Zoeken

nlenfrdehuitptes

Hits

Artikelen bekeken hits
77896

Heren Wassenaarse Volleybal Vereniging opzienbarend.

10.02.19


IMG 0112 xDe WVV heren zorgde voor een sensatie door het veel hoger geplaatste maar nieuw in de toppoule spelende VOIO’72 uit Ridderkerk met 3-1 naar huis te sturen. WVV speelde, zo vertelde Aanvoerder Erik Gijsbers, wel één van haar betere wedstrijden van het seizoen. We hebben berekent dat WVV in slechts één eerdere wedstrijd meer punten heeft weten te scoren dan de 88 in deze wedstrijd. Omdat de WVV-ers in het gehele duel aanvallend uiterst effectief was en ook serverend de druk op de gasten kon houden, werden de eerste set uiteindelijk met 25-18 dik verdiend gewonnen. Ook in set 2 en 3 zag de WVV aanvoerder met genoegen dat de aanvallers flink bleven scoren. Het genoegen was er vooral omdat de uitwedstrijd eerder met 3-1 verloren ging en WVV nu liet zien dat ook zij volleyballen kunnen. Alhoewel….de winst in set 2 was met 25-23 wel zeer nipt. Gelukkig herstelde WVV zich in set 3 prima en konden zij een voorsprong van 6 punten tot het einde vasthouden. Uiteindelijk set winst met 25-19. In combinatie met het feit dat VOIO’72 gebrand was om toch minimaal één set te pakken en WVV haar energie in de eerdere sets aardig verbruikt had werd set 4 voor WVV een beetje een deceptie. Setverlies met 13-25. Echter de WVV-ers waren dik tevreden want “Om nu te zeggen dat we met 4-0 hadden kunnen winnen voert te ver maar met de 3-1 winst is een geweldige opsteker” aldus aanvoerder Erik Gijsbers.

Programma: 15 februari, Leython Mix 4 - WVV mix 1 en op woensdag 20 februari, WVV H1 – ZVH H2.
Ook volleyballen bij WVV ? Info is te verkrijgen bij onze secretaris Jeanne Taal op 06.24848258 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde

Bij dit verslag wordt tevens gebruik gemaakt van “in de kijker”.
De code die daar bij hoort is: https://youtu.be/7DSTCFcCpYw


 

 Mix 2 Wassenaarse Volleybal Vereniging verbaasd vriend en vijand door knappe winst.

10.02.19

IMG 0159De mix 2 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging boekte alweer de vijfde overwinning van het seizoen en deed dat alle keren met 4-0. Samen met twee keer een gelijkspel is het team dus nog steeds ongeslagen. Ja, het is weer gelukt. Het blijft maar goed gaan aldus de WVV spelers. De WVV-ers waren namelijk tegen Setumup, waar een week eerder slechts ternauwernood een gelijkspel werd geboekt, gebrand op het behalen van een prima resultaat. Gewaarschuwd als de WVV-ers waren stonden zij als een springveer gespannen in het veld. Al snel merkte de WVV-ers dat het best goed ging. De uitstekende service van Robert en de ferme smashes van Jan Willem van Reeuwijk bracht WVV na een 13-13 op een 20-15 voorsprong. Setumup drong tot 21-19 nog even aan maar WVV kwam, gedegen spelend, met 25-20 tot de setwinst. De ‘13’ was in de wedstrijd veelvuldig zichtbaar want zowel in set 2, 3 en 4 was 13-13 een terugkerende en cruciale tussenstand. Die tussenstand bleek voor de Wassenaarse formatie het sein om op spectaculaire wijze een voorsprong te bewerkstelligen. De ene keer via een blokkering van Jeanne Taal dan weer het over het net werken van een onmogelijke bal door Ana González of Elly van Weerlee. De andere keren door een simpel tikje van de bal over het net door Jan Rijskamp of een briljante redding van Gliselle Dimaiwat. Hoe Setumup ook haar best deed ze kregen geen poot aan de grond. Ja toch, even in set 4 kwam WVV met 8-11 op achterstand. Maar zoals gezegd bracht het 13e punt ook toen de ommekeer. En als binnen WVV, Jan Willem van Reeuwijk vrijwel alle aangegeven ballen vol overgave direct naar de grond van de tegenpartij sloeg was het gedaan met de mogelijke aspiraties van Setumup. Via 25-19, 25-14 en 25-16 een overtuigende 4-0 wedstrijdwinst voor WVV.

Ook volleyballen bij WVV ? De eerste 4 opeenvolgende trainingen mag je vrijblijvend meetrainen en wij rekenen geen inschrijfgeld. Info is te verkrijgen bij onze secretaris Jeanne Taal, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., kijk op www.wvv-wassenaar.nl of bel op 06.24848258.

Tekst: Jan Rijskamp

Foto: Marjanne v.d. Velde

 

Bij dit verslag wordt tevens gebruik gemaakt van “in de kijker”.

De code die daar bij hoort is: https://youtu.be/Zmc9QMN9YNM


Dapper Herenteam Wassenaarse Volleybal Vereniging strijd verder.

02.02.19

Gemini Kangeroes 1 – WVV Heren 1. Uitslag 3-1.

IMG 9276Het WVV herenteam speelde afgelopen vrijdag in de toppoule van de recreatiecompetitie uit tegen Gemini Kangeroes 1. Het WVV herenteam staat altijd strijdvaardig aan de start van een wedstrijd. Zo ook nu. Direct uit de startblokken werd het ene na de andere punt gescoord. Aangezien de tegenstander dat ook deed stond er na verloop van tijd 24-24 op het scorebord. WVV streed verder en dat leverde de setwinst op: 24-26. Ook in de tweede set werden met prima volleybal punten binnengehaald. Dat ging goed tot 20-20. Toen bleek het verschil in sterkte tussen de nummer drie van de ranglijst en de nummer zeven. Gemini drukte door naar 25-20 setwinst.
Ook in set drie was WVV niet helemaal kansloos. Er werd wederom goed volleybal gespeeld. De aanval liep goed. Maar Gemini liet het er niet bij zitten en kwam langzamerhand op een gedegen voorsprong. Met 25-17 haalden zij de set binnen.
Set vier was geen formaliteit, maar verder dan 14 punten kwam WVV niet: 25-14 voor Gemini.
En zo sprokkelt het WVV Herenteam bij iedere wedstrijd punten. Zij heeft er nu 9 uit acht wedstrijden. Nog 6 te gaan, dus er kan nog veel meer bij. Zet ‘m op heren.

Programma herenteam: vrijdag 8 februari a.s. WVV Heren 1 tegen VOIO ’72 1 in sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1, aanvang 20.30 uur.

Volleyballen in Wassenaar doe je bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Kom naar de training in sporthal De Schulpwei op de woensdagavond van 20.15 tot 21.45 uur. De eerste vier opeenvolgende trainingen zijn vrijblijvend. Info is te verkrijgen bij secretaris Jeanne Taal tel. 06-24848258, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde

 


Wisselvallig spel Mix 2 Wassenaarse Volleybal Vereniging.

02.02.19

Setumup 2 – WVV Mix 2. Uitslag 2-2.

IMG 9954Het WVV Mix 2 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging speelde op vrijdag 1 februari jl. tegen Setumup 2 in Leimuiden. Doordat concurrent Aspasia met 4-0 had gewonnen van Merenwijk 4 was Mix 2 op de ranglijst naar de tweede plaats verbannen. Maar Aspasia had wel 3 wedstrijden meer gespeeld dan WVV. De WVV-ers waren dus gebrand om plek één weer over te nemen, maar dan moesten er zeker twee punten worden behaald.

Zeker in de eerste twee sets van de wedstrijd tegen het immer gevaarlijke team van Setumup kwam WVV er nauwelijks aan te pas. Maar ja als Setumup met 4 heren en 2 dames speelt, terwijl WVV in de traditionele opstelling van 3 heren en 3 dames speelt, dan scheelt dat toch in de krachtsverhouding. Vooral bij de service kwam dit duidelijk tot uitdrukking. Met ferme opslagen wist Setumup de verdediging van WVV te verschalken. Verlies voor WVV met 25-12.
Dat dreunde ook in de tweede set door. WVV beet nog wel beter van zich af, maar het werd toch weer een setnederlaag nu met 25-17.
In set drie had WVV eindelijk het lek boven. De aanval, met vooral Jan Willem van Reeuwijk, ging weer lopen. WVV bewerkstelligde een voorsprong die ze niet meer uit handen gaf. Setwinst met 19-25. Gebrand om er toch op zijn minst een gelijkspel uit te slepen pepten de WVV-ers elkaar op naar hoge concentratie en felheid. Het was daarom zaak de kop erbij te houden.
De verbetenheid die ondermeer WVV-ster Gliselle Dimaiwat dan laat zien is kenmerkend voor WVV in een fase van de wedstrijd wanneer het erop aankomt. De service liep prima, de tweede bal kwam nu wel bij de set-upper, de verdediging stond pal en de smashes waren raak. Alleen Setumup liet zich niet zomaar afbluffen. Tot 14-14 hielden de teams elkaar in evenwicht. Het waren uiteindelijk de smashes van Jan-Willem die het verschil maakte. Vooral de laatste twee punten waren perfect.
Setwinst met 19-25. De beoogde twee wedstrijdpunten waren behaald en daarmee was ook de kop van de ranglijst heroverd.

Programma Mix 2: vrijdag 8 februari a.s. WVV Mix 2 tegen Setumup 2 in sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1, aanvang 20.30 uur.

Hou je van een binnensport? Kom dan volleyballen bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Zij traint in sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1 op de woensdagavond van 20.15 tot 21.45 uur. Info bij secretaris Jeanne Taal, tel. 06-24848258, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.wvv-wassenaar. nl.

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde


De mix 1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging verstevigd haar koppositie.

27.01.19

IMG 9489 cHet waren de volleyballers van de WVV mix 1 die gebrand waren op een goed resultaat tegen de Mix 3 van Merenwijk uit en in Leiden. De WVV-ers waren duidelijk van plan om hun wedstrijdpunten-totaal op te krikken en zo hun koppositie nog wat meer stevigheid te geven. Nu was de vraag of Merenwijk waar eerder thuis al ruim van gewonnen was wilde meewerken. In set één was dat zeker niet het geval. De Merenwijkers beten flink van zich af. WVV moest echt alle zeilen bijzetten om gelijke tred te houden. Het lukte WVV maar niet om een gat te slaan. Telkens maakte Merenwijk een voorspong teniet en dat tot 23-24 aan toe. Pas bij die stand bleef Merenwijk het antwoord schuldig en won WVV met de kleinst mogelijke winst de set, 23-25. Dus nipt toch een goed begin. WVV maakte zich voor set twee op voor wederom een heftige strijd. Wat gebeurde was echter een anticlimax in vergelijking met set één. Merenwijk had al haar energie verbruikt. Er kwam helaas geen behoorlijke bal meer uit het team. WVV walste over Merenwijk heen. De regende punten voor WVV Een onvoorstelbare 8-25 in set 2 en 10-25 in set 3 waren de resultaten. In set 4 nam WVV wat gas terug waardoor Merenwijk alsnog wat punten wist te scoren. De setstand gaf zodoende weer een ‘normaal’ verschil aan. Al met al een prachtige 0-4 overwinnen voor de WVV-ers met als gevolg een duidelijk positieversterking op de ranglijst.

Ook volleyballen bij WVV ? De trainingen zijn op de woensdagavond van 20:15-21:45 uur. Kom langs. De eerste 4 opeenvolgende trainingen mag je vrijblijvend meetrainen en wij rekenen geen inschrijfgeld. Info is te verkrijgen bij onze secretaris Jeanne Taal, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.wvv-wassenaar.nl. Je mag haar ook bellen op 06.24848258.

Tekst: Jan Rijskamp

Foto: Marjanne v.d. Velde


 

Heren 1 Wassenaarse Volleybal Vereniging veroveren punt van kampioenskandidaat.

27.01.19

IMG 9332 aDe Volepo heren uit Rijswijk die meestrijden om het kampioenschap waren afgelopen donderdag de tegenstander van de WVV 1 heren. Een wedstrijd waar WVV behoorlijk tegenop keek. Het puntenverschil tussen beide teams is namelijk ruim te noemen en om vervolgens met niet meer dan 6 spelers de strijd aangaan stemde ook al niet hoopvol.
WVV begon opvallend goed, de passing lag lekker en er werd menig punt gescoord. Volepo wist met snelle aanvallen door het midden en plaatsballen net achter het blok WVV vaak te verschalken en trok op deze wijze zowel de 1e als de 2e set naar zich toe; 25-18 en 25-19. In set 3 kreeg WVV meer grip op de tegenstander. De middenaanval werd vakkundig "geneutraliseerd" en ook WVV wist in deze fase van de wedstrijd de gaten in de verdediging van Volepo te vinden. Het ging vooral op wilskracht bij de WVV-ers gelijk op. Plots stond er een onverwacht 23–23 op het scorebord. Een sublieme set up bracht Kilian van der Kleij in stelling en met een machtige smash liet hij de 23–24 noteren. Met een perfect gerichte service trok WVV vervolgens met 23-25 de set naar zich toe. In set 4 nam WVV brutaal een lichte voorsprong van 5-7. Volepo op haar hoede bracht verse krachten in en zette direct ook een tandje bij. Het gemis van wisselspelers bij WVV werd merkbaar. Zij hadden geen antwoord op de nieuwe gedrevenheid bij Volepo. De opbouw (passing) werd bij WVV door de vermoeidheid minder. Vooral daardoor moest WVV set vier met 25-13 aan de tegenstander laten. Einduitslag een voor WVV alleszins dragelijke 3–1. Met nog zeven wedstrijden tegen teams uit de lagere regionen van de ranglijst in het vooruitzicht zullen er zeker nog de nodige wedstrijdpunten gepakt gaan worden. Vooral te bedenken dat WVV nu al meer punten heeft dan het hele vorige seizoen bij elkaar.
Programma op vrijdag 1 februari:
Gemini Kangeroes H1-WVV H 1 en Setumup mix 2–WVV mix 2.
Ook volleyballen bij WVV ? Info is te verkrijgen bij onze secretaris Jeanne Taal op 06.24848258 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp

Foto: Marjanne v.d. Velde 


Mix 2 Wassenaarse Volleybal Vereniging morst punten.

20.01.2019

WVV Mix 2 – Gemini Kangeroes Mix 2. Uitslag 2-2.

IMG 9193Afgelopen vrijdag speelde WVV Mix 2 tegen Gemini Kangeroes 2 uit Voorschoten in een koude sporthal De Schulpwei aan de Dr Mansveltkade. Alleen het ijs ontbrak daar nog!
Tegenstander Gemini Kangeroes 2 stond in de poule van Mix 2 op de tweede plaats met slechts twee punten achterstand op WVV Mix 2. Die dacht dit team op WVV Mix 2 in te lopen en dat lukte bijna nog ook.
Aanvankelijk hielden de teams in set 1 en 2 elkaar nog wel redelijk in evenwicht. Maar wanneer het erop aan kwam was het Gemini dat in de eindfase beslaglegde op de setwinst. Zo ging in set 1 via 19-19 naar 20-25 en in set 2 via 20-19 naar 21-25 in het voordeel van Gemini.
In set 3 werd er bij WVV wat aan de opstelling gesleuteld en dat hielp. Gemini raakte daardoor van slag. Daar waar bij Gemini anders nog veel goed ging lukte het in die fase nauwelijks nog om winnende ballen te produceren. WVV dat daarbij beter ging spelen kreeg het zodoende in no time voor elkaar een zeer prettige voorsprong van 16-4 op te bouwen! Deze werd alleen maar groter om met grandioze cijfers van 25-6 de setwinst te pakken. Ook in set 4 was Gemini de schrik nog niet te boven.
WVV daarentegen ging vrolijk voort wat resulteerde in een tussenstand van 16-11. Geen 16-4 zoals hiervoor maar toch zag het er prima uit. WVV wist Gemini goed van zich af te houden. Met 25-20 veroverde WVV ook deze set. Met als eindresultaat dus toch nog een 2-2 gelijkspel en deling van de punten. Het verschil tussen de nummers één en twee op de ranglijst blijft dus ongewijzigd. Alleen komt daar op plek twee Aspasia bij dat evenveel punten heeft als Gemini Kangeroes 2.

Volgende wedstrijd WVV Mix 2: vrijdag 1 februari Setumup 2 – WVV Mix 2.

Ook volleyballen bij WVV ? Info is te verkrijgen bij onze secretaris Jeanne Taal op 06-24848258, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

 

Tekst: Ger van Weerlee
Foto en video: Marjanne van der Velde 


Mix 1 Wassenaarse Volleybal Vereniging blijft aan de leiding.

20.01.2019

Leython DC 4 – WVV Mix 1. Uitslag 0-4.

IMG 9376Het Mix 1 team van WVV, aan kop van de ranglijst, voelde de hete adem van Leython in de nek. Concurrent Leython had onlangs het verschil met WVV teruggebracht tot 2 punten. Vrijdag 11 januari jl. dus een belangrijke wedstrijd voor beiden. Voor de eerste maal dit seizoen was het WVV Mix 1 - Leython Mix 4.
Set één begon al direct spannend voor WVV: 7-3 achter. De WVV-ers hielden het hoofd echter koel. Goed spel bracht ze terug tot 9-9. Dit gaf WVV vertrouwen en zij stoomde door naar 11-18. Leython zette een tandje bij, maar de WVV-ers weerden zich kranig en sloten de eerste set winnend af met 21-25. In set 2 hielden de teams elkaar lang in evenwicht. Het was echter WVV dat door mooi geplaatste smashes van Nastya Galper met 18-25 de setwinst pakte. In de derde set volgde bij WVV Mix 1 een terugslag. De concentratie verslapte en er ging het nodige mis. Gelukkigerwijs gold dit ook voor Leython. Mede daardoor ging de set tot 13-13 gelijk op. Het was WVV-ster Kirsten Harberink die daarbij een uitstekende servicebuurt produceerde. In combinatie met goede blokkeringen door Peter v.d. Geer wist WVV alsnog met 20-25 de set te grijpen. Een sterk Leython bracht in set 4 een leuke voorsprong op het scorebord. WVV vocht terug waarbij vooral Irene Lorjé verdedigend haar “mannetje” stond. Het lukte WVV bij 20-20 weer een gelijke stand te hebben en met 21-25 de setwinst. Een prachtige 0-4 wedstrijdwinst voor WVV waarbij de koppositie met drie punten en een wedstrijd minder gespeeld op Setumup 1 behouden blijft.

Programma: donderdag 24 januari Volepo 1 – WVV Heren.

Ook volleyballen bij WVV ? Info is te verkrijgen bij onze secretaris Jeanne Taal op 06-24848258 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

--------------------------------------------------------------------------------

Tekst: Jan Rijskamp

Foto: Marjanne v.d. Velde


Geslaagd ‘olieballen’ toernooi Wassenaarse Volleybal Vereniging

13.01.2019

IMG 9572Het was verleden week woensdag een gezellige drukte in sporthal De Schulpwei bij WVV. Nadat de nieuwjaarswensen waren uitgewisseld en koffie danwel thee was genuttigd werden door organisator Jeanne Taal de gelegenheidsteams samengesteld. Als eersten streden de jeugdleden gesteund door enkele ouders in een onderlinge competitie om de winst. Vooral omdat het voor de jeugd de eerste keer was dat zij onder de vlag van WVV in sporthal De Schulpwei volleybalden werd het voor hen een enerverend gebeuren. De jeugd deed weinig voor elkaar onder en na een gelijke stand in sets moest een korte extra set uitsluitsel geven wie er met de eerste winst vandoor zou gaan. Team A won uiteindelijk met nipt verschil van team B maar het had net zo goed andersom kunnen zijn.
Na een fanatieke strijd bij de senioren waarin op het scherps van de snede werd gestreden was het uiteindelijk team B die terecht de winst opstreek. Want zij wisten dan wel niet alle sets te winnen maar alles bij elkaar opgeteld bleken zij voldoende sets gewonnen te hebben om als overal winnaar te worden uitgeroepen. Naast de ‘roem’ werd elk teamlid verrast met een door de vice voorzitter van WVV, Miranda Groen, vervaardigde trofee. Na de prijsuitreiking liet WVV voorzitter Kirsten Harberink op vermakelijke wijze nog even in een toespraakje een aantal bijzondere gebeurtenissen van het afgelopen jaar binnen WVV de revue passeren. Het meest in het oog sprong wel het feit dat op één dag (9 december 2018) 22 meisjes lid van WVV werden. Terecht een memorabel gebeuren. ‘Het is de jeugd die de toekomst heeft’ dus WVV zal het komende jaar alles in het werk stellen om de jeugd een mooie plek in de ‘WVV familie’ te geven.
Ook volleyballen bij WVV ? Info is verkrijgbaar bij onze secretaris Jeanne Taal op 06.24848258 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

 Tekst: Jan Rijskamp

Foto: Marjanne v.d. Velde


Mix 1 Wassenaarse Volleybal Vereniging versterkt positie aan kop van de ranglijst.

13.01.2019

IMG 9185De Mix 1 van WVV, aan kop van de ranglijst, voelt de hete adem van Leython in de nek. Concurrent Leython had onlangs het verschil met WVV teruggebracht tot 2 punten. Afgelopen vrijdag dus een belangrijke wedstrijd voor beiden. Voor de eerste maal dit seizoen was het WVV mix1- Leython mix4. Set één begon al direct spannend voor WVV. 7-3 achter. De WVV-ers hielden het hoofd koel. Goed spel bracht ze terug tot 9-9. Dit gaf WVV vertrouwen en stoomden door naar 11-18. Leython zette een tandje bij maar de WVV-ers weerden zich kranig en sloten de eerste set winnend af met 21-25. In set 2 hielden de teams elkaar lang in evenwicht. Het was echter WVV die onder andere door mooi geplaatste smashes van Nastya Galper met 18-25 de setwinst pakten. In de derde set volgt bij WVV mix 1 vaak een terugslag. De concentratie verslapt en gaat er het nodige mis. Ook nu was dit het geval. Gelukkiger wijs gold dit ook voor Leython. Mede daardoor verstrijkt de set tot 13-13 gelijk op. Het was WVV-ster Kirsten Harberink die daarbij een uitstekende servicebuurt produceerde. In combinatie met goede blokkeringen door Peter v.d. Geer wist WVV alsnog met 20-25 de set te grijpen. Een sterk Leython bracht in set 4 een leuke voorsprong op het scorebord. WVV vocht terug waarbij vooral Irene Lorjé verdedigend haar mannetje stond. Het lukte WVV bij 20-20 weer een gelijke stand te hebben en met 21-25 de setwinst. Een prachtige 0-4 wedstrijdwinst voor WVV waarbij de koppositie voorlopig behouden blijft. Programma: 18 januari, WVV heren 1-ZVH heren 1 en op 21 januari, Merenwijk mix 3-WVV mix 1.
Ook volleyballen bij WVV ? Info is te verkrijgen bij onze secretaris Jeanne Taal op 06.24848258 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

 Tekst: Jan Rijskamp

Foto: Marjanne v.d. Velde

 


Vierde 4-0 overwinning op rij voor de Mix 2 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging

13.01.2019

IMG 9709 mix 2 De Mix 2 leverde in de wedstrijd tegen Merenwijk in Leiden wederom een puike prestatie. Merenwijk in voorgaande jaren altijd een stugge tegenstander is de laatste jaren helaas wat teruggezakt maar altijd nog een team om rekening mee te houden. Bij WVV daar en tegen lijken de goede prestaties van de wedstrijdteams alleen maar toe te nemen. Of het nu een uit- of thuiswedstrijd is, de wedstrijdspelers van WVV hebben daar geen probleem mee. Ook nu tegen Merenwijk was het raak. Al heel snel keken de Merenwijkers tegen een pittige achterstand aan: 6-16. Enigszins met de rem erop werd de set eenvoudig winnend met 14-25 afgesloten. De volgende set werd voor WVV alleen maar beter. Op ongeveer gelijke wijze liepen naar nu 8-16. Vervolgens naar 11-25 met een prachtig laatste punt door Gliselle Dimaiwat. WVV had in die fase (set 3) het spel volledig onder controle. Weer 6-16. Merenwijk wist met moeite op 9 punten te komen terwijl WVV vlot de 25 bereikte. De vraag was of set 4 de kers op de taart kon brengen. Start ging prima weer 6-17 zoals in de voorgaande sets. Daarna ging het evenwel bij WVV een stuk stroever. Merenwijk maakte daar wel gebruik van maar verder dan 17-25 liet WVV het niet komen. Al met al een degelijke 0-4 winst voor de WVV-ers. Aanstaande vrijdag 18 januari de volgende wedstrijd voor de WVV mix 2. Nu in sporthal De Schulpwei tegen Gemini-Kangeroes mix 2 uit Voorschoten.
Ook volleyballen bij WVV ? De trainingen zijn op de woensdagavond van 20:15-21:45 uur. Kom langs. De eerste 4 opeenvolgende trainingen mag je vrijblijvend meetrainen en wij rekenen geen inschrijfgeld. Info is te verkrijgen bij onze secretaris Jeanne Taal, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.wvv-wassenaar.nl. Je mag haar ook bellen op 06.24848258.

 Tekst: Jan Rijskamp

Foto: Marjanne v.d. Velde


Wassenaarse Volleybal Vereniging start de tweede competitiehelft.

06.01.2019

IMG 9376Zoals vorige week al vermeld gaan de teams van de Wassenaarse Volleybal Vereniging van start met de tweede helft van de recreatiecompetitie van de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo).
Het WVV Mix 2 team staat in haar poule met 12 punten op de tweede plaats en heeft die punten in drie wedstrijden behaald. Nummer één in deze poule, Gemini Kangeroes 2, heeft veertien punten, maar uit zes wedstrijden. De eerste wedstrijd tussen deze teams won WVV met 0-4. De tweede is op 18 januari a.s. Dan weten we meer over de kampioenskansen van Mix 2.
Als u dit leest heeft het WVV Mix 2 team al gespeeld tegen Merenwijk 4. Merenwijk 4 staat onderaan. Dus dat moet te doen zijn.

A.s. vrijdag speel het WVV Mix 1 (zie foto) team thuis tegen Leython 4. Je zou kunnen zeggen dat dit de kampioenswedstrijd wordt in deze poule. WVV Mix 1 heeft namelijk 20 punten uit zeven wedstrijden en Leython 4 18 punten uit eveneens zeven wedstrijden. Dus dat kan spannend worden. Beide teams hebben in deze competitie nog niet tegen elkaar gespeeld. De prognose van de Nevobo is 2-2. De mixers van WVV 1 spelen dit seizoen prima wedstrijden met goed volleybal. Zij kunnen elkaar goed vinden en dat levert punten op. Dus de verwachting is dat zij ook deze match tot een goed einde weten te brengen. Komt allen deze wedstrijd zien in sporthal De Schulpwei, aanvang 20.30 uur.

Wat gebeurt er verder bij WVV. Vanavond is er het jaarlijkse olieballentoernooi. Een gezelligheidstoernooi waar alle WVV ers met hun aanhang aan meedoen. Ook de jeugdleden van WVV doen hier aan mee. Voorzitter Kirsten Harberink luidt daarna het WVV sportjaar 2019 in met een terugblik op 2018 en kijkt vooruit naar wat bij WVV komen gaat.

Het WVV Herenteam speelt deze maand tegen ZVH 2 en Volepo 1.

Wilt u ook volleyballen bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Kom dan naar de training op de woensdagavond van 20.15 tot 21.45 uur in sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1. U kunt ook info krijgen bij secretaris Jeanne Taal, tel. 06 – 24848258 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dat kan ook op www.wvv-wassenaar.nl. Tot ziens sporters/sters.

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde


Leden WVV beginnen 2019 met energiek en gezellig eigen “Olieballentoernooi”

mix 2jpgOp woensdag 9 januari 2019 verzamelen leden van de Wassenaarse Volleybal Vereniging zich in sporthal De Schulpwei aan de Dr. Mansveltkade 1 om energiek en gezellig het nieuwe jaar 2019 te beginnen met het onderlinge “Olieballentoernooi”. Na ontvangt om 19:00 uur met koffie, thee en een versnapering staan de volleybalvelden gereed voor de jeugd van WVV. Zij spelen voor het eerst onder de WVV vlag in de sporthal en kunnen de senioren laten zien waartoe zij in staat zijn. Na enige partijtjes is het de beurt aan de senioren. Hierbij zal een ‘verbeten‘ maar sportieve strijd ontstaan. De ene WVV-er wil uiteraard niet verliezen van de andere WVV-er. Zij, de senior WVV variërend van ‘jong’ tot ‘oud’, zullen met een gezonde dosis energie alles in het werk stellen om een “blamage” (met een knipoog) te voorkomen. Na de ‘strijd’ volgt in de sporthalkantine onder een gemoedelijke sfeer de nieuwjaarsbijeenkomst waar uiteraard voor de overwinnende team(s) de ‘eeuwige’ roem te wachtend staat. Voorzitter Kirsten Harberink zal even in het kort het afgelopen jaar memoreren, de beste wensen uitspreken waarna de WVV-ers met hun aanhang, introducés en overige bekenden in een informeel en gezellig samenzijn eveneens de wensen zullen uitwisselen en de leuke en mogelijk minder leuke gebeurtenissen de revue laten passeren.
Zo zal er ongetwijfeld het nodige over de huidige stand in de competitie van de WVV wedstrijd teams worden gezegd. Een discussie die alleen maar positief zal zijn want zowel de Mix 1 als de Mix 2 staan aan kop van de ranglijst. Geen ‘winterkampioen’ want die kennen wij volleybalsenioren niet maar toch prachtig dat de eerste helft van de competitie zo super goed is afgesloten. Daar mag ook het resultaat van het Heren 1 team niet uit het oog worden verloren. Zij staan dan wel geen eerste maar het behaalde aantal punten in de Toppoule competitie ziet er vele malen rooskleuriger uit dan die van het vorige seizoen.

Voor het toernooi is het echter de Mix 2 van WVV die op maandag 7 januari In Leiden tegen de Mix van Merenwijk in 2019 de spits afbijt. Een wedstrijd waar de WVV-ers naar uitkijken want de verwachtingen bij WVV in een positief resultaat zijn hoog gespannen. Vervolgens gaat de Mix 1 op vrijdag 11 januari in Leiderdorp de strijd aan met de Mix van Leython.
Ook volleyballen? Kom bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging, wij zijn een sociale en sportieve vereniging die open staan voor iedere volleyballiefhebber. Info bij secretaris Jeanne Taal, 06-24848258 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijken op www.wvv-wassenaar.nl kan uiteraard ook.

Tekst: Jan Rijskamp

Foto: Marjanne v.d. Velde.


Het Herenteam Wassenaarse Volleybal Vereniging strijdt voort.

23.12.18

Volley2B – WVV Heren 1. Uitslag 4-0.

IMG 9476Op donderdag 20 december 2018 speelde het Herenteam van de Wassenaarse Volleybal Vereniging een competitiewedstrijd tegen Volley2B. Volley2B en Volepo zijn de sterkste tegenstanders in de poule van WVV Heren 1.
Het was dan ook verrassend dat de WVV Heren het Volley2B in de eerste set behoorlijk moeilijk maakten. Met goed volleybal speelde WVV een prima set. Dat bleek ook uit de stand die gelijk opging. Het was zelfs zo dat met wat meer geluk deze set gewonnen had kunnen worden. Dat lukte helaas net niet: 26-24.
Daarna stond het WVV team weer met beide benen op de grond. Volley2B stormde over de WVV ers heen met 25-13 in de tweede set.
Maar uit de WVV reactie in de derde set blijkt dat de heren geleidelijk aan het niveau van deze poule benaderen. Wederom met goed volleybal en een 100% inzet konden zij Volley2B goed bijhouden. Zelfs tot aan 20-20. Toen zette Volley2B met een tandje hoger de eindspurt van deze set in: 25-20.
Daarna was bij WVV de koek op en was de vierde set met 25-13 voor Volley2B. Weliswaar een 4-0 nederlaag voor WVV, maar de heren konden met opgeheven hoofd de sporthal verlaten.

Programma in januari 2019: 7 jan. Merenwijk 4 – WVV Mix 2, 11 jan. Leython 4 – WVV Mix 1, 18 jan. WVV Heren 1 – ZVH 2, WVV Mix 2 – Gemini Kangeroes 2, 21 jan. Merenwijk 3 – WVV Mix 1 en 24 jan. Volepo 1 – WVV Heren 1.

Activiteiten genoeg dus bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging dat op de woensdagavond traint van 20.15 tot 21.45 uur in sporthal De Schulpwei aan de Dr Mansveltkade. Kom in het nieuwe jaar uw goede voornemens waarmaken en kom volleyballen bij de enige en sportieve en sociale volleybalvereniging in Wassenaar. Kom en geniet van het volleybal. Wilt u meer weten. Bel secretaris Jeanne Taal, 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde 


Heren 1 Wassenaarse Volleybal Vereniging pakken net geen punt tegen koploper.

16.12.18

Het is zeker geen schande om te verliezen van Volepo 1, uit Delft. Het is namelijk de trotse koploper in de Toppoule van de Regio West. Het is wel verdraaide jammer dat de WVV heren net geen set gewonnen hebben. Want in de wedstrijd speelden de WVV-ers bij vlagen goed tot uitstekend, maar daarnaast soms ook wat slordig en onvoldoende geconcentreerd. Smashes en services gingen nog wel eens uit of in het net. Daar en tegen stonden de WVV-ers blokkerend weer voortreffelijk hun mannetje. Volepo, niet voor niks de koploper, is een geroutineerd team met een goede verdediging maar vooral een uitstekende spelverdeler. Hij wist de ballen keurig bij de aanvallers te brengen. En dan was het ook nog zo dat als WVV beter ging spelen dan ging Volepo ook beter spelen. Zo werd set 1 dan wel ruim (13-25) door WVV verloren maar in de daarop volgende sets moest Volepo toch alles op alles zetten om WVV van zich af te houden. Set 2 en 3 werden beiden: 21-25. Maar dan set 4. De start met 8-4 voor WVV was hoopgevend. Volepo kwam wel terug tot 15-14 maar WVV wist de stand toch weer naar 19-15 te tillen en ja dan zijn de verwachtingen op setwinst toch wel hoog gespannen. Wat er dan gebeurt zal wel onder de raadselen in de sport vallen. WVV verkrampt, wordt slordig en gaf Volepo de gelegenheid naderbij te kruipen. Grrr, bij 22-22 was de stand weer gelijk. Nog leek het niet gedaan. Alhoewel, wat WVV ook probeerde Volepo was in goede doen en haalde alsnog met 23-25 de setwinst naar zich toe.
WVV kon evenwel, ondanks dit verlies, met opgeheven hoofd het speelveld verlaten.
Donderdag 20 december a.s. spelen de heren uit tegen Volley2b, de kampioen van het vorige seizoen. Dus wederom geen gemakkelijke opgave. Toch doen de WVV heren het dit seizoen een stuk beter dan het voorgaande seizoen. Vorig seizoen namelijk hadden zij na 12 wedstrijden niet meer dan 5 punten. Dit seizoen na 5 wedstrijden zijn er al 7 punten binnengehaald. En reken maar dat er nog wat punten bij gaan komen.
Ook volleyballen? Info bij secretaris Jeanne Taal, 06-24848258 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijken op www.wvv-wassenaar.nl kan uiteraard ook.
-----------------------------------------------------------------------------------

Tekst: Hans v.d. Kleij - Jan Rijskamp
foto: Marjanne van der Velde


Mix 1 Wassenaarse Volleybal Vereniging laat de winst ontglippen.

16.12.2018

IMG 9376 aWVV mix 1 de nr. één op de ranglijst bond afgelopen week de strijd aan met Leython mix 3 uit Leiderdorp. Dat moet te doen zijn voor WVV werd al snel gedacht. Nou dat bleek niet helemaal waar. De WVV-ers ging wel heel voorvarend van start daar niet van. Het team blonk in de eerste en tweede set uit in zowel aanvallend als verdedigend opzicht. Set één werd al snel met 25-16 gewonnen. Set 2 ging wat moeizamer maar de winst was er wel, 25-19. Set drie is dit soort situaties vreemd genoeg vaak een z.g. sleutelset. Die gaat maar al te vaak na 2 ‘gemakkelijke’ setwinsten een stuk minder gemakkelijk. Zo ook nu. Geen idee of WVV al meende dat de winst binnen was want daar waar anders punt op punt werd gescoord was het nu tegenstander Leython die WVV de hoeken van het veld liet zien….via 11-20 een 16-25 setverlies. Dan moet het maar in set 4 gebeuren meenden de WVV-ers. En warempel ze lieten er geen gras overgroeien. Telster Ana kon het nauwelijks bijbenen. De punten vlogen haar om de oren, een 17-7 voorsprong voor WVV. Dat zit gebakken dacht men aan de kant maar jammer genoeg was die gedachten er ook bij de spelers van WVV. En dat brak ze behoorlijk op. Was het vermoeidheid, speelde een blessure op of … .? Het spelniveau bij WVV zakte als een spreekwoordelijke baksteen. Waar het in het begin punten regent lukte dat de WVV-ers in deze fase van de wedstrijd in het geheel niet meer. Leython kreeg vleugels. In een niet te stuiten dadendrang kwamen ze tot 20-19 terug. Toeschouwers trachten WVV wakker te schreeuwen. Het was te laat. Leython trok aan het langste eind. 21-25 setwinst. Derhalve een 2-2 gelijkspel. Niet elke WVV-er was daar tevreden mee. Op zich is er niks verloren want de nr. 2 op de ranglijst verloor hun wedstrijd dus al met al liep WVV toch nog een punt uit. Op naar volgend jaar waar WVV mix 1 op 11 januari 2019 bij Leython mix 4 een nieuwe kans krijgt.
Ook volleyballen? Kom bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging, wij zijn een sociale, sportieve vereniging en staan open voor iedere volleyballiefhebber. Info bij secretaris Jeanne Taal, 06-24848258 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijken op www.wvv-wassenaar.nl kan uiteraard ook.

 

Tekst: Jan Rijskamp

Foto: Marjanne v.d. Velde. 

 


Het Mix 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging functioneert steeds beter.

02.12.2018

Mix 1 aDe WVV mix 1 geplaagd met blessures van een dame en een heer weet zich ondanks dat steeds beter te manifesteren. Zo ook was het afgelopen vrijdag Merenwijk mix 3 die de pineut was tegen de dadendrang van de WVV-ers.
Wegens de blessures was het Alex Mayer, nog geen 3 maanden lid van WVV, die voor de leeuwen gegooid werd en zich binnen het Mix 1 team van WVV moest zien te handhaven. Nog geen halve set later was de gewenning een feit en had het door het team spelende spelsysteem geen geheimen meer. Het was dan ook set één waar de spanning van afdroop. Om beurten op voorsprong. Merenwijk wist als eerste de setpunt te bereiken. Eerlijkheidshalve moet worden opgemerkt dat het WVV was die het geluk aan haar zijde had. Via wat gelukkig ballen wisten zij alsnog de winst naar zich toe te trekken. 26-24.
Daarna was Merenwijk een stuk minder gevaarlijk. Set 2 werd 25-11. In set 3 liet Merenwijk wat meer van zich zien maar de WVV-ers hadden voldoende controle over de wedstrijd… Set winst met 25-19. Set 4 ging toch weer gemakkelijker. Vooral aanvallend wist WVV de punten te scoren: 25-16. Een formidabele 4-0 winst was het resultaat. Na 6 wedtrijden is het de WVV-ers gelukt om de bovenste plek op de ranglijst te bereiken met zelfs 4 punten meer dan de nummer 2.
Ook volleyballen? Kom bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging, wij zijn sociale en sportieve vereniging en staan open voor iedere volleyballiefhebber. Info bij secretaris Jeanne Taal, 06-24848258 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijken op www.wvv-wassenaar.nl kan uiteraard ook.

Tekst: Jan Rijskamp

Foto: Marjanne v.d. Velde.


Mix 2 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging werkt zich naar de kop van de ranglijst

02.12.2018

mix 2 aEr was veel meer strijd tussen de het mix 2 team van WVV en het mix 1 team van Aspasia Mix 1 dan de setstanden doen geloven. Het was gewoon een wedstrijd naar het kolfje naar de hand van de omstanders die van ‘vechtlust’ houden. Vooral WVV-er Jan Willem van Reeuwijk genoot met volle teugen van de zinderende spanning in de rally’s. De talrijke lange rally’s vielen dan wel vaker in het voordeel uit van WVV maar het genoegen in de bij tijd en wijlen spectaculaire balwisselingen over en weer maakte voor beide teams veel goed. In set één liet WVV het na een stugge start met 1-4 achter, als snel de score in hun voordeel veranderen; 18-9. Invaller ‘Robert’ gaf met een mooie serie services zijn visitekaartje af Het werd uiteindelijk 25-15 voor de WVV-ers. In set 2 was het Ana Gonzáles die de show stal. Zij wist met een meeslepende serie aan services de nog niet zo overtuigende stand van 18-14 om te zetten in een 25-14 winst. In set 3 was het spel van Aspasia op z’n best. Zij wisten, mede door het wat moeizame spel van WVV, lang de score in de buurt van hun tegenstander te houden. Pas tegen het slot van de set wist WVV het aanvallend spel weer op orde te brengen met als resultaat setwinst met 25-19. In set 4 was het uiteindelijk vooral Gliselle Dimaiwat die het verschil maakte. Uiteindelijk wist zij al serverend met aces en het team de stand 9-6 met 8 punten op rij naar 17-6 te tillen. Excellent ja want daarna was gedaan met Aspasia. Nalatigheid en slordig spel bij WVV zorgde er nog wel voor dat Aspasia 5 punten achtereen te maken maar de overwinning kwam geen moment in gevaar. Set winst met 25-14. Ook de derde wedstrijd een 4-0 overwinning voor de Mix 2 van WVV met als gevolg de trotse lijs

taanvoerders in poule C van de regio Rijnland. Bravo!

Tekst: Jan Rijskamp

foto: Marjanne v.d. Velde


De PR-commissie van de Wassenaarse Volleybal Vereniging sprak met de nieuwe secretaris Jeanne Taal.

Pasfoto Jeanne

Jeanne wil je je even voorstellen.
Ik ben Jeanne Taal-Ubachs. Ik ben geboren in Nijmegen, opgegroeid in Leidschendam en sinds augustus 1995 woonachtig in Wassenaar. In 1996 ben ik lid geworden van de recreatieafdeling binnen WVV, omdat ik me graag thuis wilde voelen in Wassenaar. Dit is wel gelukt! Hoewel ik sinds januari 2015 geniet ik van mijn (pre-)pensioen, ben ik een bezig bijtje: naast het secretariaat van WVV heb ik een eigen bedrijf en ben ik vrijwilliger bij Vier het Leven.

Je bent sinds kort secretaris. Waarom heb je je verkiesbaar gesteld?
Ik heb me verkiesbaar gesteld, omdat een vereniging niet zonder (voltallig) bestuur kan en WVV, waar ik met veel plezier lid van ben, vacante bestuursfuncties had.

Waar bestaat jouw taak uit?
De secretaris is de eerste contactpersoon namens de vereniging met de wereld buiten de vereniging. Binnen de vereniging zorgt de secretaris (samen met de 2e secretaris) voor alle schriftelijke correspondentie (zoals up-to-date houden van bestaande documenten, het opstellen en verzenden van de nieuwsbrief voor de leden, het verslagleggen van bestuursvergaderingen en de algemene vergadering voor de leden van de vereniging).

Speel je ook competitie?
Ik speel sinds het begin van mijn lidmaatschap ook competitie, momenteel in de Mix 2.

Wat voor vereniging is WVV? Prestatiegericht of gezelligheidsclub?
WVV is eigenlijk beiden: een goede teamprestatie is belangrijk, maar er is ook volop gelegenheid (na de training of de wedstrijd) om gezellig samen te zijn! WVV is de laatste jaren ook steeds meer een smeltkroes geworden van allerlei nationaliteiten, wat een leuke invloed heeft op de gezelligheid.

Wat wil je bereiken met WVV?
Ik hoop dat WVV nog vele jaren het volleybalspel in Wassenaar kan organiseren. Hiervoor zijn echter voldoende leden nodig. Door verhuizing, drukke baan en leeftijd moeten helaas sommige leden hun lidmaatschap beëindigen, waardoor nieuwe ledenaanwas onontbeerlijk is.

Op welke manier wil je dat realiseren?
WVV heeft een actieve PR-commissie. Ik wil hen, daar waar ik kan, ondersteunen in de werving van leden. De nieuwe leden hoop ik een warm welkomsgevoel te geven.

Wat vind je van het plan van een nieuwe sporthal onder de vlag van de Kieviten?
Het plan voor de nieuwe sporthal lijkt op dit moment in de wacht te staan. Als bestuur zullen wij zeker de vinger aan de pols houden om uiteindelijk te zorgen dat WVV (en alle binnensporten) een eerlijke kans krijgen om hun sport te continueren na sluiting van de huidige sporthal De Schulpwei.

Heb je verder nog iets toe te voegen aan dit interview?
WVV heeft sinds kort haar telefonische bereikbaarheid verbeterd. Via het speciale WVV-nummer 06-24848258 kun je mij (of mijn plaatsvervanger) om informatie vragen.

De PR-commissie van de Wassenaarse Volleybal Vereniging wenst secretaris Jeanne heel veel bestuurlijke successen in de komende jaren.

Tekst: Ger van Weerlee, Foto: Marjanne van der Velde

 

 

 

 


Het WVV Herenteam van de Wassenaarse Volleybal Vereniging sprokkelt punten.

25.11.18

VOIO ’72 – WVV Heren. Uitslag 3-1.

IMG 4476Afgelopen vrijdag speelde WVV Heren hun vierde wedstrijd tegen VOIO ’72 te Ridderkerk. Na de goede resultaten van de afgelopen weken was WVV erop gebrand om opnieuw een mooi resultaat neer te zetten. De heren gingen dan ook voortvarend van start en met gedegen spel en een sterke service werd VOIO op achterstand gezet. Bij 8 - 15 lastte VOIO een time out in. Het initiatief keerde en langzaam kwam VOIO dichterbij. WVV wist de voorsprong vast te houden tot 22-22 waarna VOIO het initiatief overnam en uiteindelijk met 25 - 23 de set binnenhaalde. Dat gaf de heren van WVV moed voor het verdere verloop van de wedstrijd.
In Set 2 ging het lang gelijk op. Bij het einde van de set nam WVV enkele punten voorsprong en wist die deze keer te behouden. Met 20 - 25 werd de setwinst binnengehaald. Was er nog meer mogelijk voor WVV?
In set 3 werden enkele positiewisselingen doorgevoerd. Dit pakte niet goed uit voor WVV. VOIO wist o.a. met een gedegen service de set makkelijk te winnen (25 - 15). In set 4 kwam WVV op achterstand, maar haakte weer aan en kwam terug tot 18 - 16. Zou het toch nog lukken? Echter met geplaatste balletjes net achter de blokkade wist VOIO de WVV mannen te verrassen en liep uit tot 25 - 18. Eindstand 3 - 1 en weer een puntje gepakt tegen een sterke tegenstander! Dit belooft wat voor de returnwedstrijd wanneer VOIO uit het verre Ridderkerk naar Wassenaar mag afreizen.
De WVV heren staan nu in de middenmoot van hun poule.

De volgende wedstrijd van het WVV Herenteam is op vrijdag 14 december a.s. tegen koploper Volepo 1 in sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1, aanvang 20.30 uur.

Kom ook volleyballen bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Een vereniging die sociaal en sportief is en open staat voor iedere volleyballiefhebber. Info bij secretaris Jeanne Taal, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

 

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde


Misstap Mix 1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

25.11.18

Setumup Mix 1 – WVV Mix 1. Uitslag 3-1.IMG 6143

Op vrijdag 23 november jl. speelde het Mix 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging uit tegen Setumup Mix 1. Het team trad aan met een paar invallers en dat was te merken aan het spel. Mix 1 was in de vorige wedstrijden in een ritme gekomen waarin men elkaar automatisch vond. Dat was met de invallers veel minder. Al in de eerste set liep het van geen meter. Verder dan 15 punten kwam men niet en omdat Setumup er al 25 had stond het dus 1-0. In set 2 ging het al wat beter. De WVV ers konden de tegenstander aardig bijhouden. Maar dat was op het eind niet genoeg: 25-23. Dus 2-0. Was er nog wat mogelijk? Uiteindelijk was WVV Mix 1 koploper in de poule dus de koppositie stond op het spel.
Het WVV team ging in set 3 voortvarend van start. Aangezien Setumup dat ook deed was de spanning in deze set te snijden. Tot aan 25-25 was er nog winst mogelijk voor WVV. En dan moet je ook wat geluk aan je zijde hebben. En dat had WVV: 25-27. Op naar een gelijkspel.
De kansen waren over en weer. Tot 20-20 was er voor beide teams nog van alles mogelijk. Maar helaas zet er voor WVV niet meer in: 25-20. Een 3-1 nederlaag derhalve.
WVV Mix 1 staat nog bovenaan in haar poule. Setumup heeft evenveel punten maar een wedstrijd meer gespeeld.

Vrijdag 30 november a.s. speelt WVV Mix 1 tegen Merenwijk 3 in sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1, aanvang 20.30 uur.

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde


Dikke winst voor Mix 2 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging

25.11.18

Gemini Kangeroes Mix 2 – WVV Mix 2. Uitslag 0-4.IMG 4441

Vrijdag 23 november jl. speelde het Mix 2 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging tegen Gemini Kangeroes 2 uit en in Voorschoten. Op eigen kracht wist WVV Mix 2 alle punten mee naar huis te nemen. Dat de Mix 2 dat volledig op eigen kracht deed dwingt bewondering af. Vooral als je weet dat Ana Gonzáles geblesseerd is aan haar duim. Elke volleyballer weet dat dit een vervelende blessure is. Maar Ana speelde gewoon en sloeg zich er voorbeeldig doorheen. Aanvoerder Jan Rijskamp gaf haar alle vertrouwen door haar in set 4 als set-upper te laten fungeren. En ……het ging prima.

Al in de eerste set zag het er rooskleurig uit. In no-time stond er 7-1 op het scorebord. Doordat Jeanne Taal de aanvallers met mooie set-ups wist te bedienen stoomde WVV met dito smashes door naar 13-25.
Maar dan set 2. Gemini kwam beter uit de startblokken. Met tussenstanden van 12-14 en 16-16 bleven de teams dicht bij elkaar. Tegen het einde van de set werd het verdraaide spannend. En juist dat is een kolfje naar de hand van WVV-er Jan Willem van Reeuwijk. Hij is het die dan volop geniet en op zijn best is als het zo spannend wordt. Twee cruciale blokkeringen van Robert brachten WVV aan de winnende hand met 19-21. Alhoewel… plots toch weer 24-23 voor Gemini. Ja en dan staan de dekselse WVV-ers toch weer op. Alsnog winst met 25-27.
In de derde set waren het de WVV-ers die toch weer de dienst uitmaakten. Zij liepen al snel uit naar 9-17. Uiteindelijk wist Gemini de schade nog te beperken tot 21-25. Maar wel setwinst voor WVV. Onderling jutten de WVV spelers/sters zich op om dan ook set 4 binnen te halen. En dat lukte. Zoals gezegd met Ana als set-upper. Maar ook de verdediging van Gliselle Dimaiwat en Elly van Weerlee alsmede de smashes van Robert en Jan-Willem mochten er zijn. Knappe setwinst met 13-25! Al met al dus een prachtige 0-4 winst voor de WVV-ers.
Hiermee staat het Mix 2 team wel tweede achter Gemini, maar die heeft al twee wedstrijden meer gespeeld. Mix 2 is op weg naar de top. Wordt vervolgd.

A.s. vrijdag speelt WVV Mix 1 tegen Aspasia Mix 1 in sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1, aanvang 20.30 uur.

 

Tekst: Ger van Weerlee/Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde


Vierde winst op rij voor de Mix 1 van WVV.

18.11.18

IMG 3522 uHet mix 1 team van Wassenaarse Volleybal Vereniging laat na 4 wedstrijden dit seizoen zien dat ze best behoorlijk kunnen volleyballen. Ze laten niet alleen goed maar ook attractief spel zien. Het systeem dat gespeeld wordt is er inmiddels aardig ingeslepen en dat geeft naast minder foutjes ook het geloof in kunnen winnen terug.
De wedstrijd van afgelopen week tegen Merenwijk mix 3 in Leiden was er een schoolvoorbeeld van. Aanvankelijk waren er nog de nodige vraagtekens omtrent een eventuele winst in set 1. De teams hielden zich elkaar goed in evenwicht. Pas tegen het einde van de set en een time-out wist WVV, juist door dat geloof in eigen kunnen, een voorspong op te bouwen en hielden die tot 20-25 vol wat de setwinst betekende. Set 2 verliep zo’n beetje op dezelfde wijze. Ook nu werd pas tegen het einde van de set het verschil gemaakt. Setwinst met 19-25. Maar dan set 3. Bij volleybal altijd een lastige set voor het team dat op voorsprong staat. Zonder Merenwijk te kort te doen het was echter WVV die vooral tegen zichzelf streed. WVV kreeg even geen vat op het spel van Merenwijk. Hoe zeer zij ook haar best deed, zij kwamen in deze fase vooral verdedigend gezien te kort. Het werd alsnog razend spannend en na een zenuwachtig spel verloop liet het scorebord plots de stand 26-24 zien. Oefff dat had WVV niet verwacht. Het is dan wel nipt maar wel de setwinst voor Merenwijk. In set 4 WVV had de rust in haar spel en de eenheid in het team hervonden. Daar waar WVV steeds meer greep op het spel verwierf kreeg Merenwijk steeds moeite om WVV te volgen. Merenwijk leek door de inspanningen in vooral de
vorige set leeg gespeeld en dat kwam tot uitdrukking in het puntenverloop. Setwinst voor WVV met 13-25. Met als gevolg dat wederom een wedstrijdwinst voor WVV op het uitslagformulier stond, ditmaal een puike 1-3. Stond WVV het vorige seizoen na vier wedstrijden stijf onderaan op de ranglijst nu staan zij trots op plek 1. Bravo.

Ook volleyballen bij WVV ? De trainingen zijn op de woensdagavond van 20:15-21:45 uur. Kom langs. De eerste 4 opeenvolgende trainingen mag je vrijblijvend meetrainen en wij rekenen geen inschrijfgeld. Info is te verkrijgen bij onze secretaris Jeanne Taal, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp

Foto: Marjanne v.d. Velde


Scoren als de Nederlandse dames tijdens het WK Volleybal?
Ontdek hoe vermakelijk volleybal bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging is

18.11.18

IMG 4453 rrDe Nederlandse Volleybaldames eindigden de afgelopen zomer bij het WK Volleybal als vierde beste land van de wereld. Een historische prestatie: nog niet eerder presteerde een Nederlandse damesploeg zo goed op een WK. De meiden hebben niet alleen laten zien hoe goed ze in volleybal zijn, maar ook hoe mooi en leuk de sport is.
De Wassenaarse Volleybal Vereniging (WVV) wil de huidige volleybalhype voortzetten in Wassenaar en nodigt ‘jullie’ uit om eens een keer mee te komen trainen.

WVV nodigt senioren (dames en heren) in de leeftijd 18+ uit om gratis kennis te komen maken met volleybal. Zit je alsmaar achter de pc of laptop, hang je tijden languit op de bank of voor de TV of voel je je op een andere manier aangesproken, dan kunnen wij je vertellen dat sporten je leven zal verrijken en ook heel gezond voor je is.

Om de besluitvorming of je wilt volleyballen gemakkelijk te maken mag je bij WVV de eerste 4 opeenvolgende trainingen geheel vrijblijvend meetrainen. Wij rekenen ook geen inschrijfgeld.

Trainer/bestuurder Wil Westgeest, zelf in totaal meer dan 40 jaar met volleybal verweven, zegt niet voor niks dat Volleybal een heerlijke sport is. Je hoeft ook geen topspeler te zijn om toch van het spelletje te kunnen genieten. Ieder op zijn eigen niveau kan bij WVV een plekje vinden. Het is daarom een goed idee de training een keer te komen bezoeken.

Aanmelden voor de training is niet nodig. Wees doortastend, neem je sportoutfit mee en kom naar sporthal De Schulpwei aan de Dr. Mansveltkade 1. Wij trainen op de woensdagavond van 20:15 uur tot 21:45 uur. Meer informatie over volleybal, de training en de wedstrijden bij WVV vind je op www.wvv-wassenaar.nl maar een e-mail naar onze secretaris Jeanne Taal via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kan ook.

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne v.d. Velde

 

 


Opmars Mix 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

11.11.18

Afgelopen vrijdag speeldeIMG 5946 het Mix 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging haar derde competitiewedstrijd.

WVV Mix 1 – VCS 2. Uitslag 4-0.
VCS had wel de eerste drie wedstrijden op rij gewonnen maar in WVV troffen ze een hele andere tegenstander.
In de eerste set was het vooral de service die WVV met 16-10 op voorsprong bracht en de winst bij 25-15. Set 2 was reuze spannend. De echt lange mannen bij VCS (tegen de 2 meter) wisten al blokkerend het WVV erg lastig te maken. Daardoor, in combinatie met het op dat moment minder geconcentreerd serveren door WVV, verscheen 12-19 en 21-15 op het scorebord. Aan de zijlijn werd de set voor WVV al als verloren beschouwd. De ommekeer was een mazzelbal die via het net voor een punt zorgde. In deze fase was WVV vooral in het achterveld verdedigend oppermachtig. Punt na punt sloop WVV dichterbij…. 18-22 en warempel 22-22, om in een zinderend slot op 26-24 te komen! Dat bleek cruciaal voor deze wedstrijd.

In Set 3 werd door WVV al weer beter gespeeld. Men had het lange ‘blok’ in de smiezen door die te omzeilen. En zo kregen de aanvallers bij WVV de gelegenheid om weer tot scoren te komen. 25-21 setwinst. En dan set 4. Al snel bleek dat WVV nu echt goed ingespeeld was. Weinig fouten en een puike verdediging. Maar de service van Nastya Galper sloeg alles. Ongeloof maar ook waardering alom. Vrijwel in haar eentje wist zij VCS te verslaan. Bij de al riante stand van 15-3 voor WVV sloeg zij van de serveerplaats toe door 10 punten op rij te maken…..25-3 een onwaarschijnlijke uitslag! 4-0.

Mix 1 heeft nu drie wedstrijden gespeeld en gewonnen. Zij staat op de tweede plaats in de poule op één punt van koploper Setumup 1, maar die heeft al vijf wedstrijden gespeeld. Dus dat beloofd wat.
Afgelopen maandag heeft zij al weer gespeeld nu tegen Merenwijk 3. Maar daarover leest u in de volgende editie van deze krant.

Kom ook volleyballen bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging. U wordt verrijkt in lichaam en geest. Beweeg mee, goed voor de gezondheid. De training is op de woensdag van 20.15 tot 21.45 uur in sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1. Info bij secretaris Jeanne Taal via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde


Spectaculaire winst voor Heren 1 Wassenaarse Volleybal Vereniging.

04.11.2018

IMG 6174 xx CustomOndanks dat het vorige seizoen uit de 3 wedstrijden tegen Gemini Kangeroes slechts 2 punten werden bemachtig werd ditmaal, gelet op de onlangs gespeelde wedstrijden, een mooi resultaat niet uitgesloten geacht. Gemini was met 11 man sterk uit Voorschoten gekomen. Daarbij waren veel meer lange mannen dan er bij WVV rondlopen maar zoals aanvoerder Erik Gijsbers zijn medespelers al voorhield ”jongens het gaat om mentaliteit, iedereen is inmiddels enorm gegroeid, dat we kunnen volleyballen blijkt tijdens de training, dus laat zien wat we waard zijn”.
Het was niet tegen dovemansoren gezegd… want nadat Gemini en WVV elkaar tot 10-10 in evenwicht hielden bracht een sterke fase van WVV plots 20-13 en 22-15 op het scorebord. Bij die onverwachte stand verstarde WVV. Gemini zag kans punt na punt dichter bij WVV te komen. Time out’s door WVV bracht daar nauwelijks verandering in. Oef, 24-23. In die spannende fase werd het stil op de WVV bank want jeetje het zal toch niet dat….? Nagelbijtend zagen de bankzitters de service van Gemini opgevangen worden. De set up ging naar Phillip Laget die een slinkse smash wist te produceren rechtdoor langs de linker zijlijn. Met zichtbare opluchting zagen de WVV-ers de bal op de grond komen, 25-23 en de winst in set 1. Set 2 gaf vrijwel eenzelfde beeld. Het kan dan wel zo zijn dat Gemini zowel bij de smash als de service het vizier niet op scherp hadden de inzet en de bezieling bij WVV was buitengewoon. Zo wist Frank Hochmuth een vermeende onmogelijke ‘3e ‘ bal vanuit het tribunegebied alsnog over het net te werken die Gemini zodanig verraste met een punt voor WVV als gevolg. Ja, WVV speelde groots. Setwinst met 25-15. Zinderende spanning ontstond er in set 3. Gemini had zich weer onder controle. De teams hielden elkaar voorbeeldig in evenwicht. 14-14 en 18-18. Met niet meer dan één punt verschil ging men de eindfase in: 23-22 en 24-23. Een ongenadig harde smash van Kilian v.d. Kleij bracht de 25-23 voor WVV op het scorebord. Dat Gemini in set 4 met 20-25 de spreekwoordelijke eer wist te redden is voor de statistieken. Belangrijker was dat de eerste 3-1 winst dit seizoen in de Toppoule voor WVV veilig was gesteld. Bravo, een razend knap resultaat.

Ook volleyballen? Informatie bij WVV secretaris Jeanne Taal-Ubachs via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

 Tekst: Jan Rijskamp

Foto: Marjanne van der Velde

 


Interview met Voorzitter Kirsten Harbering

28.10.2018

De Wassenaarse Volleybal Vereniging heeft sinds kort een nieuwe voorzitter, Kirsten Harberink, en een nieuwe vice-voorzitter, Miranda Groen. De commissie sprak met de nieuwe voorzitter.Foto Kirsten

Kirsten wil je je even voorstellen.

Ik ben 27 jaar, woon sinds kort in Voorhout en ben nu al een jaar of 12 lid van WVV. Na een korte periode tweede secretaris te zijn geweest, heb ik mezelf opgeworpen om voorzitter te zijn. Naast mijn taken als voorzitter ben ik buschauffeuse in het dagelijks leven.

Je bent sinds kort voorzitter. Waarom heb je je verkiesbaar gesteld?

WVV heeft al sinds het begin dat ik kennismaakte met de vereniging een speciaal plekje in mijn hart. Ik kan niet stilzitten en ik ben graag op meerdere manieren verbonden en belangrijk voor de club. Dit was een mooie nieuwe uitdaging voor mezelf. Ook om mezelf als persoon te laten groeien. 

Hoe is de taakverdeling tussen voorzitter en vice-voorzitter?

We proberen zoveel mogelijk taken samen te doen en zien tijdens het voorzitterschap wie welke taken tot zich neemt. 

Wat voor vereniging is WVV? Prestatiegericht of gezelligheidsclub?

WVV is absoluut een gezelligheidsclub, maar kan de (af en toe uitmuntende) prestaties van de teams of individuele leden ook eren en waarderen. Zo is ons tweede mixteam al meerdere jaren op rij kampioen in haar competitie en spelen de heren sinds vorig seizoen in de toppoule. Maar naast het serieuze volleybal in het veld is er meer dan genoeg ruimte voor ontspanning naast het veld.

Wat wil je bereiken met WVV?

Ik hoop WVV weer te zien groeien naar een grote vereniging met ook een jeugdafdeling. Dit
zal niet tijdens mijn periode als voorzitter zijn, daar is die stap te groot voor. Samen met het
huidige bestuur hoop ik toch een paar grote stappen te kunnen zetten in het realiseren van
deze droom.

Op welke manier wil je dat realiseren?

Veel reclame maken en ook mensen zonder ervaring met volleybal uitnodigen om te komen meedoen op een training. Ervaring moet je opdoen en dat kan natuurlijk niet zonder te spelen. Wanneer je denkt dat volleybal niets voor je is, je te oud bent (ons oudste spelende lid is 73) kom toch langs, we hebben voor iedereen een plekje in het veld!

Hoe ziet de toekomst er verder uit voor WVV? Waar zal b.v. in de toekomst worden gespeeld nu de nieuwe sporthal bij de Kieviten komt? En wat vindt je daarvan?

Mijn gok is wel dat wij mee gaan verhuizen naar een eventuele nieuwe locatie zolang er wel rekening wordt gehouden met de (verplichte) eisen aan het veld en de zaal en onze (persoonlijke) eisen aan de sporthal in het algemeen.

De PR-commissie van de Wassenaarse Volleybal Vereniging wenst voorzitter Kirsten heel veel succes in de komende jaren.

Klik hier voor het hele interview 

 

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde


Wassenaarse Volleybal Vereniging: winnen en verliezen!

21.10.18

IMG 4432Vorige week speelden twee teams van de Wassenaarse Volleybal Vereniging een competitiewedstrijd.

Delta 1 tegen WVV Heren. Uitslag 3-1.
De WVV Heren begonnen in de eerste set sterk en een minder sterk Delta zorgde er voor, dat WVV het idee had dat ze de set konden winnen. Maar toen kwamen de fouten en verloren ze toch de set nog met 25-21.
In de tweede en derde set waren de WVV Heren van slag en konden geen potten breken.
Beide sets gingen verloren met 25-13. In set vier ging WVV experimenteren met Erik als setupper en Kilian als diagonaal en plotseling kregen zij weer geloof.
Alles lukte en na mooie blocs van Kilian en Mathieu en heel hard werken van de rest van het team werd uiteindelijk de set met 25-27 binnengesleept!
Wel met 3-1 verloren, maar toch met een goed gevoel op naar de volgende wedstrijd op 2 november a.,s. tegen regiogenoot Gemini Kangeroes.

Leython 3 tegen WVV Mix 1. Uitslag 1-3.
Hier was een heel andere wedstrijd te zien. Weliswaar ging de eerste set verloren met 25-20, maar kon Leython pas bij 20-20 doordrukken.
Daarna kwamen de WVV Mixers op stoom en begonnen aan een indrukwekkende opmars. Gestadig werd aan een voorsprong gewerkt hetgeen leidde naar een 18-25 winst in set twee. Ook in set drie speelde er een team in een prima samenwerking en met goed volleybal: 17-25.
In set vier was de tegenstand van Leython geheel gebroken en werd de score van WVV behoorlijk opgevoerd: 13-25.

Een prima overwinning en na twee speelronden staat WVV Mix 1 op de tweede plaats in de poule. Op 9 november wordt een aanval op de koppositie ingezet als koploper VCS 2 op bezoek komt.

Kom en beweeg mee met het volleybal van de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Er wordt getraind op de woensdagavond van 20.15 tot 21.45 uur in sporthal De Schulpwei. Nadere info bij secretaris Jeanne Taal, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Ger van Weerlee
Foto: Marjanne van der Velde

 


Mix 1 Wassenaarse Volleybal Vereniging start de competitie met klinkende zege.

14.10.2018

IMG 6144 xEen verdiende zege voor het mix 1 team van de Wassenaars Volleybal Vereniging dat wel maar het ging niet vanzelf. Want, door een plotselinge omzetting van het wedstrijdprogramma, had WVV problemen met de bemensing van het team. Maar ondanks (of dankzij?) de inzet van reservespelers lukte het de WVV-ers niet alleen om het tegenstander Setumup moeilijk te maken maar ze zelfs te overwinnen. Vooral in set één had Setumup het zwaar. Ze wisten niet direct hoe de aanvalsdrift te weerstaan. Ternauwernood scoorden ze 13 punten tegen de 25 punten en de setwinst voor het ontkende WVV team. Ongeveer eenzelfde beeld gaf set 2. Setwinst voor WVV met 17-25. Maar dan set 3. Een voorsprong van 0-2 in sets!! WVV meende dat ze er al waren en daar maakte Setumup goed gebruik van. Setumup wist de aanvallen van WVV te keren en met een betere service wisten ze het team onder druk te zetten waar WVV het verdraaid lastig kreeg. Team foutjes bij WVV bracht Setumup op voorsprong en wisten warempel de set te pakken met 25-19. Oepss daar schokken de WVV-ers toch wel van. Een inspirerende peptalk bracht de WVV-ers weer bij de les. De foutjes verminderde en vooral de aanval kwam beter uit de verf. Het resulteerde al snel in een voorsprong die de WVV-ers niet meer uit handen gaven. Setwinst met 18-25 en totaal een 1-3 wedstrijdwinst. Bravo!!

De komende wedstrijden zijn: 18 oktober VV Delta H1 – WVV H1 en 19 oktober Leython
mix 3 – WVV mix 1.

Ook volleyballen? De trainingen zijn op de woensdagavond van 20:15-21:45 uur. Kom langs en doe de eerste 4 opeenvolgende trainingen vrijblijvend mee. Wij rekenen geen inschrijfgeld. Info bij onze secretaris Jeanne Taal, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Jan Rijskamp

Foto: Marjanne van der Velde


Ook bij WVV “zonder scheids, geen wedstrijd”.

14.10.2018

WVV scheidsrechtersZoals vorige week in deze krant reeds vermeld was er vanaf zaterdag 6 t/m zondag 14 oktober de jaarlijkse actieweek ter ere van de scheidsrechter! Heel sportend Nederland dus ook de Wassenaarse Volleybal Vereniging zette haar scheidsrechters voor één week in het zonnetje, om ze te laten weten dat ze zeer gewaardeerd worden.
De ‘week van de Scheidsrechter’ werd een paar jaar geleden in het leven geroepen in het kader van een ‘Veilig Sportklimaat’. Wij als volleybalvereniging steunen dit initiatief natuurlijk van harte en helpen daarom graag een handje!
Midden in ‘die week’ op de trainingsavond van 10 oktober j.l. waar veel leden en dus ook scheidsrechters van WVV aanwezig. Vicevoorzitter Miranda Groen riep iedereen bijeen en sprak vervolgens de scheidsrechters waarderend toe, om op haar eigen manier de scheidsrechters te bedanken. “Scheidsrechters, je hebt ze in alle vormen en maten, in alle leeftijden en van ieder niveau. De één fluit meer dan de ander, de één fluit, divisieniveau en de ander houdt het liever bij de lagere, maar o zo gezellige, klasse. Waar jullie ook fluiten, jullie zijn voor 100% onmisbaar binnen de sport. Scheidrechters zijn leiders van de wedstrijd, van het veld en van de teams. Ze hebben overzicht en zien (bijna) alles. Ze zijn onmisbaar en daarom deze waarderende woorden. Vandaag is het dus een speciale dag en verrassen wij deze verdienstelijke clubmensen graag met een presentje”. Miranda overhandigde vervolgens de 8 van de 11 op de training aanwezige WVV scheidsrechters een ludiek en toepasselijk presentje en hing ze een heuse ‘gouden’ medaille om. Een applaus voor onze scheidsrechters: Erik, Hans, JanR, Jeanne, Kilian, Kirsten, Mathieu, Peggy, Robert, Ruud en Wil.
Ook de waardering als scheidsrechter krijgen…of gezellige mee volleyballen? Informatie kan je verkrijgen bij onze secretaris Jeanne Taal-Ubachs via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

 

Tekst: Jan Rijskamp

Foto: Ger van Weerlee


Voor de Wassenaarse Volleybal Vereniging begint vrijdag a.s. de competitie.

30.09.2018

IMG 6150 xxJa, vrijdag 5 oktober komt zowel het Heren 1 als het Mix 2 team in het strijdperk. De heren, spelende in de toppoule, hebben het voornemen om het beter te doen dan vorig seizoen. Het vorige seizoen was er één van eens kijken of wij als WVV daar een plek in verdienen. De start was niet gemakkelijk maar gaande de competitie werden er toch punten gepakt. Ook al zijn er 2 nieuwe verenigingen in de poule bijgekomen ze weten wat ze te wachten staat en hebben zich daar op voorbereid. Meer punten dan vorig seizoen dat is, volgens aanvoerder Erik Gijsbers, voorzichtig het uitgangspunt. Welke plek op de ranglijst dat dan oplevert zien we aan het eind van het seizoen dan wel.

De Mix 2 daar en tegen gaat er vanuit dat zij ook dit seizoen een belangrijke kandidaat in de strijd om het kampioenschap zijn. Want de spelers van de Mix 2, de kampioenen van het vorige seizoen, zijn dan wel weer een jaartje ouder geworden (oef de jaren gaan tellen!!) ze hebben er ook een jaar ervaring bij. En juist dat kan voor de onervaren spelers in het team nog wel eens de doorslag geven in de strijd die hevig zal zijn. Mocht het evenwel alsnog een 2e of 3e plaats worden dan ook zullen de teamleden niet echt teleurgesteld zijn. Het plezier in het volleybal en het team gevoel vergoed veel zo niet alles.

Wil je de strijd eens meemaken…kom vrijdagavond langs in de sporthal aan de Dr. Mansveltkade. De ‘thuis’wedstrijden beginnen standaard om 20:30 uur. Ook volleyballen kom dan op de woensdagavond naar sporthal De Schulpwei. De trainingen zijn van 20:15-21:45 uur. Kom langs en doe de eerste 4 opeenvolgende trainingen vrijblijvend mee. Info bij onze secretaris Jeanne Taal, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

 

Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde


Playing volleyball in Wassenaar? Yes you can!

09.07.2018

Hello dear volleyballplayers,

We have in Wassenaar a volleyballclub named “de Wassenaarse Volleybal Vereniging” ( WVV). Every Wednesday evening from 20.15 – 21.45 hour we do the training in sports hall De Schulpwei, Dr. Mansveltkade 1 in Wassenaar.

WVV plays recreation volleyball in the official Dutch competition league of the Nevobo. We have three teams in competition, two mix teams and one men’s team. Our home games, also played in sports hall De Schulpwei, are on Friday evening from 20.30 hr.

IMG 6357WVV has about 40 members, men and women, aging 18 years and up. Mainly Dutch people but also members from several countries, like Iritrea, Philippines, Mexico, Sweden.
They all train at Wednesday evening led by our trainer Wil Westgeest. WVV is a sporty and social volleyball club with a good level volleyball. One team became champion in the last competition!

Twice a year there is a tournament in sports hall De Schulpwei. WVV has also social happenings. So we meet after the training each other in the canteen of the sports hall for a drink and socializing.

If you want to see what it’s like to play volleyball at WVV you are invited to come and see our training. Even better take your sportswear with you so you can join the training.
Before to make any formal commitments to WVV you can participate with the training 4 times free of charge.

Look for more information on our website: www.wvv-wassenaar.nl or call our secretary Jeanne Taal, tel. 070 – 5176875.

We look forward to welcome you at de Wassenaarse Volleybal Vereniging.

Tekst: Ger van Weerlee Foto: Marjanne van der Velde

 


Voor de Wassenaarse Volleybal Vereniging gaat het seizoen weer beginnen.

19.08.2018

IMG 3785WASSENAAR: De zomervakantie is voor vrijwel iedereen alweer voorbij. En dan ja, dan staan de leden van de Wassenaarse Volleybal Vereniging (WVV) logischerwijs in de startblokken om enthousiast aan het seizoen 2018-2019 te gaan beginnen. Vol ongeduld om wederom te starten met een sfeervol en sportief volleybalseizoen. Getraind en gespeeld wordt er in Sporthal De Schulpwei aan de Dr Mansveltkade 1, een hal die vooral door zijn inwendige hoogte zeer geschikt is voor volleybal. De training, van 20.15 uur tot 21.45 uur, voor zowel dames als heren senioren (vanaf 18 jaar) start op woensdagavond 29 augustus a.s. en vindt plaats onder leiding van een deskundige en bevoegde trainer. Naast zeer fanatieke wedstrijdspelers zijn er ook rustige maar gedreven trainingsleden aanwezig. Dus wil je hartstochtelijk en gepassioneerd volleyballen of zomaar een balletje slaan, dan is de recreantengroep van WVV een geweldig goede keuze. Leuk om te weten dat het afgelopen seizoen het Mix 2 team met overmacht KAMPIOEN in hun klasse werd.
Ook volleyballen!
Wil jij ook eens kijken of volleyballen iets voor jou is. Uiteraard ben je van harte welkom
Stap nu in en doe mee met die prachtige volleybalsport. Begin oktober beginnen de competities weer daarom als nu direct begint ben je warm gedraaid en kun je, als je dat wilt, lekker meedoen in een wedstrijdteam. Kom dus naar de Wassenaarse Volleybal Vereniging waar het sportief en gezellig vertoeven is en je bovendien direct thuis zal voelen. Vergeet niet dat sporten ook verschrikkelijk gezond is.
Nieuwe leden mogen vier achtereenvolgende woensdagavonden vrijblijvend meetrainen en wij rekenen geen inschrijfgeld. Zo kan je op een eenvoudige en goedkope manier zien of volleybal wat voor jou is. Dat laat je toch niet aan je voorbij gaan? Bel voor nadere info secretaris Jeanne Taal, tel. 070 – 5176875 of raadpleeg de stite www.wvv-wassenaar.nl

Met droefheid heeft WVV onlangs afscheid moeten nemen van Ada v.d. Bergh-Spaans, een lid van het eerste uur, mede actief bij de oprichting en bestuurslid in het eerste bestuur van de vereniging. Op gepaste wijze hebben wij afscheid genomen van één van de belangrijke en vriendelijke leden. Dank Ada, voor wat je voor WVV hebt gedaan.
De Wassenaarse Volleybal Vereniging.

 Tekst: Jan Rijskamp
Foto: Marjanne van der Velde