Zoeken

nlenfrdehuitptes

De PR-commissie van de Wassenaarse Volleybal Vereniging sprak met wedstrijdsecretaris en scheidrechters-coördinator Jan Rijskamp.

IMG 0041Wil je je even voorstellen.
Mijn naam is Jan Rijskamp, geboren in Leiden, in 1974 naar Wassenaar gekomen, getrouwd en 2 kinderen. Inmiddels 41 jaar lid van de Wassenaarse Volleybal Vereniging (WVV). Op 1 mei 2012 gestopt met mijn werk en naast volleyballer ben ik ook voorzitter van de Stichting ‘Vrienden van Scouting Willibrord’.

Je bent al jaren lid van WVV. Wat heb je zoal gedaan?
Onder andere ben ik lid geweest van het organisatiecomité van ons grote WVV buitentoernooi op het sportveld bij het zwembad aan de Zanderijvaart, assisteren bij veel WVV toernooien, vele jaren met veel verslagen en teksten ons clubblad gevuld, onderhoud van ons clubgebouw verzorgd, verhuur van volleybalattributen en werkte mee aan de maandelijkse totstandkoming van ons clubblad dat tot 2005 uitkwam. Op 25 juni 2010 heeft WVV mij benoemd tot erelid.

Waar bestaat je huidige taak uit?
Momenteel bestuurslid/wedstrijdsecretaris en tevens scheidsrechtercoördinator. Verder zitting in de PR-commissie, ruim 25 jaar scheidsrechter en nog steeds wedstrijdspeler nu in het mix 2 team.

Wat voor problemen kom je daarin tegen?
Als wedstrijdsecretaris is het feit, dat aan het begin van het seizoen de inhuur van de sporthal niet overeenstemt met de door de Nevobo definitief vastgelegde wedstrijdprogramma’s, wel één van de lastigste. Tussentijdse wedstrijdafzegging of datumverandering is er ook zo een, er moet weer een nieuwe wedstrijddatum gevonden worden.

Wat wil je bereiken met WVV?
Voor mij persoonlijk is dat gewoon lekker blijven ballen zolang dat kan en nuttig kan zijn in een wedstrijdteam. Vanuit mijn (bestuurs)functies ligt dat anders. Zou graag zien dat de jeugdafdeling weer een stabiel geheel binnen de vereniging wordt met jeugdwedstrijdteams en voldoende begeleiding. Het zou verder mooi zijn indien er nog wat extra leden bijkomen. Vooral dames zijn van harte welkom.

Op welke manier wil je dat realiseren?
WVV heeft een actieve PR-commissie. Tijdens het seizoen staat er vrijwel elke week wel een aardig stukje met actiefoto in De Wassenaarse Krant, de website en op Facebook. Een aardige inspanning, maar als je dan weer hoort dat daardoor weer een nieuw lid toetreed is dat fantastisch.

Hoe ziet de toekomst er verder uit voor WVV?
Doorgaan met onze huidige leden en hopen op de nodige nieuwe aanwas. Wij zijn een gezellige vereniging dat naast spelen ook gezellige toernooien organiseert.

Wat vindt je van het plan van een nieuwe sporthal onder de vlag van de Kieviten?
Bedenkelijk. Vraag mij af of WVV als gebruiker/huurder van de nieuwe hal dezelfde inhuur en flexibiliteit daarvan zal behouden. Zeer benieuwd of er gelet op te betalen huur voor de nieuwe hal de contributie voor ons nog betaalbaar blijft.

Heb je verder nog iets toe te voegen aan dit interview?
Zou graag zien dat WVV sociaal blijft en iedereen die dat wil de mogelijkheid geeft om te komen volleyballen met welk geaardheid of geloof dan ook.

De PR-commissie van de Wassenaarse Volleybal Vereniging wenst wedstrijdsecretaris Jan Rijskamp nog heel veel bestuurlijke en sportieve successen in de komende jaren.

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde

De PR-commissie van de Wassenaarse Volleybal Vereniging sprak met Marjanne van der Velde, lid van de PR commissie van de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

 30.03.2019

Marjanne wil je je even voorstellen. Marjanne
Mijn naam is Marjanne van der Velde-Looyestijn, geboren en getogen in Wassenaar, getrouwd met Gerard, 3 kinderen met aanhang en een kleinkind op komst. Ik ben totaal 25 jaar als leerkracht op de Bonifaciusschool werkzaam geweest. Op diverse fronten doe ik vrijwilligerswerk.

Waar bestaat jouw taak als lid van de PR commissie uit?
Uit het maken van foto’s voor WVV bij wedstrijden en evenementen. Dit is begonnen toen ik als vrijwilliger bij de jeugd van WVV actief was met organiseren van leuke avondjes en het jaarlijkse kamp. Wij proberen als PR iedere week één of meerdere stukjes en foto’s in De Wassenaarse Krant (DWK), in Facebook en op de website te plaatsen. Daarnaast ben ik actief bij de diverse evenementen zoals Run For Rio voor Tanzania en de kraampjesmarkt.

Kun je iets vertellen over In de Kijker van de Wassenaarse Krant?
Naast de foto’s die ik bij WVV voor de website, Facebook en ons PR stukjes in de DWK maak, ben ik ook begonnen met het maken van korte filmpjes tijdens de competitie- wedstrijden. Die kan je nu soms aantreffen bij ‘In de Kijker’ en bekijken via onze website. De spelers vinden dit zelf erg leuk en leerzaam en we hopen hierdoor meer mensen enthousiast te krijgen om mee te komen volleyballen.

Speel je ook competitie?
Nee, ik speel zelf geen volleybal, dit vanwege fysieke beperkingen.

Wat voor vereniging is WVV? Prestatiegericht of gezelligheidsclub?
WVV is een kleine maar heel gezellige club, waarbij je je snel thuis voelt. Daarnaast wordt er fanatiek aan de wedstrijden deelgenomen, want winnen is toch ook leuk!

Hoe ziet de toekomst er verder uit voor WVV?
We merken iedere keer dat onze PR stukjes in de DWK gelezen worden en er nieuwe aanmeldingen binnenkomen. Daarnaast zou het mooi zijn als ook de jeugdafdeling weer een stabiel onderdeel van WVV zou zijn.

De PR-commissie van de Wassenaarse Volleybal Vereniging wenst Marjanne heel veel succes in de komende jaren.

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde

Sensationeel verloop van de competitie voor de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

21.04.2019

IMG 0466 mix 2

Op 11 en 12 april j.l. zijn voor WVV de laatste competitiewedstrijden gespeeld. Het bleek een schitterende afsluiting van een spannend en vol vechtlust verlopen seizoen. Spectaculair want zowel de Mix 1 als de Mix 2 werden Kampioen. Uiteraard de verwachtingen waren hooggespannen. De trainer van WVV senioren, Wil Westgeest, meende bij voorbaat dat de mixteams mee kon strijden voor een toppositie op de ranglijst maar dat het zo zou lopen was niet voorzien.
Natuurlijk de speelsters en spelers van de WVV mixteams kunnen een aardig ‘balletje’ spelen maar het moet toch altijd nog maar weer gedaan worden. Want gelet op de gevorderde leeftijd van een aantal spelers/-sters (enkele ruim boven 60!!) is het des te opzienbarender dat zij het ook dit seizoen weer wisten te klaren. Kampioen worden. De WVV mix 1 deden dat in regio West, poule B en de WVV mix 2 in regio West, poule C. Zij wisten het tegen teams bemenst met duidelijk jongere spelers telkens weer knap tot een goed einde te brengen. De mix 2 heeft zelfs geen wedstrijd verloren. (4x gelijk en 8x winst waarvan 7 met 4-0) voorwaar een knap staaltje volleybal. Bijzonder was dat Wethouder Inge Zweers de Jong de Nevobo kampioenschalen kwam uitreiken.

De WVV heren 1 spelend in de Toppoule van de recreatie had enkele keren de pech zonder wisselspelers te moeten strijden en in deze klasse scheelt dat een slok op een borrel. De nr. 1 en 2 in de poule waren een maatje te groot maar de nr’s 3 t/m 7 waren zeer aan elkaar gewaagd. Zo werd van de nr. 3 met 3-1 gewonnen en werd ook van de kampioen een punt gepakt. In totaliteit wisten zij 21 punten meer te behalen dan het vorige seizoen. (5 tegen 26 nu!!)

Het is dus niet zo vreemd dat de WVV-ers alweer volverwachting uitkijken naar het volgende seizoen. Wat zal dat brengen want volleyballen is een machtig mooie sport en bij een sociale vereniging zoals WVV is, staat ook het speelplezier op een hoge plaats.
Wil je ook eens ervaren of volleybal iets voor jou is dan kan dat. We spelen nog een aantal onderlinge partijtjes op de woensdagavond 8, 15 en 22 mei 2019 in sporthal De Schulpwei aan de Dr. Mansveltkade 1 en beginnen om 20:15 uur.

Dus verlaat die luie stoel, pak je sport out-fit en doe gelijk mee. WVV rekent geen inschrijfgeld en op genoemde data mag je vrijblijvend meedoen.
Info is te verkrijgen bij Jeanne Taal via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of mobiel 06-24848258.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde
Onderschrift foto: Wethouder Zweerts de Jong reikte de kampioenschaal uit aan de aanvoerder van de mix 2.


Voorzichtige start met jeugdleden bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging

21.04.2019

IMG 20181209 jeugd wvvAan het begin van het bijna voorbije seizoen heeft WVV een voorzichtige start gemaakt met een aantal jeugdleden. De jeugdspelers in de leeftijd variërend van 10 jaar tot 15 jaar hebben zich dit seizoen beperkt tot het bezoeken van de training. Onder de enthousiaste leiding van trainster Peggy Verweij hebben er gemiddeld zo’n 15 meisjes de training bezocht.
Indien jij, ja jij :>), tussen de 10 en 15 jaar bent en ook lekker wil sporten, in het bijzonder volleyballen, dan kan dat uiteraard. Laat één van de ouders contact opnemen met onze secretaris Jeanne Taal via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of mobiel 06-24848258 en schrijf je alvast in als toekomstig lid van WVV. WVV vraagt geen inschrijfgeld. Indien aan het begin van het volleybalseizoen 2019-2020 het aantal jeugdleden voldoende groot is kan het zomaar zijn dat er weer een volwaardig jeugdafdeling ontstaat en dat ook jij dan deel uitmaakt van de WVV ‘familie’.
De bedoeling is dat het komend seizoen de training op de woensdagavond in sporthal De Schulpwei aan de dr. Mansveltkade 1 plaats vindt en wel van 18:30 uur tot 20:00 uur. In hoeverre er vervolgens ook aan de competitie deelgenomen gaat worden hangt nog van een aantal factoren af. Het ligt echter in de lijn der verwachtingen dat het bestuur van WVV zich daar uitermate sterk voor maakt dat dit ook daadwerkelijk gaat plaatsvinden.
Dus….. laat je zien en kom lekker sporten, goed voor je lijf en sociale contacten.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Jeanne Taal


Lees meer: Persberichten 2018-2019

Coronavirus en Volleybal

Zie hier haar laatste nieuws van de Nevobo (28.04.2020)

Update maandag 24-03.2020

De Nevobo maakt vandaag bekend dat alle lopende volleybalcompetities,
inclusief de Eredivisie, per direct worden gestopt.

De competities worden definitief niet meer uitgespeeld. Er zijn voor dit seizoen geen kampioenen.

De Nevobo inventariseert momenteel de verschillende scenario’s m.b.t. promotie/degradatie voor
de competities van Topdivisie en lager. Dit zal van invloed zijn op de wijze waarop de
promotie/degradatie wordt ingericht. 
De Nevobo geeft binnenkort meer duidelijkheid hierover en
zal in contact treden met de betreffende verenigingen.

Het bestuur.

Update Monday 24-03-2020

The Nevobo announces today (yesterday!!!) that all current volleyball leagues,
including the Eredivisie, will be stopped immediately.

The leagues will definitely not be played out anymore. There are no champions for this season.
The Nevobo is currently making an inventory of the different scenarios regarding
promotion/degradation for the leagues of Topdivision and lower.
This will influence the way in which the promotion/degradation will be set up.
The Nevobo will soon provide more clarity on this and will contact the relevant associations.

The board.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Update Woensdag 18.03.2020, 13:30 uur

De Nevobo heeft vandaag bekend gemaakt dat alle
competities van Topdivisie en lager per direct worden gestopt.

The Nevobo announced today that all leagues of Topdivision and lower
will be discontinued immediately.

Het bestuur van WVV

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Update 17.03.13:00 uur:

In het verlengde van de overheidsmaatregelen die eerder zijn verteld heeft de Nevobo op 15 maart j.l.
de afgelasting van ALLE volleybalwedstrijden, trainingen en bijeenkomsten verlengt tot en met
in ieder geval 6 april 2020.


Vervolg competitie: De Nevobo beraadt zich de komende week over het al dan niet vervolgen van
de diverse competities en toernooien.

Update March 17th, 13:00 hrs:
In line with the government measures that were told earlier, on 15 March Nevobo extended the
cancellation of
ALL volleyball matches, training sessions and meetings until at least 6 April 2020.

Continue competition: In the coming week Nevobo will consider whether or not to continue
with the various competitions and tournaments.

Het bestuur van WVV.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Donderdag 12.03.2020, 18:00 uur


Dit bericht is eveneens te lezen op de site van de NEVOBO.

In verband met het coronavirus worden ALLE volleybalwedstrijden
in ieder geval t/m dinsdag 31 maart afgelast.

Dit betekent dat er geen wedstrijden worden gespeeld. De Nevobo
volgt hiermee het advies van NOC*NSF op.
De Nevobo adviseert daarnaast verenigingen zowel alle trainingen
te annuleren als bijeenkomsten met grote groepen.

De Nevobo beraadt zich de komende dagen over de manier waarop
de diverse competities en toernooien tot een goed einde worden gebracht.

 Het bestuur heeft inmiddels besloten om het advies van de Nevobo
 op te volgen en tot nader order alle trainingen voor
 zowel de jeugd als de senioren af te gelasten

  Namens het bestuur,
  Jan Rijskamp, wedstrijdsecretaris.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

  SUPPLEMENT    Date: 12-03-2020 | 18:00.

 Coronavirus and Volleyball

  Notice is also available on the website of the NeVoBo.

  In connection with the coronavirus be ALL volleyball matches
 canceled, in any case, t / to Tuesday, March 31st.

 This means that there are no matches. The Nevobo
 thus the opinion of NOC * NSF follows.
 The Nevobo also advises both associations all training
 to cancel the meetings with large groups.

 The Nevobo the coming days reflecting on how
  the various leagues and tournaments are brought to a successful conclusion.

 The board has now decided to take the advice of the Nevobo
  to follow and until further notice all training for
both youth and seniors make to order

   On behalf of the Board,
  Jan Rijskamp, w
edstrijdsecretaris.

 

 

      Official 06-03-2020 13:16 h.

     Coronavirus and volleyball in Netherlands

      Addition 06:03:20: May I shake hands with others?  
     The Nevobo recommends hand contact as much as possible to avoid, including shaking hands
     before and 
hub during the preliminary matches to omit. Wish differently
     opponents and officials an enjoyable game. The same applies to thank afterwards.
     Use own. Think bottle and referee whistle etc.

     Nevobo: At the moment there is no reason to take charge of matches / evenemeneten off measures to
     
order. We take the situation for granted in the holes and let us advise the RIVM
     (National Institute for Public Health and Environment) and NOC * NSF.

     W ij recommend that athletes and audiences have extra to pay attention to the basic hygiene . The RIVM has following
     its opinion. The most important measures people can take to prevent the spread of the coronavirus,       are quite simple. 

     
It is always important to follow them.

      They are:
      * Wash your hands frequently
      * Cough and sneeze into the inside of your elbow
      * Use paper towels

      More information read on the site of the R IVM

      En verder:
      Heb je koorts (meer dan 38⁰ Celsius) en luchtwegklachten (zoals hoesten of kortademigheid) en ben je de afgelopen
     14 dagen in één van de volgende gebieden geweest:
      *  China (inclusief Macau en Hongkong)
      *  Singapore
      *  Zuid-Korea
      *  Iran
      *  De Noord-Italiaanse procincies: Lombardije, Veneto, Emiglia Romagna, Piëmonte, Aosta-vallei,
          Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Ventië en Ligurie

      Neem dan telefonisch contact op met je huisarts.

     Het bovenstaande geeft WVV dus ook geen reden om op dit moment de training af te lassen.
     Wij zien jullie aanstaande woensdag dus graag in de sporthal voor de training.

     Het bestuur van WVV
 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

    Publication 06-03-2020 | 13:16 uur.

    Coronavirus and volleyball in the Netherlands 

    The Nevobo:
    At this moment there is no reason to take measures or cancel any contests/events. We will of course keep an eye on the
    situation and will be advised by the RIVM (National Institute for Public Health and the Environment) and NOC*NSF.

    Basic hygiene

    Athletes and the public are advised to pay extra attention to basic hygiene.

    Addition 06.03.20:  May I stil shake hands with others
   The Nevobo advises to avoid hand contact as much as possible, including shaking hands before and after
   the races to be omitted 
for the time being. Wish in another way the opponent and officials a pleasant
   match. The same goes for thanking them afterwards.

   Use your own stuff. Think of water bottle and referee whistle etc.

    The most important measures people can take to prevent the spread of the coronavirus are very simple.
    So it is always important to follow them up.

    They are:
    - Wash your hands regularly;
    - Cough and sneeze on the inside of your elbow.
    - Use paper handkerchiefs

    You can read more information on the site of the RIVM.

    And further:

    Do you have fever (more than 38⁰ Celcius) and respiratory complaints (such as coughing or shortness of breath) and have
    you been in one of the following areas for the past 14 days:

  • China (including: Macao and Hong Kong)
  • Singapore
  • South Korea
  • Iran
  • The Northern Italian provinces: Lombardy, Veneto, Emiglia Romagna, Piedmont,
    Aosta Valley, Trentino-South Tyrol, Friuli-Julian-Venice and Liguria

     Please contact your family doctor by telephone.        

      The above does not give us any reason to cancel the training at this time.
      So we would like to see you next Wednesday in the sports hall for the training.

     The Board of WVV 

---------------------------------------------- -------------------------------------------------- -------------------------------------------------- -------

    Wedstrijdprogramma

 

 

RSS Feed