaie smash maakte WVV aan de fantasie van Setumup een einde, 10-25. Een prachtige 0-4 winst.

 

Programma voor vrijdag a.s in Sporthal de schulpwei 20:30 uur:

 • WVV H1 – Delta,
 • WVV Mix1 - VCS Mix 1 en
 • WVV Mix2 –Leython Mix 4.

Ook Volleyballen? Kijk op www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Ger van Weerlee, tel. 070-5111037.

o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o –

 

 

tekst: Jan Rijskamp
foto: Marjanne v.d. Velde

foto onderschrift: mooie smash van Kilian v.d. Kleij

 

Teams Wassenaarse Volleybal Vereniging wisselvallig.

 

02-12-2012

Afgelopen vrijdag was het weer een drukte van belang in sporthal De Schulpwei. Direct na de zaalvoetballers nam de Wassenaarse Volleybal Vereniging bezit van de sporthal om de voorbereidingen te treffen voor drie wedstrijden:
Mix 1 tegen Leython 2, Mix 2 tegen Novo en het meisjesteam tegen VCO.

 

IMG 7415WVV Mix 1 leverde hevige strijd met Leython 2. De teams hielden elkaar in de eerste set in evenwicht. Bij 24-24 ging het erom wie de sterkste zenuwen had. Ondanks dat WVV een setpoint wist te veroveren trok Leython met 26-28 aan het langste eind..
In set twee stond er een ander WVV team! De mixers veroverden direct met een zeer sterke servicebeurt van Mathieu Prins een 10-1 voorsprong. Ongeloof in de ogen van Leython.
Daar waar zij er wel van uitgingen dat zij WVV er wel even onder zouden krijgen ondervonden zij stoutmoedige tegenstand. Leython kwam nog wel even terug maar moest bij 25-18 haar setverlies nemen. In de derde set bouwde Leython weer een ferme voorsprong 4-10. Maar na een time out waar nauwelijks iets gezegd werd beet WVV zich in het spel vast. En langzaam maar zeker werd de stand draaglijker 18-20. Helaas herpakte Leython zich nog eenmaal en geholpen door een uit geslagen service maakte zij 22-25.
Getergd als de WVV-ers waren kreeg het team van Leython de ware klasse van de WVV-ers te zien. Serverend, verdedigend en aanvallend alles klopte weer. En via 20-10 stelde WVV de setwinst met 25-11 veilig. Een 2-2 gelijkspel derhalve.

 

WVV Mix 2 tegen Novo was een heel andere wedstrijd. Met speels gemak liep dit team over Novo heen. In de eerste set verdraaide echter Ellen Vogelzang haar elleboog en moest bij 16-8 uitvallen. Gelukkig kon Shirley haar plaats innemen. Daarna werd set één met 25-18 binnengehaald. Set twee en drie werden zo simpelweg gewonnen, met 16 en 8, dat daar niets over te vertellen valt. In de vierde set vielen de servicebeurten van Jeroen en Djoeke op. Zij scoorden beiden 7 punten. Mede daardoor werd deze set gewonnen met 25-12. Een makkelijk 4-0 overwinning en een koppositie voor dit team met 16 uit 4!

 

Het WVV meisjesteam speelde tegen VCO een ongelukkige wedstrijd. Met enige invallers werd niet het niveau van de afgelopen weken bereikt. Derhalve verlies in set één en twee met 14-25 en 20-25. In de derde set leek een ommekeer nabij. Tot aan 10-9 werd redelijk gevolleybald, maar daarna kon VCO toch weer het initiatief nemen. En via 12-17 werd ook deze set binnengehaald met 19-25. Daarna was bij de VCO meisjes de koek kennelijk op, want in een mum van tijd wist WVV de vierde set via 13-6 te winnen met 21-15. Een 1-3 verlies. Jammer, want de meisjes kunnen beter.

 

Programma: vrijdag 7 december: Waterlanders tegen WVV meisjes, Netwerk tegen WVV Heren en Setumup 1tegen WVV Mix 1.

 

Kom ook volleyballen en speel mee met de enthousiaste volleyballers/sters van de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Kijk voor info op www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Ger van Weerlee 070-5111037.


WVV Mix 1 wacht een pittige tegenstander.

27-11-2012

Voor het mix 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging wacht a.s. vrijdag, 30 november, een pittige tegenstander. Van oudsher zijn de wedstrijden tegen het uit Leiderdorp afkomstige Leython van een stevig gehalte. Logischerwijs zal er ook nu een pittige strijd ontstaan. Binnen het mixteam van WVV is helaas niet iedereen even fit. Esther Kaptein is, wegens een blessure aan haar pink, zelfs niet in staat om mee te spelen. Kirsten Harberink, allround speelster binnen het team, zag zich afgelopen vrijdag, in een toernooi te Leiden, genoodzaakt vroegtijdig de strijd te beëindigen, wegens het opspelen van een oude blessure aan haar knie. Haar echter kennende, voor haar zelf zo hard als een bikkel, zal ze er vrijdag uiteraard weer bij zijn. Het team, verder bestaande uit, Elly van Weerlee, Mathieu Prins, Ruud Meershoek en Jan Rijskamp heeft in deze competitie nog geen wedstrijd verloren en staat, op de ranglijst met twee wedstrijden minder gespeeld, op een keurige vierde plaats. Tegenstander Leython staat, met één wedstrijd meer gespeeld dan de WVV-ers ,op de 2e plek. Ook al is de prognose van de Nevobo een 1-3 verlies voor de WVV-ers, zij zullen zich, dat wetende, zeker niet zomaar gewonnen geven.

Voor de WVV mix 2 staat een minder spannende wedstrijd te wachten. Het team, ongeslagen koploper in de poule, gaat de strijd aan tegen het onderaan bungelende team van Novo. Het hoeft niet direct een ‘walk over’ te worden, de verwachting is niettemin dat het WVV team de volle winst behaald uit deze ontmoeting.

Tenslotte speelt het WVV Meisjes A1 team hun wedstrijd tegen VCO uit Oegstgeest. Daar de WVV jongedames dit seizoen voor het eerst in deze poule meespelen, valt over de komende strijd helaas weinig te vertellen. Uitgaande van de onderlinge verschillen op de ranglijst WVV 3e en VCO 6e zijn de verwachtingen van de WVV-sters hooggespannen. Het zou zomaar een prachtige winstpartij kunnen worden.

Al met al genoeg redenen om eens te kijken hoe de strijd zich tussen de teams zich zal ontwikkelen. Het beloofd een leuke avond te worden. De wedstrijden, die worden gespeeld in Sporthal De Schulpwei, starten om 20.30 uur.
Voor info over de Wassenaarse Volleybal Vereniging, zie www.wvv-wassenaar.nl

- o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o -


Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde


img 7427

Onderschrift foto: De WVV Mix 1 wacht geconcentreerd op de komende bal.

 


 

WVV team glorieus toernooiwinnaar.

 

25-Nov-2012

De 5 mei Hal in Leiden was afgelopen vrijdagavond het toneel voor een volleybaltoernooi
waar ook, een gelegenheidsteam van de Wassenaarse Volleybal Vereniging aan deelnam.

 

8 teams hadden zich ingeschreven en waren verdeeld over 2 poules,. Elke wedstrijd duurde precies 15 minuten. Het team van WVV speelde hun eerste wedstrijd tegen ‘Voorschoten’. De teams bleken aan elkaar gewaagd. Ondanks dat WVV in Mathieu Prins en Jeroen Mulder een daad krachtige aanval had, lukte het niet om afstand van hun tegenstander te nemen. En dat bleef zo tot de laatste seconde…17-17. De 2e wedstrijd tegen een Combi team van de organiseren vereniging GGV was min of meer een walk over, 19-30. Ook de tegenstander lieten zich niet onbetuigd. De tussenstand overziende moesten de WVV-ers winnen en dan ook nog met ferme cijfers om een kans voor de finale te hebben. De tegenstander ook al een gelegenheidsteam genaamd ‘het reuzenteam’ liet zich niet onbetuigd. Liet zich niet van het veld slaan. Erger nog… namen een voorsprong. Vanaf de zijkant werd, het veel te lief spelende WVV, op hun mogelijkheden gewezen….Het ging iets beter…maar vooral de verdediging moest alle zeilen bijzetten. Het ging plots stukken beter. De ballen kwamen weer terecht waar dat moest. Ook de service nam ik kwaliteit toe…Het einde kwam met 15-27.
Een grandioze uitslag waardoor WVV de andere teams in de poule achter zich liet en als poulewinnaar in de finale stond. Nadat de andere teams om de lagere plaatsen hadden gestreden betraden de teams van WVV en Meppestein het strijdperk voor hun finale.
Meppestein een team waarin de klasse van de spelers en speelsters nogal varieerden tegen het regelmatige team van WVV. In aanvang wist de zeer sterke aanval van Meppestein de stand gelijk te houden…Oeps zelf een kleine voorsprong te nemen 6-4. De scheids nam een paar vreemde besluiten waardoor de teams een beetje uit hun doen waren…. Waar de hoofdaanvaller van Meppestein helemaal de weg kwijt raakte hield WVV hield hun hoofd koel. In tegenstelling tot Meppestein die in deze fase van de wedstrijd de ballen in het net of ver uit sloeg maakte WVV punt op punt. Zodoende was het bij 15-15 weer gelijk en was WVV daarna niet meer te stoppen. Bij het laatste fluitsignaal stond de voor WVV florissante stand van 17-23 op het scorebord. E.e.a. betekende een glorieuze toernooi winst en belangrijk voor de verdere competitie, geheel ongeslagen!!! Bravo, een prestatie van formaat.

 

Agenda vrijdag 30.11.12.: In de Schulpwei om 20.30 uur: WVV MA1-VCO MA1;
WVV Mix1 – Leython Mix2; WVV Mix 2 – Novo Mix 1

 

Ook mee doen? Nadere info is te verkrijgen op www.wvv-wassenaar.nl of bij de secretaris Ger van Weerlee, tel. 070-5111037.

 


Tekst en foto van Jan Rijskamp.

 

pb240704 x

Onderschrift foto: in licht blauwe shirt het winnende WVV team.

 


 

WVV Mix 1 behoudt de rust en wint.

18-11-2012

Het Mix 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging speelde in Leimuiden tegen Setumup 2. Het was daar één en al koude oorlog want Setumup liet WVV ruim een half uur wachten alvorens met de wedstrijd kon worden begonnen.
Na drie gelijke spelen in de voorgaande wedstrijden werd het nu wel tijd voor onze Mixers om de winst binnen te halen. En in een zeer enerverende wedstrijd lukte dat met goed volleybal en een grote inzet. Het werd een mooie 4-0 overwinning.

Foto 2_Mix_1_9nov12_grootOndanks het lange wachten waren de WVV-ers toch warm gedraaid en deelde met de aanval meteen rake klappen uit. Dat deed Setumup ook, zodat de stand gelijk opging. Via 22-21 bereikte WVV de winst met 22-25 in de eerste set.
In set twee liet WVV overduidelijk zien wie de sterkste was. Zij nam brutaal een voor Setumup onoverbrugbare voorsprong, 12-22. Een time out voor Setumup bracht daar geen verschil meer in en na een, door invaller Wil Westgeest, perfect geplaatste bal kwam met 13-25 de setwinst voor WVV.
Ook in set drie nam WVV energiek een behoorlijke voorsprong, 5-11. Setumup bracht door een nerveuze fase van WVV de stand echter terug naar 10-11. In de daarop volgende time out voor WVV werd “op het houden van de rust” en “oplettendheid” gewezen. Dit had effect en de WVV-ers waren weer bij de les met een setwinst van 15-25.
Een voor WVV vreemde start in set vier. Opslagen werden slecht opgevangen, ballen gingen uit enz… 6-0 en 8-2 achter….De WVV-ers keken elkaar eens goed in de ogen en rechten hun ruggen en plots lukte het weer. Alle ballen werden goed behandeld en ook de aanval liep weer als vanouds. Al snel verdween de achterstand voor de WVV-ers en bogen zij die om in een 11-15 voorsprong. Setumup werd er horendol van. Gefrustreerd werd er wild geslagen en ondoordacht gespeeld. Maar de WVV-ers bleven er rustig onder en via 18-22 werd 19-25 bereikt en een 4-0 overwinning. Proficiat team Mix 1.

Overige uitslagen: WVV Meisjes tegen NOVO 1-3.

Programma: vrijdag 23 november WVV Mixteam toernooi bij GGV in Leiden, Vijf mei sporthal, aanvang 21.15 uur. 30 november in sporthal De Schulpwei, aanvang 20.30 uur: WVV Mix 1 – Leython, WVV Mix 2 – NOVO, WVV Meisjes – VCO.

Ook volleybal? Kom dan naar de Wassenaarse Volleybal Vereniging.
Voor info www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Ger van Weerlee 070-5111037.

 


WVV teams trotseren Gemini en VCO.

13-11-2012

img 7410Het meisje A1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging speelde uit en thuis tegen Gemini Kangeroes. De eerste wedstrijd in Voorschoten werd het, met de setstanden 18-25 / 17-15 / 25- 22 en 25-22, een 2-2 gelijkspel. In Wassenaar dus de tweede wedstrijd. In een verdraaid spannende wedstrijd wisten de WVV meisje hun hoofd koel te houden en zodoende de maximale winst te behalen, 4-0 ( 25-20 / 25-23 / 26-24 en 25-20).

Een meeslepende wedstrijd werd het tussen de WVV Mix 1 en Gemini Kangeroes. De teams waren volledig tegen elkaar opgewassen. De eerste 3 sets werden afgesloten met telkens het kleinst mogelijke verschil; 24-26, 23-25 en 26-24. WVV 1-2 achter!!. Set 4 betekent voor WVV dus gelijk of verlies. WVV, gewaarschuwd als zij waren, haalde alles uit de kast. Kirsten Harberink, getergd als ze was, sloeg met veel venijn een prima opslagbeurt. Zij bracht de stand op 8-0. Hoe Gemini Kangeroes ook streed, WVV verdedigde vol vuur de zo verkregen voorsprong. Zowel aanvallend als verdedigend waren de WVV-ers hun tegenstander de baas. Setwinst met 25-16. De WVV mix 1 sleepte er dus alsnog een mooi gelijkspel (2-2) uit.

De WVV Mix 2 had geen ‘kind’ aan tegenstander VCO. Set 1 verliep nog wat stroef (25-23) maar de WVV-ers maakte in de daar opvolgende sets gehakt van hun tegenstanders. 25-17, 25-12 en 25-13. Dat resulteerde dus in een ‘perfecte’ 4-0 winst.

Vrijdag, 16 november a.s. in Sporthal De Schulpwei om 20.20 uur spelen WVV H 1 - Velopa H1 en WVV MA1 – Novo MA1. In Leimuiden speelt de mix 1 van WVV tegen Setumup mix 1.
Ook mee doen? Nadere info is te verkrijgen op www.wvv-wassenaar.nl of bij de secretaris Ger van Weerlee, tel. 070-5111037.


 

De Sporthuldiging en de Wassenaarse Volleybal Vereniging

 

13-11-2012

Tijdens de jaarlijkse Sporthuldiging van de Gemeente Wassenaar op 9 november j.l. werden ook WVV-ers gehuldigd. Allereerst was daar het Heren 1 team dat vorig seizoen ongeslagen kampioen werd in de Regio Haaglanden, klasse A. Zij werden waarderend toegesproken door wethouder Dienke Dekker en overhandigde bloemen en een herinneringsmedaille Vervolgens was het de beurt aan Ger van Weerlee die als alom gewaardeerd vrijwilliger binnen de Wassenaarse Volleybal Vereniging eveneens gehuldigd werd voor zijn jaren lange inzet. Voor beiden een welgemeend bravo.


Op bijgevoegde foto’s
1. Ger van Weerlee met weth. Dienke Dekker

img 7339 ml

2. Het heren 1 team van WVV met in hun midden de weth.

img 7345


 

WVV teams weerstaan tegenstanders.

 

11-11-2012

Eerst wordt met trots vermeld dat WVV in de persoon van Ger van Weerlee als vrijwilliger en het Heren 1 team, de ongeslagen kampioenen, voor hun prestaties in het voorgaande seizoen, door de Gemeente Wassenaar werden gehuldigd Bravo!!

 

img 7378Afgelopen week speelden meerdere teams van de Wassenaarse Volleybal Vereniging hun wedstrijd. Het meisje A team zelfs twee. Beide wedstrijden tegen Gemini Kangeroes. De eerste, in voorschoten, werd gelijk gespeeld met 2-2, (setstanden 18-25 / 17-15 / 25- 22 / 25-22).De tweede wedstrijd in Wassenaar werd een heel spannende waar de WVV meisje in elke set de boventoon voerde en zodoende de maximale winst behaalde, 4-0 ( 25-20 / 25-23 / 26-24 en 25-20).
Daarna was het de beurt aan de senioren teams van WVV in dit geval de Mix 1 en Mix 2.
De WVV Mix 1 speelde tegen de Mix 1 van Gemini Kangeroes een bijzonder enerverende wedstrijd. De teams waren, zeker de eerste 3 sets, volledig elkaar opgewassen. Met de kleinst mogelijke winst werden de sets afgesloten; 24-26, 23-25 en 26-24. De 4e set zou gelijk of verlies voor WVV kunnen beteken. WVV was gewaarschuwd en liet veel vechtlust in het speelveld zien. Het begon al met Kristen Harberink. In een uitstekende serveerbeurt bracht zij de stand al direct op 8-0. Wat Gemini Kangeroes vervolgens ook deed, ze kregen geen poot meer aan de grond…..de opgebouwde voorsprong bleef onaangetast. Verdedigend en aanvallend was WVV hun tegenstander de baas. Setwinst met 25-16. De WVV mix 1 sleepte er dus alsnog een mooi gelijkspel (2-2) uit.
De WVV Mix 2 daar en tegen liet geen spaan heel van tegenstander VCO. Set 1 verliep nog wat stroef (25-23) maar in de daar opvolgende sets maakte WVV met 25-17, 25-12 en 25-13 gehakt van hun tegenstanders. Een ‘vette’ 4-0 winst.

 

Vrijdag, 16 november a.s. in Sporthal De Schulpwei om 20.20 uur spelen WVV H 1 - Velopa H1 en WVV MA1 – Novo MA1. De mix 1 van WVV speelt in Leimuiden tegen Setumup mix 1.
Ook mee doen? Nadere info is te verkrijgen op www.wvv-wassenaar.nl of bij de secretaris Ger van Weerlee, tel. 070-5111037.

 

Wassenaarse Volleybal Vereniging is strijdbaar.

(4-nov-2012)

In het jaar dat de Wassenaarse Volleybal Vereniging 50 jaar bestaat valt op, dat naast de gehouden jubileumactiviteiten, haar volleybalteams zeer strijdbaar zijn in de onlangs gestarte volleybalcompetitie. Zorgen zij ook voor een cadeau? Ook nu weer waren het Mix 1-team en het Meisjesteam verwikkelt in een hevig gevecht met hun tegenstanders.

Mix 1, met Elly, Jeanne, Kirsten, Peggy, Erik, Mathieu en Ruud, speelde in Sassenheim tegen het Mix 1-team van VCS. In het verloop van de wedstrijd wisselden de kansen. En er zat behoorlijke spanning op het veld waarbij alles uit de kast werd gehaald om de punten te verzamelen. Ondanks een goede servicebeurt van Elly trok VCS set 1 naar zich toe met 25-19. En in de tweede set hetzelfde beeld. Maar nu trok WVV aan het langste eind en won deze met 19-25. In set 3 viel Peggy in als setupper. En het liep als een trein. Met goed volleybal en harde smashes van Mathieu werd een voorsprong opgebouwd die resulteerde in setwinst met 15-25. En onze Mixers kregen het idee dat hier meer was te halen dan een gelijkspel. En in set vier werd wederom een voorsprong verkregen. Maar de lange mannen van VCS hadden een goed antwoord op het spel van WVV en wonnen daardoor deze set met 25-23. Een verdienstelijk gelijkspel, maar toch hadden de WVV-ers het idee dat hier meer in had gezeten.

img 0429

Mix 1 team (Foto van Marjanne van der Velde)

Het meisjesteam van WVV speelde op zaterdag tegen Gemini-Kangeroes in Voorschoten.
En zoals al eerder vermeld gaan deze meisjes steeds beter spelen. Ook nu weer werd met 18-25 en 17-25 een prachtige voorsprong verkregen. Met nog meer samenspel zal in dit soort wedstrijden winst worden behaald. Maar nu kwam WVV nog iets te kort in set drie en vier. Beiden werden verloren met 25-22. Een gelijkspel waarmee dit team op de derde plaats staat in de poule.

Programma vrijdag 9 november in sporthal De Schulpwei, aanvang 20.30 uur:

 • WVV Mix 1 - Gemini Kangeroes,
 • WVV Mix 2 - VCO en
 • WVV Meisjes - Gemini Kangeroes.

Volleyballen is een prachtige sport waarbij je goed je conditie op peil kunt houden. Kom dus naar de Wassenaarse Volleybal Vereniging en doe mee. Info op www.wvv-wassenaar.nl of bij secrtaris Ger van Weerlee tel. 070-5111037.

 

 


 

Wassenaarse Volleyballers leveren heftige strijd.

(27-oct-2012)

De thuiswedstrijd van het Meisjes A1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging op 23 oktober j.l. werd noodgedwongen “uit”gespeeld en wel in Nieuwkoop. WVV trof daar het nog ongeslagen team van de Waterlanders, dat nog geen set had verloren! In de eerste set lieten de WVV ‘meiden’ zich van hun goede kant zien. De Waterlanders moesten alle zeilen bijzetten om de WVV-sters bij te benen. Onverdiend verloor WVV echter de set met 21-25.
In set 2 was WVV finaal de weg kwijt, vrijwel elke bal ging mis….4-25. Set 3 was slechts iets beter, 10-25. In set 4 liet WVV echter haar ware aard zien. Want de WVV meiden kunnen best volleyballen. De teams hielden elkaar lang in evenwicht 7-7 en 16-16.
Langzaam maar zeker namen de jongedames van WVV het heft in handen en liepen uit naar 21-23 en lieten die voorsprong niet meer los. Winst met 25-22. Uitslag 1-3, en het eerste verliespunt voor de Waterlanders dus, maar al met al tegen dit team een mooie uitslag.

 

img 0702Het Mix 1 team van WVV ging afgelopen vrijdag in Sassenheim de strijd aan tegen de Mixers van VCS 2. In de eerste set was er reeds bij de stand 8-4 voor VCS een blessure bij WVV. Setupster, Esther Kaptein kreeg een bal totaal verkeerd op haar vinger. AU!! En AU bleef het de hele wedstrijd. Ondanks die tegenslag hield WVV kranig stand maar set één en twee leverden helaas nipt verlies op met respectievelijk 25-22 en 25-23. Esther verbeet de pijn in haar vinger maar e.e.a. noopte wel tot een omzetting in het team. WVV kreeg weer vertrouwen in het spel en wel zodanig dat ze bij tijd en wijle VCS totaal zoek speelde…4-9 en 7-22. Uiteindelijk leverde dat met 13-25 de setwinst op. In set vier was VCS enigszins van de schrik bekomen en klampte bij WVV aan. Het werd een ware strijd…17-15 en 20-18. VCS meende de winst al in haar zak te hebben. Ze kwam evenwel bedrogen uit. Fel verweer en dito smashes leverde WVV alsnog de setwinst; 22-25. Al met al een keurig 2-2 gelijkspel voor de WVV-ers. Esther, beterschap met je gebroken vinger!

 

Mix 1 team (Foto van Marjanne van der Velde)

 

Afgelopen vrijdag was het bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging weer volleybalavond. In sporthal De Schulpwei speelden het Mix 2 team en het Meisjesteam een thuiswedstrijd. Het Mix 2 team was zeer goed op dreef tegen Merenwijk 4 uit Leiden. Daiva, Djoeke, Peggy, Erik, Hans, Marcel en Ruud zetten, onder de prima leiding van scheidsrechter Kilian van der Kleij, meteen de vaart er in en namen een voorsprong van 17-4 en hielden die vast tot aan 25-9. Zo ook in de sets 2, 3 en 4. Het soepel draaiende WVV team speelde de Merenwijkers, met o.a.felle smashes van Erik en Hans, naar een regelmatige nederlaag met 25-14, 25-15 en 25-10. Een 4-0 overwinning derhalve. Het team hoopt dat de geblesseerden Robert en Wim weer snel zullen aansluiten.

 

dsc06538Mix 2 (Foto van R. van Adrichem)

Het Meisjes A1-team speelde tegen RVV uit Rijswijk. Dit team, bestaande uit Camilla, Claudia, Haley, Juliette, Kayla, Laura en Troy en getraind en gecoached door Catherine Monroe, kan nog ver komen in deze competitie. Er zit veel progressie in het spel en de meisjes weten elkaar goed te vinden. Onder leiding van scheidsrechter Joris Hornman en teller Jan Stegeman werd in de eerste set snel een voorsprong van 6-1 opgebouwd. Even kwam RVV nog terug bij 12-12, maar met goed volleybal trokken de WVV meisjes de set met 25-15 naar zich toe. Ook in set twee werd het 12-12. Daarna liep het wat minder bij WVV en kon de tegenstander uitlopen tot 16-20. Een time out bracht de WVV meisjes weer bij de les en RVV van haar stuk want na 21-21 kon WVV de set binnenslepen met 25-21. In set drie lag na een stand van 8-1 voor WVV de overwinning voor het grijpen. En dat ging ook gebeuren. Nog even kwam RVV terug bij 16-16, maar daarna werd met een prima servicebeurt van Claudia, de set binnengehaald met 25-16. De vierde set speelden de WVV meisjes superieur uit met 25-13. Een prima 4-0 overwinning die een tweede plaats in de poule oplevert!

img 0601Meisjes 1 team (Foto van Marjanne van der Velde)

Programma:

 • vrijdag 2 november VCS 1 – WVV Mix 1 en
 • zaterdag 3 november Gemini Kangeroes – WVV Meisjes.

 

Kom ook naar de Wassenaarse Volleybal Vereniging en maak deel uit van de sportieve en gezellige recreatiegroep van WVV. Speel mee in sporthal De Schulpwei. Bel secretaris Ger van Weerlee 070-5111037.

 

WVV trakteert zichzelf, tegen Leython, op een klinkende overwinning.

(22-Oct-2012)

p9305263De Mix 2 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging speelden tegen de Mix 4 van Leython in Leiderdorp een sublieme wedstrijd. In de eerste set leek het er nog niet zo op. Want Leython verweerden zich, tegen het fanatiek gestarte WVV team, bijzonder goed. De teams hielden elkaar toen nog fameus in evenwicht. In de spannende slotfase kon winst of verlies nog alle kanten op. Uiteindelijk wist WVV, vooral door oplettendheid, het felbegeerde laatste punt te scoren en pakten zij de setwinst bij, let wel, 28-30!
In de daarop volgende sets was van de energie bij Leython niks meer over ofwel WVV liet, door uitstekend volleybal, haar tegenstander alle hoeken van het veld zien. Leython kreeg geen poot meer aan de grond. Set twee en drie werden zodoende door de WVV-ers eenvoudig met 16-25 en 17-25 gewonnen. Set 4 was voor WVV helemaal een makkie. Ook al speelde WVV ‘met de rem erop’, Leython was niet bij machten om ook daar voldoende weerstand tegen te bieden. Setwinst met 15-25. Derhalve een klinkende 0-4 totaal overwinning.

 

A.s. vrijdag de 26 ste oktober staan op het programma:

 • VCS Mix2-WVV Mix1 in Sassenheimen
 • WVV MA1-RVV MA1en
 • WVV Mix 2-Merenwijk Mix2 om 20,30 uur in sporthal de Schulpwei.

Ook mee doen? Nadere info is te verkrijgen bij secretaris Ger van Weerlee, tel. 070-5111037

 


Knappe winst partij voor W.V.V. meisjes A1

Woensdagavond, verleden week, waren de jongedames (team MA1) van de Wassenaarse Volleybal Verenging na afloop van de wedstrijd in Oegstgeest tegen VCO in opperbeste stemming. Met duidelijke cijfers hadden zij een belangrijke overwinning geboekt. Ook al komen de WVV meisjes pas voor de eerste maal uit in de 1e klasse, het ging nu al stukken beter dan de voorgaande wedstrijd.
In de eerste set waren de verschillen tussen beide teams nog niet zo groot. Lange tijd ging de strijd toen nog gelijk op. Tegen het einde wist WVV haar winstkansen echter vorm te geven en veroverde zij de winst bij 21-25. Zowel de 2e set als de 3e set gaf een heel andere strijd te zien. WVV was oppermachtig. Het ene punt volgde het ander in een rap tempo op. De bovenhandse service en de smash bleken de WVV jongedames reeds redelijk tot goed te beheersen. De time-outs van VCO mochten niet veel baten. In korte tijd maakte WVV korte metten met VCO, 17- 25 en 11-25.

img 0607

Set 4. Het leek er op dat WVV teveel terugkeken naar de voorgaande sets en vergaten dat er wel gevolleybald moest worden. VCO bleef daardoor lang in de buurt van WVV. Via 8-8 kwam stand 14-12 op het scorebord. Na een stevige time-out maakte de WVV meisjes zich (eindelijk) weer meester van het speelveld en kwam ook de setwinst weer in zicht. Toch werd het warempel tegen het einde van de set nog spannend. Met bruut spel tracht VCO alsnog de rollen om te draaien. Wilskrachtig bood WVV tegenstand. En, ja hoor het einde kwam met een 21-25 winst wat een terechte 0-4 totaal overwinning betekende. Ha, dat biedt vertrouwen voor een leuke WVV toekomst. Proficiat WVV Meisjes, goed gespeeld.

 • Zaterdag 23 oktober a.s. staan de WVV meisjes tegenover RVV om 14.30 in Katwijk.
 • Het Mix 2 van WVV speelt donderdag 18 oktober in Leiderdorp tegen Leython mix4.

Ook mee doen? Nadere info is te verkrijgen bij de secretaris Ger van Weerlee, tel. 070-5111037.


 

WVV Herenteam speelt als vanouds.

(07-Oct-2012)

foto 4 actie herenAfgelopen vrijdag speelde het herenteam van de Wassenaarse Volleybal Vereniging zijn eerste wedstrijd in sporthal De Schulpwei. Tegenstander was herenteam van Merenwijk uit Leiden. Kirsten Harberink maakte haar debuut, en met succes, als scheidsrechter en dat gold ook voor teller Saskia van Nellen.
En Erik, Hans, Kilian, Mathieu, Ruud en Sid gingen er meteen lekker tegen aan. Zij hadden weliswaar een trage start in de eerste set, maar na 10-9 werd de turbo aangezet en stond het zo maar 16-11. Nog even een hapering en het eerste punt was binnen. Je kon zien dat de spelvreugde van het goed ingespeeld WVV team er van af spatte. In de tweede set stond het snel 9-1 voor WVV met loeiharde smashes van Kilian van der Kleij. Met goed en snel volleybal bereikten zij binnen de kortste keren de stand van 25-12 op het scorebord. Verdienstelijk was ook het debuut van invaller Ruud Meershoek. In de derde en vierde set was er nog enige spanning in de wedstrijd omdat WVV wat gas terugnam. Maar met 25-16 en 25-20 was de overwinning met 4-0 een feit. Goed gespeeld mannen ga zo door. Zij hopen ook dat de geblesseerden Joris Hornman en Peter Houtman spoedig zullen terugkeren in het team.

Programma: woensdag 10 oktober VCO Meisjes tegen WVV Meisjes.

Volleyballen? Dat kan bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Doe het nu. Bel secretaris Ger van Weerlee, tel 070-5111037.

 


WVV Meisjes A1 bijten in de nieuwe competitie de spits af.

(30-Sep-2012)

 

Zaterdag 29 september beet het meisjes A1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging de spits af in de nieuwe competitie. De eerste wedstrijd ook voor dat meisjesteam want in het vorig seizoen bestond dit team niet. Het nieuwe team bestaat, naast enkele meisjes die vanuit het B team naar het A team promoveerde, uit nieuw toegetreden leden. Het zo gevormde meisjes A team stond in hun ‘vuurdoop’ al direct tegen het beter ingespeelde team van Novo uit Noordwijk. In de img 3837 mljNorthgohal deden de WVV meisjes het, zeker in het begin, verrassend goed maar gaande de eerste set kwam Novo er beter in en was met 25-15 WVV de baas. Naast de ‘handicap’ van een niet ingespeeld team was het ook jammer dat het WVV team haar spelverdeelster miste en ook de het vertrouwen in elkaar moet en kan nog een stuk beter. Novo trakteerde WVV in set 2 eveneens op een 25-15 verlies. In de derde set begon WVV fel. want er zit duidelijk potentie in het meisjes team. Nu kon je aan het gebeuren in het veld zien dat het team in deze samenstelling slechts enkele trainingen heeft afgerond. Zodra de WVV-sters wat beter op elkaar ingespeeld raakt zal naar stellige verwachting het spelpeil en de resultaten duidelijk verbeteren. Nu ging ook set 3 nog verloren en wel met 25-14.

Aanstaande vrijdag speelt het WVV Heren 1 team, dat vorig seizoen kampioen geworden is, hun eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen tegen de Heren van Merenwijk, om 20.30 uur in sporthal De Schulpwei.

Doe ook mee!! Nadere info is te verkrijgen bij secretaris Ger van Weerlee, tel. 070-5111037.

 

Competitiestart Wassenaarse Volleybal Vereniging

foto 6 actie heren

23-Sep-2012

Het is zover. De Wassenaarse Volleybal Vereniging begint aan de competitie in het seizoen 2012-2013. Er wordt gespeeld met vier teams, namelijk twee mixteams en één herenteam in de recreatiecompetitie en een meisjesteam in de reguliere competitie van de Nederlandse Volleybal Bond. Het meisjesteam bijt de spits af op 29 september met een uitwedstrijd tegen Novo. Daarna zijn er op 5 oktober in sporthal De Schulpwei aan de Dr Mansveltkade 1 de eerste thuiswedstrijden die allen om half negen beginnen. In totaal zullen de WVV teams in deze competitie tot eind april 2013 51 wedstrijden spelen. En daarvoor zullen actieve leden bij de thuiswedstrijden de fluit-en telbeurten verzorgen.

 

En dat het een spannende aangelegenheid wordt dat staat nu al vast. Het herenteam gaat zijn titel verdedigen. De heren werden vorig seizoen ongeslagen kampioen in de herenrecreatie-competitie Haaglanden. Dus zij zullen hun reputatie moeten waarmaken. De kwaliteit daarvoor is zeker aanwezig. De mixteams zullen wederom hun partijtje goed meedraaien en wellicht komt daar weer eens een kampioen uit voort, zoals in het verleden vele malen is gebeurd. Het meisjesteam, in de leeftijd van 15-18 jaar, is nieuw. WVV is dus nieuwsgierig hoe zij het gaan doen.

 

Nadat u dit hebt gelezen zult u wellicht denken dat wil ik ook wel. Volleyballen in een ruime sporthal is altijd een spectaculaire gebeuren. En dan ook nog meespelen in de volleybal-competitie dat maakt het geheel zeer aantrekkelijk. Daarom is nu het moment gekomen om de sportspullen in de sporttas te doen en naar sporthal De Schulpwei te gaan en kennis te maken met de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Een vereniging die niet alleen sportief maar ook sociaal in haar vaandel heeft staan. Sluit je aan bij WVV en geniet van die heerlijke volleybalsport. Er wordt getraind op de woensdagavond. De meisjes van 18.15 tot 20.15 uur en de senioren van 20.15 tot 21.45 uur. Na afloop wordt er gezellig nagepraat in de kantine.

Nadere informatie kunt u verkrijgen op www.wvv-wassenaar.nl of bij secretaris Ger van Weerlee, tel. 070-5111037. Tot spoedig ziens bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

 


 

REMAX –Wim Lemckert’ en seizoen start WVV

 

Woensdag de 29e augustus j.l. startte de Wassenaarse Volleybal Vereniging in het nieuwe volleybalseizoen met de eerste trainingen.
Na afloop van de eerste training, een aangename verrassing voor de leden. Want, door de welwillende medewerking van sponsor Wim Lemckert- REMAX (makelaars), werden, wegens het feit dat WVV dit jaar 50 jaar bestaat, de leden verrast met een sportieve sweater. De mooie sweater is een bijzondere aanwinst om na de warming up de spieren warm te houden. Sponsor Wim Lemckert zorgde zodoende voor een bijzondere en warme start van het seizoen.

 

Wim Lemckert

 

Uiteraard kan jij ook komen volleyballen. Want na genieten van mooie Olympische sport op TV, is het nu tijd om zelf aan de slag te gaan en bij WVV heb je alle gelegenheid om je uit te leven.

 

Deskundigen begeleiden de trainingen in de sporthal De Schulpwei. De jeugd (meisjes 15-18 jaar) doet dat om 18:15 uur en de senioren om 20:15 uur. Deelnemen aan de Nevobo competitie kan uiteraard ook.
De Wassenaarse Volleybal Vereniging (WVV) begint, aan het einde van deze maand, met vier teams (één meisjes A team-, één heren team en twee mix teams) aan de competitie.

 

Ook meedoen!! Nadere info is te verkrijgen bij secretaris Ger van Weerlee, tel. 070-5111037

 


Start Volleybal seizoen voor WVV.

img 3832 jr

Na veel super mooie sport te hebben gezien op TV is het moment aangebroken om daar zelf mee te beginnen. Stel het nu niet meer uit en kom 29 augustus a.s. naar sporthal De Schulpwei, aan de Dr. Mansveltkade 1.

De Wassenaarse Volleybal Vereniging start op die woensdag de 29e augustus namelijk met de eerste trainingen van het nieuwe volleybalseizoen 2012-2013. Onder deskundige leiding voor de jeugd (meisjes 15-18 jaar) om 18.15 uur en de senioren om 2015 uur. Neem je sportschoenen mee want je kunt direct meedoen. Er is plaats genoeg en om mee te doen aan de competitie bestaat ook alle mogelijkheid.

De Wassenaarse Volleybal Vereniging (WVV) gaat namelijk aan de competitie deelnemen met vier teams. Een jeugd team (meisjes A), in de recreatiecompetitie met één heren team en twee mix teams. De jeugd (meisjes tussen 15 en 18 jaar) speelt in de eerste klasse van de Nevobo en zullen naar WVV verwacht een belangrijke rol spelen voor de bovenste plaatsen. Ook van het heren 1 team, vorig seizoen kampioen in poule A van de Haaglanden competitie, wordt weer het een en ander verwacht. Het eerste Mixteam, in haar vertrouwde opstelling, zal ook nu weer voor spannende wedstrijden zorgen. Het tweede Mixteam heeft zich in het vorige seizoen (3e plaats) goed gemanifesteerd en zal deze lijn zeker doortrekken.

WVV is een dynamische vereniging, in 2012 exact vijftig jaar jong, met nevenactiviteiten. Nadere info bij secretaris Ger van Weerlee, tel. 070-5111037 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.
WVV daar moet je bij zijn.


Heren WVV blijven ongeslagen.

 

img3883Het heren 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging bleef ook in hun laatste wedstrijd van dit seizoen ongeslagen. Met moeite dat wel, want het team van Netwerk beet, afgelopen woensdagavond in sporthal De Schulpwei, flink van zich af. Uiteraard kwam dat ook omdat bij WVV de grootste spanning er af was, na het behalen van het kampioenschap vorige week. In de eerste set van de wedstrijd leek er geen vuiltje aan de lucht. De WVV-ers attent en secuur pakte met ruime cijfers de setwinst met 25-12.

Oeps, set twee werd al een stuk moeilijker. Netwerk kreeg meer grip op het spel met 20-15 als gevolg. Je voelt gewoon dat WVV het onderste uit de kan moet halen om ook deze set binnen te halen en zo hun ongeslagen status te behouden. HOERA, 25-20 het is gelukt. 2-0 het is geklaard, de WVV-ers blijven ongeslagen.

Dan set drie. In deze fase van de wedstrijd zijn beide teams volledig in evenwicht, 21-18 voor WVV. Vervolgens al snel, 21-22. Oef, dat gaat niet goed. Bij 23-24 leek de setwinst alsnog naar WVV te gaan. Maar niks van dat al. AU!! Netwerk pakt de set met 26-24.

Set 4 was een kopie van de voorgaande. Tot 16-16 gelijk op. De aanval van Netwerk maakte punt na punt en de WVV-ers forceerden alleen maar. Het zo secure spel van WVV was geheel zoek, 17-20.
Waar het spelniveau van WVV daalde groeide dat van Netwerk, 19-25. Een 2-2 resultaat dat wel en nogmaals HOERA de ongeslagen status dit seizoen was een feit.
WVV Heren, gefeliciteerd. Kom ook volleyballen bij WVV. Bel secretaris Ger van Weerlee, tel 070-5111037


Heren 1 Kampioen

Gisteren, donderdagavond, speelde de WVV Herenteam tegen het herenteam van Delta in Delft.
Keurig uitgerekend bleken onze heren strikt genomen nog een punt nodig te hebben om kampioen te worden.
Bij het behalen van 2 punten was van alle eventualiteiten geen sprake meer. Dus we gingen voor 2 punten.
In set 1 leek het de goede kant op te gaan, voorsprong met 10-13. Maar Delta beet goed van zich af.
Verdedigend maakte WVV er in deze fase van de wedstrijd nogal wat foutjes. ….oeps verlies met 25-17.
Vertwijfeling…ze keken elkaar aan….….. Jeetje, het zal toch niet????

 

Grijpen zenuwen de mannen bij de keel en slaan ze verder geen deuk meer in een pakje boter??

 

 

Verdediging

Set 2 angstig begin. Maar langzaam maar zeker werd er een voorsprong opgebouwd… ha,ha, winst met 18-25.

 

Het zelfvertrouwen was er weer en het spel begon weer te lopen. Delta zag plots 7-22 op het scorebord staan.
Delta kwam dan nog wel redelijk terug maar onze WVV-ers lieten de winst niet meer ontglippen, 16-25.
In set 4 leek Delta gesloopt 4-13 en 11-20. Het werd nog 17-24 maar de WVV Heren roken de winst….17-25.
Ook deze wedstrijd is dus in wint omgezet, 1-3. HOERA.
Met andere woorden, het betekende dat onze WVV heren KAMPIOEN zijn.
En niet zomaar kampioen nee, heel bijzonder in deze poule A, ONGESLAGEN KAMPIOEN.
Meer dan voldoende om met een big smile de felicitaties en de bloemen in ontvangst te nemen die Marjanne v.d. Velden, namens het bestuur, aan de mannen uitdeelden.
En ze daarna, voorzien van de bloemen, ook op de foto te zetten. Een mooi stel!!!

 

Het Heren team bestaat uit: Erik Gijsberts, Hans van de Kleij, Joris Hornman, Kilian van der Kleij, Mathieu Prins,
Peter Houtman en Sidd Doderlein de Win (vakantie)

 

BRAVO HEREN, KNAP GEDAAN.

Kampioen

 
Spannende eindstrijd competitie teams Wassenaarse Volleybal Vereniging. (21-April-2012)

De volleybalcompetitie voor de teams van de Wassenaarse Volleybal Vereniging loopt ten einde. Het Herenteam van WVV kan deze week kampioen worden als gewonnen wordt van Volcano en daarna aanstaande donderdag bij Delta één punt wordt gehaald. Dat is genoeg om de vlag uit te steken. Afgelopen woensdag werd ook Volepo met 3-1 aan hun zegekar gebonden.

Het Damesteam van WVV heeft de laatste twee wedstrijden gespeeld. Tegen VVV 2 waren er wel winstkansen, maar de inspanningen van WVV leiden niet tot een overwinning.VVV won met 3-1. De tweede wedstrijd ging tegen de dames van Kratos’08. Daarin waren de WVV dames superieur. Met 12-25, 25-27, 17-25 en 21-25 werd een 0-4 zege geboekt.
En zo bereikten de dames in deze competitie een prachtige gedeelde derde plaats met Aspasia. Dames gefeliciteerd.

Ook het Mix 1 team speelde haar laatste wedstrijd in Leiderdorp tegen Leython 1. Hoewel de eerste set verloren ging werd door flink gas te geven de overige sets met goed spel gewonnen. Een 3-1 overwinning. En daarmee eindigde het Mix 1 team op de derde plaats.
Het Mix 2 team was al uitgespeeld en eindigde op de 2e plaats.

Het meisjesteam van WVV speelde haar laatste wedstrijd tegen Sovicos. Bijna werd door de WVV meisjes een gelijkspel bereikt maar de twee jongens in het Sovicosteam gaven de doorslag naar een Sovicoswinst won met 3-1. Een ongelijke strijd!
Het WVV meisjesteam eindigde op de vierde plaats in hun poule.

 

foto 4_actie_Heren

 

Einde seizoen

Deze week is de laatste binnentraining in sporthal De Schulpwei. Daarna gaan we, bij goed weer, naar buiten. Op 9, 23 en 30 mei wordt gespeeld op het grasveld achter de v.m. Wethouder Huibregtseschool. Aanvang 19.30 uur. Bij slecht weer wordt gespeeld in sporthal De Schulpwei. Aanvang 20.00 uur.

Kom dus ook lekker meespelen bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Bel secretaris Ger van Weerlee 070-5111037.

 

 


Gedegen overwinning WVV Meisjes B1 (01-April-2012)

Al snel wisten de meisjes B1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging tegen VCS uit Sassenheim een leuke voorsprong op te bouwen, 15-7. De WVV meisjes bleken al gauw een klasse beter dan hun tegenstanders. Vooral in de behandeling van de bal kwam het verschil duidelijk tot uiting. De eerste set werd probleemloos met 25-14 gewonnen. Ook in de 2e set gaven de WVV meisjes hun tegenstanders geen schijn van kans. Omdat nu ook wat meer de nadruk op de aanval werd gelegd werd het verschil nog duidelijker. Winst met 25-11. Doordat nonchalance even bezit nam van het Wassenaarse Meisjes team werd de derde set was het begin wat op een wedstrijd leek, 12-10. Maar nadat WVV na een time out weer wakker gemaakt werd was het snel gedaan met VCO. In record tijd.. 25-16 en een dik verdiende 3-0 overwinning was een feit.

IMG 0620_xx

 

De WVV Mix 1 had het tegen Setumup heel wat moeilijker. De WVV-ers hadden gedurende de eerst set danwel 3 of 4 punten voorsprong maar na 24-21 stonden de teams met 24-24 weer naast elkaar. Een zenuwachtige tussen stand waarin WVV de sterkste bleek, 26-24 winst. In set 2 en 3 vocht WVV meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander. De WVV maakte in deze fase nogal wat foutjes. Gelukkig was dat aan Setumup zijde eveneens het geval waardoor WVV toch telkens een voorsprong kon opbouwen. Set winsten met 25-17 en 25-18.
Serverend toonde Matthieu Prins, ook in set 4, zich sterk. Setumup had de grootste moeite die vooral harde service onder controle te krijgen. Setumup wist echter toch tot 14-14 gelijk te houden en zelfs uit te bouwen naar 16-19. Met elk gescoord punt werd de wedstrijd alsmaar spannender. WVV, 21-20 dan weer Setumup 22-23. WVV wist bij 24-23 het set punt niet te verzilveren. Setumup maakte daar dankbaar gebruik van en serveerde de set uit met 24-26. De totaal winst bleef echter met 3-1 bij de WVV mix.

Het WVV dames 1 team streed tegen Kalinko een dappere wedstrijd. Kalinko reeds met een straatlengte voorsprong in de poule kampioen geworden had in de eerste 2 sets de grootste moeite met WVV. Wisten set 1 nog nipt te winnen met 24-26 maar set twee moesten ze met 25-15 aan de WVV dames laten. De organisatie was in de daarop volgende set bij WVV volledig zoek met als resultaat, tweemaal 15-25 en een 1-3 verlies.

Programma:

 • 11 april a.s. Douze mix1 - WVV mix1 om 20.30 en
 • 14 april Novo mix1 – WVV mix2.

Kom ook volleyballen bij WVV. Bel secretaris Ger van Weerlee, tel 070-5111037

 


 

Meisjesteam Wassenaarse Volleybal Vereniging wint net niet. (26-Maart-2012)

Afgelopen vrijdag was het weer volleybalavond voor de Wassenaarse Volleybal Vereniging. In thuishaven De Schulpwei traden drie WVV-teams aan.

 

IMG 0330Het WVV Meisjesteam speelde tegen VCO uit Oegstgeest een prima wedstrijd. Na twee sets stond het met 25-13 en 26-24 2-0 voor de WVV meisjes. Zou dit de eerste winstpartij worden? Dat leek er wel op, maar VCO kreeg vat op het spel. En de achterstand van 12-18 werd langzaam maar zeker ingelopen. En bij de WVV meisjes sloop de onzekerheid in het team. En nog kon worden gewonnen bij 26-26 en 28-28. Maar helaas na twee foute ballen stond het 28-30 voor VCO. Ook in de vierde set waren er kansen om te winnen. Maar VCO kreeg vleugels en trok deze set naar zich toe met 22-25. Derhalve een gelijkspel. Jammer voor de WVV meisjes, die weer dapper hun best hadden gedaan voor een volle tribune met ouders.

 

 

 

Het Mix 1 team speelde tegen VCS 1 uit Sassenheim. Veel lange mannen vergezeld van kleine dames stonden tegenover het dappere WVV-team met Elly, Esther, Jeanne, Kirsten, Jan, Marcel en Mathieu. En de lange mannen starten meteen voluit, smashten volop en haalden veel ballen terug. Dat resulteerde in een 0-2 achterstand voor WVV.

 

Maar geef nooit op en ga door. En dat deed het WVV-team. In een spannende derde set sloeg WVV terug en nam een voorsprong. Maar VCS kwam weer naderbij en zo stond het opeens 25-25. En toen kwam Elly aan de service. En met een prachtige serie trok zij de set naar zich toe: 29-27! En dan de vierde set. WVV, wakker geworden, trok van leer maar ook VCS liet zich niet onbetuigd. En weer stond het gelijk: 24-24. En het wonder geschiedde met winst voor de WVV mixers met 26-24. Toch nog een gelijkspel. Goed gespeeld mixers.

 

Overige uitslag: WVV Dames – Leython 4 1-3.

 

Programma deze week: vrijdag 30 maart in sporthal De Schulpwei, aanvang 20.30 uur:

 • WVV Dames – Kalinko 7,
 • WVV Heren – Volcano 2,
 • WVV Mix 1 – Setumup 2,
 • WVV Meisjes – VCS.

 

Kom ook volleyballen bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging, dat dit 50 jaar bestaat.

 

Bel secretaris Ger van Weerlee 070 – 5111037 voor meer informatie

 


Glorieuze winst voor de Dames 1, Mix 1 en Heren 1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging. (18 maart 2012)

img 0664 xx
In de thuiswedstrijd liet het eerste dames team van WVV geen spaan heel van tegenstander Netwerk. In de eerste set namen de dames direct een niet meer te overbruggen voorsprong, 15-2. WVV maakten in deze fase van de wedstrijd gehakt van haar tegenstander. Netwerk had totaal geen antwoord op de lastige korte service en aanvalsgolven van WVV, wat resulteerde in een nauwelijks meer voorkomende setwinst van 25-3. Met de rem erop kregen de volgende sets voor Netwerk een wat dragelijke uitslag, 25-19, 25-19 en 25-17. Maar de 4-0 wedstrijd winst voor WVV is geen enkel moment in gevaar geweest.

 

 

Ook de WVV Mix 1 speelden thuis. Zij hadden het tegen Leython heel wat lastiger. Aanvankelijk leek set 1 een makkie te worden. WVV nam een riante voorsprong van 17-11. Maar bij 22-22 stonden beide teams weer naast elkaar. WVV wist echter het hoofd koel te houden en met een ferme smash van Mathieu Prins kwam de setwinst met 25-23. In set twee een gelijkbeeld en warempel weer 22-22 gelijk. Alleen was het nu Leython die de setwinst naar zich toe wist te trekken, 24-26. In de daarop volgende sets was vooral verdedigend WVV een stuk beter op dreef dan hun tegenstanders. Leython was opvallend vaak de weg kwijt. Zo verdwenen nogal wat opslagen in het net en ook aanvallend werd het allengs minder. Via 25-16 en 25-18 was de wedstrijd winst, met 3-1, voor de WVV Mix1.

De meisje B1 verloren hun wedstrijd tegen Sovicos, met 3-0. (25-23, 25-18 en 25-18). De meisjes waren de aanwezigheid van 2 ferme jongens in het team van Sovicos duidelijk niet gewend. De Heren blijven. in hun race om het kampioenschap. op koers. 1-3 winst tegen Douze 1, met de setstanden: 25-23, 18-25, 10-25 en 10-25.

A.s. Vrijdag: WVV D1- Kalinko D7; WVV mix1 – VCS mix1 en WVV M B1 –VCS M B1 om 20:30 uur in sporthal De Schulpwei. Kom ook volleyballen bij WVV. Bel secretaris Ger van Weerlee, tel 070-5111037


 

Mix 1 van Wassenaarse Volleybal Vereniging goed op dreef. (11 maart 2012)

 

Het Mix 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging speelde tegen Merenwijk 1.

In de eerste setwas WVV al goed op dreef. Merenwijk, met de minste verliespunten in de poule, kon niet voorkomen dat WVV, na lange tijd gelijk op te gaan met Merenwijk, brutaal een voorsprong nam met 13-17. Op wilskracht wisten ze deze voorsprong te behouden en zelfs uit te bouwen naar 17-23 wat resulteerde in de setwinst bij 18-25.

Set twee ging eveneens lange tijd gelijk op. Nu was het Merenwijk die een kleine voorsprong wist te bemachtigen en veroverde zo de setwinst 25-21. Geen van beide teams wist in de derde set de ander haar wil op te leggen. Tot 19-19 zat men nog steeds op gelijke hoogte. Reuze spannend!!

WVV hield ondanks de ‘lichte’ lichaamsklachten bij de dames het spelpeil op het hoge niveau en na een paar prachtige smashes van Mathieu Prins en goed verdedigend werk van het team was daar de verdiende setwinst voor WVV met 23-25.

In set vier liet WVV Merenwijk in het begin iets te ver uitlopen naar 15-10. WVV wist nog wel terug te komen, maar verder dan 21-21 kwam men niet. Een 25-22 verlies.

Al met al een perfect 2-2 gelijkspel.

 


Ook de WVV Mixers van team 2 kwamen in actie tegen Leython 4. En na een matig begin in de eerste set (22-25 verlies), kwam het team pas goed los. Met goed volleybal werd mede dankzij uitblinker Hans van der Kleij set twee binnengesleept met 25-20. Daarna was het verder oogsten met winst in de derde en vierde set met 11 en 17. Een 3-1 overwinning voor dit team.

 

 

IMG 0553
Verdere uitslagen:

 • Castellum 2 – WVV Meisjes 2-2,
 • WVV Meisjes – Castellum 2 0-3,
 • Leython 1 – WVV Heren 1-3 en
 • WVV Dames – Monza 3-1.

 

Programma:

 • 12 maart Sovicos 1 – WVV Meisjes,
 • 14 maart Douze 1 – WVV Heren,
 • 16 maart sporthal De Schulpwei 20.30 uur WVV Dames – Netwerk 3 en WVV Mix 1 – Leython 2.

 

Kom ook volleyballen bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Bel secretaris Ger van Weerlee 070-5111037.

 


 

Dames 1, Wassenaarse Volleybal Vereniging verslaan concurrent. (4 maart 2012)

 

img 0554Vrijdag in sporthal De Schulpwei zorgde het eerste dames team van WVV ervoor dat tegenstander Inter Rijswijk geen schijn van kans maakte op een goed resultaat. De WVV-sters speelden, in de strijd om de derde plaats, een voorbeeldige wedstrijd. In de eerste - en tweede set liep de harde aanval als een trein. Inter Rijswijk, die eveneens op plek drie aast, kreeg 25-16 en 25-20 om de oren. En als in de derde - en vierde set eveneens de harde service van Wendy en de geplaatste service van Peggy hun werk gingen doen, kreeg Inter Rijswijk geen poot meer aan de grond. Via 12-7 en 18-11 was de derde set met 25-15 een prooi voor WVV gevolgd door de vierde set met 25-19. Een klinkende 4-0 winst.

 

Op het 2e veld speelden die avond ook de Mix 2 van WVV en wel tegen de Mix van Inupgo uit Leimuiden. Set één verliep aan WVV zijde op z'n zachts gezegd een beetje vreemd! Alhoewel vreemd…. Inupgo bakten er gewoon niks van. In no time was set één voor WVV, 25-06. Ook in de daarop volgende sets was de Mix 2 van WVV een flinke maat te groot voor tegenstander Inupgo. Met de rem erop sloeg WVV gaten in de verdediging dat het een lieve lust was:.25-14, 25-11, 25-12. Een logische 4-0 winst voor WVV.

Programma: 8maart Merenwijk mix1 - WVV mix1 om 19.15 en Leython H1 - WVV H1 om 21.15. Op 9 maart a.s. in Sporthal De Schulpwei, WVV MB1 – Castellum MB2, WVV Mix 2 – Leython mix 4 en WVV D1 - Monza D1 allen om 20.30. Ook volleyballen bij WVV? Bel secretaris Ger van Weerlee, tel 070-5111037

 


 

De Mix 2 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging overklast in Leiden, Merenwijk mix 4. (19FEB12)

img 0458 wwOp donderdag 16 februari j.l speelde het 2e mix team van WVV tegen de Mix 4 van Merenwijkin Leiden. WVV maakte min of meer ‘gehakt’ van Merenwijk. Ook al smakte aanvoerster Daiva Oliehoek halverwege de wedstrijd met haar ribben op de sporthalvloer. ‘Manmoedig’ maakte ze de wedstrijd uit en hadden de blauwe plekken en gevoelige ribben nauwelijks invloed op de uitslag. Mede door de invalbeurten van Matthieu en Kirsten, spreken de setstanden boekdelen, 19-25, 13-25, 19-25 en 20-25, en een terechte 0-4 zege.

Ook in Leiden, maar dan wel tegen Leython veroverden het eerste dames team van WVVhun 3e ruime winstpartij op rij. Na set één, 21-25, set 2 (ha, anders om) 25-21 en set 3 wederom 21-25, stond dus 1-2 voor WVV op het score bord. Leython meende in de vierde set de stand wel weer gelijk te kunnen trekken. Niets was minder waar. De WVV dames wisten, met prima aanvalspel, die illusie snel weg te nemen door via 14-17 naar 19-24 door te stomen. Het laatste punt kwam verwacht en al snel 19-25. Een puike 1-3 overwinning voor de WVV dames.

Programma voor 2 maart 2012. WVV D1- Inter Rijswijk D5, WVV H1-Volepo H2 en WVV mix2 – InUpGo mix1, allen te beginnen om 20.30 uur in Sporthal De Schulpwei.

Kom ook volleyballen bij WVV. Bel secretaris Ger van Weerlee, tel 070-5111037.


Feest bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging. (12FEB12)

Afgelopen vrijdag was het feest bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Niet alleen omdat de festiviteiten in het kader van het 50-jarig bestaan van de vereniging werden ingeluid, maar ook vanwege de winst van alle teams die die avond speelden.

 

foto 1 actie herenHet Herenteam speelde tegen Douze uit Leiden. De koploper tegen de hekkesluiter. Maar dat was in het veld niet te zien. Hoewel het tegenspel van Douze minimaal was, bakten de heren van WVV er ook niet veel van. Gemakzucht? Het spel van Douze inspireerde weliswaar niet, maar je moet wel blijven volleyballen. Maar na ruim een uur spelen stond er toch een stand van 4-0 in het voordeel van WVV op het scorebord. Het was overigens een sportieve wedstrijd. De WVV heren blijven hiermee koploper met vijf punten voorsprong op nummer twee.

De WVV mixers van team 1 speelden op het naastgelegen veld tegen Merenwijk 1, eveneens uit Leiden. Maar dat was een heel andere wedstrijd. Na twee gemakkelijk setoverwinningen voor WVV, met 12 en 11, werd de wedstrijd opeens grimmiger. Kennelijk wrikte het bij Merenwijk dat nog weinig had verloren in deze competitie. Eén speler kreeg zelfs een waarschuwing wegens aanmerkingen op de leiding. Het inspireerde Merenwijk wel want de derde set was voor hen met 24-26 ondanks een inhaalrace van WVV. Daarna was Merenwijk totaal van slag want WVV haalde met 25-10 de vierde set en de overwinning binnen. In deze wedstrijd zagen we goed spel van Elly van Weerlee en Esther Kaptein.

Overige uitslag: Kalinko 6 tegen WVV Dames 1-3, waardoor het Damesteam op de vierde plaats is beland.

Programma deze week: 16 februari Sovicos – WVV meisjes, Merenwijk 4 – WVV Mix 2 en 17 februari Leython 4 – WVV Dames.

Kom volleyballen bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging waar je ondanks het koude weer op een warme ontvangst kunt rekenen.. Bel secretaris Ger van Weerlee, tel. 070 – 5111037.


Voortreffelijk winst partij van de WVV dames 1

img 0668Het eerste dames team van de Wasssenaarse Volleybal Vereniging is dit seizoen goed op dreef. Tot op de dag van vandaag 05.02.2012 zijn in de 13 gespeelde wedstrijden 37 punten behaald en staan ze op een keurige 5 plaats in de rangschikking. De 13e wedstrijd van dit seizoen in onze "eigen" sporthal was tegen de dames van Visade. De eerste set werd binnen 12 minuten afgewerkt, met voor WVV een positief resultaat, 25-15. Dankzij de goed lopende aanval, met Catherine Monroe en Wendy Olijslagers in de hoofdrol. werd ook de tweede set op bekwame wijze omgezet in een ruime winst 25-12. Alleen daarna, leek het met de dames wat minder te gaan. Visade kon eenvoudig bijblijven. WVV moest bij 18-18, in de time out de koppies weer bij de les krijgen en dat lukte. Set winst bij 25-20. De energie bij tegenstander Visade raakte zichtbaar op. En nadat Adriana Blanc, via de services, 6 punten oprij maakten was het gebeurd met de tegenstander. In sneltreinvaart sloeg WVV toe. Via 10-6 en 15-12 was de vierde set eveneens een prooi voor de WVV-sters. Een pracht van een eindresultaat, 4-0 winst voor WVV.

 

De WVV mix 2 nam het, in Oegstgeest, op tegen VCO Mix1. Na set één op een fiks verlies te zijn getrakteerd, 25-11 maakte WVV dat in set twee meer dan goed. VCO, de trotse lijstaanvoerder, werd onverwacht door WVV op achterstand gezet 16-20. Deze voorsprong werd verdienstelijk vast gehouden en in setwinst omgezet; 18-25. Ook set drie liep voor WVV als een trein. Tegen het slot werd het super spannend waarin WVV het hoofd koel wist te houden en wisten ook deze set, zij het nipt, in winst wist om te zetten. 24-26. In set vier was de koek voor WVV op… 25-15. Al met al een fraaie 2-2 gelijkspel.

 

Programma 10 februari a.s.:

 • WVV mix1 – Merenwijk mix1 en WVV H1 – Douze H1om 20.30 uur in Sporthal De Schulpwei en
 • Kalinko D6 – WVV D1 in Den Haag.

 

Ook volleyballen bij WVV? Bel secretaris Ger van Weerlee, tel 070-5111037

 

 


Damesteam Wassenaarse Volleybal Vereniging won weer net niet.

 

Afgelopen vrijdag speelden drie teams van de Wassenaarse Volleybal Vereniging spannende wedstrijden in de Nevobo-competitie.

Foto 1 actie DamesDe dames van WVV speelde uit tegen Delta. Een gelijkwaardige tegenstander en dat bleek ook uit de setstanden. Om en om werden er sets gewonnen: 21-25, 25-22, 19-25 en 25-17. Dus moest de vijfde set wederom de beslissing brengen. En na 15 punten bleek Delta aan het langste end te hebben getrokken: 15-11. Maar de WVV dames draaien toch goed mee in de competitie dus er zullen straks zeker winstpunten worden gehaald.

 

Het Mix 1team moest in de eerste set tegen Setumup 1 nog warm draaien: 18-25. Maar daarna kwam het team goed los zij het dat de spanning te snijden was. Met 28-26 sleepten de mixers set twee binnen. De derde set was weer volop volleybalsensatie aan het net. Wisselende kansen met een voorsprong van 23-20 voor WVV. Toch wist Setumup terug te komen tot 24-24. En dan is het een loterij van kansen die in het voordeel van Setumup uitpakte: 24-26. Maar daarna was bij hen de koek op en had WVVgeen kind meer aan ze in set vier: 25-17. Derhalve een gelijkspel terwijl er voor WVV meer in had gezeten. Opvallend goed aanvalsspel in deze wedstrijd kwam van Mathieu Prins.

 

Het meisjesteamvan WVV speelde thuis tegen Leython 1. En met goed spel konden zij tot aan de derde set meekomen: 16-25 en 25-23. Maar helaas was Leython in de derde en vierde set, ondanks het enthousiaste spel van de WVV meisjes, iets beter zodat zij met 3-1 overwinning huiswaarts konden keren.

 

Programma: woensdag 1 februari VCO 1 tegen WVV Mix 2 en in sporthal de Schulpwei , aanvang 20.15 uur WVV Dames tegen Visade 6. Vrijdag 3 februari Castellum 2 tegen WVV Meisjes.

 

Kom toch volleyballen bij WVV er gaat een wereld voor je open. Bel secretaris Ger van Weerlee, tel. 070-5111037 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.