Zoeken

nlenfrdehuitptes

Attentie

De foto's op deze site mogen NIET zonder schriftelijke toestemming worden gekopieerd, verspreid of anderszins worden verveelvoudigd of gebruikt. Op de teksten en foto’s voorkomend op de WVV-website, foldermateriaal, uitnodigingen voor festiviteiten en de WVV Facebookpagina is eveneens de WVV-privacyverklaring van toepassing.

WVV met de beker huiswaarts na behalen eerste plek in fanatiek volleybal toernooi.

16.06.2018

2018.06.11 kampioen bij volcanoOp uitnodiging had ook dit jaar een gelegenheids(mix)team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging zich aangemeld voor het door Volcano te Delft voor de 25e maal te houden jaarlijkse Volleybaltoernooi over meerdere avonden. Vorig jaar behaalde WVV de 2e plaats. Wat zal het nu worden? In totaal streden 12 teams in de klasse van WVV om de winst.

Zoals altijd zijn eerst de voorronden en vervolgens de finaleronden. Elke wedstrijd bestond uit 2 sets op tijd. WVV begon met een gelijkspel. Vervolgens herstelden zij zich echter voorbeeldig. Want wauw 4 wedstrijden op rij een 2-0 winst. Al direct leverde dat een eerste plek in de voorronde op en vanzelfsprekend een plaats in de finaleronde. De finaleronden zijn verdeeld over 2 avonden. De eerste avond leverde een 1-1 gelijkspel, 2 winstpartijen en een verlies partij op. Niet gek want ook de tegenstanders morsten de nodige punten en zo kwam het dat, met nog 2 wedstrijden op de laatste avond te spelen, een tussenstand naar voren kwam waar nog 3 teams, waaronder WVV, kans op de toernooi winst maakten.

De laatste wedstrijden werden daardoor verdraaide interessant en bordenvol spanning. WVV won al vroeg op de avond met 2-0 van Rekrea, één van haar naaste concurrenten en omdat een andere concurrent verloor was, als er goed gerekend was, een gelijkspel in de laatste wedstrijd tegen NETZO voldoende voor de eindoverwinning. Oeps, dat was sneller gezegd dan gedaan want de eerste set werd onverwacht ruim verloren, 15-22. Er moest dus alles op alles gezet worden om dat gelijke spel ook daadwerkelijk te behalen. De WVV-ers gooiden er een schepje boven op en als het dan moet dan moet het ook. Nastya Galper, voor het eerst in het WVV shirt, sloeg er lustig op los en samen met haar ploeggenoten trokken ze de winst met 20-16 naar zich toe. HOERA, het gelijke spel was binnen.

Na het opmaken van de eindstand bleek WVV 15 punten te hebben behaald, één punt meer dan de nummer 2. Dus inderdaad de overwinnaar. Echt een super prestatie van de WVV-ers. De beste van de 12 deelnemende teams. Voldaan nam aanvoerder Erik Gijsbers de beker in ontvangst en ging het team glimmend van trots en de inspanning met de ontvangen beker op de foto.

Ook Volleyballen?? Kijk eens op www.wvv-wassenaar.nl de website van WVV en meld je aan.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Kirsten Harberink

 

 


WVV te gast in Amerikaanse school.

10.06.2018

2018.06.04 mixSportminnende docenten van de Amerikaanse school wilden graag eens zien hoe het staat met hun volleybal kwaliteiten. Dus al snel ging er een uitnodiging richting de Wassenaarse Volleybal Vereniging.
En zo gebeurde het dat afgelopen week een bijeengeraapt gelegenheid mixteam van WVV naar de campus van de Amerikaanse School aan de Rijksstraatweg 200 afreisden.
De sporthal van de Am.school was wegens renovatie niet beschikbaar maar de gymzaal van de elementary School wel. Een kleinere en wat lagere zaal maar een prima alternatief voor een leuk en gezellig potje volleybal.
Al snel werd het de WVV-ers duidelijk dat er binnen de Am.school een aantal bijzonder getalenteerde sporters met flink wat power in het lijf aanwezig zijn. En volleyballen wauww…. die ASH-ers kunnen er wat van. Er zijn er bij met een hoeveelheid power die niet minder is dan sommige WVV-ers ten toon kunnen spreiden. Er ontstonden enerverende partijtjes waar de ASH tegen het geoefende WVV-ers helemaal geen slecht figuur sloegen. De uitslagen?? Ach die zijn in dit geval niet zo van belang. Veel belangrijker was dat men heerlijk heeft kunnen volleyballen. In dit geval was het de volleybalsport en sportiviteit die zegevierden. Vooral als dan een onderlinge mix van ASH/WVV tegen elkaar speelden was het plezier in volleybal de winnaar. WVV dankt de sporters van de Amerikaans school voor de uitnodiging want zij hebben zichtbaar genoten van deze ontmoeting. Een gebeuren dat voor herhaling vatbaar is. En als er dan inmiddels al een paar ASH spelers lid geworden zijn van WVV…tja dan is dat in beider belang ook winst.
Bestuurswisselingen bij WVV.
Na het vorige seizoen zonder voorzitter te hebben gezeten is er sinds de onlangs gehouden ALV er bij WVV gelukkig weer een volledig bestuur. Kirsten Harberink en Miranda Groen zijn gekozen en bekleden sindsdien als duo het voorzitterschap. Jeanne Taal heeft op gelijke datum het secretariaat van Ruud Meershoek overgenomen. WVV staat zodoende ook bestuurstechnisch weer rotsvast op de rails.
Ook volleyballen!
Wil jij ook eens kijken of volleyballen iets voor jou is. Uiteraard ben je van harte welkom maar schrijf even in je agenda…want helaas de eerste training is pas op woensdag 29 augustus. Vanzelfsprekend kan je nu ook al de nodige informatie krijgen bij onze secretaris Jeanne Taal 070-5176875 of kijk anders eens op de WVV-website www.wvv-wassenaar.nl


Einde wedstrijdseizoen voor WVV met de Mix 2 als kampioen in de bloemen.

06.05.2018

IMG 7856 DKWKampioen worden met een team is één maar de manier waarop is weer iets anders vooral als dat ongeslagen gebeurt. Langdurige ervaring in combinatie met jeugdig enthousiasme en gretigheid zijn de sleutelwoorden waardoor de Mix 2 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging dit seizoen het kampioenschap behaalde. Een team bestaande uit een heerlijke mix aan personen waar het plezier van afdruipt. Hoe is het mogelijk dat 3 wat oudere (63+!!) met 10 tallen jaren wedstrijdervaring samen met een 4 tal ‘jonkies’ (26 tot 52 jaar!!) met minder volleybalervaring tot een, in hun klasse, bijna ongenaakbaar team te smeden valt. Wat kan het geheim zijn? Het zijn de teamleden zelf die het voor elkaar krijgen door veelvuldig de training van Wil Westgeest te bezoeken, respect voor elkaar te hebben, zelf de zwakke plekken in het team en speelveld kennen en deze achteloos en zonder verwijten weten te dichten. Mogelijk een wat onwerkelijke mix van personen maar ze kijken met ongeduld uit naar elke wedstrijd. Stonden vanaf wedstrijd één aankop van de ranglijst. Uiteindelijk werd slechts 3x gelijk gespeeld, de overige met winst. Ja een mooi stel met een mooi kampioenschap.

Nu de competitie voorbij is, kan de balans worden opgemaakt. Het Heren 1 team, voor het eerst dit seizoen uitkomend in de Toppoule, had het niet gemakkelijk. De tegenstanders waren van een flink hoger kaliber dan zij gewend waren in poule A, regio Haaglanden het voorgaande seizoen. Uiteindelijk werd op de ranglijst de 5e plaats ingenomen. Ze laten het hoofd niet hangen. Er is voldoende vertrouwen om het volgende seizoen in te gaan. Blijven dus in de Toppoule spelen.

Van de Mix 1 waren de verwachtingen hoog gespannen. Een plek bij de eerste drie moest zeker haalbaar zijn. Helaas werden er onverwacht punten gemorst waardoor zij uiteindelijk eveneens als 5e eindigden. Positief is dat de Mix 1 er zin in heeft om ook het volgende seizoen in poule B, Rijnland regio West te blijven spelen.

Het wedstrijdseizoen is dan wel ten einde maar WVV blijft deze maand mei vrolijk door volleyballen. 9, 16, 23 en 30 mei zijn er een groot aantal WVV-ers in sporthal De Schulpwei te vinden om onderling nog wat volleybalpartijtjes te spelen. Kom eens kijken of meedoen.
De eerst 4 keer mag je vrijblijvend meespelen. Info: bij Ruud Meershoek, de WVV secretaris, telefoon 070-5119196 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl 


Spanning en plezier bij Lente….Vreugdtoernooi volleybaltoernooi bij WVV.

22.04.2018

IMG 7782Afgelopen zaterdag verzamelden tegen de honderd volleyballers zich in sporthal De Schulpwei voor het Lente….Vreugd Toernooi van de Wassenaarse Volleybal Vereniging.
Voor alweer de 7e keer nam WVV de organisatie voor haar rekening van dit door de deelnemers als buitengewoon gezellig en sportief gekwalificeerd toernooi. Verdeeld over de poules ‘gevorderden’ en ‘beginners’ werden in een gestroomlijnd tempo op 4 volleybalvelden de wedstrijden gespeeld.
De teams met o.a. de ludieke namen ‘Oranje bloesem’, ‘lente kriebels’, ‘lekker bezig’, ‘Golden team’ en ‘Volleyballerina’s’ waren bijzonder aan elkaar gewaagd. Met nog één ronde te spelen waren er nog meerdere gegadigden voor de eindoverwinning. Nadat de ‘kruitdampen’ van de laatste wedstrijden waren opgetrokken kon de balans worden opgemaakt. De onderlinge verschillen werden uiteindelijk op de halve punt zichtbaar. Bij de gevorderden bleek Lekker bezig 1e) een halve punt meer verzamelt te hebben dan het op de 2e plaats eindigende ‘Oranje Bloesem’ (WVV 1).
Bij de beginners waren de verschillen wat duidelijker: 1e) Stigter en 2e) Volleyballerina’s. Deze teams gingen er met de door 3 ‘bedrijven’ gesponsorde prijzen vandoor. En nadat ook de poedelprijzen waren uitgereikt (consumptiebon) werd WVV-ster Peggy Verweij, die vrijwel in haar eentje de organisatie voor haar rekening heeft genomen, op haar beurt door WVV-penningmeester en tevens scheidsrechter Wil Westgeest verrast met een mooie bloemenhulde. De deelnemers riepen bij hun vertrek haar van harte toe…. “graag tot volgend jaar!!”
Afgelopen weekend werden ook de laatste wedstrijden van dit seizoen door de WVV teams gespeeld. De WVV mix 1 met Peggy Verweij moest de avond voor het toernooi nog een competitiewedstrijd afwerken. Liusna mix 1, die reeds kampioen waren, was de tegenstander in deze wedstrijd. Het kon dus weleens een pittige wedstrijd worden. Ha dat werd het ook. Slechts in set één was er sprake van enige gelijkheid 25-22. Daarna was de koek op: 25-18, 25-7 en 25-16.
Ook voor de Heren 1 stond een pittige wedstrijd op het programma. Tegen Gemini was vooral set 4 wel heel erg spannend. Want daar waar setwinst echt wel mogelijk was moest WVV, zij het pas bij 29-27, alsnog het hoofd buigen. Andere sets 25-15, 25-20 en 25-18.

Ook Volleyballen?
WVV gaat dit seizoen nog door tot eind mei en wel op de woensdagavonden vanaf 20:15 uur in sporthal De Schulpwei. Kom gewoon langs en doe mee of bel voor info secretaris Ruud Meershoek tel. 070-5119196 dan wel kijk op www.wvv-wassenaar.nl


Wassenaarse Volleybal Vereniging en de laatste loodjes.

15.04.2018

Afgelopen week werden bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging drie competitiewedstrijden gespeeld:
Gemini Kangeroes 1 tegen WVV Heren. Uitslag 4-0,
Leython DC 5 tegen WVV Mix 1. Uitslag 2-2 en
Merenwijk 3 tegen WVV Mix 2. Uitslag 0-4.

IMG 5965 CustomJawel de laatste loodjes in de recreatiecompetitie van het seizoen 2017-2018. En die zijn soms zwaar zo bleek. Van het Mix 1 team mocht worden verwacht dat zij geen moeite zou hebben met tegenstander Leython DC 5. Leython DC 5 verkeert in de onderste regionen van poule B van regio Rijnland. Maar het liep toch even anders. Na de eerste schermutselingen stond het in de eerste set 25-19 in het voordeel van Leython. Dat viel wat tegen.
Daar moest iets aan gedaan worden. En dat deden de WVV Mixers van team 1. Met gedegen volleybal trokken zij de tweede set naar zich toe: 21-25. En dan die derde set. Die moest volgens Bartjes met gemak worden gewonnen. Dat bleek nog niet bij 20-20. Er werd fel om de punten gestreden en na het optrekken van de kruitdampen stond er 23-25 op het scorebord. Stand in sets 1-2. De winst lag voor het grijpen voor WVV. Dat was echter te veel gevraagd. Set vier gaf hetzelfde beeld als in set 1. Winst voor Leython met 25-18. Het einde derhalve in 2-2. Daar had meer in gezeten voor WVV Mix 1. Er rest nog één wedstrijd voor dit WVV team, die tegen koploper en kampioen van deze poule Liusna.

Het WVV Herenteam kon ook ditmaal niet winnen van Gemini Kangeroes. Met 25-18, 25-16, 25-17 en 25-18 was de koek op voor het dappere herenteam.

Niet zwaar was het voor WVV Mix 2 dat al kampioen was. Zij speelde tegen Merenwijk 3 haar laatste wedstrijd van dit seizoen. En wilde die natuurlijk winnen en de competitie ongeslagen beëindigen. En dat lukte grandioos. Alleen in set 2 moest gas worden gegeven. En bij 28-30 was ook die set binnen. De andere sets gaven geen problemen: 15-25, 15-25 en 09-25. Voorwaar een kampioen waardig.

Programma: vrijdag 20 april Gemini Kangeroes tegen WVV Heren en Liusna 1 tegen WVV Mix 1.

Wilt u de spieren alvast losmaken voor de komende (sport)vakanties kom dan trainen bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Dat kan op de woensdagavond van 20.15 tot 21.45 uur in sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1. Info bij secretaris Ruud Meershoek, tel. 070-5116169 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

 

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde

 


Mix 2 team Wassenaarse Volleybal Vereniging overtuigend KAMPIOEN en het WVV Lente Vreugd Toernooi.

08.04.2018

P1011154x CustomAfgelopen vrijdag was de spanning in sporthal De Schulpwei voelbaar. De WVV Mix 2 kon als ze 2 of meer punten wisten te behalen in de wedstrijd tegen Aspasia mix 1 kampioen worden in poule C van de Regio West, Rijnland.

Na een aanvankelijk moeilijk start van de WVV-ers ging het na 11-9 steeds beter. Via 21-11 werd, op inzet, met 25-13 de winst van set 1 binnen gehaald. WVV, in de overtuiging dat de winst voor het grijpen lag liet Aspasia in set 2 alle hoeken van het speelveld zien. Wow, setwinst bij 25-8. Om elke twijfel weg te nemen meenden de WVV-ers ook voor de winst van set 3 te gaan. Ha…dat was sneller gezegd dan gedaan. Aspasia, zeker geen kinderachtig team, dwong WVV tot beter volleybal en opletten. Pas na 19-15 kwam WVV los van Aspasia met de setwinst bij 25-18. Nu WVV zo goed bezig was zou het dan ook lukken om set 4 te pakken? Jawel, zij het minder eenvoudig dan gedacht want pas bij 25-21 hadden zij Aspasia eronder. Het gevolg een daverende 4-0 overwinnen en nog veel leuker het KAMPIOENSCHAP.
De teamleden Ana Maria González, Elly van Weerlee, Jeanne Taal, Gliselle Dimaiwat, Jan Willem van Reeuwijk, Jan Rijskamp, Timmo v.d. Kleij en R. van Adrichem werden door trainer/penningmeester Wil Westgeest waarderend toegesproken met vooral mooie woorden voor aanvoerder Jan R. Een welverdiend Bravo.

De WVV Mix 1 begon tegen VCS uit Sassenheim zoals wel vaker dit seizoen wat ongelukkig. Met 2 invallers is het ook even wennen. Het leek er nu op of set 1 weggegeven werd. Verlies met 22-25. WVV herstelde zich echter voorbeeldig en wisten de overige sets met 25-18, 25-9 en 25-20 te winnen. Dus alsnog een knappe 3-1 winst.

En dan staat voor 21 april a.s. het 7e WVV Lente…Vreugdtoernooi op stapel. Een Volleybaltoernooi voor beginnende en gevorderde mix recreatieteams in de leeftijd 15+. Er is nog plaats voor enige teams. Dus wil je een leuke inspannende middag beleven schrijf je met een team in bij Peggy Verweij de organisatrice van het toernooi via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Doe dat wel snel want vol is vol.

Kom ook volleyballen bij de WVV. Pak je ‘spullen’ en doe meteen mee op de woensdagavondtraining van 20:15 tot 21:45 uur. Info bij secretaris Ruud Meershoek, tel 071-5119196 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

 – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o –

Tekst: Jan Rijskamp

Foto: Ger van Weerlee


Volleyballers Wassenaarse Volleybal Vereniging op dreef en het Lente Vreugdtoernooi 2018.

01.04.18

Afgelopen vrijdag speelden twee teams van de Wassenaarse Volleybal Vereniging een competitiewedstrijd.
WVV Mix 1 - Waterlanders 1: uitslag 3-1: 25-16, 25-21, 23- 25, 25-19.
WVV Heren - Delta 1 : uitslag 1-3: 25-23, 23-25, 23-25, 22-25.

IMG 5905 CustomHet WVV Mix 1 team ontmoette de volleyballers van Waterlanders. De WVV ers wisten al gauw een voorsprong te nemen met 14-10. Via 21-15 bereikten zij de winst in set 1: 25-16.
In de tweede set vrijwel het zelfde beeld. WVV nam brutaalweg een 13-4 voorsprong. Niet gek! Maar de Waterlanders kwamen terug naar 13-9. Op dat moment nam aanvoerder Peggy Verweij een terechte time out. En warempel WVV liep weer uit en ondanks een tijdelijke dip werd de set toch met 25-21 winnend afgesloten.
Set 3 liep bij WVV niet zo. Het team stond de gehele set op achterstand. En ondanks een inhaalrace was er toch een nipte verlies met 23-25.
De vierde set was voor WVV de mooiste. Daar was over en weer strijd te zien. De WVV punten kwamen van Youri Nieuwenhuizen met machtige services en smashes en van Peter van der Geer en R. van Adrichem met waardevolle blokkeringen. Dat bracht uiteindelijk setwinst voor WVV met 25-19. Derhalve een verdiende winst voor WVV Mix 1 met 3-1.

Het WVV Herenteam strijd in iedere wedstrijd met volle inzet voor de punten. Daarmee behaalde zij in de eerste set tegen Delta 1 al een overwinning op zich: een welverdiende winst met 25-23. Maar als er vervolgens met 23-25, nogmaals 23-25 en tenslotte met 22-25 wordt verloren is dat zuur. Helaas dus een 1-3 verlies.
Het tekent nogmaals de inzet van de WVV mannen. Elke wedstrijd lijkt het beter te gaan. Indien er meer teamtrainingen zouden plaatsvinden zouden er zeker meer punten worden gehaald. Dus heren aan de bak.

Programma: vrijdag 6 april a.s in sporthal De Schulpwei:
WVV Mix 1 tegen VCS 3 en WVV Mix 2 tegen Aspasia.
Dit laatste WVV team kan in die wedstrijd het kampioenschap binnenhalen. Dus komt allen dit zien!

WVV Lente Vreugdtoernooi 2018.
Op zaterdag 21 april wordt in dezelfde sporthal, aanvang 13.00 uur, het jaarlijkse WVV Lente Vreugdtoernooi gehouden. Deelname is mogelijk voor Mixteams vanaf 15 jaar. (beginners en gevorderden). Inschrijven kan bij Peggy Verwey, tel. 070-5112091 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vóór 11 april a.s. Het inschrijfgeld bedraagt € 30,00 per team.

 

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde 


De Heren 1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging redden het, ondanks verwoede pogingen, net niet.

25.03.18

IMG 4386 Y CustomAnders dan de uitslag doet geloven beten de Wassenaarse Heren verrassend flink van zich af en kreeg Volepo uit Den Haag het zeker niet cadeau. Want vooral als je de setstanden bekijkt .... ja dan waren er voor WVV absoluut kansen aanwezig om één mogelijk 2 sets te veroveren. Maar als je het geluk niet aan je zijde hebt en de bal niet de kant op rolt waar zij het zouden willen dan krijg je als team niet wat je meent te verdienen. Kijk, set één was er voor de WVV-ers er één om snel te vergeten… 25-13. Maar set 2. Wow, daarin lieten de WVV-ers zien waartoe zij instaat zijn. Lang, heel lang hielden de teams elkaar in evenwicht en bij het naderende set-einde waren beide team nog steeds kanshebber. Maar o jee in die spannende eindfase van een set waarbij elk punt het verschil kan maken tussen setwinst of verlies is het toch de ervaring bij Volepo die de doorslag gaf en bij 27-25 ternauwernood, maar wel de setwinst pakten. Daar waar je door de teleurstelling een terugslag bij de WVV mannen zou verwachten wisten zij het spelpeil hoog te houden en dat zag je in het verloop van de sets. Dat ze beiden met 25-20 verloren ging is dan wel zo maar de veerkracht die WVV liet zien was uitstekend.

Aanstaande vrijdagavond (30-03) om 20:30 uur mogen zij, nu in sporthal De Schulpwei weer aan de bak. Dan spelen zij tegen het als 3e geplaatste VVV Delta uit Delft. Het kan wel weer eens een kraker van een wedstrijd worden.

Tegelijk met de Heren 1 speelt ook het Mix 1 team op die avond hun wedstrijd en wel tegen Waterlanders uit Nieuwkoop. Dat team staat 2e op de ranglijst maar dat wil niet zeggen dat de WVV-ers kansloos zijn want er zit voldoende potentie in het team om het die Waterlanders moeilijk te maken. Ze moeten er alleen zelf ook in geloven.

Kom volleyballen bij WVV. Op de woensdagavond zijn in sporthal De Schulpwei de trainingen van 20:15-21:45 uur. Kom langs en doe de eerste 4 opeenvolgende trainingen vrijblijvend mee. Info bij secretaris Ruud Meershoek, tel 071-5119196 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

– o – o – o – o – o – o – o – o – o – o –

 

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde 


WVV Mix 2 van De Wassenaarse Volleybal Vereniging op de drempel van het kampioenschap.

18.03.18

Afgelopen vrijdag speelde WVV Mix 2 uit tegen concurrent Gemini Kangeroes 2.
Uitslag 2-2: 11-25, 17-25, 25-23, 25-11.

IMG 6344 CustomBij deze wedstrijd stond het kampioenschap in recreatiepoule C van regio Rijnland op het spel. Bij een 0-4 winst voor WVV zou dat voor dit team een feit zijn.
WVV begon fanatiek aan de wedstrijd. In no time stond er 5-15 op het scorebord. WVV scoorde er lustig op los en bereikte al bij 11-25 de setwinst. Ook set twee verliep voortvarend want, ondanks dat Gemini de stand tot halverwege op 13-15 hield, maakte de WVVers er in rap tempo 17-25 van. De WVV mixers waren dus goed op weg naar het beoogde kampioenschap.

Maar zoals het wel meer gaat in het volleybal had de derde set een heel ander verloop. Na wisselende kansen stond het 22-22. Bij zoiets speelt de factor geluk een grote rol. Gemini was de gelukkige en wist de set met 25-23 naar zich toe te trekken. Kan gebeuren dachten de WVV-ers. Doch Gemini kreeg het WVV spel steeds beter onder controle en daarmee het vertrouwen in het spel terug. Met messcherpe services, waar WVV veelvuldig het antwoord schuldig op bleef, hakte Gemini een bres in de verdediging van de tegenstander.. 11-25! Een 2-2 gelijkspel derhalve.

Dit betekent dat het kampioensfeest nog even uitgesteld moet worden. WVV Mix 2 heeft met nog twee wedstrijden voor de boeg twee punten nodig om de vlag uit te hangen. Dat kan gebeuren op vrijdag 6 april in de thuiswedstrijd tegen de nummer laatst van de poule Aspasia 1.

Ook het WVV Mix 1 team speelde een wedstrijd. Tegen Utopia 2 kon zij slechts 1 punt binnenhalen: 25-13, 25-15, 14-25, 26-24. Dit team vertoeft in de middenmoot van haar poule.

Programma: maandag 19 maart Volepo 1 tegen WVV Heren.

Kom ook volleyballen bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging. De training is op de woensdagavond van 20.15 tot 21.45 uur. Info bij secretaris Ruud Meershoek tel. 070-5119196 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde

 


Heren 1 en Mix 1 Wassenaarse Volleybal Vereniging pakken beiden 2 punten.

11.03.2018

Daar waar mogelijk meer punten te veroveren waren moesten zowel het Heren 1 als het Mix 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging zich tevreden stellen met 2 punten. Ook de tegenstanders wilde de punten hebben dus in beide wedstrijden zat een behoorlijk stuk spanning.

IMG 6197 xx CustomHet Heren 1 team van WVV begon furieus. Zowel in set één als twee lieten de heren zien hoe het moet. Want volleyballen kunnen ze. In beide set wisten ze een mooie voorsprong op te bouwen. Alles lukte. De pass en de aanval kwamen goed uit de verf. Tegenstander Gemini was er duidelijk beduusd van. Setwinst met 25-18 en 25-20. De wedstrijdwinst komt, zo dacht men, heel dichtbij. Want ook in set 3 kwamen de WVV-ers op een leuke voorsprong, 13-6. Maar toen!! Gemini kreeg, na 4 punten op rij, vleugels. Zij kwamen terug tot 14-14. WVV ging foutjes maken maar hield de schade beperkt. Het werd reuze spannend 19-19 en 22-23. Gemini trok aan het langste eind…23-25. In set vier haalde WVV het niveau uit set 1 en 2 niet meer en Gemini ging beter spelen wat resulteerde in 18-25. 2-2 dus een 5e set.
Een set tot 15 punten waarin Gemini de zenuwen beter in bedwang had, 12-15. WVV speelde echt prima. Helaas duurde de wedstrijd net te lang.

Het Mix 1 team had het tegen Setumup mix1 lastiger dan gedacht. Vooral set één was met 2 invallers uit Mix2 erg rommelig. Het was behoorlijk wennen. De pass kwam niet goed aan waardoor de aanval haperden. Oefff ruim verlies met 13-25. De tweede set verliep een stuk voortvarender en werd vrij simpel gewonnen: 25-19. De pass was beter en er werden minder persoonlijke fouten gemaakt.
Set drie ging tot 18-18 gelijk op. Echter de voorsprong van 22-21 werd in de laatste fase nog weggegeven. Stand uiteindelijk 23-25. Dan moest het in de laatste set voor WVV maar gebeuren. Verlies tegen deze tegenstander was toch echt beneden de stand van WVV. Het werd een ongelofelijk spannende strijd. Na een aardige voorsprong 22-18 werd het toch nog 23-23. Gelukkig hield WVV nu stand en won met 25-23.
2-2 dus uiteindelijk toch twee wedstrijdpunten gepakt.

14-03; Mix1-Utopia, 16-03: Mix2-Gemini en op 19 -03; Heren1-Volepo.

Kom volleyballen bij WVV. Woensdagavond is de training van 20:15-21:45 uur. Info bij secretaris Ruud Meershoek, tel 071-5119196 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

– o – o – o – o – o – o – o – o – o – o –

 Tekst: Jan Rijskamp

Foto: Marjanne van der Velde 


Prognoses Wassenaarse Volleybal Vereniging.

04.03.18

IMG 6141 CustomAanstaande vrijdag spelen twee teams van de Wassenaarse Volleybal Vereniging in sporthal De Schulpwei, aanvang 20.30 uur, hun volgende competitiewedstrijd.

Het WVV Herenteam speelt tegen Gemini Kangeroes 1, de buren uit Voorschoten. Een wedstrijd uit de toppoule competitie. Deze wedstrijden worden altijd op het scherp van snede uitgevochten. En de WVV heren zijn niet voor een kleintje vervaard. Zij hebben echt wel kwaliteit in hun team. Maar dat geldt ook voor de tegenstander. Dus dat wordt weer bikkelen en punten sprokkelen. Alhoewel Gemini maar één plek boven WVV op de ranglijst staat. Heren succes.

Ook thuis speelt het WVV Mix 1 team. Dit team is nog niet kansloos voor het kampioenschap. Zij staat met 18 punten uit 8 wedstrijden op de vijfde plaats. In theorie zou de koploper, die inmiddels al 13 wedstrijden heeft gespeeld, nog kunnen worden ingehaald. Maar dan moet er wel minder wisselvalliger worden gespeeld. De potentie is er wel in dit team. Dus Mixers van team 1 laat zien dat je in teamverband goed kunt volleyballen. Eveneens succes.

Programma: op 14 maart speelt WVV Mix 1 uit tegen Utopia 2 en op 16 maart speelt WVV Mix 2 uit tegen Gemini Kangeroes 2.

Getraind wordt er ook bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging en wel op de woensdagavond van 20.15 tot 21.45 uur in sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1. Kom lekker meetrainen en genieten van de volleybalsport. Sporten is goed voor lichaam en geest. Info bij secretaris Ruud Meershoek, tel. 070-5119196 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl. Tot ziens.

 

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde.


Onverwacht verlies WVV mix 1 tegen Waterlanders.

25.02.2018

IMG 5926 q CustomOm de kans op een hoge klassering te behouden was het zaak om punten te pakken. Elk punt in deze is er één.
Tegen de Waterlanders uit Nieuwkoop kregen de WVV-ers aanvankelijk geen poot aan de grond. De o zo belangrijke pass naar de set upper stuiterde alle kanten op behalve de goede.

Natuurlijk doen de set uppers ook in zo’n situatie hun uiterste best. Maar ja, van een met pijn en moeite te bereiken bal is geen waardevolle set-up te produceren. Dus de aanval bij WVV stokte waardoor Waterlanders konden uitlopen en met gemak (16-25) set één naar zich toetrekken. Set twee werd voor WVV dramatisch. De set (8-25) moet dan ook maar snel vergeten worden. In set drie kwam de aanval iets beter uit de verf maar toch onvoldoende om het de Waterlanders moeilijk te maken. Wederom 25-16. Maar dan set vier. Menig één langs de kant dacht bij zich zelf. Hé, wat is er gebeurt? Het is plots een heel andere wedstrijd. Er is spanning!! Bij WVV kwamen de ballen een stuk beter aan. Het team genoot plotseling van het inspannende spel. Ze namen brutaal een 16-11 voorsprong. Wat Waterlanders ook probeerde ze zagen geen kans meer om het tij te keren. In de volgende opslagbeurten wist WVV de opgaande lijn vast te houden. Setwinst bij 25-15.
Uit een aanvankelijk hopeloze positie WVV wist dus alsnog een punt te redden. Niet bijzonder zal men denken maar een 1-3 is alleszins beter dan 0-4. Zeker daar waar er nog veel ploegen, ook WVV, om een toppositie strijden.
De Mix 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging moeten op dit tijdstip van de competitie verhoudingsgewijs nog veel wedstrijden spelen. Zij hebben nog een heel druk programma voor de boeg. Daar waar het team aan kop nog slechts één wedstrijd hoeft te spelen moeten de WVV-ers er namelijk nog zes. Ook ondanks de verloren wedstrijd tegen Waterlanders blijft de kans om heel hoog te eindigen aanwezig. De WVV mix 1 heeft namelijk tot op heden nog steeds de minste verliespunten. Het is oefenen op de Pass en als die beter gaat heeft WVV alles nog in eigen hand. Ze gaan er voor.

Kom volleyballen bij de WVV. Pak je ‘spullen’ en doe meteen mee op de woensdagavond-training van 20.15 tot 21.45 uur. Info bij secretaris Ruud Meershoek, tel 071-5119196 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

 

– o – o – o – o – o – o – o – o – o – o –

 

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde


Herenteam Wassenaarse Volleybal Vereniging strijdend ten onder.

18.02.18

IMG 6207 CustomHet herenteam van de Wassenaarse Volleybal Vereniging speelt op eigen verzoek dit seizoen in de toppoule van de recreatiecompetitie. Dat is een heel ander verhaal dan spelen in een regionale recreatiepoule. Daar werd het team vorig seizoen kampioen. Dat zal dit seizoen zeker niet gebeuren. Sterker nog zij staan na 7 wedstrijden eenzaam onderaan. Ook deze keer werden er geen wedstrijdpunten binnengehaald in de wedstrijd tegen Volley2B. Dit team staat bovenaan met 8 punten voorsprong op nummer twee Delta 1.

In de eerste set werden er nog 17 punten behaald. Maar in de tweede set gloorde er hoop op setwinst. En dat lukte nog bijna ook. WVV leverde strijd tot 24-24. Maar ja die laatste twee punten. Daar moet wel enig geluk bij komen. En dat was helaas niet het geval.
Ook in de sets drie (8-25) en vier (18-25) lukte het niet om tot winst te komen. Dus moest het WVV team onverrichterzake weer met lege handen naar huis.

Er resteren nu nog 5 wedstrijden, waarbij er drie keer tegen Gemini Kangeroes wordt gespeeld. En Gemini staat op de een na laatste plaats in de poule. Dus wie weet…

Programma: dinsdag 20 februari Waterlanders 1 tegen WVV Mix 1.

Kom ook volleyballen bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging. De training is op de woensdagavond van 20.15 tot 21.45 uur in sporthal De Schulpwei aan de Dr Mansveltkade 1. Neem je sportspullen mee en train meteen mee.
U bent van harte welkom. Info bij secretaris Ruud Meershoek, tel. 5119196 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

 

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde.


Grandioze 4-0 voor de Mix 2 Wassenaarse Volleybal Vereniging tegen concurrent Merenwijk.

11.02.2018

Mix 2 verdedigend CustomDe Mix2 van WVV was donderdagavond in topvorm. Concurrent Merenwijk uit Leiden werd in de eerste 3 sets volledig overrompeld. Daar waar vooraf op een gelijkspel was gerekend met heftige strijd om elk punt werd het een opzienbarende 4-0 winst voor de WVV-ers.

In set één hielden de teams elkaar aanvankelijk in evenwicht. WVV nam dan wel een kleine voorsprong maar pas na 17-15 kwam er echt verschil en wisten de WVV-ers door gedegen spel bij 25-18 de setwinst te pakken. Ook in set 2 bleven de teams tot aan de helft van de set in elkaars buurt, 11-11. WVV kreeg langzaam maar zeker de overhand en via 22-16 kwam met 25-17 de setwinst. In set 3 was Merenwijk volledig de kluts kwijt ofwel het was al WVV wat de klok sloeg. Met de WVV-sters Ana Maria González en Jeanne Taal op de set-up plek konden de aanvallers naar hartenlust scoren. Wow, 25-8. WVV speelde zoals het op dit niveau moet. Want ondanks dat de gemiddelde leeftijd van de WVV-ers alsmaar toeneemt staan zij nog steeds wonderbaarlijk goed hun ‘mannetje’. Dat lieten de WVV-ers in set 4 nog even ondubbelzinnig zien. Daar waar ook de fanatiekste aanhanger, geen cent meer gaf om de setwinst kansen voor WVV kwam er een gedrevenheid bij de Mix2 naar boven waar zij bekend om staan. Wat wil het geval. Merenwijk had een voorbeeldige start. Een vermeende opstellingsfout bracht WVV van slag. Plots keken zij tegen een onwaarschijnlijke 5-15 achterstand aan. Oeff, 10 punten achterstand!! Onoverbrugbaar dacht men. WVV krabbelde nog wel dichterbij naar 17-22 maar bij 20-24 leek het pleit beslecht. Merenwijk had nog slecht één puntje nodig. Maar dan….. bij die stand krijgt WVV de opslag. Jan Rijskamp produceert direct een ace. Vervolgens twee ballen die Merenwijk niet goed verwerkt met als gevolg 23-24. De spanning stijgt en stijgt. Zou WVV het alsnog redden want één foute service en het is alsnog verloren? Wederom een ace. 24-24. Het werd stil in de sporthal en dan, na nog 2 prachtige services en slechte verwerking daarvan door Merenwijk, een schreeuw..… 26-24. Ongekend en bravo voor de WVV-ers!!

Donderdagavond 15 februari spelen de WVV Heren 1 tegen Volley2B.

Ook volleyballen bij WVV? Kom naar de woensdagavond -training van 20:15 tot 21:45 uur en doe mee. Info bij secretaris Ruud Meershoek, tel 071-5119196 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

 

- o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o –

 

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde
Foto onderschrift: WVV verdedigend 


Wassenaarse Volleybal Vereniging: spel Herenteam in stijgende lijn.

04.02.2018

IMG 6192 CustomAfgelopen donderdag speelde het Herenteam van de Wassenaarse Volleybal Vereniging een uitwedstrijd tegen de heren van Delta 1. Uitslag 23-25, 25-21, 27-25, 25-15: 3-1.

Wederom een nederlaag voor de WVV Heren in de toppoule. Maar deze keer was WVV niet geheel kansloos. Sterker nog de eerste set werd nipt gewonnen. Dat opende perspectief voor de volgende sets. Delta wakker geschrokken ging echter in de tweede set voortvarend van start. WVV kon dat in eerste instantie wel bijhouden, maar trok toch aan het kortste eind: 25-21. De derde set was een veelvoud van aanvallen aan beide zijden. Tot 25-25 kon het nog alle kanten uit. Maar met twee geplaatste ballen was het toch weer Delta dat de set binnenhaalde: 27-25.
Daarna was bij de WVV Heren de koek op: 25-11. Jammer bijna een gelijkspel. Goed gespeeld heren.

Programma: donderdag 8 februari in sporthal De Schulpwei, aanvang 20.30 uur speelt WVV Mix 2 tegen Merenwijk 4. Wint WVV dan begint er zicht te komen op het kampioenschap!

Volleyballen in Wassenaar doe je bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Kom op de woensdagavond lekker ballen. De training is van 20.15 tot 21.45 uur.
Info bij secretaris Ruud Meershoek, tel. 070-5119196 of kijk op www.wvv-wassebnaar.nl.

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde


Heren 1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging zijn van de nul af!!

28.01.2018

IMG 6174 xx CustomWVV Heren 1 speelt na hun promoveren dit seizoen in “de toppoule”. De hoogste poule van de recreatiecompetitie. Een flink niveau hoger dan het vorig seizoen het geval. Maar het levert volop strijd en bewonderenswaardig goed volleybal op. Wat vooral leuk is om naar te kijken. Afgelopen week was dat opnieuw het geval. De eerste set begon met een kleine voorsprong voor de WVV mannen. Helaas kwam op dat moment tegenstander Volepo op stoom en won de set met 16-25. Set 2 ging eindigde in 22-25. De derde set was super spannend! Met een aantal prachtige blokkeringen van Erik Gijsbers en Frank Hochmuth wist WVV de stand tot 18-18gelijk te houden. Helaas toch 21-25 voor Volepo. Nog één set te gaan en de WVV heren zetten alles op alles. Beginnen met een mooie voorsprong van 7-3. Onder luide aanmoedigingen van reeds uitgespeelde WVV-ers, wisten ze dat tot het einde van de set vast te houden. YEAH, 25-16 voor WVV! Het o zo belangrijke eerste punt via deze 1-3 is binnen! Een compliment waard voor de dappere heren.

WVV Mix 2 draait dit seizoen super goed. Met gedegen volleybal, goed samenspel en de bal te plaatsen in de ‘gaten’ op het speelveld van de tegenstander. Min of meer walste WVV over tegenstander Setumup heen.. Met vooral goed aanvalsspel van Jan Willem van Reeuwijk en Yuri Nieuwenhuizen. 25-15, 25-09 en 25-12. Die zit in de knip dachten de WVVers. Maar ook het vierde punt, door winst in set 4, kan straks belangrijk zijn voor het kampioenschap. Setumup leek haar kans te grijpen door, achteraf gezien, een onterechte wissel (geblesseerde dame voor een heer!!) liep WVV voortdurend achter de feiten aan. Pas bij 19-19 had WVV Setumup weer achterhaald. Via een spannend slot kwam WVV aan de positieve kant: 25-20 en een totaalwinst van 4-0. Hiermee blijft WVV Mix 2 koploper in haar poule met 6 punten voorsprong op nummer twee Merenwijk 4 dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Donderdagavond 1 februari spelen de WVV heren 1 in Delft tegen de nr. 2 van de ranglijst Delta Heren 1. Wederom een zware wedstrijd maar WVV zal zich duur verkopen.

Kom volleyballen bij de WVV. Pak je ‘spullen’ en doe meteen mee op de woensdagavond-training van 20.15 tot 21.45 uur. Info bij secretaris Ruud Meershoek, tel 071-5119196 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

 

- o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o –

 

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde


Wassenaarse Volleybal Vereniging scoort 5-3.

21.01.18

Die score werd bereikt na twee wedstrijden afgelopen vrijdag in sporthal De Schulpwei:
WVV Heren tegen Volepo 1 1-3 met 16-25, 22-25, 21-25 en 25-16 en
WVV Mix 2 tegen Setumup 2: 4-0 met 25-15, 25-9, 25-12 en 25-20.

IMG 6192 CustomWVV Heren speelt in de toppoule van de recreatiecompetitie. Een niveau hoger dan het vorig seizoen. Maar zij levert volop strijd en goed volleybal. En dat was opnieuw het geval.
De eerste set begon goed met een kleine voorsprong van 9-8. Hierna kwam Volepo op dreef en won de set met 16-25. De tweede set ging redelijk gelijk op en eindigde in 22-25. De derde set was super spannend! Met een aantal prachtige blocs van Erik en Frank wist WVV de stand gelijk te houden tot 18-18. Hierna trad de vermoeidheid in en werd het helaas 21-25. Nog één set te gaan en de heren zetten alles op alles. Beginnend met een mooie voorsprong van 7-3 wisten zij dit vast te houden tot het einde van de set, 25-16, YEAH! Het eerste punt is binnen!
Een compliment waard voor de dappere heren. In actie op de foto.

WVV Mix 2 draait dit seizoen echt goed. Met prima volleybal en goede samenspel en de bal gericht in de gaten van de tegenstander te plaatsen. Eigenlijk walste WVV over tegenstander Setumup heen. Dat leverde in de eerste drie sets een ruime winst op. Met vooral goed aanvalsspel van Jan Willem van Reeuwijk en Yuri Nieuwenhuizen. Die zit in de knip dachten de WVVers. Maar ook het vierde punt kan straks belangrijk zijn voor het kampioenschap. Dat waren ze even vergeten. Setumup greep haar kans en WVV liep voortdurend achter de feiten aan. Pas bij 19-19 had WVV Setumup weer achterhaald. In een spannend slot eindigden de WVV Mixers aan de positieve kant: 25-20. Een happy end derhalve. Hiermee blijft WVV Mix 2 koploper in haar poule met 6 punten voorsprong op nummer twee Merenwijk 4 dat een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Programma: donderdag 1 februari a.s. Delta 1 tegen WVV Heren.

Kom volleyballen bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Je bent sociaal bezig en beweegt. Dat is goed voor lichaam en geest. Kom langs op de training en neem je spullen mee. En doe meteen mee op de woensdagavond van 20.15 tot 21.45 uur. Info bij secretaris Ruud Meershoek, tel 071-5119196 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl. Tot ziens.

Tekst Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde 


Mix 2 Wassenaarse Volleybal Vereniging blijft aan kop van de ranglijst

14.01.18

Na een enerverende uitwedstrijd in Leiden tegen concurrent Merenwijk met als uitslag een 2-2 gelijkspel blijft het Mix2 team van WVV de lijstaanvoerder in poule C van de regio West.
De start was redelijk. 4-7 voor WVV. Merenwijk beet zich evenwel in de wedstrijd vast en halverwege set 1 stond het 13-14. Gaandeweg nam WVV toch enige afstand van Merenwijk… 16-20. Met 18-25 werd zelfs de setwinst binnen gehaald door een prachtige opslag van Gliselle Dimaiwat. Zo…dat ging gemakkelijker dan verwacht meende de WVV-ers. Dat kan nog wel eens leuk worden! In set 2 bleef het lang gelijk. 11-11, 17-17 en 22-22. Het werd onwijs spannend. Uiteindelijk, bij 24-23, zorgde helaas een foute service voor de setwinst bij Merenwijk, 25-23. Op wilskracht en een mooie servicebeurt van Timmo v.d. Kleij kwam WVV in set 3 van 16-11 terug naar 16-19. Mede door machtige smashes van Jan-Willem van Reeuwijk stoof WVV door naar 21-24 en de setwinst met 21-25. Set 4 werd voor WVV een beetje een anticlimax….want echt er waren winstkansen. Op de een of andere duistere manier wisten de WVV-ers die niet te verzilveren. 25-22 verlies. Wat dus resulteerde in de eerder genoemde 2-2 gelijke spel. WVV blijft derhalve één puntje voor op Merenwijk.

Het WVV heren 1 team toog richting Bergsehoek om het op te nemen tegen de koploper Volley2B. Ondanks noeste arbeid van de WVV-ers was er geen eer aan te behalen. Helaas een kansloze 4-0 verlies. Setstanden: 25-19, 25-15, 25-15 en 25-18.

IMG 6312 aa CustomDe dag ervoor was er voor alle WVV-ers het traditioneel Olieballentoernooi. In onderlinge partijtjes waar teamleden nu eens niet in hetzelfde team maar tegen elkaar in het strijdperk stonden werd er soms op het scherps van de snede wederzijds de strijd om de sterkste ‘uitgevochten’. De winst werd uiteindelijk ook besliste niet door de punten want die waren gelijk maar door het doelsaldo.
‘Team B’ bleek uiteindelijk de overwinning te hebben behaald met als prijs de ‘eeuwige roem’’en de jaloezie bij de andere teams.

Aanstaande vrijdag 19 januari spelen zowel de Heren 1 als de Mix2 wederom een wedstrijd. In Sporthal De Schulpwei om 20:30 uur tegen respectievelijk Volepo H1 en Setumup mix2.

Kom ook gezellig volleyballen. Het is niet alleen plezierig maar sporten is ontzettend goed voor je lijf en leden. Kijk voor info op www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Ruud Meershoek 070-5119196.

 

– 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 –

 

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde


Teams Wassenaarse Volleybal Vereniging komen te kort.

17-dec-2017

Afgelopen vrijdag stonden twee teams van de Wassenaarse Volleybal Vereniging in de arena van sporthal De Schulpwei. Helaas kon er voor beide teams geen winst worden genoteerd.
WVV Heren – Delta 1 : 15-25, 19-25, 18-25 en 21-25: 0-4.
WVV Mix 1 – Utopia 2: 25-11, 24-26, 23-25 en 21-25: 1-3.

IMG 6202 CustomHet WVV Herenteam ging voortvarend van start. Delta, een oude bekende, moest toch geen probleem zijn. Maar je speelt wel in de toppoule en dat is toch een ander verhaal. Een goed draaiend Deltateam met een gesloten verdediging liet weinig toe. Daar kwam een vlijmscherpe aanval bij. Met name de broer van Bernard was niet te stoppen. WVV, dat niet goed draaide, kon daar weinig tegenover stellen. De eerste twee sets gingen moeiteloos naar Delta: 15-25 en 18-25.
In set drie was er sprake van enige spanning tot aan 14-16. Daarna liep Delta weer weg: 18-25. In de vierde set ging het toch nog gebeuren bij de WVV heren. Bij 19-21 was er nog setwinst mogelijk. Maar dan moet je wel de druk er op houden en geen fouten maken. Helaas lukte dat niet: 21-25 en een 0-4 nederlaag.

Het WVV Mix 1 team, dat deze competitie zo goed van start was gegaan, begon ook deze wedstrijd zeer goed. Na de eerste setwinst met 25-11 leek dit een uitgemaakte wedstrijd. Niets bleek minder waar. Utopia vocht zich terug in de tweede set. Dit resulteerde na 24-23 in 24-26. In set drie en vier liet WVV kansen liggen en gaf punten weg, met name doordat er weinig mooie aanvallen gecreëerd werden. Zelfs extra wissels in de laatste set kon WVV niet in het juiste spelritme krijgen. Met setstanden van 23-25 en 21-25 in de derde en vierde set, moest WVV Mix 1 helaas het veld verlaten met een 1-3 verlies. Dat kan beter Mixers van team 1.

Programma: 11 januari 2018: Volley 2B tegen WVV Heren.
Daarvoor wordt op woensdagavond 10 januari 2018 in sporthal De Schulpwei het jaarlijkse WVV Olieballentoernooi gehouden. Aan dit toernooi mogen alle (verenigings-) leden, ereleden, vrijwilligers, familie, vrienden en bekenden meedoen. Dus neem je vriend, vriendin, verkering, partner, vader, moeder, oom, tante, collega, buurvrouw en/of buurman mee. Het toernooi begint om zeven uur. Inschrijven is niet nodig.

De Wassenaarse Volleybal Vereniging sluit het jaar 2017 af. Deze bloeiende vereniging speelt al jaren in de gemeentelijke sporthal De Schulpwei. Zij blijft graag in deze of in een andere (nieuwe) gemeentelijke sporthal in Wassenaar spelen.
WVV wenst allen fijne kerstdagen en een goed begin in 2018.

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde


Wassenaarse Volleybal Vereniging start het nieuwe jaar gebruikelijk goed.

IMG 3843 aa CustomWoensdagavond 10 januari 2018 starten de WVV-ers ook in dit nieuwe jaar traditioneel met hun ‘olieballentoernooi’. Het toernooi wat zich afspeelt in Sporthal de Schulpwei is bedoeld voor alle leden met hun introducés en waar uiteraard ook oud-leden van harte welkom zijn. Gebruikelijk wordt er ook ditmaal om 19:00 uur gestart.
Echter de start zal iets anders gaan dan altijd gangbaar is geweest. De deelnemers wordt daarom aangeraden vooraf niet al teveel te eten want het kan zomaar zijn dat er “lekkernijen” voorhanden zijn. Na de inspanning van het toernooi met naar verwachting mooie en spannende volleybalwedstrijdjes is er zo rond 21:00 uur de prijsuitreiking eveneens traditioneel gevolgd door de nieuwjaarsbijeenkomst waar een ieder onder het genot van een hapje en een drankje herinneringen van het afgelopen jaar en toekomstverwachtingen van het nieuwe jaar zullen worden besproken. Het hoogte punt van het vorig jaar was wel het kampioenschap van het Heren 1 team in de A poule van de regio Haaglanden en daarna de deelname aan het toernooi om het nationaal recreanten kampioenschap.
Voordat het Olieballentoernooi gespeeld wordt speelt de mix 2 van WVV eerder in die week namelijk op maandag 8 januari 2018 hun eerste wedstrijd in het nieuwe jaar en wel in Leiden tegen Merenwijk mix 4. Merenwijk is momenteel de grootste rivaal in de competitie. WVV heeft in theorie slechts één puntje meer dan de Merenwijkers dus het zou mooi zijn indien en gewonen zal worden. Maar met een gelijkspel zullen de WVV-ers ook wel tevreden mee zijn. We zijn benieuwd.

Uiteraard wenst WVV alle volgers en geïnteresseerden een fantastisch, gezond en sportief 2018. Wilt u / jij het nieuwe jaar ook goed beginnen… kom gezellig volleyballen. Het is niet alleen plezierig maar sportief bezig zijn en niet te vergeten sporten is ontzettend goed voor je lijf en leden.
Dus ook volleybal spelen? Kijk voor info op www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Ruud Meershoek 070-5119196.

 

– 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 –

 

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde


De mix 1 van WVV verslaat VCS mix 1 met ruime cijfers.

10.12.2017

De pepernoten waren nog lang niet op of het mix 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging is alweer op pad voor haar wedstrijd tegen VCS in sporthal ‘De Korf’ te Sassenheim.

IMG 5905 j SmallNa het verlies van vorige week waren de WVV-ers er op gebrand weer een goed resultaat te behalen. Het mixteam van VCS was daarvoor een mooie tegenstander. Van oudsher zijn de teams redelijk gelijkwaardig, dus…. In set één had VCS nauwelijks een weerwoord op de dadendrang van WVV. Aanvoerder Peggy Verweij liet haar medeteamleden zien waar de kansen lagen om punten te scoren. En dat ging naar behoren. Al snel namen de WVV-ers een voor VCS onoverbrugbare voorsprong. De setwinst werd behaald met 15-25.
In set 2 is het zowaar VCS die, gebruikmakend van onoplettendheid en nonchalance bij WVV, de score tot op het eind in evenwicht hield. Na de dikke winst in set één werd dit zeker door WVV totaal niet verwacht. Het werd plots reuze spannend. Wie gaat het worden?
Het werd VCS. Met 26-24 pakte zij de setwinst. Oeff, een flinke tegenvaller voor de WVV-ers. Gelukkig wist WVV na verloop van tijd in set 3 toch weer het heft in handen te nemen en hoe. Bij 12-18 waren de kansen volledig gekeerd in het voordeel van WVV. Met 18-25 werd vervolgens de setwinst binnengehaald. Dan set vier. WVV wilde hoe dan ook een 2-2 gelijkspel voorkomen en gingen duidelijk voor de wedstrijd winst. Ze gingen steeds beter spelen. WVV wist het VCS steeds moeilijker te maken. Langzaam bleek dat VCS in de voorgaande sets te veel energie heeft moeten geven. Halverwege de set was het punten verschil al duidelijk in het voordeel van WVV. VCS produceerde in deze fase van de wedstrijd amper nog punten. WVV nam steeds meer afstand van VCS. Wederom setwinst, nu met een zeer ruime 12-25. En een mooie 1-3 wedstrijd winst voor de WVV-ers..

De geplande wedstrijd van de WVV heren 1 ging helaas niet door. Begin 2018 zal de wedstrijd alsnog gespeeld gaan worden.

Vrijdag 15 december 2017 om 20:30 uur spelen de WVV heren 1 in sporthal De Schulpwei eerst nog tegen VVV Delta H1 tegelijkertijd speelt ook het mix 1 team van WVV. Zij ontmoeten dan de mix 2 van Utopia uit Zoeterwoude.

Ook Volleybal spelen? Kijk voor info op www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Ruud Meershoek 070-5119196.

– 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 –

 

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde


De Wassenaarse Volleybal Vereniging en Mix 1.

02.12.2017

Afgelopen vrijdag speelde WVV Mix 1 uit tegen koploper Liusna 1 uit Leimuiden. Liusna stond 2 punten voor op WVV met 2 wedstrijden meer gespeeld.
Uitslag 0-4: 19-25, 19-25, 21-25 en 18-25.

Dat beloofde dus spannend te worden. Niets was echter minder waar. WVV bestaande uit
Kirsten Harberink (aanvoerder), Erna Roeleveld, Irene Lorjé, invalster Jeanne Taal, Roy Zoetemelk, Ruud Meershoek, Rik Vos en Peter v.d. Geer, kon het niet waarmaken.

IMG 5921 CustomHet WVV Mix 1 team had geen antwoord op de aanvallen van de Mix 1 van Liusna. Aanvankelijk leek het erop dat WVV het nog aardig kon bolwerken. Ze begon namelijk heel goed. Helaas was het bij 15-15 weer gelijk waarna WVV inzakte. Het spel werd rommelig en ja hoor verlies met 19-25.
In de tweede set hetzelfde liedje. 11-5 voor maar bij 14-14 weer gelijk…. En ook daarna kreeg WVV geen grip op het spel van Liusna: 19-25 verlies.

In de derde set ging het gelijk op. De teams hielden elkaar goed in evenwicht. Roy en Peter sloegen in deze fase van de wedstrijd menige mooie smash. Bij 21-22 had WVV zelf zicht op de winst. Alleen tegen het einde was er geen afmaker meer. Door veel persoonlijke foutjes bij WVV kreeg Liusna de winst in de schoot geworpen met 21-25.
Ook in de vierde set was WVV in het begin de bovenliggende partij met 11-8, maar zag daarna geen kans om door te drukken. WVV maakte, door de ballen zo simpel over het net te spelen, het Liusna gemakkelijk. Zij kwam punt voor punt dichterbij en voorbij WVV: 18-25.
Jammer maar techniek en inzicht in het spel lieten WVV deze avond danig in de steek.

Echter als WVV Mix 1 de twee minder gespeelde wedstrijden omzet in een 4-0 winst dan staan beide teams weer gelijk en samen aan kop in poule B van regio Rijnland.

Programma: donderdag 7 december Volepo tegen WVV Heren en vrijdag 8 december VCS 3 tegen WVV Mix 1.

Volleyballen doe je bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Kom er ook bij en geniet van deze sport. De training is op woensdagavond van 20.15 tot 21.45 uur in sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1. Doe meteen mee. De eerste vier trainingen zijn vrijblijvend. Info bij secretaris Ruud Meershoek tel. 070-5119196 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

 

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde


Wassenaarse Mix teams blijven aan de top meedraaien.

26.11.2017

IMG 3843 aa CustomZowel de Mix 1 als de Mix 2 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging speelden ‘uit.’ De Mix 2 toog naar Koudekerk a/d Rijn en de Mix 1 moest naar Leimuiden.
In de Koudekerkse sporthal waar met een schoenlepel 4 volleybalvelden in geperst zijn, presteerde het Mix 2 team het aanvankelijk sterk gedachte team van Aspasia bovenverwachting. Na de eerste balwisselingen een voorsprong van 3-8. WVV behield de voorsprong echter niet voor lang. Via 12-12 en 18-18 meende beide teams dat het nog alle kanten op kon. WVV echter liet het er bij die stand flink bijzitten. De ‘eenvoudigste’ ballen ging mis. Aspasia profiteerde en oeff, 25-21 verlies voor WVV. Gelukkig wist WVV zich in set 2 te herpakken en werd het spel beter en beter. Er moest ook wel slimmer gespeeld worden want aan het net werd er door Aspasia flink met de bal ‘gegooid’. WVV-ster Gliselle Dimaiwat had dat spelletje snel door en wist menige bal te onderscheppen waardoor WVV kon uitlopen naar 10-21. Aspasia wist nog wel even terug te komen maar bij 17-25 was de setwinst voor WVV. En dan te bedenken dat set-upper Jeanne Taal met een flink geblesseerde pink speelde maar puur op karakter en ervaring toch met mooie set-ups strooide. In set 3 was de goede WVV service cruciaal voor de verpletterende setwinst 8-25. Aspasia opgefokt door de verloren set 2 en 3, start in set 4 furieus. WVV moest in die fase diep gaan om bij te blijven Nadat de set-up door Ana Gonzalez was overgenomen moesten de WVV-ers even wennen. Echter via 14-14 en 14-18 was het snel gedaan met Aspasia. Want na nog een paar leuke WVV punten zat set 4 met 17-25 in de pocket. Bravo, een keurige 1-3 winst voor WVV waardoor zij aan kop van de ranglijst blijven.

De Mix 1 van WVV had het tegen Setumup mix 1 een stuk lastiger. Na een ongekend spannende maar met 27-25 verloren eerste set en een dramatisch verlies van 25-15 in set 2 wisten de WVV-ers pas aan het einde van set 3 en set 4 het tij te keren. 15-25 en 18-25. Derhalve alsnog een mooi 2-2 gelijkspel.

Ook volleybal spelen? Nieuwe leden mogen de eerste vier achtereenvolgende trainingen geheel vrijblijvend meetrainen en WVV rekent geen inschrijfgeld. Bel voor info secretaris Ruud Meershoek, tel. 070–5119196 of raadpleeg de site www.wvv-wassenaar.nl.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tekst: Jan Rijskamp

Foto: Marjanne v.d. Velde 


 

Wassenaarse Volleybal Vereniging in actie.

19.11.17

IMG 3574 CustomDeze week spelen de mixteams van de Wassenaarse Volleybal Vereniging een uitwedstrijd in de recreatiecompetitie. WVV Mix 1 speelt a.s. vrijdag tegen Setumup 1.
Mix 1 staat in een poule van acht op de tweede plaats met elf punten uit drie wedstrijden. Nummer 1 in de poule heeft 15 punten, maar twee wedstrijden meer gespeeld.
Tegenstander Setumup 1 staat vierde met zeven uit drie.
Na drie winstpartijen mogen we verwachten dat WVV Mix 1 ook deze wedstrijd binnen gaat slepen. De prognose van de Nevobo stemt daarmee overeen: 1-3. Succes Mix 1.

WVV Mix 2 speelt ook a.s vrijdag een uitwedstrijd en wel tegen Aspasia 1.
Mix 2 staat fier bovenaan in een poule van zes. Tegenstander Aspasia 1 staat vijfde met drie uit twee wedstrijden.
Na twee winstpartijen en een gelijkspel is ook hier ook de verwachting dat Mix 2 gaat winnen. De prognose van de Nevobo is 1-3. Gelet op de stand van de teams op de ranglijst mogen we echter een 4-0 overwinning verwachten. Dus mixers doe je best.

Programma: vrijdag 24 november Aspasia 1 – WVV Mix 1 en Setumup 1 – WVV Mix 2.

Volleyballen doe je bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Sportief en sociaal bezig zijn in een goede ambiance in sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1. WVV traint op de woensdagavond van 20.15 tot 21.45 uur. Neem je sportkleding mee en train direct mee. De eerste vier trainingen zijn vrijblijvend. Info bij secretaris Ruud Meershoek, tel. 070 – 5119196 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl. Tot ziens.


 WVV Mix 2 door nieuwe overwinning aan kop van de ranglijst.

12.11.2017

IMG 20171110 211456 xx CustomHet Mix 2 team van de Wassenaarse Volleybal vereniging heeft, door opnieuw een overwinning te behalen, haar kandidatuur kenbaar gemaakt om mee te strijden voor het kampioenschap. Het is dan nog wel vroeg in de competitie maar door de winst van 3-1 op Merenwijk mix 3 uit Leiden staat de mix 2 er al reuze goed voor.
Afgelopen vrijdag was het team van Merenwijk een gedegen tegenstander. In set 1 keek WVV aanvankelijk tegen een kleine achterstand aan. Pas bij 14-14 had WVV de stand gelijk getrokken. Ondanks de weerstand van Merenwijk lukte het WVV om naar 21-14 door te stoten. Met vervolgens de setwinst bij 25-21. Ook in set 2 gaat het gelijk op; 13-13. De kleine voorsprong (18-16) voor WVV hield de wedstrijd spannend. Merenwijk maakte evenwel plots de nodige foutjes waar WVV gretig van profiteerde, 25-18. 6-0 was een heerlijke start voor WVV in set 3. Merenwijk liet het er echter niet bij zitten. Vooral het blok van de lange middenman bij Merenwijk wist menige WVV bal te verschalken. Zodanig dat het bij 14-14 weer gelijk was. Sterke aanvallen van Rik Vos en Jan Willem van Reeuwijk bracht WVV weer op voorsprong en de setwinst met 25-18. Tja dan set 4. De aanvoerder van WVV had te laat in de gaten dat er een ongelukkige keus in de opstelling was ontstaan. Zowel aanvallend als verdedigend kwam de sterkte van WVV daardoor niet uit de verf. Het werd plots een heel ander spel en hoe WVV ook zwoegde het lukte ze niet om het niveau van de voorgaande sets te halen. 22-25 verlies. Doch met 3-1 wel de overwinning.

Het heren 1 team van WVV heeft het een stuk zwaarder. Vorig seizoen kampioen geworden in de A poule om daarna te promoveren naar de toppoule levert tegenstanders op van een heel ander niveau. Ook ditmaal konden de Wassenaarse Heren het niet bolwerken. Nu was Volley 2B te sterk voor de dapper weerstand leverende WVV mannen,. 14-25, 17-25, 11-25 en 21-25.

Ook volleybal spelen? Nieuwe leden mogen de eerste vier achtereenvolgende trainingen geheel vrijblijvend meetrainen en WVV rekent geen inschrijfgeld. Zo kan je op een eenvoudige en goedkope manier zien of volleybal wat voor jou is. Laat dat niet aan je voorbij gaan? Bel voor info secretaris Ruud Meershoek, tel. 070–5119196 of raadpleeg de site www.wvv-wassenaar.nl.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tekst: Jan Rijskamp

Foto: Irene Lorjé


Mixers WVV 2 Wassenaarse Volleybal Vereniging behalen gelijkspel.

05.11.17

Afgelopen vrijdag speelde het WVV Mix 2 team in Leimuiden tegen Setumup 2.
De wedstrijd eindigde in 2-2: 21-25, 25-20, 25-16, 20-25.

IMG 3831Hoewel WVV voortvarend begon moest zij toch flink aan de bak tegen Setumup 2. Dat lukte en met 21-25 werd op het nippertje de eerste set binnengehaald.
In de tweede set liep het WVV team steeds achter de feiten aan hetgeen helemaal niet nodig is want het team heeft voldoende kwaliteit in haar gelederen. Daar kwam nog bij dat Jan Willem door zijn voet ging. Maar men kon het alerte spel van Setumup niet doorbreken: 25-20. Ook in de derde set was dat het geval. Aan het einde daarvan stond er zelfs 25-16 op het scorebord.

Maar zoals zo vaak waren de WVV ers wakker geschud en gingen voor een gelijkspel in deze wedstrijd. Setumup maakte foutjes, Robert maakte als setupper veel slimme punten met de tweede bal. Van 4-6 ging het naar 8-13 ondanks time outs van Setumup. Ook de aanval liep bij vlagen goed. En zo gebeurde het dat WVV via 17-21 met het laatste punt van Elly de vierde set binnensleepte: 20-25. En kreeg door het doorzettingsvermogen van het team een verdiend gelijkspel.

Geen slechte score want WVV Mix 2 staat hiermee in de poule op de tweede plaats.

Programma: vrijdag 10 november 20.30 uur in sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1:
WVV Heren tegen Volley 2B1 en WVV Mix 2 tegen Merenwijk 3.

Volleybal is een gezonde en sportieve sport. Deelname in verenigingsverband vergroot bovendien het sociale contact wat WVV hoog in haar vaandel heeft staan.
Kom daarom naar de Wassenaarse Volleybal Vereniging en doe mee met die prachtige volleybalsport. De training is op de woensdagavond van 20.15 tot 21.45 uur. Kom kijken en neem je sportspullen mee en doe meteen mee. Nadere info bij secretaris Ruud Meershoek, tel. 070-5119196 of kijk op wvv.wvv-wassenaar.nl. Tot ziens.

 

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde
Tekst bij foto: Elly scoort het laatste punt! 


Mix teams Wassenaarse Volleybal Vereniging halen de volle buit binnen.

29.10.2017

Zowel de WVV mix 1 als de WVV mix 2 behaalden een klinkende 4-0 thuisoverwinning. De mix 1 tegen het team van Leython uit Leiderdorp en de mix 2 tegen Gemini Kangeroes mix 2 uit Voorschoten.

IMG 3777 xx CustomDe mix 1 moest er wel hard voor werken. Elke set begonnen ze namelijk met een achterstand. Uiteindelijk was het toch de teamspirit van WVV die de doorslag gaf. Uiteraard waren er persoonlijke successen. Er waren mooie reddingen van o.a. Peggy Verweij en een goede services beurt van Ruud Meershoek.
Bij de mix 1 speelde Irene Lorjé haar eerste competitiewedstrijd. Na enige onwennigheid kwamen er ook de nodige mooie, vooral verdedigende, acties. Zonder haar medespelers te kort te doen werd er al snel “Irene”, “Irene“ gescandeerd. Mede doordat ook Kristen Harberink op ‘buiten’ en Peter v.d. Geer op ‘midden’ hun plek in het team hebben gevonden werd de overwinning met 25-19, 25-23 25-19 en 25-21 binnengehaald. Een ongekende weelde voor de mix 1, 11 punten uit 3 wedstrijden.

Binnen de gelederen van de mix 2 was het Yuri Nieuwenhuizen die voor het eerst het (nieuwe)shirt van WVV droeg. Prettig daarbij is dat hij half zo oud is als 2 spelers in het team en dat vooral de aanvalskracht een positieve impuls heeft gekregen. In de eerste wedstrijd van dit seizoen liet de mix 2 zien dat zij nog best aardig kunnen volleyballen. Mede door prima serveren van Elly van Weerlee werd al direct een 9-0 voorsprong gehaald. Uiteindelijk setwinst met 25-13. Vreemd genoeg had WVV het in set 2 plots een stuk moeilijker, 2-6 achter. Na 8-8 hielden de teams elkaar tot 19-19 in evenwicht. Oeff 19-20 voor Gemini. Een slimme bal van Jan Rijskamp in de vrije rechterzijde van de tegenstander was de aanleiding van de noodzakelijke ommekeer en vervolgens de winst met 25-21. De daarop volgende sets werden met 25-10 en 25-19 eveneens een prooi voor de WVV-ers. 4-0 een prachtige start van de competitie. Ja, WVV heeft er met Irene en Yuri twee waardevolle spelers bij.
Ook volleybal spelen? Nieuwe leden mogen de eerste vier achtereenvolgende trainingen geheel vrijblijvend meetrainen en WVV rekent geen inschrijfgeld. Zo kan je op een eenvoudige en goedkope manier zien of volleybal wat voor jou is. Laat dat niet aan je voorbij gaan? Bel voor info secretaris Ruud Meershoek, tel. 070–5119196 of raadpleeg de site www.wvv-wassenaar.nl .

Tekst: Jan Rijskamp

Foto: Marjanne v.d. Velde
Afbeelding foto…’de WVV mix 2 in de aanval’


De Wassenaarse Volleybal Vereniging in de competitie.

21.10.2017

Na een verkwikkende herfstvakantie gaan de teams van de Wassenaarse Volleybal
Vereniging verder met de trainingen en de competitiewedstrijden in het seizoen 2017-2018.

Het WVV Mix 1 team speelt a.s. vrijdag in sporthal De Schulpwei haar derde wedstrijd in poule B van de recreatiecompetitie regio Rijnland. Een poule waar Mix 1 zich goed thuisvoelt getuige de winst in de eerste twee wedstrijden. Tegenstander is wederom Leython 4 waarvan in de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen met 3-1 werd gewonnen. Dus ook nu moet dit geen probleem opleveren.

IMG 3367 Custom

Het WVV Mix 2 team speelt haar eerste wedstrijd in poule C van de recreatiecompetitie regio Rijnland op dezelfde avond tegen Gemini Kangeroes 2 uit Voorschoten. Altijd een geduchte tegenstander. Maar met een goede inzet kan Mix 2 hiervan zeker winnen. Dus Mixers actie en succes.

Programma: vrijdag 27 oktober a.s. in sporthal De Schulpwei, aanvang 20.30 uur:
WVV Mix 1 tegen Leython 4 en WVV Mix 2 tegen Gemini Kangeroes 2.

Heb je reeds enige belangstelling voor de volleybalsport. Dan is dit een mooie gelegenheid om eens te komen kijken bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging in sporthal De Schulpwei aan de Dr Mansveltkade 1. En ben je daarna enthousiast geworden kom dan met je sportkleding naar de training op de woensdagavond aldaar, van 20.15 tot 21.45 uur, en doe mee. De training is de eerste vier keer vrijblijvend. Wil je eerst nog meer info. Bel dan secretaris Ruud Meershoek, tel. 070-5119196 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

 

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der velde
Tekst bij de foto: Mix 2 in actie


Wederom een grandioze winst voor de mix 1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging

 08.10.2017

Afgelopen vrijdag was het Mix1 team van WVV weer geweldig opdreef. Nu was de mix van Leython het slachtoffer van de dadendrang die de mix1 van WVV na de start van het seizoen laat zien. Er werd dan ook door de WVV-ers uitstekend gespeeld. Zowel de dames Erna Roeleveld, Kirsten Harberink en Jeanne Taal hadden verdedigend een groot aandeel in de winst. Waarbij Jeanne tot 3x toe de langste aanvaller bij Leython wist af te blokken. Maar ook het rendement van de heren: Peter vd Geer, Roy Zoetemelk en Ruud Meershoek was aanzienlijk. Het resultaat in set1 was nog moeizaam, 25-23. De daarop volgende sets werden evenwel met 25-14, 25-19 en 25-22 een stuk eenvoudiger in winst omgezet. Vermeldenswaard was de wonderbaarlijke redding die Erna uithaalde door op miraculeuze wijze de bal, slechts enkele centimeters boven de grond wist te redden en met behulp van medespelers alsnog omzette in een winnend punt. Dat was genieten en een prachtige 4-0 voor de WVV-ers.

De heren1 van WVV troffen het in hun eerste wedstrijd in de toppoule niet. Direct al was Volepo, het kampioensteam in de toppoule van het vorige seizoen, de tegenstander. Het werd een heerlijke partij om naar te kijken. In aanvang hadden de heren het moeilijk maar na 9-19 kwamen zij tot 15-21 terug met een uiteindelijk setstand van 19-25. Daar waar de weerstand van WVV meer en meer toenam kwamen ze vreemd genoeg toch niet verder dan 18-25 en 17-25. Die weerstand kwam in de 4e set op een hoogtepunt. Geweldig om te zien hoe de WVV-ers groeiden in de wedstrijd. Tot 10-10 gelijk op en door uitstekend spel brutaalweg op een 16-12. Wow, daar stond Volepo wel van te kijken. Het zou toch niet dat het pas gepromoveerde WVV hun al direct een set afsnoepten. Het werd intens spannend. Volepo wist op wilskracht de stand weer gelijk te trekken, 22-22. In die fase was bij WVV de koek op. Volepo maakte het bekwaam uit, 22-25 en helaas 0-4.

IMG 3520 aa

 

Ook volleybal spelen? Nieuwe leden mogen de eerste vier achtereenvolgende trainingen geheel vrijblijvend meetrainen en WVV rekent geen inschrijfgeld. Zo kan je op een goedkope manier zien of volleybal wat voor jou is. Dat laat je toch niet aan je voorbij gaan? Bel voor info secretaris Ruud Meershoek, tel. 070–5119196 of raadpleeg de site www.wvv-wassenaar.nl.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tekst: Jan Rijskamp

Foto: Marjanne v.d. Velde

 


Volleyballers Wassenaarse Volleybal Vereniging kunnen aan de bak

01.10.17

Img 4347Nadat het Mix 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging onlangs met een verrassende overwinning de spits had afgebeten in de recreatiecompetitie gaat nu het WVV Herenteam de strijd aan. En dat betekent letterlijk strijd want de heren spelen dit seizoen in de recreatie Toppoule van de regio West van de Nevobo.
En uitgerekend in de eerste competitiewedstrijd aanstaande vrijdag in sporthal De Schulpwei spelen zij tegen Volepo 1, dat net als het WVV Herenteam onlangs deelnam aan het recreatiekampioenschap van Nederland. Het WVV team werd hierin negende.

Dus de heren kennen de kracht van Volepo en zijn gewaarschuwd voor dit sterke team.
Maar het WVV Herenteam heeft zich goed voorbereid want er is de afgelopen weken hard getraind. Dus dat moet gaan lukken. Heren succes.

Ook het WVV Mix 1 team komt op die avond in actie voor haar tweede wedstrijd. Tegenstander is Leython 5. De winst in de eerste wedstrijd tegen Leython 4 heeft Mix 1 veel zelfvertrouwen gegeven. Zij gaan dus met dezelfde inzet en enthousiasme tegen Leython 5 van start. Ook Mix 1 veel succes.

Programma: vrijdag 6 oktober in sporthal De Schulpwei, aanvang 20.30 uur:
WVV Heren – Volepo 1 en WVV Mix 1 – Leython 5.

Kom dus gezellig naar sporthal De Schulpwei aan de Dr Mansveltkade 1 naar volleybal van niveau kijken. Wellicht krijg je dan ook zin om deze sport te gaan bedrijven. Sport betekent beweging, dat is goed voor het lichaam. Maar ook sociaal contact is voor een ieder belangrijk en wel in een vereniging die dit hoog in haar vaandel heeft staan. De eerste vier trainingen zijn vrijblijvend. Velen zijn jou al voorgegaan. Dus kom ook naar de Wassenaarse Volleybal Vereniging.
Info bij secretaris Ruud Meershoek, tel. 070-5119196 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl. Tot ziens.

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde 


Geweldige competitiestart mix 1 team Wassenaarse Volleybal Vereniging

24.09.2017

IMG 3522 aaHet is alweer een tijdje geleden dat het WVV mix 1 team haar eerste wedstrijd met zulke grandioze cijfers winnend afsluit. In Leiderdorp was Leython mix 4 niet opgewassen tegen vooral de wilskracht van WVV. De thuisploeg werd door het WVV-team bestaande uit Erna Roeleveld, Kirsten Harberink, Peggy Verweij, Rik Vos, Roy Zoetemelk en Ruud Meershoek in de eerste set totaal overdonderd. De WVV-ers sloegen er lustig oplos en veroverde punt na punt. 11-25 setwinst voor WVV. In set 2 een samenloop van omstandigheden daar waar WVV het lichtvaardig oppakte beet juist Leython meer van zich af en warempel WVV beet het onderspit, 25-19. Tijdens de veldwissel hamerde aanvoerster Peggy Verweij er maar weer eens op om bij de les te blijven niet nonchalant te gaan spelen en te denken dat de buit al binnen is. Dat hielp…want in set 3 werd al snel een voorsprong genomen die WVV niet meer van zich af liet pakken, 17-25. Set vier werd uiteindelijk min of meer een formaliteit. De WVV-ers ondervonden steeds minder tegenstand. Bij Leython had de inspanningen in de voorgaande sets hun tol geëist. En als dan ook de verdediging bij WVV haar werk bekwaam uitvoert is er voor Leython geen houden meer aan en werden door de Wassenaarders op een 12-25 set verlies getrakteerd. Een dikke 1-3 wedstrijd winst voor WVV-ers. Een voor WVV positieve uitslag werd voor de eerste maal in het bestaan van het volleybal op het digitaal wedstrijd formulier ingevuld.
Op 6 oktober a.s. komt Leython mix5 op bezoek bij de WVV-ers. WVV weet nu waar opgelet op moet worden. om net zoals afgelopen week ook dan een mooi resultaat te boeken. De WVV heren 1 spelen op die avond tegen Volepo H1 uit Delft hun eerste wedstrijd dit seizoen in de toppoule van de Regio West. Niet alleen de teamleden maar ook trainer Wil Westgeest is reuze benieuwd hoe het de heren in deze sterke poule zal vergaan. Promoveren is mooi maar wow hoe zullen de wedstrijden worden.
Ook volleybal spelen? Nieuwe leden mogen de eerste vier achtereenvolgende trainingen geheel vrijblijvend meetrainen en bovendien rekent WVV geen inschrijfgeld. Zo kan je op een eenvoudige en goedkope manier zien of volleybal wat voor jou is. Dat laat je toch niet aan je voorbij gaan? Bel voor info secretaris Ruud Meershoek, tel. 070–5119196 of raadpleeg de site www.wvv-wassenaar.nl.

 

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde
Afbeelding foto…’de WVV mix 1 in de aanval’


De heren van WVV en het Nationaal recreanten Kampioenschap 2017.

10.09.2017

IMG 3801 ANiet eerder in het 65 jarig bestaan van de Wassenaarse Volleybal Vereniging is het een heren recreatie team van WVV gelukt om kwalificatie af te dwingen voor deelname aan het Nationaal Recreanten Kampioenschap. Een mijlpaal om reeds vooraf verheugd om te zijn. Het herenteam van WVV stond dan ook op zaterdagochtend 9 september 10:00 uur met een voldaan gevoel gereed om in het sportcentrum Olympos te Utrecht deel te nemen aan dit kampioenschap van Nederland seizoen 2016-2017. Naast de deelname aan zo’n fantastisch toernooi was het een mooie gelegenheid om het niveau te "proeven" voor het komende seizoen waarin WVV (na het behalen van het kampioenschap in de heren A-poule regio Haaglanden) zijn krachten gaat meten met de teams in de toppoule van de overkoepelende regio West. Tijdens het toernooi deden de kampioenen uit de diverse districten en regio’s uit de recreantencompetities mee in een poging de nationale titel te behalen. In de poule werden 5 wedstrijden gespeeld met 2 sets van 13 minuten tijdsduur. WVV kon, na de nodige gewenning en ondanks de geduchte tegenstand van hoger geplaatste teams aardig meekomen. Binnen dit hoge niveau wist WVV de nodige punten te sprokkelen. Na de herindeling bleek dat de WVV-ers uiteindelijk om de 9e – 10e plaats ging spelen. En….bravo WVV-ers, het werd de negende plek van Nederland, voorwaar, voor een dergelijk onervaren team, geen slechte uitslag. Anders gezegd: Erik Gijsbers, Erik Troost, Hans v.d. Kleij, Kilian v.d. Kleij, Mathieu Prins, Philippe Laget en Timmo v.d. Kleij jullie mogen terecht trots zijn op een dergelijk resultaat. Het hele gebeuren was bovendien een mooie gelegenheid om het hogere niveau te proeven. Tijdens het toernooi was te zien dat het heren 1 team van WVV hier en daar nog wat tekort kwam maar gaande het toernooi naar het niveau van de tegenstanders toegroeide. Dit geeft een mooi vooruitzicht voor het komende volleybalseizoen waarin zij door hun promotie van een zwaarder kaliber tegenkomt. Tevens gaf het een mooie gelegenheid om te zien en te weten we waar we aan moeten werken de komende weken. Een tegenslag was dat Timmo v.d. Kleij helaas een flinke blessure aan zijn voet opliep. Pech want daardoor zal hij mogelijk de eerste wedstrijd op 6 oktober a.s. moeten missen. Timmo beterschap. Ook volleybal spelen? Bel voor nadere info secretaris Ruud Meershoek, tel. 070–5119196 of raadpleeg de site www.wvv-wassenaar.nl.

 

Tekst: Jan Rijskamp Foto: Marjanne v.d. Velde Afbeelding foto…’het heren WVV team’


Heren team Wassenaarse Volleybal Vereniging deelnemer Nationale Recreanten Kampioenschap.

03.09.2017

IMG 4419Het herenteam van de Wassenaarse volleybal vereniging heeft door het afgelopen seizoen kampioen te zijn geworden in de A poule van de Regio West, Haaglanden afgedwongen dat zij mee mogen doen aan het Nationale Recreanten Kampioenschap 2017.

In een toernooi met 12 andere regionale kampioenen zal op 9 september 2017 in sportcentrum Olympos, Uppsalalaan 3 te Utrecht worden gestreden om het nationaal recreanten kampioenschap 2017. De Wassenaarse heren hebben er ondanks dat er dit seizoen nog slechts 3 maal getraind is voldoende vertrouwen in om een mooi toernooi te kunnen spelen. Uit ervaring weten we dat de tegenstanders van een hoogniveau zijn. Maar ze achten zich bij voorbaat niet kansloos. Zeker is dat, Erik Gijsbers (aanvoerder), Erik Troost, Frank Hochmuth, Hans v.d. Kleij, Kilian v.d. Kleij, Mathieu Prins, Philippe Laget en Timmo v.d. Kleij hun huid duur zullen verkopen en Wassenaar qua volleybal hoog op de nationale volleybalkaart zullen zetten.
Een aantal van deze heren hebben in een WVV Mix team tijdens een sterk bezet meerdaags toernooi bij Volcano te Delft in mei/juni de 2e prijs weten te behalen ze kennen dus zoals dat zo mooi heet’de klappen van de zweep’.
De mannen worden uiteraard door de overige leden veel succes gewenst.

Wil je zelf eens ervaren wat volleyballen voor je kan betekenen in wedstrijdverband of zomaar een balletje slaan, dan is de recreantengroep van WVV daar zeer geschikt voor.
Sluit je aan bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging waar het sportief en gezellig vertoeven is en je direct thuis zal voelen. Vergeet niet dat sporten ook verschrikkelijk gezond is.

WVV, een vereniging waar de samenhorigheid groot is, kijkt gespannen naar jou uit!
Nieuwe leden mogen de eerste vier achtereenvolgende trainingen geheel vrijblijvend meetrainen en bovendien rekent WVV geen inschrijfgeld. Zo kan je op een eenvoudige en goedkope manier zien of volleybal wat voor jou is. Dat laat je toch niet aan je voorbij gaan? Bel voor nadere info secretaris Ruud Meershoek, tel. 070 – 5119196 of raadpleeg de site www.wvv-wassenaar.nl. Tot ziens bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

Tekst: Jan Rijskamp

Foto: Marjanne v.d. Velde
Afbeelding foto…’het WVV kampioensteam’

 


De Wassenaarse Volleybal Vereniging: “we gaan weer beginnen”…..

13.08.2017

Ja, we gaan weer beginnen! De zomervakantie loopt naar het einde. ‘Gelukkig maar’ zeggen dan de fanatieke volleyballers! En dat zal zo zijn voor meerdere leden van de Wassenaarse Volleybal Vereniging (WVV) en iedereen die op het punt staat lid te worden want, hoera!!, dan staat de start van het nieuwe seizoen voor de deur. Ongeduldig staan zij reeds in de startblokken voor (weer) een sfeervol en sportief volleybalseizoen bij een sociale en joviale vereniging.
Door het mogelijk ‘niks’ doen in de afgelopen weken, zijn de ledenmaten wat stram geworden en weer aan heerlijke beweging toe. We beginnen dan ook rustig en voeren het ‘tempo’ langzaam op tot het kompetitie niveau. Onze trainingen (op woensdagavond) en de thuiswedstrijden (op vrijdagavond) vinden plaats in sporthal De Schulpwei aan de Dr Mansveltkade 1. Een hal met een perfecte inwendige hoogte zeer geschikt om te volleyballen. De training, van 20.15-21.45 uur, voor zowel dames als heren senioren (vanaf ca. 18 jaar) start op woensdagavond 23 augustus a.s. en vindt plaats onder leiding van een deskundige en bevoegde trainer(s). Doe mee aan die prachtige volleybalsport. Want in oktober beginnen de competities weer en dan kun je, als je dat wilt, direct meespelen in een wedstrijdteam. WVV heeft momenteel 2 recreatie mixteams en een herenteam. Afgelopen seizoen werd het Heren 1 team kampioen in hun klasse en promoveerden zij naar de Toppoule en doen zij op Zaterdag 9 september 2017 in Utrecht mee aan het Nationale Recreanten Kampioenschap. Maar naast zeer fanatieke wedstrijdspelers zijn er ook rustige maar gedreven trainingsleden aanwezig. Dus wil je hartstochtelijk volleyballen of zomaar een balletje slaan, dan is de recreantengroep van WVV daar zeer geschikt voor.
Kom en sluit je aan bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging waar het sportief en gezellig vertoeven is en je direct thuis zal voelen. Vergeet niet dat sporten ook verschrikkelijk gezond is.

WVV, een vereniging waar de samenhorigheid groot is, kijkt gespannen naar jou uit!
Nieuwe leden mogen de eerste vier achtereenvolgende trainingen geheel vrijblijvend meetrainen en bovendien wij rekenen geen inschrijfgeld. Zo kan je op een eenvoudige en goedkope manier zien of volleybal wat voor jou is. Dat laat je toch niet aan je voorbij gaan? Bel voor nadere info secretaris Ruud Meershoek, tel. 070 – 5119196 of raadpleeg de site www.wvv-wassenaar.nl. Tot ziens bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

 

 IMG 4360

 

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde
“Heren 1 vorig seizoen kampioen”