Zoeken

nlenfrdehuitptes

Hits

Artikelen bekeken hits
67206

Het WVV Herenteam van de Wassenaarse Volleybal Vereniging sprokkelt punten.

25.11.18

VOIO ’72 – WVV Heren. Uitslag 3-1.

IMG 4476Afgelopen vrijdag speelde WVV Heren hun vierde wedstrijd tegen VOIO ’72 te Ridderkerk. Na de goede resultaten van de afgelopen weken was WVV erop gebrand om opnieuw een mooi resultaat neer te zetten. De heren gingen dan ook voortvarend van start en met gedegen spel en een sterke service werd VOIO op achterstand gezet. Bij 8 - 15 lastte VOIO een time out in. Het initiatief keerde en langzaam kwam VOIO dichterbij. WVV wist de voorsprong vast te houden tot 22-22 waarna VOIO het initiatief overnam en uiteindelijk met 25 - 23 de set binnenhaalde. Dat gaf de heren van WVV moed voor het verdere verloop van de wedstrijd.
In Set 2 ging het lang gelijk op. Bij het einde van de set nam WVV enkele punten voorsprong en wist die deze keer te behouden. Met 20 - 25 werd de setwinst binnengehaald. Was er nog meer mogelijk voor WVV?
In set 3 werden enkele positiewisselingen doorgevoerd. Dit pakte niet goed uit voor WVV. VOIO wist o.a. met een gedegen service de set makkelijk te winnen (25 - 15). In set 4 kwam WVV op achterstand, maar haakte weer aan en kwam terug tot 18 - 16. Zou het toch nog lukken? Echter met geplaatste balletjes net achter de blokkade wist VOIO de WVV mannen te verrassen en liep uit tot 25 - 18. Eindstand 3 - 1 en weer een puntje gepakt tegen een sterke tegenstander! Dit belooft wat voor de returnwedstrijd wanneer VOIO uit het verre Ridderkerk naar Wassenaar mag afreizen.
De WVV heren staan nu in de middenmoot van hun poule.

De volgende wedstrijd van het WVV Herenteam is op vrijdag 14 december a.s. tegen koploper Volepo 1 in sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1, aanvang 20.30 uur.

Kom ook volleyballen bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Een vereniging die sociaal en sportief is en open staat voor iedere volleyballiefhebber. Info bij secretaris Jeanne Taal, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

 

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde


Misstap Mix 1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

25.11.18

Setumup Mix 1 – WVV Mix 1. Uitslag 3-1.IMG 6143

Op vrijdag 23 november jl. speelde het Mix 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging uit tegen Setumup Mix 1. Het team trad aan met een paar invallers en dat was te merken aan het spel. Mix 1 was in de vorige wedstrijden in een ritme gekomen waarin men elkaar automatisch vond. Dat was met de invallers veel minder. Al in de eerste set liep het van geen meter. Verder dan 15 punten kwam men niet en omdat Setumup er al 25 had stond het dus 1-0. In set 2 ging het al wat beter. De WVV ers konden de tegenstander aardig bijhouden. Maar dat was op het eind niet genoeg: 25-23. Dus 2-0. Was er nog wat mogelijk? Uiteindelijk was WVV Mix 1 koploper in de poule dus de koppositie stond op het spel.
Het WVV team ging in set 3 voortvarend van start. Aangezien Setumup dat ook deed was de spanning in deze set te snijden. Tot aan 25-25 was er nog winst mogelijk voor WVV. En dan moet je ook wat geluk aan je zijde hebben. En dat had WVV: 25-27. Op naar een gelijkspel.
De kansen waren over en weer. Tot 20-20 was er voor beide teams nog van alles mogelijk. Maar helaas zet er voor WVV niet meer in: 25-20. Een 3-1 nederlaag derhalve.
WVV Mix 1 staat nog bovenaan in haar poule. Setumup heeft evenveel punten maar een wedstrijd meer gespeeld.

Vrijdag 30 november a.s. speelt WVV Mix 1 tegen Merenwijk 3 in sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1, aanvang 20.30 uur.

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde


Dikke winst voor Mix 2 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging

25.11.18

Gemini Kangeroes Mix 2 – WVV Mix 2. Uitslag 0-4.IMG 4441

Vrijdag 23 november jl. speelde het Mix 2 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging tegen Gemini Kangeroes 2 uit en in Voorschoten. Op eigen kracht wist WVV Mix 2 alle punten mee naar huis te nemen. Dat de Mix 2 dat volledig op eigen kracht deed dwingt bewondering af. Vooral als je weet dat Ana Gonzáles geblesseerd is aan haar duim. Elke volleyballer weet dat dit een vervelende blessure is. Maar Ana speelde gewoon en sloeg zich er voorbeeldig doorheen. Aanvoerder Jan Rijskamp gaf haar alle vertrouwen door haar in set 4 als set-upper te laten fungeren. En ……het ging prima.

Al in de eerste set zag het er rooskleurig uit. In no-time stond er 7-1 op het scorebord. Doordat Jeanne Taal de aanvallers met mooie set-ups wist te bedienen stoomde WVV met dito smashes door naar 13-25.
Maar dan set 2. Gemini kwam beter uit de startblokken. Met tussenstanden van 12-14 en 16-16 bleven de teams dicht bij elkaar. Tegen het einde van de set werd het verdraaide spannend. En juist dat is een kolfje naar de hand van WVV-er Jan Willem van Reeuwijk. Hij is het die dan volop geniet en op zijn best is als het zo spannend wordt. Twee cruciale blokkeringen van Robert brachten WVV aan de winnende hand met 19-21. Alhoewel… plots toch weer 24-23 voor Gemini. Ja en dan staan de dekselse WVV-ers toch weer op. Alsnog winst met 25-27.
In de derde set waren het de WVV-ers die toch weer de dienst uitmaakten. Zij liepen al snel uit naar 9-17. Uiteindelijk wist Gemini de schade nog te beperken tot 21-25. Maar wel setwinst voor WVV. Onderling jutten de WVV spelers/sters zich op om dan ook set 4 binnen te halen. En dat lukte. Zoals gezegd met Ana als set-upper. Maar ook de verdediging van Gliselle Dimaiwat en Elly van Weerlee alsmede de smashes van Robert en Jan-Willem mochten er zijn. Knappe setwinst met 13-25! Al met al dus een prachtige 0-4 winst voor de WVV-ers.
Hiermee staat het Mix 2 team wel tweede achter Gemini, maar die heeft al twee wedstrijden meer gespeeld. Mix 2 is op weg naar de top. Wordt vervolgd.

A.s. vrijdag speelt WVV Mix 1 tegen Aspasia Mix 1 in sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1, aanvang 20.30 uur.

 

Tekst: Ger van Weerlee/Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde


Vierde winst op rij voor de Mix 1 van WVV.

18.11.18

IMG 3522 uHet mix 1 team van Wassenaarse Volleybal Vereniging laat na 4 wedstrijden dit seizoen zien dat ze best behoorlijk kunnen volleyballen. Ze laten niet alleen goed maar ook attractief spel zien. Het systeem dat gespeeld wordt is er inmiddels aardig ingeslepen en dat geeft naast minder foutjes ook het geloof in kunnen winnen terug.
De wedstrijd van afgelopen week tegen Merenwijk mix 3 in Leiden was er een schoolvoorbeeld van. Aanvankelijk waren er nog de nodige vraagtekens omtrent een eventuele winst in set 1. De teams hielden zich elkaar goed in evenwicht. Pas tegen het einde van de set en een time-out wist WVV, juist door dat geloof in eigen kunnen, een voorspong op te bouwen en hielden die tot 20-25 vol wat de setwinst betekende. Set 2 verliep zo’n beetje op dezelfde wijze. Ook nu werd pas tegen het einde van de set het verschil gemaakt. Setwinst met 19-25. Maar dan set 3. Bij volleybal altijd een lastige set voor het team dat op voorsprong staat. Zonder Merenwijk te kort te doen het was echter WVV die vooral tegen zichzelf streed. WVV kreeg even geen vat op het spel van Merenwijk. Hoe zeer zij ook haar best deed, zij kwamen in deze fase vooral verdedigend gezien te kort. Het werd alsnog razend spannend en na een zenuwachtig spel verloop liet het scorebord plots de stand 26-24 zien. Oefff dat had WVV niet verwacht. Het is dan wel nipt maar wel de setwinst voor Merenwijk. In set 4 WVV had de rust in haar spel en de eenheid in het team hervonden. Daar waar WVV steeds meer greep op het spel verwierf kreeg Merenwijk steeds moeite om WVV te volgen. Merenwijk leek door de inspanningen in vooral de
vorige set leeg gespeeld en dat kwam tot uitdrukking in het puntenverloop. Setwinst voor WVV met 13-25. Met als gevolg dat wederom een wedstrijdwinst voor WVV op het uitslagformulier stond, ditmaal een puike 1-3. Stond WVV het vorige seizoen na vier wedstrijden stijf onderaan op de ranglijst nu staan zij trots op plek 1. Bravo.

Ook volleyballen bij WVV ? De trainingen zijn op de woensdagavond van 20:15-21:45 uur. Kom langs. De eerste 4 opeenvolgende trainingen mag je vrijblijvend meetrainen en wij rekenen geen inschrijfgeld. Info is te verkrijgen bij onze secretaris Jeanne Taal, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp

Foto: Marjanne v.d. Velde


Scoren als de Nederlandse dames tijdens het WK Volleybal?
Ontdek hoe vermakelijk volleybal bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging is

18.11.18

IMG 4453 rrDe Nederlandse Volleybaldames eindigden de afgelopen zomer bij het WK Volleybal als vierde beste land van de wereld. Een historische prestatie: nog niet eerder presteerde een Nederlandse damesploeg zo goed op een WK. De meiden hebben niet alleen laten zien hoe goed ze in volleybal zijn, maar ook hoe mooi en leuk de sport is.
De Wassenaarse Volleybal Vereniging (WVV) wil de huidige volleybalhype voortzetten in Wassenaar en nodigt ‘jullie’ uit om eens een keer mee te komen trainen.

WVV nodigt senioren (dames en heren) in de leeftijd 18+ uit om gratis kennis te komen maken met volleybal. Zit je alsmaar achter de pc of laptop, hang je tijden languit op de bank of voor de TV of voel je je op een andere manier aangesproken, dan kunnen wij je vertellen dat sporten je leven zal verrijken en ook heel gezond voor je is.

Om de besluitvorming of je wilt volleyballen gemakkelijk te maken mag je bij WVV de eerste 4 opeenvolgende trainingen geheel vrijblijvend meetrainen. Wij rekenen ook geen inschrijfgeld.

Trainer/bestuurder Wil Westgeest, zelf in totaal meer dan 40 jaar met volleybal verweven, zegt niet voor niks dat Volleybal een heerlijke sport is. Je hoeft ook geen topspeler te zijn om toch van het spelletje te kunnen genieten. Ieder op zijn eigen niveau kan bij WVV een plekje vinden. Het is daarom een goed idee de training een keer te komen bezoeken.

Aanmelden voor de training is niet nodig. Wees doortastend, neem je sportoutfit mee en kom naar sporthal De Schulpwei aan de Dr. Mansveltkade 1. Wij trainen op de woensdagavond van 20:15 uur tot 21:45 uur. Meer informatie over volleybal, de training en de wedstrijden bij WVV vind je op www.wvv-wassenaar.nl maar een e-mail naar onze secretaris Jeanne Taal via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kan ook.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde

 

 


Opmars Mix 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

11.11.18

Afgelopen vrijdag speeldeIMG 5946 het Mix 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging haar derde competitiewedstrijd.

WVV Mix 1 – VCS 2. Uitslag 4-0.
VCS had wel de eerste drie wedstrijden op rij gewonnen maar in WVV troffen ze een hele andere tegenstander.
In de eerste set was het vooral de service die WVV met 16-10 op voorsprong bracht en de winst bij 25-15. Set 2 was reuze spannend. De echt lange mannen bij VCS (tegen de 2 meter) wisten al blokkerend het WVV erg lastig te maken. Daardoor, in combinatie met het op dat moment minder geconcentreerd serveren door WVV, verscheen 12-19 en 21-15 op het scorebord. Aan de zijlijn werd de set voor WVV al als verloren beschouwd. De ommekeer was een mazzelbal die via het net voor een punt zorgde. In deze fase was WVV vooral in het achterveld verdedigend oppermachtig. Punt na punt sloop WVV dichterbij…. 18-22 en warempel 22-22, om in een zinderend slot op 26-24 te komen! Dat bleek cruciaal voor deze wedstrijd.

In Set 3 werd door WVV al weer beter gespeeld. Men had het lange ‘blok’ in de smiezen door die te omzeilen. En zo kregen de aanvallers bij WVV de gelegenheid om weer tot scoren te komen. 25-21 setwinst. En dan set 4. Al snel bleek dat WVV nu echt goed ingespeeld was. Weinig fouten en een puike verdediging. Maar de service van Nastya Galper sloeg alles. Ongeloof maar ook waardering alom. Vrijwel in haar eentje wist zij VCS te verslaan. Bij de al riante stand van 15-3 voor WVV sloeg zij van de serveerplaats toe door 10 punten op rij te maken…..25-3 een onwaarschijnlijke uitslag! 4-0.

Mix 1 heeft nu drie wedstrijden gespeeld en gewonnen. Zij staat op de tweede plaats in de poule op één punt van koploper Setumup 1, maar die heeft al vijf wedstrijden gespeeld. Dus dat beloofd wat.
Afgelopen maandag heeft zij al weer gespeeld nu tegen Merenwijk 3. Maar daarover leest u in de volgende editie van deze krant.

Kom ook volleyballen bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging. U wordt verrijkt in lichaam en geest. Beweeg mee, goed voor de gezondheid. De training is op de woensdag van 20.15 tot 21.45 uur in sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1. Info bij secretaris Jeanne Taal via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde


Spectaculaire winst voor Heren 1 Wassenaarse Volleybal Vereniging.

04.11.2018

IMG 6174 xx CustomOndanks dat het vorige seizoen uit de 3 wedstrijden tegen Gemini Kangeroes slechts 2 punten werden bemachtig werd ditmaal, gelet op de onlangs gespeelde wedstrijden, een mooi resultaat niet uitgesloten geacht. Gemini was met 11 man sterk uit Voorschoten gekomen. Daarbij waren veel meer lange mannen dan er bij WVV rondlopen maar zoals aanvoerder Erik Gijsbers zijn medespelers al voorhield ”jongens het gaat om mentaliteit, iedereen is inmiddels enorm gegroeid, dat we kunnen volleyballen blijkt tijdens de training, dus laat zien wat we waard zijn”.
Het was niet tegen dovemansoren gezegd… want nadat Gemini en WVV elkaar tot 10-10 in evenwicht hielden bracht een sterke fase van WVV plots 20-13 en 22-15 op het scorebord. Bij die onverwachte stand verstarde WVV. Gemini zag kans punt na punt dichter bij WVV te komen. Time out’s door WVV bracht daar nauwelijks verandering in. Oef, 24-23. In die spannende fase werd het stil op de WVV bank want jeetje het zal toch niet dat….? Nagelbijtend zagen de bankzitters de service van Gemini opgevangen worden. De set up ging naar Phillip Laget die een slinkse smash wist te produceren rechtdoor langs de linker zijlijn. Met zichtbare opluchting zagen de WVV-ers de bal op de grond komen, 25-23 en de winst in set 1. Set 2 gaf vrijwel eenzelfde beeld. Het kan dan wel zo zijn dat Gemini zowel bij de smash als de service het vizier niet op scherp hadden de inzet en de bezieling bij WVV was buitengewoon. Zo wist Frank Hochmuth een vermeende onmogelijke ‘3e ‘ bal vanuit het tribunegebied alsnog over het net te werken die Gemini zodanig verraste met een punt voor WVV als gevolg. Ja, WVV speelde groots. Setwinst met 25-15. Zinderende spanning ontstond er in set 3. Gemini had zich weer onder controle. De teams hielden elkaar voorbeeldig in evenwicht. 14-14 en 18-18. Met niet meer dan één punt verschil ging men de eindfase in: 23-22 en 24-23. Een ongenadig harde smash van Kilian v.d. Kleij bracht de 25-23 voor WVV op het scorebord. Dat Gemini in set 4 met 20-25 de spreekwoordelijke eer wist te redden is voor de statistieken. Belangrijker was dat de eerste 3-1 winst dit seizoen in de Toppoule voor WVV veilig was gesteld. Bravo, een razend knap resultaat.

Ook volleyballen? Informatie bij WVV secretaris Jeanne Taal-Ubachs via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

 Tekst: Jan Rijskamp

Foto: Marjanne van der Velde

 


Interview met Voorzitter Kirsten Harbering

28.10.2018

De Wassenaarse Volleybal Vereniging heeft sinds kort een nieuwe voorzitter, Kirsten Harberink, en een nieuwe vice-voorzitter, Miranda Groen. De commissie sprak met de nieuwe voorzitter.Foto Kirsten

Kirsten wil je je even voorstellen.

Ik ben 27 jaar, woon sinds kort in Voorhout en ben nu al een jaar of 12 lid van WVV. Na een korte periode tweede secretaris te zijn geweest, heb ik mezelf opgeworpen om voorzitter te zijn. Naast mijn taken als voorzitter ben ik buschauffeuse in het dagelijks leven.

Je bent sinds kort voorzitter. Waarom heb je je verkiesbaar gesteld?

WVV heeft al sinds het begin dat ik kennismaakte met de vereniging een speciaal plekje in mijn hart. Ik kan niet stilzitten en ik ben graag op meerdere manieren verbonden en belangrijk voor de club. Dit was een mooie nieuwe uitdaging voor mezelf. Ook om mezelf als persoon te laten groeien. 

Hoe is de taakverdeling tussen voorzitter en vice-voorzitter?

We proberen zoveel mogelijk taken samen te doen en zien tijdens het voorzitterschap wie welke taken tot zich neemt. 

Wat voor vereniging is WVV? Prestatiegericht of gezelligheidsclub?

WVV is absoluut een gezelligheidsclub, maar kan de (af en toe uitmuntende) prestaties van de teams of individuele leden ook eren en waarderen. Zo is ons tweede mixteam al meerdere jaren op rij kampioen in haar competitie en spelen de heren sinds vorig seizoen in de toppoule. Maar naast het serieuze volleybal in het veld is er meer dan genoeg ruimte voor ontspanning naast het veld.

Wat wil je bereiken met WVV?

Ik hoop WVV weer te zien groeien naar een grote vereniging met ook een jeugdafdeling. Dit
zal niet tijdens mijn periode als voorzitter zijn, daar is die stap te groot voor. Samen met het
huidige bestuur hoop ik toch een paar grote stappen te kunnen zetten in het realiseren van
deze droom.

Op welke manier wil je dat realiseren?

Veel reclame maken en ook mensen zonder ervaring met volleybal uitnodigen om te komen meedoen op een training. Ervaring moet je opdoen en dat kan natuurlijk niet zonder te spelen. Wanneer je denkt dat volleybal niets voor je is, je te oud bent (ons oudste spelende lid is 73) kom toch langs, we hebben voor iedereen een plekje in het veld!

Hoe ziet de toekomst er verder uit voor WVV? Waar zal b.v. in de toekomst worden gespeeld nu de nieuwe sporthal bij de Kieviten komt? En wat vindt je daarvan?

Mijn gok is wel dat wij mee gaan verhuizen naar een eventuele nieuwe locatie zolang er wel rekening wordt gehouden met de (verplichte) eisen aan het veld en de zaal en onze (persoonlijke) eisen aan de sporthal in het algemeen.

De PR-commissie van de Wassenaarse Volleybal Vereniging wenst voorzitter Kirsten heel veel succes in de komende jaren.

Klik hier voor het hele interview 

 

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde


Wassenaarse Volleybal Vereniging: winnen en verliezen!

21.10.18

IMG 4432Vorige week speelden twee teams van de Wassenaarse Volleybal Vereniging een competitiewedstrijd.

Delta 1 tegen WVV Heren. Uitslag 3-1.
De WVV Heren begonnen in de eerste set sterk en een minder sterk Delta zorgde er voor, dat WVV het idee had dat ze de set konden winnen. Maar toen kwamen de fouten en verloren ze toch de set nog met 25-21.
In de tweede en derde set waren de WVV Heren van slag en konden geen potten breken.
Beide sets gingen verloren met 25-13. In set vier ging WVV experimenteren met Erik als setupper en Kilian als diagonaal en plotseling kregen zij weer geloof.
Alles lukte en na mooie blocs van Kilian en Mathieu en heel hard werken van de rest van het team werd uiteindelijk de set met 25-27 binnengesleept!
Wel met 3-1 verloren, maar toch met een goed gevoel op naar de volgende wedstrijd op 2 november a.,s. tegen regiogenoot Gemini Kangeroes.

Leython 3 tegen WVV Mix 1. Uitslag 1-3.
Hier was een heel andere wedstrijd te zien. Weliswaar ging de eerste set verloren met 25-20, maar kon Leython pas bij 20-20 doordrukken.
Daarna kwamen de WVV Mixers op stoom en begonnen aan een indrukwekkende opmars. Gestadig werd aan een voorsprong gewerkt hetgeen leidde naar een 18-25 winst in set twee. Ook in set drie speelde er een team in een prima samenwerking en met goed volleybal: 17-25.
In set vier was de tegenstand van Leython geheel gebroken en werd de score van WVV behoorlijk opgevoerd: 13-25.

Een prima overwinning en na twee speelronden staat WVV Mix 1 op de tweede plaats in de poule. Op 9 november wordt een aanval op de koppositie ingezet als koploper VCS 2 op bezoek komt.

Kom en beweeg mee met het volleybal van de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Er wordt getraind op de woensdagavond van 20.15 tot 21.45 uur in sporthal De Schulpwei. Nadere info bij secretaris Jeanne Taal, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde

 


Mix 1 Wassenaarse Volleybal Vereniging start de competitie met klinkende zege.

14.10.2018

IMG 6144 xEen verdiende zege voor het mix 1 team van de Wassenaars Volleybal Vereniging dat wel maar het ging niet vanzelf. Want, door een plotselinge omzetting van het wedstrijdprogramma, had WVV problemen met de bemensing van het team. Maar ondanks (of dankzij?) de inzet van reservespelers lukte het de WVV-ers niet alleen om het tegenstander Setumup moeilijk te maken maar ze zelfs te overwinnen. Vooral in set één had Setumup het zwaar. Ze wisten niet direct hoe de aanvalsdrift te weerstaan. Ternauwernood scoorden ze 13 punten tegen de 25 punten en de setwinst voor het ontkende WVV team. Ongeveer eenzelfde beeld gaf set 2. Setwinst voor WVV met 17-25. Maar dan set 3. Een voorsprong van 0-2 in sets!! WVV meende dat ze er al waren en daar maakte Setumup goed gebruik van. Setumup wist de aanvallen van WVV te keren en met een betere service wisten ze het team onder druk te zetten waar WVV het verdraaid lastig kreeg. Team foutjes bij WVV bracht Setumup op voorsprong en wisten warempel de set te pakken met 25-19. Oepss daar schokken de WVV-ers toch wel van. Een inspirerende peptalk bracht de WVV-ers weer bij de les. De foutjes verminderde en vooral de aanval kwam beter uit de verf. Het resulteerde al snel in een voorsprong die de WVV-ers niet meer uit handen gaven. Setwinst met 18-25 en totaal een 1-3 wedstrijdwinst. Bravo!!

De komende wedstrijden zijn: 18 oktober VV Delta H1 – WVV H1 en 19 oktober Leython
mix 3 – WVV mix 1.

Ook volleyballen? De trainingen zijn op de woensdagavond van 20:15-21:45 uur. Kom langs en doe de eerste 4 opeenvolgende trainingen vrijblijvend mee. Wij rekenen geen inschrijfgeld. Info bij onze secretaris Jeanne Taal, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp

Foto: Marjanne van der Velde


Ook bij WVV “zonder scheids, geen wedstrijd”.

14.10.2018

WVV scheidsrechtersZoals vorige week in deze krant reeds vermeld was er vanaf zaterdag 6 t/m zondag 14 oktober de jaarlijkse actieweek ter ere van de scheidsrechter! Heel sportend Nederland dus ook de Wassenaarse Volleybal Vereniging zette haar scheidsrechters voor één week in het zonnetje, om ze te laten weten dat ze zeer gewaardeerd worden.
De ‘week van de Scheidsrechter’ werd een paar jaar geleden in het leven geroepen in het kader van een ‘Veilig Sportklimaat’. Wij als volleybalvereniging steunen dit initiatief natuurlijk van harte en helpen daarom graag een handje!
Midden in ‘die week’ op de trainingsavond van 10 oktober j.l. waar veel leden en dus ook scheidsrechters van WVV aanwezig. Vicevoorzitter Miranda Groen riep iedereen bijeen en sprak vervolgens de scheidsrechters waarderend toe, om op haar eigen manier de scheidsrechters te bedanken. “Scheidsrechters, je hebt ze in alle vormen en maten, in alle leeftijden en van ieder niveau. De één fluit meer dan de ander, de één fluit, divisieniveau en de ander houdt het liever bij de lagere, maar o zo gezellige, klasse. Waar jullie ook fluiten, jullie zijn voor 100% onmisbaar binnen de sport. Scheidrechters zijn leiders van de wedstrijd, van het veld en van de teams. Ze hebben overzicht en zien (bijna) alles. Ze zijn onmisbaar en daarom deze waarderende woorden. Vandaag is het dus een speciale dag en verrassen wij deze verdienstelijke clubmensen graag met een presentje”. Miranda overhandigde vervolgens de 8 van de 11 op de training aanwezige WVV scheidsrechters een ludiek en toepasselijk presentje en hing ze een heuse ‘gouden’ medaille om. Een applaus voor onze scheidsrechters: Erik, Hans, JanR, Jeanne, Kilian, Kirsten, Mathieu, Peggy, Robert, Ruud en Wil.
Ook de waardering als scheidsrechter krijgen…of gezellige mee volleyballen? Informatie kan je verkrijgen bij onze secretaris Jeanne Taal-Ubachs via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

 

Tekst: Jan Rijskamp

Foto: Ger van Weerlee


Voor de Wassenaarse Volleybal Vereniging begint vrijdag a.s. de competitie.

30.09.2018

IMG 6150 xxJa, vrijdag 5 oktober komt zowel het Heren 1 als het Mix 2 team in het strijdperk. De heren, spelende in de toppoule, hebben het voornemen om het beter te doen dan vorig seizoen. Het vorige seizoen was er één van eens kijken of wij als WVV daar een plek in verdienen. De start was niet gemakkelijk maar gaande de competitie werden er toch punten gepakt. Ook al zijn er 2 nieuwe verenigingen in de poule bijgekomen ze weten wat ze te wachten staat en hebben zich daar op voorbereid. Meer punten dan vorig seizoen dat is, volgens aanvoerder Erik Gijsbers, voorzichtig het uitgangspunt. Welke plek op de ranglijst dat dan oplevert zien we aan het eind van het seizoen dan wel.

De Mix 2 daar en tegen gaat er vanuit dat zij ook dit seizoen een belangrijke kandidaat in de strijd om het kampioenschap zijn. Want de spelers van de Mix 2, de kampioenen van het vorige seizoen, zijn dan wel weer een jaartje ouder geworden (oef de jaren gaan tellen!!) ze hebben er ook een jaar ervaring bij. En juist dat kan voor de onervaren spelers in het team nog wel eens de doorslag geven in de strijd die hevig zal zijn. Mocht het evenwel alsnog een 2e of 3e plaats worden dan ook zullen de teamleden niet echt teleurgesteld zijn. Het plezier in het volleybal en het team gevoel vergoed veel zo niet alles.

Wil je de strijd eens meemaken…kom vrijdagavond langs in de sporthal aan de Dr. Mansveltkade. De ‘thuis’wedstrijden beginnen standaard om 20:30 uur. Ook volleyballen kom dan op de woensdagavond naar sporthal De Schulpwei. De trainingen zijn van 20:15-21:45 uur. Kom langs en doe de eerste 4 opeenvolgende trainingen vrijblijvend mee. Info bij onze secretaris Jeanne Taal, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

 

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde


Playing volleyball in Wassenaar? Yes you can!

09.07.2018

Hello dear volleyballplayers,

We have in Wassenaar a volleyballclub named “de Wassenaarse Volleybal Vereniging” ( WVV). Every Wednesday evening from 20.15 – 21.45 hour we do the training in sports hall De Schulpwei, Dr. Mansveltkade 1 in Wassenaar.

WVV plays recreation volleyball in the official Dutch competition league of the Nevobo. We have three teams in competition, two mix teams and one men’s team. Our home games, also played in sports hall De Schulpwei, are on Friday evening from 20.30 hr.

IMG 6357WVV has about 40 members, men and women, aging 18 years and up. Mainly Dutch people but also members from several countries, like Iritrea, Philippines, Mexico, Sweden.
They all train at Wednesday evening led by our trainer Wil Westgeest. WVV is a sporty and social volleyball club with a good level volleyball. One team became champion in the last competition!

Twice a year there is a tournament in sports hall De Schulpwei. WVV has also social happenings. So we meet after the training each other in the canteen of the sports hall for a drink and socializing.

If you want to see what it’s like to play volleyball at WVV you are invited to come and see our training. Even better take your sportswear with you so you can join the training.
Before to make any formal commitments to WVV you can participate with the training 4 times free of charge.

Look for more information on our website: www.wvv-wassenaar.nl or call our secretary Jeanne Taal, tel. 070 – 5176875.

We look forward to welcome you at de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

Tekst: Ger van Weerlee Foto: Marjanne van der Velde

 


Voor de Wassenaarse Volleybal Vereniging gaat het seizoen weer beginnen.

19.08.2018

IMG 3785WASSENAAR: De zomervakantie is voor vrijwel iedereen alweer voorbij. En dan ja, dan staan de leden van de Wassenaarse Volleybal Vereniging (WVV) logischerwijs in de startblokken om enthousiast aan het seizoen 2018-2019 te gaan beginnen. Vol ongeduld om wederom te starten met een sfeervol en sportief volleybalseizoen. Getraind en gespeeld wordt er in Sporthal De Schulpwei aan de Dr Mansveltkade 1, een hal die vooral door zijn inwendige hoogte zeer geschikt is voor volleybal. De training, van 20.15 uur tot 21.45 uur, voor zowel dames als heren senioren (vanaf 18 jaar) start op woensdagavond 29 augustus a.s. en vindt plaats onder leiding van een deskundige en bevoegde trainer. Naast zeer fanatieke wedstrijdspelers zijn er ook rustige maar gedreven trainingsleden aanwezig. Dus wil je hartstochtelijk en gepassioneerd volleyballen of zomaar een balletje slaan, dan is de recreantengroep van WVV een geweldig goede keuze. Leuk om te weten dat het afgelopen seizoen het Mix 2 team met overmacht KAMPIOEN in hun klasse werd.
Ook volleyballen!
Wil jij ook eens kijken of volleyballen iets voor jou is. Uiteraard ben je van harte welkom
Stap nu in en doe mee met die prachtige volleybalsport. Begin oktober beginnen de competities weer daarom als nu direct begint ben je warm gedraaid en kun je, als je dat wilt, lekker meedoen in een wedstrijdteam. Kom dus naar de Wassenaarse Volleybal Vereniging waar het sportief en gezellig vertoeven is en je bovendien direct thuis zal voelen. Vergeet niet dat sporten ook verschrikkelijk gezond is.
Nieuwe leden mogen vier achtereenvolgende woensdagavonden vrijblijvend meetrainen en wij rekenen geen inschrijfgeld. Zo kan je op een eenvoudige en goedkope manier zien of volleybal wat voor jou is. Dat laat je toch niet aan je voorbij gaan? Bel voor nadere info secretaris Jeanne Taal, tel. 070 – 5176875 of raadpleeg de stite www.wvv-wassenaar.nl

Met droefheid heeft WVV onlangs afscheid moeten nemen van Ada v.d. Bergh-Spaans, een lid van het eerste uur, mede actief bij de oprichting en bestuurslid in het eerste bestuur van de vereniging. Op gepaste wijze hebben wij afscheid genomen van één van de belangrijke en vriendelijke leden. Dank Ada, voor wat je voor WVV hebt gedaan.
De Wassenaarse Volleybal Vereniging.

 Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde