Artikelindex

Historie WVV

Logo WVV 1

De Wassenaarse  Volleybal Vereniging is op 30 juli 1962 opgericht. De vereniging heeft inmiddels een rijke geschiedenis. Vóór juli 1962 bestond er al een volleybalvereniging in Wassenaar met de naam ‘Raaphorst’. De vereniging was van katholieke origine. De niet-katholieke leden van die vereniging mochten wel mee volleyballen, maar stemrecht hadden ze niet. Toen er van katholieke hogerhand een verbod kwam voor het aannemen van nieuwe niet-katholieke leden besloot een aantal Wassenaarders om een nieuwe volleybalvereniging op te richten. Een vereniging waar iedereen lid van mag worden met welk geloof of afkomst dan ook. De Wassenaarse Volleybal Vereniging (WVV).

Het eerste bestuur bestond uit mede-oprichters: Jan Filippo (voorzitter), Fenny Bloem (secretaris), Jan van der Bergh (penningmeester), Ada van der Bergh-Spaans (wedstrijdsecretaris), Betty Langerak (innen contributie dames) en Piet Lageveen (innen contributie heren). De (bestuursleden)leden van het eerste uur brachten persoonlijk het kapitaal bijeen om de materialen (ballen e.d.) aan te kunnen schaffen en de eerste huur te bekostigen.

Na een ledenwerfcampagne kon WVV al snel met zes teams starten in de competitie van de Nederlandse Volleybal Bond. Het eerste damesteam bestaande uit Margot Batelaan, Riet Bekooy, Fenny Bloem, Suse Lagerberg, Betty Langerak, Evelien Meyer, Jenny Bloem en Lien Jongkind met coach Jan v.d. Bergh werd al direct kampioen in de tweede klasse.

Kampioenen 1962 1963